Ravivihje: Toto64 Solvalla 22.10.2019

Julkaistu:

Toto64
Une Etoile Gar jatkaa voittokulkuaan.
Vaikka Solvallassa onkin nyt melkoinen raviruuhka, niin tasoa riittää silti myös tiistain Toto64-kierroksella. Illan päälähtönä ajetaan Stoeliten-lähtö avoimen luokan tammoille ja siitä löytyy myös kierroksen todennäköisin voittaja, huippuesityksillä Timo Nurmoksen treenistä avannut Une Etoile Gar tuskin parempaansa kohtaa.

Toinenkin varma löytyy tammalähdöstä, 3-vuotiaiden tammojen lähdössä lupaavilla esityksillä uransa avannut jenkkitamma Dreamgirl Hall on lähellä kolmatta peräkkäistä voittoaan.

Päivän pankki: 10 Une Etoile Gar (lähtö 8, Toto64-5)

Kesällä Ruotsiin siirtynyt italialaistamma 10 Une Etoile Gar on tehnyt Timo Nurmoksen treenistä pelkästään hyviä juoksuja ja se tuntuu vain parantavan starttien myötä. Viimeksi Solvallassa Jorma Kontion ajokki latasi kolmannesta ulkoa hulppealla tyylillä viimeiset 700 metriä peräti 07,7-kyytiä ja voitti helposti avoimen tammalähdön. Vastaavanlaisena Une Etoile Garin tappiota on vaikea kuvitella sopivassa porukassa. Nyt vastassa ei ole aivan parhaita tammoja ja viimeistään Solvallan pitkällä loppusuoralla se tykittää kärkeen.

Päivän varma: 1 Dreamgirl Hall (lähtö 5, Toto64-2)

1 Dreamgirl Hall on ollut vakuuttava voittostarteissaan. Sekä Jägersrossa että Solvallassa tamma on avannut ja lopettanut lujaa voittaen ilmavalla tyylillä keulajuoksujen päätteeksi. Peter Untersteinerin suojatilla on sellaiset otteet, että jenkkitamma voi nousta urallaan vaikka kuinka pitkälle. Dreamgirl Hall sai rata-arvonnassa huomattavasti paremman lähtöpaikan kuin selkeästi pahin vastus 7 Be The One ja ykkösradalta Dreamgirl Hall pystynee pitämään keulapaikan, josta se on todella liki kolmatta peräkkäistä voittoaan. Alle 40 prosentin kannatuksellaan se kelpaa varmaksi.

Päivän ideaveto: 1 Drottning Pace (lähtö 4, Toto64-1)

1 Drottning Pace teki viimeksi lupauksia herättävän startin. Tamma tuli viidennestä ulkoa lujaa perille ulkoratoja pitkin ja kirikierroksen se kulki 11,5-vauhtia. Ykkösrata ei ole tasaiselle avaajalle mikään toivepaikka, mutta tuskin Anders Erikssonin ajokki sentään aivan joukon hännille jää ja samanlaisena kuin viime kerralla, pystyy Drottning Pace pärjäämään ihan sopivan näköisessä porukassa. 11 prosenttia on turhan vähän.

Päivän pommi: 5 Digital Performer (lähtö 9, Toto64-6)

5 Digital Performer on huomattavasti tauluaan paremmassa tikissä ja onnistuminen roikkuu ilmassa. Toissa kerralla se laukkasi pahasti lähtöön jääden muista paljon. Ruuna ajoi porukan kiinni ja tuli lopulta porukan keskellä hienon näköisenä pussissa maaliin. Viimeksi kuski ei osannut kolmannella päättää pakittaako vai ajaako eteenpäin ja laukka kärjen rinnalta 600 metrin juoksun jälkeen pilasi lopullisesti pelin. Lähtö on tänään 7 High Gliderin johdolla kovaa tasoa ja rahojensa puolesta Digital Performer juoksee ylisarjassa, mutta ei Torbjörn Janssonin ajokin kuuluisi sentään olla pelattu vain 0,6 prosenttia.