Ravivihje: Toto64 Halmstad 21.10.2019

Julkaistu:

Toto64
Halmstadin maanantain T64-kierroksella on runsaasti urheilullista ja pelillistä mielenkiintoa.
Kolmevuotiaiden tammojen lähdössä on mukana monta lupaavaa nousukasta, jolle jäi vuoden pääkilpailusta Oaksista hieman hampaankoloon. Osallistujista vain 4 Mellby Harissa selvitti tiensä finaaliin, mutta laukkasi mahdollisuutensa suuriin seteleihin. Robert Berghin lahjakkuus on kohonnut maanantain tehtävässä liian suureksi suosikiksi ja varmistetaan jo pienemmässä systeemissä.

Kierroksen yksi mielenkiintoisia hevosia on 3 Peak Fear (T64-3), joka palaa pitkältä tauolta nyt Petri Puron valmennustallista ja on sopivassa lähdössä heti lähellä voittoa. Puro operoi pienellä, mutta voitokkaalla kalustolla, miehen viime vuosien voittoprosentit ovat järjestään keikkuneet 30 % tuntumassa. Peak Fear voi olla heti tauoltakin voittokunnossa, mutta vihjesysteemeissä se kuitenkin varmistetaan.

Halmstadiin on ennustettu maanantai-illalle poutaa, joten kilpailut päästään ajamaan tasapuolisissa ja hyvissä olosuhteissa. T64:n peliaika sulkeutuu klo 20.30.

Päivän varma: 4 Ivana Boko (T64-1, lähtö 4.)

Conrad Lugauerin valmentama 4 Ivana Boko on osoittanut alku-urallaan luokkahevosen otteita ja laukkojen jäädessä taka-alalle tilipussi tulee kasvamaan vielä vinhasti tulevaisuudessa. Jägersrossa 18.9. tamma teki uransa toistaiseksi parhaan esityksen, kun se kiri kolmannesta ulkoa 13-vauhtisella päätöskierroksella ykköseksi ja vastasi maalisuoralla vielä todella rehdisti Nanette Hillin ohitusyrityksiin. Viimeksi Årjangissa se oli nousemassa taisteluun kärkisijoista, mutta maalisuoran alussa tullut laukka pilasi pelin. Ohjastaja Marc Elias otti kilpailun jälkeen tuon laukan omaan piikkiinsä ajettuaan hevosta liian voimallisesti kesken kaarteen.

Ivana Boko kiihtyy auton takaa hyvin ja todennäköisesti taktiikkana on suoraviivainen keulajuoksu. Jos alkumatkan tapahtumat eivät aivan holtittomaksi mene, Marc Eliasin ajokki on tässä todella lähellä voittoa.

Päivän varma: 14 Illuminati (T64-5, lähtö 8.)

Joakim Lövgrenin tallin 14 Illuminati on kanuunahevonen tällaiseen iltaravilähtöön ja normaalisti kiertää matkan aikana kaikki vastustajansa. Viimeksi Jägersrossa se pakitteli alussa porukan perälle, josta nousi 11,5-vauhtisella päätöstuhannella ulkoratoja pitkin kolmanneksi. Niin ikään Jägersrossa 30.7. hevonen oli muutaman metrin päässä todella tasokkaan stayer-kilpailun voitosta, mutta kompuroi laukalle aivan maalilinjan kohdalla. Mistään varsinaisesta laukkurista ei viime starteista huolimatta ole kuitenkaan kyse, sillä uran 36 starttiin mahtuu ainoastaan kuusi laukkastarttia. Ohjastaja tehnee iskun jo hyvissä ajoin kohti kärkeä ja on vaikea uskoa, että vahvalle ja vauhtikestävälle ruunalle löytyisi tästä porukasta pysäyttäjää.

Päivän ideaveto: 9 Strangerinthenight (T64-3, lähtö 6.)

Kolmevuotiaiden tammojen lähdössä 4 Mellby Harissa kerää aivan liian kovaa kannatusta. Tammalla on omat epävarmuutensa kuten Tammakriteriumin finaalissa nähtiin ja ehjälläkin juoksulla se saa pistellä parastaan, sillä lähdössä on mukana muutamia vahvoja haastajia. Näistä pelikohteeksi nousee 9 Strangerinthenight.

Peter Untersteinerin tamma taisteli sekin tiukasti Tammakriteriumin finaalipaikasta, mutta 13,3-vauhtinen 800 metrin kirin kolmatta ilman vetoapua ei riittänyt kuin kolmanneksi. Viimeksi Oaks Consolationissa se juoksi kolmantena sisäradalla, oli pitkään vailla kiritiloja ja eteni lopulta kolmanneksi vain edellä juosseille Ghostintheshellille ja Ies Elisabetille häviten. Hevonen tuntuisi vain petraavan startti startilta ja vireen jatkuessa se pystyy voittamaan tämänkin porukan.

Päivän pommi: 10 Justina (T64-2, lähtö 5.)

Toinen kohde on oppilaslähtö ja vaikuttaisi ennakkoon kovin yllätysalttiilta, kun parhailla hevosilla on omat epävarmuutensa taukojen ja laukkariskien puolesta. Pommihakumme 10 Justina sen sijaan on pääsemässä kilpailurytmiin pitkän tauon jäljiltä ja viime juoksujen perusteella kunto on mukavassa noususuhdanteessa. Toissa kerralla Halmstadissa ohjastajalla oli jo vahvaa luottoa tamman vireestä, kun kierrätti sen avauspuolikkaan täyttyessä johtavan rinnalle. Hevonen kestikin juoksun hyvin maaliin asti ja nappasi totosijan. Viimeksi Vaggerydissä se juoksi alkulaukan jälkeen viidennessä sisällä, josta lopetti maalisuoralla kolmanneksi. Christian Cracchiolo on oppilaslähtöön kokemukseltaan paremman puoliskon ohjastajia, joten ajolinjatkin voivat löytyä takarivistä huolimatta.

Päivän pommi: 2 Micro Vick (T64-6, lähtö 9.)

2 Micro Vick ei missään nimessä kilpailijana ole luotettavimmasta päästä, mutta viime Jägersron-esityksen perusteella kunto tuntuisi nyt löytyneen. Tamma matkasi viidennessä sisällä, pääsi joukon hänniltä kiriin vasta maalisuoran alussa ja tulitti aidan viertä koko pääjoukon ohi kakkoseksi, vain keulassa sooloillut J.J. oli ehtinyt jo tavoittamattomiin. Stefan Perssonin ajokki on nyt arvottu täydelliselle lähtöradalle, josta juoksupaikka voisi löytyä sisäradalta kärjen läheltä. Lähdön suosikeilla on haastavat lähtöpaikat ja kiertämistä luvassa, joten oikein ajoitetulla kirillä nekin ovat yllätettävissä. Muutaman prosentin peliosuudella mielenkiintoinen merkki päätöskohteeseen.