Ravivihje: Toto75 Romme 19.10.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto75
Lauantain potissa on ekstraa 1 539 986 euroa.
Kovissa lähdöissä jatkuvasti juossut Milligan's School tuntuu Rommen jackpot-kierroksen tukevimmalta luottohevoselta. Kovat pinnat niin ikään keränneet Macelleria ja Bokli Rapp N.O. eivät vastaavasti saa täyttä luottoa. Kaikkien kolmen voitto tarkoittaisi matalaa voitto-osuutta.

Toiseksi läpivarmaksi nostetaan stayerlähdön Guillaume Boko. Yllätyspotentiaalia kierroksella omaavat mm. Ontrack He's Black (75-1), Guli Tor (75-4), Brake Cooling (75-5), sekä päätöskohteen nelikko Editor, Prediction, Toreador ja Noble Boy.

Olosuhteet ovat vuodenajalle tyypillisesti tänäänkin pieni arvoitus. Ennusteen mukaan sää poutaantuu iltapäiväksi, mutta illalla sateet ovat taas mahdollisia.


Toto75-1

Suosikki: 6 Macelleria onnistui pitämään Skellefteåssa sisäradalta keulapaikan ja hallitsi sen jälkeen tapahtumia varmasti maaliin asti. Johtoon sen tie vienee tässäkin, sillä ruuna lähtee voltista reippaasti matkaan. Johtopaikalta voitto on ulottuvilla ja pienemmät systeemit voi rakentaa sen varaan.

Haastajat ja yllättäjät: Yksi vastustaja aiheuttaa kuitenkin, ettei suosikkiin tee mieli täysin rinnoin luottaa. Neljä vuotta hankosideongelmien takia tositoimista sivussa ollut 5 Win B.Hill aloitti kuukausi sitten heti voitokkaasti. Jenkki tuli 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 09,5-vauhtia ratkaisten helposti maalisuoralla. Kapasiteetti on kova, mutta matka ja lähetystapa ovat sille tositoimissa uutta. Pronssidivarin voittaminen uran neljännessä kilpailussa tuntuu vaativalta tehtävältä, mutta viime kisan olemuksen perusteella se on mahdollista. Pari muutakin kiinnostavaa vielä löytyy. 1 Electrical Storm jätti Solvallassa oikein hyvävireisen vaikutelman seurattuaan 2. sisällä voimissaan kiritilaa vailla perille. Mattias Djuse hakee tässä Macellerian peesiä, josta tilaa saadessaan ruuna voisi haastaakin. 7 Ontrack He's Blackin juoksusta tuli viimeksi liian vaativa, mutta startti vei varmasti virettä oikeaan suuntaan. Jo kesän starteissa mainiolta vaikuttanut ori voisi raskaan juoksun välttäessään pystyä yllätykseen. Jos pelikassa riittää, voi lapulle harkita myös 3 Global Tailwindia, joka vastasi Rommessa keulasta perille ja sitkisteli viimeksi johtavan rinnalta yllättävän hyvin. Se pääsee voltista hyvin liikkeelle ja sisäratareissulla kärkipään sijoitus ei olisi jättiyllätys. 11 Waikiki Silvio ei pystynyt ohittamaan Macelleriaa viimeksi johtavan takaa ja pääsee tuskin yrittämään tässä yhtä läheltä. Kunto on toki mallillaan.

Juoksunkulku: Electrical Storm pyrkii pitämään Global Tailwindin ulkopuolellaan, mutta juoksuradalta reippaasti lähtevän Macellerian selkä kelpaa mainiosti. Win B.Hill voi jäädä tiukalta lähtöpaikaltaan alussa taaemmas parijonoon ja iskee vasta päätösringillä.

Pelijakauma: Macelleria (51%) on ansaitusti selvä suosikki, mutta Win B.Hill (19%) tekee lähdön voimasuhteista vaikeasti arvioitavat. Ontrack He's Black (2%) tuntuu aliarvostetulta.

Ranking: A) 6 B) 5, 1, 7, 3, 11 C) 4, 8, 2, 10, 9, 12

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6
Suuri: 6, 5, 1, 7

Toto75-2

Suosikit: Pitkän matkan kisassa välipaalulta erottuu selkeä suosikkikaksikko, joista systeemit rakennetaan todennäköisesti ensin kohti kärkeä etenevän niskaan. 9 Guillaume Boko on tehnyt 75-kisoissa hyvät suoritukset. Bergsåkerissa se kukisti kovassa lopetuksessa edellään juosseen Caligulan, viimeksi ori joutui puolestaan tekemään itse vetotyöt kolmannella radalla, eikä jaksanut aivan perille asti. Björn Goopin suojatti lienee suosikeista alussa nopeampi ja taitava kuski tuskin jättää tilaisuutta käyttämättä, vaan ajaa ensin kohti kärkeä saaden näin ratkaisun avaimet käteensä. Kokeillaan sillä, vaikka 8 Magic Cash onkin kova vastustaja ja omaa kosolti kokemusta kolmesta kilometristä. Viime startissa 4-vuotias laukkasi puolimatkan jälkeen noustuaan 3. ulkoa kirikaistalle, Solvallassa se hallitsi pientä lähtöä keulapaikalta. Alkumetrit selvittäessään Jorma Kontiokin suunnistanee tässä kohti kärkeä ja normaalina ruuna on voittomatsissa.

Haastajat ja yllättäjät: 15 Apollon de Kacy on tehnyt ykköstasolla kelpo suorituksia, mutta kovissa lähdöissä voittaminen ei ole ollut helppoa. Solängetissä ranskalaisori punnersi parijonosta asiallisesti, Solvallan finaalissa kiritiloja ei tullut sisältä ja voimia jäi talteenkin. Vastus on nyt tuntuvasti kevyempi, toisaalta taas kierrettävää riittää ja hommat joutuu todennäköisesti tekemään kirissä itse. Välimatka edellä mainittuihin voi venyä liian suureksi. 3 Azarayah Ridge laukkasi toissa kerralla voiton keulapaikalta loppusuoralla, viimeksi kiri 5. ulkoa kantoi mukavasti kärjen tuntumaan. Onnistuneella reissulla totokamppailuun, mutta voitto voi olla liikaa vaadittu. 13 Doctor Doxey Zenzille vastus on monia aiempia kertoja sopivampi, mutta juoksun täytyy onnistua, jotta voittoon olisi edellytyksiä. Viimeksi aikansa toista rataa yrittänyt ori meni lopussa sisälle ja tuli asiallisesti perille. 11 Coal Trader tuli viime startissaan lopun sisäkautta mukavasti ja voisi nappionnistumisella kolkutella kärkisijoja. Robert Berghille siirtyneen 6 Sloppy Joen tehtävä suoraan vuoden tauolta tuntuu aika kovalta. Jatkossa mielenkiintoinen. 1 Diggerman pääsee matkaan parhaalta paikalta ja voisi syyskuun vireessään olla myös toton nurkilla. 10 Volocity de Vie on osoittanut tallinvaihdoksen jälkeen kelpo virettä, mutta ruunan ravi on ollut varsinkin loppua kohti edelleen kehnoa. Pohjimmiltaan asiallinen 4 Testa di Cavolo palaa pienen huoltotauon jälkeen tositoimiin. Silläkin oli alkusyksystä tyyliongelmia.

Juoksunkulku: Diggerman voi saada ensi metreillä haasteen 5 Sansiro Gelilta. Guillaume Boko ja Magic Cash tulevat 20 metristä aikaisin eteenpäin. Paaluhevosilla tuskin on haluja niille vastata. Doctor Doxey Zenz voi olla aktiivinen taaempaa.

Pelijakauma: Guillaume Boko (24%) ja Magic Cash (24%) voisivat olla hieman selvempikin suosikkipari. Sloppy Joe (14%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 9, 8 B) 15, 3, 13, 11, 6, 1, 10, 4 C) 2, 7, 14, 5, 12

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-3

Suosikki: 4 Milligan's School kohtaa kultadivisioonassa varsin sopivan näköisen vastuksen ja tehtävää helpottaa vielä kovimman vastustajan joutuminen takariviin. Pariisin Trotting Masters -finaalissa ori ei pystynyt nousemaan 4. ulkoa kärkeen, mutta osoitti puolitoista viikkoa sitten vireen olevan edelleen tallella lasketeltuaan Solvallassa keulasta reippaalla vauhdilla selvään voittoon. Ulf Erikssonin ajokki voi päästä hakemaan vetotyöt tässäkin alkurevityksen jälkeen, muttei ykkössija ole täysin juoksupaikastakaan kiinni. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Exodus Hanover jäi Gävlessä pussiin ja tuli viimeksi 3. ulkoa lopun mukavasti. Jos juoksupaikka ei jää liian kauas sisälle, kärkipäähän on edellytyksiä. 11 Elian Web ei voinut Suomen mestaruudessa mitään Next Directionille ja Atupemille, mutta hetken huilannut ruuna vaikutti edelleen hyvävireiseltä Bollnäsin kisassa. Passiivisen juoksun jälkeen se tuli lopun sisältä 08-tahtia. Lähtöpaikka tietää nyt ongelmia, mutta kirissä suomalainen ohittanee silti monet. 6 Diamanten hakee vielä parasta iskuaan, Solvallan lopetus sisältä oli ihan asiallinen. Suosikin ulkopuolelta ei liene alussa asiaa ohitukseen, joten taktiikka voi jäädä vielä tässä varovaiseksi. 5 Chiantille on tarjoiltu syksyllä tarkkoja reissuja ja sama suuntaus jatkunee vielä tässäkin, sillä ori on muutamaan otteeseen esiintynyt pehmeästi lopussa kun alkuun on panostettu. Juoksun juontuessa totomatsiin.

Juoksunkulku: 2 Antonio Tabac saa alussa haasteen 3 Super Zantosilta, mutta se selkä ei ehkä Oskar Kylin Blomille kelpaa. Milligan's School tulee toisessa vaiheessa eteenpäin ja hakee kärkipaikan, sillä Chiantilla ja Diamantenilla ei todennäköisesti satsata kaikkea alkuun.

Pelijakauma: Milligan's Schoolin (74%) pinnat ovat sopivasta tehtävästä huolimatta aavistuksen liian suuret.

Ranking: A) 4 B) 1, 11, 6, 5 C) 2, 10, 7, 3, 9, 8

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-4

Suosikki: 3 Bokli Rapp N.O. on noussut kylmäverilähdön suureksi suosikiksi, eikä vähiten valmentaja Daniel Redénin takia. Toki 5-vuotiaan avaus uusista käsistä oli lupauksia herättävä kun se ratkaisi 3. ulkoa vaivattomasti 23-vauhtisella 800 metrin kirillä. Vastus on tällä kertaa tiukempi, joten voittaakseen pitää parantaakin. Keulaan pääsy sujuvoittaisi tehtävää.

Haastajat ja yllättäjät: Paljon pelatun suosikin rinnalle nostetaan muutama mielenkiintoinen haastaja. 9 Järvsöodinille juostava matka sopii ja parista vaatimattomammasta sijoituksesta huolimatta kunto tuntuu edelleen hyvältä. Färjestadissa vastus oli Odd Heraklesin johdolla aivan liian kova, viimeksi ori kipusi 6. ulkoa asiallisesti. Myös tallikaveri 14 Guli Tor on mielenkiintoinen. Vire vaikuttaa viime starttien perusteella mainiolta ja Björn Goop voi tuoda loppumetreille vielä tarvittavaa puristusta lisää. Viimeksi ori laukkasi loppusuoran alussa kesken kirinsä, mutta sai pelastettua kolmossijan. Uusista käsistä kahdella voitolla aloittanut 4 Hvalstad Odin kuuluu myös pelihevosiin. Viime kerralla ruuna kiri loppukaarteen takaa neljättä rataa pitkin, mutta ratkaisi silti varmasti. 7 Brenne Järven on piristynyt myös tallinvaihdoksen myötä, mutta vastus kovenee tällä kertaa. Hyvin voltista käynnistyvä ruuna voi sisäratajuoksulla olla totokahinoissa. Sitkeästi puurtavalle 13 Lukas Rauenille tehtävä takamatkalta ja voltin vitosradalta ei tunnu parhaalta mahdolliselta. Viimeksi ori kylläkin esiintyi kärjen tuntumasta edukseen kovia hevosia vastaan. 1 Demex voi hyvällä juoksulla keikkua kärkipäässä. Toisaalta vaarana on, että hieman verkkaisesti käynnistyvä ori ei saa hyödynnettyä lähtöpaikkaansa täysimääräisesti. Jos lähtöön rastaa enemmän merkkejä, kannattaa myös 12 Guli Rubin huomioida. Keväällä vahvasti mennyt ruuna sai tarvittavan startin alle viime viikolla. Voltista alku on sen kanssa tosin otettava kieli keskellä suuta. 10 Bilbo B.S. on mennyt hyvin Jepsonin ajamana, mutta takakengät ovat miinusta.

Juoksunkulku: 2 Hönn Blesa voi olla ensi metreillä liukkain, mutta Brenne Järven on juoksuradalta nopeasti hakemassa keulaa. Kaksikosta Bokli Rapp N.O.-Hvalstad Odin paremmin matkaan pääsevä hakee siltä vetotyöt. Guli Tor päässee 20 metrin hevosista lähimmäs kärkeä alussa.

Pelijakauma: Bokli Rappin (52%) prosenteissa on selvästi ”valmentajalisää”. Järvsöodin (10%) ja Guli Tor (6%) ovat edullisia merkkejä.

Ranking: A) 3, 9, 14, 4 B) 7, 13, 1, 12, 10 C) 8, 11, 5, 2, 15, 6

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3, 9, 14, 4
Suuri: 3, 9, 14, 4

Toto75-5

Suosikit: Alin 75-sarja ajetaan pikamatkalla ja eturivissä on useampia liukkaita avaajia. Vauhtia siis riittänee. 9 Fighter Mearas voitti viimeksi keulasta leikiten ja kärkkyy tällä kertaa muiden vauhdinpitoa. Luonteeltaan Ulf Ohlssonin ajokki ei ole kaikkein tasaisin, mutta pelittäessään sillä on hyvät saumat nousta voittoon tässäkin. 6 Bordeaux Doc teki positiivisen suorituksen toissa kerralla Derbyn karsinnassa ja sooloili viimeksi keulasta selvään voittoon. Åke Lindblom ei ole ujoimmasta päästä kuskeja mitä kiihdytyksiin tulee, mutta jos alku ei aivan hurjaksi mene, on 4-vuotiaalla edellytykset kamppailla voitosta.

Haastajat ja yllättäjät: Pelimielessä lähdön kiinnostavampiin kuuluu 3 Brake Cooling, joka on tehnyt kelpo suoritukset kovissa lähdöissä. Viimeksi Aetos Kronoksen voittamassa Kriteriumin karsinnassa se venyi 2. ulkoa neljänneksi. Jorma Kontio voi päästä pudottamaan nopean oriin kiihdytyksessä hyviin asemiin, eikä voittokaan olisi sen myötä yllätys. Nopea 1 Easy Cash on useimmiten eturivistä napannut keulat. Kriterium-karsinnassa johtavan rinnalta tuli kuitenkin väsy aikaisin ja vire on sen myötä kysymysmerkki. Sillä on myös paikka viikon kuluttua sunnuntaina ajettaviin Breeders Crownin välieriin, joten ehkä se näkyy taktiikassa? 2 Choco Lane esiintyi alkulaukan jälkeen asiallisesti Kriteriumin karsinnassa, mutta viimeksi ori sai parijonossa kurakelissä tarpeekseen jo päätöspuolikkaan alussa. Jos kaikki on kunnossa, kengittä nyt taas menevä 3-vuotias pystyy pitkälle. Alkurevittelyyn se ei osallistu. 5 Digital Summit väänsi toissa kerralla voiton johtavan rinnalta ja kiri viimeksi 3. ulkoa lopun alle 12-vauhtia. Sekin hyötyisi muiden vauhdinpidosta. 12 Reven Dejavu on ollut voitoissaan vakuuttava, mutta paikka on vähän rutiinia omaavalle ruunalle haasteellinen. Revityksissä voi huomioida myös johtavan tuntumasta viimeksi voittaneen 11 Erik K:n.

Juoksunkulku: Easy Cash on normaalisti eturivistä vaikea ohitettava alussa, mutta Bordeaux Doc ja 7 Chiptime voivat heittää tiukan haasteen. Myös Brake Cooling ja 4 Angel From Above pääsevät hyvin liikkeelle, mutta niille kelpaa hyvä selkä.

Pelijakauma: Erittäin tasaisessa lähdössä Brake Cooling (5%) on kaikkein edullisin tapaus. Fighter Mearas (17%) ja Bordeaux Doc (16%) voisivat myös olla hieman enemmän pelattuja.

Ranking: A) 9, 6 B) 3, 1, 2, 5, 12, 11 C) 4, 10, 7, 8

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 9, 6, 3, 1, 2, 5
Suuri: 9, 6, 3, 1, 2, 5

Toto75-6

Suosikit: 6 Global Undecided olisi ilman viime starttia suuri suosikki hopeadivisioonaan. Solvallan 75-finaalissa ruuna kuitenkin taipui johtavan rinnalta jonkin verran, aiemmin se on pystynyt samanlaisellakin juoksulla koviin suorituksiin. Solängetissä 5-vuotias haki keulat ja oli suvereeni. Jos vaisumpi suoritus johtui kehnosta alustasta eikä laskukunnosta, on Örjan Kihlströmin ajokilla hyvä sauma palata taas voittojen tielle. Ei kuitenkaan varmaksi asti kun kysymyksiä on ilmassa. 1 Ural laukkasi viimeksi taustalla loppukaarteessa, mutta hallitsi sitä ennen vastaavaa tehtävää keulasta. Johtopaikan puolustaminen ei ehkä onnistu, mutta hyvistä asemista oriilla on silti voittosauma. 3 From The Mine ja 2 Track Angle ovat uusia nimiä hopeadivisioonassa, mutta molempien kunto on ollut sen verran vahva, ettei sarjanousu vie mahdollisuuksia. Solvallan pronssifinaalissa From The Mine kiri voittoon 3. ulkoa Track Anglen noustessa taaempaa toiseksi. Hyvillä juoksuilla kummallakin on voittosauma.

Haastajat ja yllättäjät: Sarjaa on vaihtanut myös 11 Reverend Wine, mutta senkin edesottamukset lupaavat edelleen hyvää. Ruuna viimeisteli vireensä hallitulla keulavoitolla. Paikka hankaloittaa toki hieman tehtävää. 12 Perfect Dynamite kiri viimeksi kolmella kilometrillä mallikkaasti toiseksi, mutta voitto on näistä asemista tiukassa. 9 Sign Me Up Too ei jaksanut viimeksi johtavan rinnalta kärkisijoille ja starttiväli on nyt pitkähkö. 5 Exclamation Mark voi viedä keulapaikan Uralilta, mutta jenkin oma vire on ollut viime aikoina kateissa. Voittoon tarvitaan tuntuvaa petrausta.

Juoksunkulku: Ural pyrkii sisältä reippaasti matkaan, mutta Exclamation Mark lienee keskeltä liian nopea torjuttavaksi. 7 Ebony Boko satsannee alkuun ulkoa, muttei ehkä pääse edellisen ohitse. Global Undecided ei viihdy selissä, joten se kiertänee aikaisessa vaiheessa eteenpäin, jopa keulaan asti?

Pelijakauma: Global Undecided (26%) on oikea suosikki, mutta Track Angle (8%) vaikuttaa jäävän liikaa muiden pelihevosten varjoon.

Ranking: A) 6, 1, 3, 2 B) 11, 12, 9, 5 C) 7, 8, 10

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 1, 3, 2, 11
Suuri: 6, 1, 3, 2, 11

Toto75-7

Suosikit: Mainiota virettä viimeksi osoittanut 4 Rocky Tilly saa hyvältä paikalta ykkösvihjeen Klass I:ssä. Ruuna menetti keulapaikan viimeisellä takasuoralla, mutta kiri vielä 09,5-vauhdilla uudelleen kärkeen johtohevosen ravin hajottua kovassa vauhdissa. Keulaan päästessään voitto olisi taas ulottuvilla. Johtavan rinnalta toissa kerralla 75-voiton kairanneen 9 Istanbul Bokon viime startti pilaantui loppukurvissa sen jäätyä kilpakumppanin kanssa hakaukseen. Episodiin paloi kärkipään sijoitus. Korkealle nyt. 10 McGarret otti napakat kirivoitot syyskuun kilpailuissa ja kyttäilee sopivaa selkää kirikierrokselle. Kaikkien ohittaminenkaan ei pitkällä loppusuoralla yllättäisi, sen verran vahvaa kuntoa ruuna on osoittanut.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelattuja potinnostajiakin otetaan mukaan isompaan systeemiin. 1 Editorin juoksu ei mennyt viimeksi aivan putkeen, mutta Rättvikissä ruuna väänsi vahvasti johtavan ulkopuolelta. Nyt se saa jenkkikärryt peräänsä ja on mielenkiintoinen hyvältä paikalta. 2 Prediction voitti viimeksi helposti 11-lopetuksella keulasta. Bergsåkerissa ruuna joutui lataamaan avauskurviin viidettä rataa pitkin, eikä taustalle pakiteltuaan enää pystynyt lopussa kärkeen. Nopealle lähtijälle asetelmat ovat makoisat. Kehnommalta paikalta huomioidaan 11 Toreador, joka oli viimeksi asiallinen kuolemanpaikalta, mutta erityisen hyvä kuukausi sitten juuri Rommessa kirittyään 4. ulkoa tosi rennolla tyylillä 10-vauhdilla voittoon. 6 Noble Boy taipui viimeksi hieman lopussa, mutta oli kärsinyt terveysmurheista sitä ennen. Jenkeistä tällä kertaa menevä 4-vuotias oli samalla varustuksella tosi hyvä syyskuun alun voittokisassa. 3 Figaro Vici voitti kesäkuussa Ranskassa johtavan takaa terävällä lopetuksella, mutta synnyinmaan kisoihin tähtäävän 4-vuotiaan vire on pitkältä tauolta tässä arvoitus. 5 Bear Bahareh punnersi viimeksi tammalähdön voittoon johtavan rinnaltakin. Tässä voittoon tarvitaan parempaa juoksua, mutta suosikin ulkopuolelta toista rataa voi olla tarjolla.

Juoksunkulku: Prediction ja Rocky Tilly avaavat parhaiten, ellei sitten jenkkikärryjen avulla Editor saa lisää virtaa alkuun. Rocky Tilly on niukka suosikki keulapaikan ottajaksi.

Pelijakauma: Suosikkitrio tullee olemaan lopulta varsin tasaisesti pelattu, kuten kuuluukin. B-ryhmän neljä kärkirankattua tuntuvat kaikki aliarvostetuilta.

Ranking: A) 4, 9, 10 B) 1, 2, 11, 6, 3, 5, 7, 12 C) 8

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4, 9, 10
Suuri: 4, 9, 10, 1, 2, 11, 6