Ravivihje: Toto64 Åby 17.10.2019

Julkaistu:

Toto64
Åbyn Toto64-kierroksella luotetaan Il Duce Bokoon ja Princess Corneriin.
Åbyn Toto64-kierroksella on kaksi hyvin todennäköistä voittajaa, Il Duce Boko (T64-2) ja selostajien ”lempihevonen” HögstenaStalldräng (T64-3). Ensin mainittu kelpaa varmaksi, mutta jälkimmäinen varmistetaan isommassa systeemissä oppilaslähdön lisäämän sattumafaktorin myötä.

Il Duce Bokon ohella systeemien toinen tukipilari on päätöskohteen lupaava norjalaistamma Princess Corner, joka on voittanut yli puolet starteistaan ja päässee tänään keulaan.

Päivän pankki: 7 Il Duce Boko (lähtö 5, Toto64-2)

Yli vuoden huilannut ja samalla Conrad Lugauerin talliin siirtynyt 7 Il Duce Boko lopetteli jo koelähdössään ilmavalla tyylillä alle 12-vauhteja. Halmstadin voitto tuli keulasta suoranmitalla korvia pyöritellen. Viimeksi ori oli mukana kivikovassa Solvallan T75-lähdössä, jossa Marc Eliaksen ajokki hävisi keulasta vain parille hyvälle hevoselle. Il Duce Boko kilpailee luokkaansa nähden vielä täysin väärissä sarjoissa ja nyt vastuskin helpottuu viime starttiin nähden todella tuntuvasti. Juoksuradan paikalta se hakee nopeasti keulat ja vetää perille asti.

Päivän varma: 2 Princess Corner (lähtö 9, Toto64-6)

Norjalaisvieras 2 Princess Corner on ollut vakuuttava viime starteissaan. Toissa kerralla tamma kiskaisi toisesta ulkoa 11,4-vauhtisen 700 metrin kirin ja marssi voittoon komealla täyden matkan tuloksella 12,7a. Viimeksi tammalle jäi hieman vaihde silmään keulassa ja tuli lopussa selässä liftanneen ohittamaksi. Princess Corner oli jo selvästi alakynnessä, mutta kovaa kilpailupäätä osoittaen kontrasi vielä uudelleen voittokamppailuun ja näytti ettei kova voittoprosentti ole sattumaa. Johan Untersteinerin ajokki lähtee reippaasti liikkeelle ja saa sillä edun pahimpaan haastajaan 3 Fossens Wallyyn. Todennäköisesti Princess Corner pääsee alkumatkasta keulaan ja on siitä paha ohitettava. Piikkiselkäidealla voi koittaa sen kanssa 1 Thanasi Bobia, joka on tauluaan paremmassa tikissä ja lähtee lujaa liikkeelle.Päivän ideaveto: 9 Nordmann (lähtö 4, Toto64-1)

9 Nordmann on epäonnistunut parissa viimeisessä startissaan itselleen niin tuttujen kakkossijojen jälkeen. Tingsrydissa ori laukkasi paineissaan kolmannessa sisältä viimeiseen kurviin mentäessä. Viimeksi se juoksi Berliinissä, saksalaishevosten Breeders Crownissa. Kuten jo voittajakerroin kertoo, Orlando Jetin voittama lähtö oli kovatasoinen ja Nordmannin juoksu meni pieleen. Se menetti neljännessä sisällä täysin asemansa väsyneen takana viimeisessä kurvissa ja sen startin voi unohtaa.

Vaikka ori sijoittuu mielummin toiseksi kuin voittaa, niin ei se sentään niin voitontahdoton ole mitä statistiikka näyttää. Monta kertaa joku paremman juoksun saanut on kuitannut ohi Nordmannin tehdessä työt. Keväällä Peter Untersteinerin treeniin siirtynyt ori on kahdeksalla prosentilla avauskohteen maistuvin merkki.

Päivän pommi: 8 Liza With A Z. (lähtö 8, Toto64-5)

8 Liza With A Z. on kovaluokkainen tamma, joka on noussut viime starttien perusteella taas iskuun. Toissa kerralla se kiri toiselta sisältä 11,3-vauhtia viimeiset 700 metriä häviten niukasti selässään liftanneelle. Viimeksi se jäi kymppiavauksessa johtaneen 10 Höwings Unbeatablen rinnalle, josta kamppaili sitkeästi perille. Mielenkiintoa tähän starttiin tuo myös kuskinvaihdos. Vaikkei Bo Falsig kovimpia narumiehiä olekaan, niin valmentajaan nähden hän on silti parannus. Liza With A Z:n rattailla on nähty tällä kaudella kerran aiemmin joku muu kuin treenarinsa ja silloin tamma sattumoisin voitti. Eturivin uloimmalta paikalta juoksu voi toki mennä vaikeaksi, mutta kahden prosentin pelikannatus on silti liian vähän.

Päivän pommi: 1 Bosse Rich (lähtö 6, Toto64-3)

1 Bosse Rich oli hyvä syyskuun molemmissa starteissaan. Ensin se voitti Åmalissa leikittelevän kevyesti keulasta. Åbyn 2640 metrin kisassa se avasi lujaa keulaan ja luovutti ne 14-vauhtisen avauskierroksen jälkeen 3 Master Sealle. Aivan sen kyydissä Bosse Rich ei lopussa pysynyt, mutta tuli kuitenkin hyvin perille asti ja olisi ilman kuskin loppusuoran törmäilyjä ollut toinen. Viimeksi tuli laukka jo ennen lähtölinjaa ja peli oli heti pilalla. Bosse Richin kuski Henna Halme on iso plussa oppilaslähtöön. Halme on rutinoitunut ja omaa jo 25 voittoa tältä kaudelta, kun kellään muulla lähdön kuskeista ei ole edes kymmentä tikkua. 6 HögstenaStalldräng on hurja vastus ja todennäköinen voittaja, mutta oppilaslähdössä voi sattua kaikenlaista ja suosikin varmistelijoiden kannattaa huomioida Bosse Rich vain kaksi prosenttia pelattuna nappipaikaltaan.