Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Bergsåker 16.10.2019

Julkaistu:

Toto86
Conrads Rödluvan tahtiin keskiviikon 86-kierroksella.
Keskiviikkoillan suurista suosikeista Conrads Rödluva saa luottamuksen, mutta takamatkalta aloittava Eder Bob ei. Kylmäverilähdössä Tangen Haapilla on hyvä tilaisuus palata voittokantaan.

Yksittäisiä herkullisia ja vähän pelattuja hevosia löytyy useampaan kohteeseen. Whitsun Madonna (86-1), Giampaolo Poof (86-5), Tengil Face (86-6), Pippi Roc (86-7) ja Lawmaker (86-8) omaavat potentiaalia yllätykseen.

Solvallaan on luvattu keskiviikoksi pilvipoutaa, mutta Bergsåkerissa saatetaan illan mittaan saada vesisateitakin.


Toto86-1

Suosikki: 4 Mellby Galanga on avauskohteen paras hevonen ja toimiessaan voitossa kiinni. Rommen montéssa 4-vuotias paineli virkeällä tyylillä ykköseksi, mutta Solvallan 75-finaalissa tuli laukka jo ennen lähtölinjaa. Rauhallisena pysyessään ruuna hakenee keulapaikan, mutta suoritusvarmuus on ollut sen verran kateissa, ettei se kelpaa varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Lolee Trizzofrock ei noussut viimeksi takajoukoista, Solängetissä ruuna ei saanut puolestaan sisältä kunnon mahdollisuutta. Edellytyksiä menestymiseen on. 6 Zodiac Kronos käynnistyi viimeksi kuin saappaat jalassa ja pikamatkalla menestystoiveet hupenivat heti. Jos uudesta päävarustuksesta on apua, voisi aiemmin lupaavasti esiintynyt 4-vuotias pystyä tällä kertaa pitkälle. 9 Whitsun Madonna teki viimeksi tauko huomioiden erittäin vahvan kirin 4. ulkoa kamppaillen voitosta maalilinjalle saakka. Oriita ja ruuniakin vastaan huomioitava, jos vire on startti kropassa nousussa. 5 M.T.Lecavalierin hyvien sijoitusten putki katkesi viimeksi kun ruuna sai rintaman takaa liian myöhään tilaa. Vire vaikutti mainiolta. 3 Sherlock teki 2. ulkoa kelpo suorituksen viimeksi ja voi reippaana avaajana saada suotuisan juoksun. Oaksin finaaliin johtavan takaa punnertanut 11 Heavenly May ei riittänyt loppukilpailussa 2. ulkoa. Kovalla kohulla 75-lähtöön viimeksi tullut 10 Majet Af Djupmyra laukkasi heti lähtösuoralla. Tehtävä ei ole tällä kertaa takarivistä yhtä otollinen.

Juoksunkulku: Sherlock voi päästä sisäpuolelta lähtevien edelle kiihdytyksessä. Mellby Galanga hakee ravia avatessaan kuitenkin nopeasti keulat.

Pelijakauma: Mellby Galangan (40%) peliosuus alkaa olla jo ylärajoilla. Majet Af Djupmyra (11%) tuntuu ylipelatulta. Whitsun Madonna (4%) on edullinen.

Ranking: A) 4 B) 1, 6, 9, 5, 3, 11, 10, 7 C) 12, 2, 8

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 4, 1, 6, 9, 5, 3, 11
Suuri: 4, 1, 6, 9, 5, 3, 11

Toto86-2

Suosikki: 4-vuotiaat huipputammat valmistautuvat ensi viikon sunnuntain Breeders Crown -välieriin ja isompaa vauhtijuhlaa tässä tuskin koetaan. 3 Conrads Rödluva ei ole onnistunut voittamaan tämän vuoden suurkilpailuja, mutta suoritukset ovat kuitenkin olleet hyviä. Derbystoetissa Örjan Kihlströmin ajokki punnersi johtavan rinnalta toiseksi. Normaalisti se on tämänkertaisia vastustajiaan päätä pidempi ja keulapaikka irronnee sujuvasti kiihdytyksen jälkeen. Suurena suosikkinakin kelpo varma.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Zeta Wise As on todennäköisimmin se hevonen, joka keulat pääsee suosikille luovuttamaan, joten kakkossija on sitä myöten ulottuvilla. Viime starteissa sille on tarjottu suojaisia reissuja, eikä kiritiloja ole tullut. 4 Felicity Shagwell kulki viimeksi takajoukoista juosten perille ja senkin kunto tuntuu pitävän. 1 Ti Punch Brolinelle jäi syyskuun starteissa sisäratareissujen jälkeen kosolti voimia talteen. 8 Fanny Chenalin tyyli ei viime kilpailuissa ole mukavista lopputuloksista huolimatta näyttänyt aivan priimalta ja ulkoa tehtävä on totosijojenkin suhteen haastava.

Juoksunkulku: Zeta Wise As torjuu ulkopuolelta kiihdyttävät alussa, mutta ensi metrit tasaisesti ottavan suursuosikin selkä kelpaa jo takasuoralla. Vauhti rauhoittuu toisella puolikkaalla.

Pelijakauma: Conrads Rödluvan (83%) peliosuus on hieman liian suuri, mutta varsin todennäköisestä voittajasta on joka tapauksessa kyse. Jos pommeista puhutaan, niin Ti Punch Broline (1%) voisi ansaita muutaman lisäpinnan.

Ranking: A) 3 B) 2, 4, 1, 8, 10 C) 9, 7, 5, 6

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-3

Suosikki: Kylmäveristen lyhyessä voltissa asetelmat puoltavat vahvasti 6 Tangen Haapia. Toissa kerralla keulasta pahoin antautunut ori laukkasi viimeksi maalisuoralla yritettyään haastaa Art Kjarvaldia ja Vixusta. Vire lienee edelleen nousujohteinen ja juoksuradalta Björn Karlssonin suojatti ottanee verkkaisia vastustajiaan vastaan vetotyöt vaivattomasti. Keulasta voitto on liki ja ori saa luottamuksen.

Haastajat ja yllättäjät: Jos suosikkia varmistelee, mielenkiintoisin on kuskimiinuksesta huolimatta 1 Tand Kraft. Se täytti toissa kerralla paikkansa Turun PM-kisassa kunniakkaasti ja kulki viimeksi laukkojen välillä hyvin. Kärjen läheltä voittokaan ei olisi iso yllätys, jos Tangen Haapilla ei ole paras päivänsä. 3 Art Nökkve punnersi viimeksi voittoon 4. ulkoa jättäen taakseen useampia tälläkin kertaa mukana olevia. Tasaisesti voltista käynnistyvä ori voi olla kärkipäässä nytkin, vaikkei matka suoranaiselta edulta tunnukaan. 4 Pydinin otteista on puuttunut paras puhti ja lähtöratakin tietää tässä verkkaista starttia. Jos kierrosta lyhempi matka kuitenkin piristäisi, voisi kovan luokan omaava ori osallistua lopussa kärkitaistoon. Rommessa lyhyesti lähtöön laukannut 8 Joker C.K. sai lopulta kiritilaa vasta päätössatasella ja oli asiallinen. Tarkalla reissulla totosija ei ole poissuljettu.

Juoksunkulku: Tangen Haap lataa juoksuradalta keulaan ja pyrkii pitämään tasaisella tempolla vastustajat loitolla maaliin asti.

Pelijakauma: Tangen Haap (35%) voisi olla aavistuksen selvempikin suosikki. Tand Kraft (6%) on edullisin muista, Pydin (21%) tuntuu liikaa pelatulta viime otteisiin nähden.

Ranking: A) 6 B) 1, 3, 4, 8 C) 7, 2, 9, 5

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-4

Suosikit: 3-vuotislähtö on kerännyt auton taakse useampia mielenkiintoisia nousukkaita. Vihjesysteemit rakennetaan kuitenkin vain kahden hevosen varaan. Komearaaminen 6 Dominic Wibb ratkaisi Jägersrossa johtavan rinnalta 13,4-lopetuksella varmasti. Viimeksi puolimatkassa 2. ulkoa pykälää edemmäs vaihtanut ruuna meni loppukurvissa toisohjaiseksi, mutta oli suoralla omaa luokkaansa. Kuukauden paussi on varmasti kovien starttien jälkeen tehnyt hyvää, ja kun lähtönopeuttakin tuntuisi olevan, on Bold Eaglen poika ykkösmerkki. 8 Don Fanucci Zet väläytteli myös nopeutta torjuttuaan viimeksi kilpakumppaninsa reippaassa kiihdytyksessä. Lopussa ori irrotteli vielä johtopaikalta 09,8-vauhtisen puolikkaan väljällä otteella. Kaikki muutkin voitot ovat peräisin keulasta. Toissa kerralla suoritus 3. ulkoa oli tasaisempi, mutta viime esitys oli kokonaisuudessaan aiempia parempi, joten ei Hard Livinin poika ehkä johtopaikkaa tarvitse osallistuakseen matsiin.

Haastajat ja yllättäjät: Kelpo hevosia on muitakin. 9 Mellby Hoffa on tehnyt vahvaa jälkeä ja voittanut suurimmaksi osaksi helposti. Solvallan ykköset ovat tulleet keulasta, Gävlessä ruuna ratkaisi toiselta ilman vetoapua. Jorma Kontion ajokki joutunee nyt yrittämään edellisten kukistamista takaa, joka ei vaikuta helpolta tehtävältä. 2 Gazoline Mearasin taulu on puhdas, mutta viime suoritus oli kummallinen. Ruuna menetti johtopaikan takasuoralla, mutta punnersi lopussa ulkokautta takaisin kärkeen. Senkin täysosumat ovat pääosin keulapaikalta, jonne lähtönopeus voi riittää tässäkin. Edellä mainittuihin verrattuna se ei kuitenkaan ole jättänyt luokkamenijän vaikutelmaa ja vastuskin on ollut tuntuvasti tämänkertaista kevyempi. Yllättäjien tehtävä ei ole kadehdittava. 10 Kick The Dust Ås putosi johtavan rinnalta viimeksi hieman lopussa, mutta kiri Kalmarissa 2. ulkoa viimeiset 700 metriä terävästi 11,0-kyytiä. 7 Grevin Sisun paukut eivät Kriteriumin karsinnassa riittäneet 5. ulkoa päätyyn asti, viimeksi ruuna kulki takana juosten. Myös 11 Arnie Express on esiintynyt edukseen ja hallitsi viimeksi keulasta 11,5-lopetuksella. Tehtävä on nyt vaikea.

Juoksunkulku: Gazoline Mearas, Dominic Wibb ja Don Fanucci Zet ovat osoittaneet lähtönopeutta. Keskimmäinen ei ole ehkä vastustajille toivehevonen ulkopuolelle, joten Kevin Oscarssonin ajokki voi olla ravatessaan keulassa.

Pelijakauma: Gazoline Mearas (24%) on aivan liikaa pelattu. Dominic Wibbin (21%) kuuluu olla suosikki ja lopulta näin lieneekin, Don Fanucci Zet (16%) voi jäädä sen sijaan edullisemmaksi.

Ranking: A) 6, 8 B) 9, 2, 10, 7, 11, 3 C) 1, 5, 12, 4

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 6, 8
Suuri: 6, 8

Toto86-5

Suosikki: 9 Eder Bob nappasi viimeksi 75-voiton edettyään 2. sisältä päätöskierroksen alkupuolella keulaan. Lopussa se torjui Antonio Trotin. Vastus on sopivaa luokkaa, mutta ihan millä tahansa juoksulla ori ei kuitenkaan voita, joten isona suosikkina takamatkalta se ei ole erityisen houkutteleva varma.

Haastajat ja yllättäjät: Parhaat mahdollisuudet suosikin kukistamiseen tuntuisivat löytyvän paaluhevosilta. 1 Giampaolo Poof jätti viimeksi 4. sisältä hyvävireisen vaikutelman, vaikka kärkisijat jäivätkin saavuttamatta. Sopivalla juoksulla asia voisi nyt korjaantua. 5 Vanessa F.B. sai Skellefteån tammalähdössä 2. ulkoa tilaa loppusuoralla, muttei pystynyt lyhyellä pätkällä vaihtamaan suuremmin rytmiään. Kärkiryhmästä korkealle. 2 Hunkydory Degatolle paikka johtavan rinnalla osoittautui viimeksi liian vaativaksi, mutta paremmalla juoksulla sekin voisi kamppailla kärkisijoista. 12 Zorro Swingin mahdollisuudet paranivat Up To Men poisjäännin myötä, sillä ruuna päässee nyt juoksuradaltaan muiden samalta paalulta lähtevien ohi heti alussa. Hyvistä asemista voitto ei olisi iso yllätys, vaikkei se olekaan ihan parasta virettä näyttänyt. Reippaasti avaava 3 Jeppas Picasso voi myös hyvällä juoksulla pystyä pitkälle. Viime kerralla se kadotti johtavan takana ravinsa päätöskierrokselle lähdettäessä, mutta siihen johtanut ongelma on nyt saatu hoidettua kuntoon. 11 Sugarmakesmecrazy on kunnossa, mutta ruunan ongelmaksi voi koitua starttihetki, jossa sillä on iso riski jäädä aivan hännille.

Juoksunkulku: Jeppas Picasso avannee ensin kärkeen, mutta joku paalun enemmän pelatuista hakee siltä vetotyöt. Eder Bobin osaksi voi jäädä puolimatkassa toisen radan vetäjäksi eteneminen.

Pelijakauma: Eder Bob (62%) on saanut liian kovan kannatuksen. Giampaolo Poof (4%) on haastajista maistuvin prosenttien valossa.

Ranking: A) 9 B) 1, 5, 2, 12, 3, 11, 7, 4 C) 10, 8

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 9, 1, 5, 2, 12, 3
Suuri: 9, 1, 5, 2, 12, 3

Toto86-6

Suosikit: Kolmen kilometrin kisassa kolme nousee muiden yläpuolelle, joista lapulle otetaan vain kaksi. Niistä toinen juossee keulassa ja on sitä myötä vahvoilla voittajaksikin. 4 Tsar Brodde on ennakkoon parhaalla paikalla, eikä välttämättä tarvitse kärkipaikkaakaan voittaakseen. Örebrossa se teki Burning Manin ulkopuolelta vahvan juoksun. Tauosta huolimatta vire lienee hyvä, sillä kyseessä on mitä luultavimmin ruunan viimeinen tilaisuus tässä divisioonassa ja vieläpä erinomaisen sopivalla matkalla. Jos se pääsee hieman paremmin matkaan kuin viimeksi, voisi johtoonkin olla mahdollista edetä. 7 Tengil Facelle voltista lähteminen on osoittautunut kahdella viime kerralla ylivoimaiseksi tehtäväksi. Alkusyksyllä ruuna osoitti mainiota virettä ja samanlaisena se on tässä mahdollinen. 4-vuotias lähtee auton takaa kohtalaisen hyvin ja Tsar Brodden etupuolelle päästessään mahdollisuudet paranisivat oleellisesti. 9 Global Winner ratkaisi toissa kerralla vaivattomasti parijonosta päätöskierroksella, mutta laukkasi viimeksi heti alussa. Takarivistä sen osaksi jäänee edellisten edesottamusten seuraaminen alkuvaiheessa. Mahdollinen, mutta tehtävä ei ole helppo.

Haastajat ja yllättäjät: Kelpo stayereita löytyy muitakin, mutta lähtökohtaisesti ne ovat numeroa pienempiä. 1 Young King hallitsi Rommessa helposti keulasta ja ratkaisi viimeksi varmasti noustuaan johtavan takaa toiselle viimeisellä takasuoralla. Jos kovin moni ei ehdi alussa eteen, voi ruuna olla nytkin kärkipäässä. 6 Digital Science laukkasi viimeksi johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla, mutta teki varsin vahvan suorituksen voittokisassa. 2 Ediego kulki 3. ulkoa Solvallassa takasuoran pontevasti, mutta tasaantui loppua kohden. Positiivisesti Färjestadissa esiintynyt 8 Eicas oli viikkoa myöhemmin aikaisin vaikeuksissa, mutta on saanut huilata nyt hieman pidempään.

Juoksunkulku: 3 Yieldson lienee ensi metreillä nopein, mutta hakenee selkäjuoksua. Tsar Brodde tai Tengil Face hakee vetotyöt.

Pelijakauma: Global Winner (40%) on liikaa pelattu. Tsar Brodde (19%) ja varsinkin Tengil Face (5%) ovat herkullisia tapauksia.

Ranking: A) 4, 7, 9 B) 1, 6, 2, 8, 12, 3, 5 C) 10, 11

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 4, 7
Suuri: 4, 7

Toto86-7

Suosikit: Tasaisessa tammalähdössä ykkösvihjeen saa 4 Pippi Roc. Loppukesällä pohjoiseen siirtynyt tamma aloitti uusista käsistä voitolla kirittyään 4. sisältä takasuoralla vapaille päästessään lopun 11,0-vauhtia. Toisessa kisassa tuli laukka johtavan takaa viimeisellä takasuoralla. Jos kaikki on kunnossa, pystyy erinomaisen lähtönopeuden omaava 4-vuotias tässä korkealle. Peliprosentit ovat matalat, joten kokeillaan pikkulapun ideavarmana. 15 Walkie Talkie nousi Skellefteån 75:ssä voittajaksi kaukaa 7. ulkoa, mutta muiden lyömiseen riitti kuitenkin 13,9-vauhtinen päätöskierros. Reipastempoisessa juoksussa sitkeä tamma voi nousta nytkin matsiin. Alustavasti eniten pelattu 5 Frida Zonett ei sen sijaan tunnu kiinnostavalta, sillä viime starteissa se ei ole esittänyt huippuvirettä ja tällä kertaa kengätkin laitetaan jalkaan. Jätetään kokonaan pois lapulta.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Dame Dream ei saanut viime kerralla mahdollisuutta 2. sisältä lopussa. Vaikka paikka on ulkona, voi Markus B. Svedbergin suojatti päästä silti useimpien ohi heti alussa ja sopivalla juoksulla voittokin olisi mahdollinen. Kovissa lähdöissä kelpo otteita esittänyt 3 Abrystir tuntuu myös maistuvalta. Solvallan finaalissa se nousi 4. sisältä ulos viimeisellä takasuoralla ja kiri mukavasti perille. 13 Fröken Stingin viime juoksu meni täysin pieleen, mutta aiemmat suoritukset olivat positiivisia. Rommen kisassa se ei saanut tilaa lopussa taustalla. Ei mahdoton kolmosrivistäkään. 14 Jazza Håleryd sai viime kerralla 4. ulkoa myöhään tilaa. Asetelmat eivät ole parhaat mahdolliset, mutta juoksun onnistuessa hyvävireinen menijä voi pystyä paljoon. Suuryllättäjien osastolta mukaan poimitaan vielä kyvykäs 8 O.M.Dont Cry, joka esitti alkusyksyn starteissa hyvää virettä. Taukoa on takana, mutta reippaasti matkaan pääsevä tamma voisi juoksun onnistuessa venyä korkealle.

Juoksunkulku: Pippi Roc on keskeltä todennäköisesti nopein. Jos vire tuntuu hyvältä, voi Henrik Svensson kokeilla keulastakin. Abrystir voi päästä johtavan kantaan.

Pelijakauma: Pippi Roc (7%) on jäänyt aivan liian aliarvostetuksi. Frida Zonett (24%) on puolestaan ylipelattu, samoin 6 Elsa Mearas (15%). Alipelattuja ovat myös Abrystir (5%) ja Dame Dream (4%).

Ranking: A) 4, 15 B) 7, 3, 13, 5, 14, 8, 9, 6, 1 C) 11, 12, 2, 10

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 4
Suuri: 4, 15, 7, 3, 13, 14, 8

Toto86-8

Suosikit: 10 Missle Hill takarivistä huolimatta 4-vuotislähdön ykkössuosikki. Jenkki on tehnyt pelkästään hyviä suorituksia, Gävlessä se karautti keulapaikalle 600 metrin jälkeen ja hallitsi tapahtumia. Åbyn kiri 4.ulkoa oli myös hyvä, mutta kaksi parempaakin löytyi lopussa. Voittomatsiin nytkin, sillä nopean lähtijän takaa ori voi päästä heti varsin hyviin asemiin. 2 Cab Lane laukkasi UET-karsinassa avauskurviin puolustaessaan keulaa Graceful Swampia vastaan. Porukan kiinni otettuaan oriilla ei ollut enää paukkuja parantaa, mutta se sai startin alle epäonnistuneen Derbykarsinnan jälkeen. Pienen kysymysmerkin päivän vireen kohdalle voi edelleen jättää, mutta normaalina se olisi keulasta varteenotettava.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Evaluate omaa kovan luokan, mutta Breeders Crownin välieriin Cab Lanen tavoin valmistautuva ori menee tällä kertaa kengät jalassa. Lisäksi syyskuun kilpailut jättivät kysymysmerkkejä ilmaan. Solvallassa sen ravi ei ollut voitosta huolimatta lopussa kovin hyvää ja Örebron suoritus takaa oli varsin hengetön. Sen sijaan lapulle nostetaan vähälle pelille jäänyt 3 Lawmaker. Se ei ole vielä Ruotsissa onnistunut, mutta tällä kertaa juoksusta voisi tulla suotuisa kärjen tuntumassa. Gävlessä kuolemanpaikka Missle Hillin rinnalla oli liikaa, viimeksi kanadalainen kulki taustalla 10,0-vauhtia perille. 4 Mellby Glader voi myös parhaana päivänään kamppailla totosijoista. Alussa se jää toki taustalle.

Juoksunkulku: Cab Lane ja Lawmaker lähtevät rivakasti, ensin mainittu pitää keulat. Missle Hill voi kiertää viimeisen kierroksen alussa parijonosta johtavan rinnalle, jos vauhti on maltillista.

Pelijakauma: Missle Hillin (38%) pinnat ovat melko kohdallaan, Cab Lane (29%) on ehkä hieman liikaa pelattu. Lawmaker (3%) tuntuu liian unohdetulta.

Ranking: A) 10, 2 B) 5, 3, 4, 9, 7, 6, 8 C) 1

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 10
Suuri: 10, 2, 3