Ravivihje: Toto64 Axevalla 15.10.2019

Julkaistu:

Toto64
Aetos Kronos palaa voittokantaan.
Axevallan Toto64-kierros tarjoaa todellista ravitykitystä. Neljä kohdetta on Breeders' Crownin alkueriä ja kaksi muuta ovat Klass I-karsinta ja huipputasokas avoin lähtö, jossa nähdään muunmuassa Pastore Bob.

Suomalaisväriä nähdään muissakin lähdöissä. Timo Nurmokselta on tuttuun tapaan monta hevosta ikäluokkalähdöissä ja saapuupa Axevallaan myös Olli Koivunen ajamaan paria hevosta. Toinen tulee juurikin Nurmoksen tallista.

Toto64-peli lyödään kahden varman varaan. Superkyvykäs Aetos Kronos ottanee omansa kolmannessa kohteessa eikä sen varmistaminen tunnu järkevältä. Toinen varma on päätöskohteen Tae Kwon Deo.

Päivän pankki: 10 Aetos Kronos (lähtö 6, Toto64-3)

10 Aetos Kronokselle osui huono päivä harmittavaan kohtaan, Kriterium-finaaliin. Jerry Riordanin treenattava laukkaili jo ennen lähtöä eikä itse kisatilanteessa edes yrittänyt lähteä ravilla matkaan. Muuten Aetos Kronos on esiintynyt varmasti eikä sitä taatusti tuotaisi radoille jos kaikki ei olisi kunnossa. Örjan Kihlströmin ajokki vaikuttaa täysin poikkeukselliselta kyvyltä, jolla ei heikkoja lenkkejä juuri ole. Nyt vastassa ei ole muita 3-vuotisikäluokan aivan kärkinimiä ja Aetos Kronoksen tappiota on todella vaikea kuvitella. Oriin ei tarvitse olla edes parhaimmillaan tämän porukan kukistamiseen.

Päivän varma: 5 Tae Kwon Deo (lähtö 9, Toto64-6)

5 Tae Kwon Deo palaa parin kuukauden huililta, mutta kelpaa silti 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders Crownin alkuerässä maltillisesti pelattuna varmaksi. Kesällä Sprintterimestaruuden voittaneessa oriissa on sellaiset ominaisuudet, että ori tulee vielä tekemään ison tilin. Viime startissaan Adrian Kolgjinin ajokki juoksi viidennessä ulkona toivottomilta näyttäneissä asemissa, mutta Tae Kwon Deo latoi loppusuoraa aidanvierustaa pitkin ihan omia vauhtejaan ja ehti vielä varmaan voittoon. Tuossa startissa taakse jäi muun muassa Missle Hill. Kolgjinit tuovat hevoset aina kunnossa radoille, joten pienestä tauosta ei kannata liikaa olla huolissaan. Ja kuten viime starttikin näytti, niin Tae Kwon Deo ei ole riippuvainen kengättömyydestäkään, vaikka toki sillä balanssilla se on parhaimmillaan. 25 prosenttia pelattuna jenkkiori kelpaa mainiosti varmaksi.

Päivän ideaveto: 1 Arapaho Ghostdance (lähtö 4, Toto64-1)

Huipputasokkaassa – ja tasaisessa Klass I-karsinnassa maistuvin merkki on 1 Arapaho Ghostdance. Adrian Kolgjinin ajokki teki hurjan juoksun toissa kerralla Jägersossa. Kuudennessa ulkona matkanneella ruunalla lähdettiin 1200 metriä ennen maalia kiriin ja Arapaho Ghostdance jyräsi umpirehdisti voittoon vaikka joutui tulemaan loppumatkan kolmatta ilman vetoapua. Viimeisen tuhannen se kulki 12,4-vauhtia. Viimeksi kovatasoisessa Klass I-finaalissa ruuna teki asiallisen kirin viidennestä ulkoa ja taakse jäi selityksittä mm. 2 Wreckless M.M., jota on nyt pelattu yli kaksi kertaa enemmän kuin Arapaho Ghostdancea. Vaikkei maili olekaan sen lempimatka, niin silti kahdeksalla prosentilla kyseessä on maistuva tapaus. Lähtö on kokonaisuudessaan niin tasaisen oloinen, että suurempaan systeemiin lyödään kaikki hevoset.

Päivän ideaveto: 1 Quarcia (lähtö 8, Toto64-5)

1 Quarcia oli todella hyvä viimeksi startissaan. Tammalla ajettiin aggressiivisesti eteenpäin ja keulapaikka irtosi toiseen kurviin mentäessä. Avaustonni reipasteltiin 12-vauhtia ja siihen nähden Quarcia kesti urhoollisesti eikä hävinnyt voittoakaan paljoa. Kim Mobergin ajokille on tiedossa loistoreissu ykkösradalta ja vain viisi prosenttia pelattuna tammassa on ideaa. Suosikki 12 Aleppo Pine on toki hurja hevonen, mutta piippuhyllyn paikalta on aina tulemista. Myös 7 Adi Gallialla on huono lähtörata. Timo Nurmoksen treenaama 3 Hankypanky Peyton oli puolestaan viimeksi aivan sekaisin ja ravasi normaaliakin huonommin.

Päivän pommi: 6 Electric Rain (lähtö 5, Toto64-2)

6 Electric Rainilla ajettiin toissa kerralla preparee-henkisesti kenties valmisteluna Oaks-karsintoihin ja tamma tuli porukan keskellä todella hienon näköisenä kaikki tallella maaliin. Viime startissaan eli Oaks-karsinnassa Electric Rainilla ajettiin jälleen oudon passiivisesti ja se jäi kolmanteen sisälle umpipussiin. Kiritilat saadessaan sukutamma tuli loppusuoraa lujaa, mutta finaalipaikat olivat jo karanneet. Lähtö on tänään kova, mutta ei Electric Rainia saisi olla vain prosentin verran pelattu. Onnistuminen tulee väkisinkin lähiaikoina.