Ravivihje: GS75 Hampuri 13.10.2019 – 249 084 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto75
Sunnuntain Grand Slam -ravikierros juostaan eksoottisesti Saksassa. Rivi huipentuu 4-vuotiaiden suurkisaan.
Sunnuntain Grand Slam 75 -rivi ratkotaan tällä viikolla Hampurin raviradalla, jossa peliä ryydittää 249 084 euron jackpot ja yhdellä täysosumalla pokkaa miljoonan euron takuupotin.

Ravipäivän päälähtö on lähes 70 000 euron ykköspalkinnolla ajettava Grosser Preiss von Deutschland, joka juostaan 75-pelin viimeisenä lähtönä. Ruotsalaishevoset ovat hallinneet kilpailua suvereenisti 2010-luvulla, kun se siirtyi ajettavaksi Gelsenkirchenistä Hampurin raviradalle. Suomalaisvalmentajista kilpailun voittoa ovat juhlineet Veijo Heiskanen vuonna 2014 Riff Kronosilla ja Petri Salmela viime vuonna Hesiodilla.

Tänä vuonna kunniakirjaan saatetaan lisätä myös Timo Nurmoksen nimi, kun USA:sta Ruotsiin siirtynyt ruuna Seismic Wave starttaa lähdön ennakkosuosikkina.

Harvemmin pelikohteena olevasta Hampurin raviradasta mainittakoon, että rata on 1040 metriä pitkä. Sen kaarteet ovat pitkät ja suorat lyhyet, maalisuorallakin on mittaa vain 145 metriä. Maalisuoralla on käytössä sisäkentän ohituskaista eli open-stretch.

Sääennusteet ennakoivat pilvistä ja sadekuuroja sunnuntaiksi Hampuriin. Grand Slam 75-kierroksen peliaika päättyy neljännen lähdön starttiin noin klo 16.

Päivän varma: 7 Goldy Stardust (T75-3, lähtö 6)

7 Goldy Stardust on matkalla kohti Euroopan tammaparhaimmistoa, eikä normaalisti saa vastusta tässä helpohkossa Hampurin lähdössä. Viimeksi Berliinissä se kilpaili 5-7-vuotiaiden tammojen Breeders Crownissa, jossa Michael Nimczykin ajokki kiri takajoukoista maalisuoraa hurjasti, mutta ei aivan ehtinyt tavoittaa keulassa juossutta Alegra B:tä. Taustavoimien mukaan startti vei virettä entisestään ylöspäin ja se tietää tuskaista iltapäiväpuhdetta kilpasiskoille. Sisäpuolelta lähteville kelvannee selkäjuoksu suosikin perässä ja sen jälkeen ohittajia tuskin ilmaantuu.

Päivän varma: 6 Newport Beach (T75-5, lähtö 8)

6 Newport Beach palasi viimeksi kilparadoille noin 1,5 vuoden kilpailutauolta ja teki sen tyylillä. Hevonen eteni valmentaja Josef Franzlin ajamana hiljalleen toista rataa pitkin kärkeä ja voitti lopulta aivan pystyyn keulahevosen laukattua maalisuoran alussa. On turvallista olettaa, että tuo startti alla Ready Cashin poika vain parantaa otteitaan ja on se kaiken järjen mukaan silloin erittäin lähellä voittoa. Taustavoimien mukaan hevoselta riisutaan tähän starttiin takakengät, minkä pitäisi tuoda edelleen lisävaihteen menoon. Oriin peliosuus on jäänyt sopiviin lukemiin, joten se on kelpo apuvarma kupongeille.

Päivän ideavarma: 2 Dats So Cool (T75-6, lähtö 9)

Marcus Lindgren on ennakkoon todella luottavainen 2 Dats So Coolin suhteen, eikä syyttä, hevonen on kohonnut alkusyksyn aikana elämänsä vireeseen. Charlottenlundissa sattuneen laukan jälkeen hevosen balanssia hieman viilattiin ja sen jälkeen meno on ollut hurjaa. Vaggerydissa hevonen kiri viimeisestä ulkoa kalkkiviivoilla ykköseksi, vaikka oli vielä maalisuoran alussa todella paljon keulaa perässä. Viimeksi Halmstadissa se jäi parijonoon, kun takaa hyökättiin ja kiri tuulispäänä kakkoseksi tilaa saatuaan. Marcus Lindgrenin mukaan tähän starttiin on satsattu jo pitkään, lähtöpaikka suosii nopeaa kiihdyttäjää ja rattaille hyppää nyt vielä vahvistukseksi Rikard Skoglund.

Päivän ideaveto: 4 Shabani B.R. (T75-2, lähtö 5)

Viime vuonna Derby-karsinnassa hylkyyn laukannut 4 Shabani B.R. palaa kilparadoille pitkältä tauolta ja uudessa valmennuksessa. Heinäkuun lopun koelähdössä ori paineli napakalla tyylillä täyden matkan 15-vauhtia läpi ja on sen jälkeen siirtynyt Dion P. Tesselaarin talliin. Uuden valmentajan mukaan hevonen on treenannut hyvin ja aiemmin vaivanneet jalkaongelmatkin ovat nyt paremmalla tolalla. Kyvykäs Brad De Veluwen poika on jäänyt tässä liikaa suosikkien varjoon ja on yksi kierroksen kiinnostavimpia T75-merkkejä.

Päivän ideaveto: 6 Zarenne Fas (T75-7, lähtö 10)

6 Zarenne Fas on jotenkin onnistunut kilpailemaan läpi kauden voitoitta, vaikka esitykset ovat olleet jatkuvasti rautaisia. Viimeksi Åbyssa Jerry Riordanin valmennettava pääsi hakemaan keulat kierros juostuna, mutta jäi painamaan spurtin jälkeen sen verran rajusti ohjille, että ei kyennyt maalisuoralla enää vastaamaan kahden ulkoa kirineen vauhtiin. Bergsåkerissa 23.8. hevonen kiri kymppiä viimeiset 700 metriä kolmatta ilman selkää ja punnersi vahvasti totoon Powerin voittamassa lähdössä. Lähtöpaikka on haastava tasaisesti kiihtyvälle oriille, mutta juoksupaikan löytyessä edes kohtuu läheltä kärkeä, se kirii lopussa taisteluun voitosta.


Toto75-1

Avauskohteessa suurimman peliosuuden kerää 6 Generaal Bianco ja ihan syystäkin. Ruuna taisteli viimeksi johtavan rinnalta kakkoseksi Rajesh Facen takana ja Charlottenlundissa edelle jäin vain Slide So Easy, joten vastus on nyt merkittävästi kevyempi kuin viime starteissa. Peter Untersteinerin ajokille taitaa taas olla tarjolla paikka johtohevosen ulkopuolella, mutta ruuna on vahvoilla siitäkin. 5 Tsunami Diamant suorastaan lensi maalisuoraa Berliinissä ajetussa Breeders Crown-finaalissa ja kiri aivan voittaneen Orlando Jetin tuntumaan. Sopivalla selkäjuoksulla parin vuoden takainen Derby-sankari on taistelussa kärkisijoista. Nostetaan kupongille vielä sisäradan parhaat paikat miehittävät 3 Halva Von Haithabu ja 1 Cash Hanover, joka tulee positiivisin odotuksin starttiin. Taustavoimien mukaan Berliinin startti vei virettä tauon jäljiltä oikeaan suuntaan ja hevosella on tarkoitus ajaa nyt ilman kaikkia kenkiä.

Ranking: A) 6,5 B) 1,3 C) 2,4,7,8

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6, 5, 3, 1
Suuri: 6, 5, 3, 1

Toto75-2

5 Quick Winner oli viimeksi toisesta ulkoa tasainen kolmas, mutta huomioitavaa on, että ruuna kilpaili tuolloin kengät jalassa ja tällä kertaa ne on tarkoitus jälleen riisua. Toissa startissa samalla balanssilla irtosi helppo voitto toisesta ulkoa. Michael Nimczykin ajokki ei ole nirso juoksupaikan suhteen, joten se on selvä ykkösmerkki toiseen kohteeseen.
4 Shabani BR tulee pitkältä tauolta, mutta paineli koelähdössä niin pontevalla tyylillä, että se on heti tässäkin huomioitava. 7 Ibracadabra tsemppasi viimeksi hyvin johtavan ulkopuolelta ja taustajoukot ovat luottavaisia kilpailun alla. Tavoitteena on satsata alkuun ja tähdätä selkäjuoksuun. 3 San Pardo juoksi viimeksi kuraisissa olosuhteissa 4.sisällä ja nousi loppukaarteessa johtavan rinnalle, josta tavoitti lopussa keulahevosen. Ulf Ohlsson voi löytää vielä extravaihteen ruunan menoon.

Ranking: A) 5,4 B) 7,3,10,2,11 C) 6,1,8,9

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5, 4
Suuri: 5, 4, 7, 3, 10

Toto75-3

7 Goldy Stardust esitti viimeksi tulisen kirin tammojen Breeders Crown-finaalissa, eikä sen perusteella taida kohdata parempaansa tässä porukassa. Michael Nimczykin ajokki matkasi kolmannessa ulkona, josta lopetti aivan voittaneen Alegra B:n tuntumaan. Starttia edelsi kahden kuukauden tauko ja taustavoimien mukaan startti vei tammaa edelleen eteenpäin. Prosentit ovat katossa, mutta niin on voiton todennäköisyyskin. Varma.

Ranking: A) 7 B) 3,5,1,4 C) 6,2

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-4

5 That´s Art oli viimeksi Åbyssa murskaava, mutta lähtökin oli aika heikkotasoinen. Otteissa oli kuitenkin huomattavaa parannusta edellisiin, joten ansaittu suosikkiasema, vaikka vastus nyt kovenee. Peter Untersteinerin ajokki on todennäköisin keulahevonen lähtöön. 9 Volare Gar on voitokas ruuna ja kilpailee tällä kertaa ensimmäistä kertaa urallaan ilman kaikkia kenkiä. Takarivin lähtöpaikka on miinus reippaalle avaajalle, mutta juoksun onnistuessa Michael Nimczykin ajokki on jälleen vahva voitontavoittelija. 1 Crown Wood voitti viimeksi helposti ja kunto on oikein mallillaan. Valmentajan mukaan hevosella tähdätään selkäjuoksuun suosikin takana

Ranking: A) 5,9,1 B) 8,12,6,3,2 C) 10,4,7,11

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 5, 9, 1
Suuri: 5, 9, 1, 8, 12, 6

Toto75-5

6 Newport Beach vaikuttaa tähän matalaan sarjaan muita luokkaa kovemmalta ja luotetaan vähäisestä kokemuksesta huolimatta varmaksi. Viimeksi ori karkasi johtavan rinnalta murskavoittoon pitkästä kilpailutauosta huolimatta ja otteet parantunevat startti alla entisestään. Rob T.Vlieger nostaa ennakkokommenteissa 3 Junior Kiten päivän parhaaksi voittosaumakseen ja ruuna onkin varmamme ykköshaastaja. Uran debyytissä voitto irtosi toisesta ulkoa helppoon tyyliin. 8 Floris Van Egmont kerää paljon peliä, mutta tuntuu reippaasti ylipelatulta vaikealta lähtöpaikalta. 9 Anio CK voitti Hampurissa 18.8. johtavan takaa, mutta ei ole hevosena suosikkien veroinen.

Ranking: A) 6 B) 3,8,4,9,5,1 C) 10,2,7

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-6

Deutschland Cupissa kisataan yli 20 000 euron ykköspalkinnosta. 2 Dats So Cool on viime starttien perusteella aivan hillittömässä kilpailuvireessä ja nappipaikalta nopea kiihdyttäjää pystyy kontrolloimaan juoksun jokaista metriä. Valmentajan mukaan tähän starttiin on tähdätty jo pitkään, joten maltillisella peliosuudellaan se on todella maistuva varma Toto75-kupongeille. Voitokas 4 Free Bird kerää paljon peliä, mutta tasaisena kiihdyttäjänä juoksunkulussa on omat epävarmuutensa. Viimeksi ori kilpaili uransa kovimmassa lähdössä ja kiri toisesta ulkoa hyvin neljänneksi. 8 Captain Simcoe on arvottu heikolle lähtöradalle, mutta terävällä kiihdyttäjälle tuskin alussa peruutellaan. Hevonen ei ollut aivan parhaimmillaan Solvallassa, mutta nyt startti alla otteet voivat olla jo astetta terävämmät.
11 Undigious Diamant ja 12 Laurel Park ovat lahjakkaita hevosia, mutta lähtöpaikat vievät tässä kohtaa suurimmat toiveet.

Ranking: A) 2 B) 4,8,11,12,7 C) 6,9,5,3,1,10

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-7

Päivän päälähdöstä ei mielenkiintoa puutu, etenkin kun lähtörata-arvonta ei suosinut ennakkoon kovimpia. Nostetaan rankingin kärkeen 11 Staro McMillan, jonka voittosumma ei toistaiseksi tee kyvyille minkäänlaista oikeutta. Hevonen oli kauden päätähtäimessä eli Derby-karsinnassa aivan liian paineissaan ja joutui sanomaan maalisuoralla hyvästit finaalipaikoille. Viimeksi voitto irtosi iltaraveissa leikitellen. Juoksunkulku on kysymysmerkki haastavalta lähtöpaikalta, mutta eiköhän Ken Ecce aktiivisella taktiikalla ole liikenteessä. 13 Seismic Wave avasi viimeksi Ruotsin uran rutiinivoitolla, mutta nyt sen luokkaa todella testataan. Peliosuus on turhan korkea surkea lähtöpaikka huomioiden. 1 Inspector Bros voitti viimeksi Saksan Breeders Crownin keulapaikalta ja nappipaikalta se tähtää jälleen joukon johtajaksi. Lähdön pelillisesti kiinnostavin merkki on 6 Zarenne Fas, joka ei tunnu saavan voittoa tauluun, vaikka vireen puolesta sen todella ansaitsisi. Kymmenen prosentin paikkeilla pyörivä peliosuus on liian vähän.

Ranking A) 11,13 B) 6,1,9,2,4,8,5,14 C) 3,7,10,12

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 11, 13, 6, 1, 9
Suuri: 11, 13, 6, 1, 9, 2, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 6, 5, 3, 1
Toto75-2: 5, 4
Toto75-3: 7
Toto75-4: 5, 9, 1
Toto75-5: 6
Toto75-6: 2
Toto75-7: 11, 13, 6, 1, 9
Hinta: 12€

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 6, 5, 3, 1
Toto75-2: 5, 4, 7, 3, 10
Toto75-3: 7
Toto75-4: 5, 9, 1, 8, 12, 6
Toto75-5: 6
Toto75-6: 2
Toto75-7: 11, 13, 6, 1, 9, 2, 4
Hinta 84€

Vie kupongille: Veikkaus.fi