Ravivihje: Toto75 Åby 12.10.2019

Julkaistu:

Toto75
Ruotsin mestaruudet ratkaistaan lauantaina.
Yhdysvaltojen MM- ja Vermon EM-lähtöjen ohella Åbyssä otellaan tänään Ruotsin mestaruuksista seitsemässä eri kategoriassa. Näistä kuusi on 75-kohteena.

Kierroksen suurimmat suosikit eivät saa täyttä luottamusta. Avauskohteessa Kennedy voi hankkia kilpakumppaneihinsa nähden ratkaisevan edun jo alkumatkalla, amatöörilähdössä varmaksi jää erinomaista virettä esittänyt Andre Agassi.

Emmett Brown (75-3), Global Warrior (75-4), Wild Love (75-5) ja Racing Mange (75-7) voivat olla lauantain potinnostajia.

Åbyn 75-kierrokset on monesti ajettu vetisissä olosuhteissa ja sateen mahdollisuus on olemassa tänäänkin.


Toto75-1

Suosikki: Tasaisessa keskipitkän matkan voltissa 6 Kennedy tuntuu kiinnostavimmalta. Derbyfinaalissa sisällä laukannut ori ei jaksanut viimeksi Graceful Swampin voittamassa UET Grand Prix -karsinnassa johtavan rinnalta aivan perille asti, mutta pystynee lyhyemmällä starttivälillä taas parempaan. Vastus on viime startteihin nähden sopivampi ja Adrian Kolgjini suuntaa lahjakkaalla menijällä kohti kärkeä. Keulasta sen ohittaminen olisi vaikeaa. Kokeillaan tasaisesti pelattuun avauskohteeseen ideavarmaksi!

Haastajat ja yllättäjät: 15 Staro Leonardo ratkaisi Kalmarissa 3. ulkoa 11-lopetuksella hallitusti ja on esiintynyt muutenkin hyvin. Juoksusta voi tulla takaa mutkikaskin, mutta eväitä kärkeen on olemassa. 11 Vincent As punnersi toissa kerralla vahvasti johtavan rinnalta, muttei noussut Färjestadissa takaa. Viimeisellä takasuoralla ruunan meno näytti oikeinkin nihkeältä, mutta loppua kohti motivaatio taas löytyi. Hyvänä päivänään se pystyy kärkimatsiin vaativammallakin reissulla. 1 Zinzan Cash pujotteli viimeksi sisältä mukavasti ja jäi Jägersrossa vaille kiritilaa. Jos 4-vuotias ei jää liian syvälle sisäradalle, voisi se omata mahdollisuuksia yllätykseen. 13 Cobbys Olifant omaa 40 metristä myös edellytyksiä jos startti onnistuu. Se voi avata välillä kovaakin, mutta omaa myös jonkinlaisen laukkariskin. Åbyn täysosuma tuli keulasta, viimeksi ruuna lopetteli 4. ulkoa asiallisesti. 8 Ibra Boko peri viimeksi johtavan takaa kärkipaikan viimeisellä takasuoralla ja erkani selvään voittoon. Färjestadin pitkän matkan kisan johtavan takaa voittanut 7 Bossy Alley on nyt 20 metristä tiukemman tehtävän edessä, sillä juoksu tuskin juontuu yhtä hyvin. Kunto kuitenkin on erinomainen. Hyvin voltista käynnistyvät 5 Bicc's Lamborghini ja 9 Call Me Brodda voivat nappireissulla yltää myös totokamppailuun.

Juoksunkulku: 3 Dollar Hornline voi ottaa paaluhevosista aluksi vetotyöt, mutta Kennedy tullee 20 metristä nopeasti eteenpäin. Pisimmän takamatkan menijöistä ainakin Vincent Asilla voi kiertää kuolemanpaikalle, jos matkavauhti sen sallii.

Pelijakauma: Kennedy (19%) tuntuu varsin edulliselta. Ibra Boko (16%) ja Bossy Alley (12%) ovat saaneet liikaa kannatusta. Yllättäjistä Zinzan Cash (4%) ja Cobbys Olifant (4%) ovat jääneet liian vähälle pelille.

Ranking: A) 6 B) 15, 11, 1, 13, 8, 7, 5, 9 C) 3, 10, 4, 14, 12 D) 2

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-2

Suosikit: Amatöörien Ruotsin mestaruuteen on karsittu ympäri maata, joten kaikilta osallistujilta löytyy voitto lähimenneisyydestä. Karsintalähtöjen taso ei kuitenkaan ole monin paikoin ollut häävi. 2 Andre Agassi on noussut vaisumman kauden jälkeen erinomaiseen iskuun syyspuolella. Östersundissa 4-vuotias eteni parijonosta 12,9-vauhtisella päätöskierroksella hallittuun voittoon ja meni viimeksi keulasta lopussa omille teilleen erittäin kevyellä askeleella. Johtoon ei nyt ole luultavasti asiaa, mutta kärkiporukasta ruuna pystyy voittoon. Kuskikin on selvästi paremmasta päästä tähän kisaan. 1 U.B.Cool on selkeä ykkösvastustaja. Ruuna on ottanut viime voittonsa keulasta ja Mats Holmstedt tähyää luonnollisesti samalle paikalle nytkin. Hevosena 5-vuotias ei kuitenkaan tunnu suosikin veroiselta ja ehkä joku voisi syödä sen terää jo alkumatkalla. Tasaisesta suosikkiparista Andre Agassi jää luottohevoseksi.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Bitcoin lähtee edellisten tavoin reippaasti matkaan. Solängetissä se painui ensimmäisellä takasuoralla kärkeen ja hallitsi sen jälkeen tapahtumia. Hyvällä juoksulla ei mahdoton. 9 Redhot Tap Dancer ei parantanut viime lauantain 75-kisassa alkulaukan jälkeen takaa, mutta tähtäin on ollut tässä kisassa. Pelihevosten perässä juoksu voi muodostua suotuisaksikin jolloin ainakin totosija on mahdollinen. 7 Velasquez Gar voitti kovalla ajalla 2. ulkoa Mantorpissa, mutta ehkei suoritus itsessään aivan niin vakuuttava ollut. Peli ratkesi keulahevosen haparointiin loppusuoralla. Viimeisen kierroksen alussa sisältä 2. ulos Jägersrossa noussut 12 Capture ratkaisi varmasti tasaisessa lopetuksessa, mutta ruunan tyyli ei ollut aivan priimaa.

Juoksunkulku: U.B.Cool, Andre Agassi, 4 Mach Number ja Bitcoin avaavat parhaiten. Sisäradan turvin ensin mainittu puolustanee kärkipaikan.

Pelijakauma: Andre Agassi (27%) tuntuu tasaisesti pelatusta suosikkikaksikosta paremmalta pelivalinnalta. Velasquez Gar (14%) on ylipelattu.

Ranking: A) 2, 1 B) 5, 9, 7, 12 C) 6, 11, 4, 3, 8, 10

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-3

Suosikit: Monten Ruotsin mestaruudessa ykkösmerkiksi nostetaan Bergsåkerissa vahvan suorituksen tehnyt 1 Donners Am. Solvallassa sillä ajettiin passiivisesti tätä kisaa silmällä pitäen. Kaikki montélähtönsä tähän asti voittanut ruuna ei ole alussa aivan nopeimpia, mutta hankkinee kuitenkin kelpo asemat. Pelisuosikiksi luotettu 9 Ladyofthelake jäänee sen sijaan alussa aivan taakse. Se on tehnyt vahvaa jälkeä tämän vuoden montélähdöissä ja nousee tässäkin matsiin. Jägersrossa alun kolmantena jonossa juossut 9-vuotias nousi toiselle radalle päätöslenkillä ja ratkaisi helposti. Solvallan ykkönen tuli niin ikään johtavan ulkopuolelta. 10 Star Advisor Jolin paras ase on lähtönopeus ja Emilia Leo pyrkii sillä ulkoakin tosissaan keulaan. Jos alku ei muodostu liian hintavaksi, voittokin on mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Vuoden takainen mestari 4 Order To Fly on vielä tämän vuoden montélähdöissä voitoitta, mutta vahvan oriin kunto vaikuttaa nyt nousujohteiselta. Viime kisassa se painui johtavan rinnalta kärkeen viimeisellä takasuoralla ja otti helpon voiton. Yllättäjistä mukaan isolle lapulle mahtuu nopea 5 Emmett Brown, joka kiritti Färjestadissa johtavan takaa Star Advisor Jolia hyvin loppusuoralla. Juoksupaikka löytynee nytkin kärkiryhmästä. 8 Flashing Boko on ollut Färjestadin keulavoiton jälkeen vaisumpi parissa viime startissa. 2 Polycrates Face on ottanut helppojakin voittoja, mutta kohtaa nyt selvästi kovemman vastuksen. 3 Bonnies Celebrity ei pysynyt viimeksi toiselta radalta Star Advisor Jolin ja Emmett Brownin kyydissä lopussa.

Juoksunkulku: Bonnies Celebrity, Emmett Brown ja Flashing Boko avaavat hyvin, mutta uloimpaa Star Advisor Joli voi kuitenkin painua lopulta kärkeen. Donners Am tai Ladyofthelake etenee toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Donners Am (16%) on jäänyt liikaa muiden suosikkien varjoon. Polycrates Face (10%) on yliarvostettu, Emmett Brown (2%) on jäänyt turhan vähälle huomiolle.

Ranking: A) 1, 9, 10 B) 4, 5, 8, 2, 3 C) 7, 6

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 9, 10
Suuri: 1, 9, 10, 4, 5

Toto75-4

Suosikki: 6 Mellby Granatin voittosarja katkesi Solvallan pitkällä matkalla, mutta esitystä ei voi silti moittia. Juoksu meni 4-vuotiaan osalta turhan raskaaksi ja päätössatasella askel alkoi ymmärrettävästi painaa. Kiertämistä voi olla tiedossa nyt alkuun, sillä lähtönopeus ei riitä parhaille. Jos Mats E. Djuse saa luovittua sen kärkeen sujuvasti, voitto on ulottuvilla. Selvänä suosikkina ei kuitenkaan varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Eclipse Am ei ole erityisen ronkeli juoksusta ja siitä voi olla ratkaisevaa etua, jos lähdöstä tulee vaiherikas. Solvallan kiri 3. ulkoa oli asiallinen, Åbyn voiton ori kairasi johtavan rinnalta. Vähemmän pelatuistakin löytyy maistuvia tapauksia. 11 Global Warrior on tauluaan paremmassa iskussa. Toissa kerralla tilaa 3. ulkoa tuli vasta päätössatasella ja ruuna pisteli juosten perille. Viimeksi kiritilat eivät auenneet sisältä ja kaikki paukut jäivät käyttämättä. Paikka on toki vaativa, mutta vähän pelattuna Kim Mobergin ajokki on oikein kiinnostava. 1 Tyson Dimanche vastasi elokuun lopussa keulasta varmasti perille ja olisi samanlaisena tässäkin vakava voitontavoittelija. Viimeksi ruuna joutui taipumaan lopussa. 2 Rob Dyrdekin voimat säästyivät viimeksi, sillä 2. ulkoa kiritilaa ei lopulta tullut. Huomioidaan nyt. Puolimatkassa Vaggerydissä johtoon singahtanut 3 Key Mom joutui tyytymään maalilinjalla kakkossijaan. Solvallan juoksu meni vihkoon, mutta tamma kulki taustalla lopun reippaasti. Hanna Lähdekorven valmennuksesta debytoiva 7 Crown Prince W.W. mahtuu myös mukaan, sillä tallin hevoset ovat menneet mainiosti ja tälläkin 4-vuotiaalla on hyvä peruskapasiteetti. 4 J.H.Responsilla on ollut taipumusta kadottaa raviaan loppua kohti ja viimeksikin tyyli heikkeni, vaikka voitto tulikin. Ei täysin mahdoton, kuten eivät muutkaan lähdön osanottajat.

Juoksunkulku: Key Mom ja J.H.Respons pääsevät reippaasti matkaan, ensin mainittu puolustanee keulat. Mellby Granat etenee toisessa vaiheessa kysymään vetotöitä, myös Eclipse Amilla oltaneen aktiivisia jo matkan aikana.

Pelijakauma: Mellby Granat (58%) on liian suuri suosikki. Global Warrior (1%) on tuntuvasti aliarvostettu. Myös Tyson Dimanche (5%), Rob Dyrdek (3%), Key Mom (3%) ja Crown Prince W.W. (2%) ovat edullisia.

Ranking: A) 6 B) 10, 11, 1, 2, 3, 7, 4, 5, 8, 9, 12 C) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 10, 11, 1, 2, 3, 7
Suuri: 6, 10, 11, 1, 2, 3, 7

Toto75-5

Suosikki: Loistavan kauden tehnyt 10 Mellby Free on tammojen Ruotsin mestaruuden suuri suosikki. Ainoa tappio tuli elokuun EM-lähdössä johtavan rinnalta, sen jälkeen 5-vuotias on ottanut kaksi hallittua keulavoittoa. Voittosauma on tietysti hyvä tässäkin, mutta eivät vastustajat kuitenkaan niin paljon kehnompia ole, kuin peliosuudet antavat ymmärtää. Takarivikin voi tuoda omat haasteensa, joten muutama maksavampikin nostetaan mukaan isommalle kupongille.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Wild Love tuntuu eturivin hevosista kiinnostavimmalta, sillä kunto vaikuttaa hyvältä. Kalmarissa johtavan rinnalta hyvin vääntänyt tamma esiintyi viimeksi asiallisesti takaa, mutta tällä kertaa kengät napataan taas pois ja jenkit laitetaan perään. Alussa Kevin Oscarssonin ajokki ei ole liukkaimpia, mutta jos se pääsee selkeästi suosikin etupuolelle, ei voittomatsiin yltäminen ole mahdottomuus. Puolustava mestarin 9 Cash Crowen kilpailurytmi on ollut viime vuoden kaltainen. Petri Puron tamma aloitti hallitulla keulavoitolla Kööpenhaminassa, mutta viimeksi ravi ei käynyt alkuunkaan. Valmentajan mukaan kyse oli balanssiongelmista. Kysymyksiä on ilmassa, mutta kaiken ollessa kunnossa se pystyy paljoon. 7 Dear Friend joutui taipumaan viimeksi isona suosikkina keulapaikalta kovavauhtisessa lopetuksessa kolmanneksi. Hyvä lähtijä on nyt jo suuryllättäjän roolissa, eikä sitä sovi täysin unohtaa, sillä Johan Untersteiner löytänee ulkoakin hyvät asemat. Kirikykyinen 11 Speedy Foxy Vicane ei saanut viimeksi mahdollisuutta sisältä. Tässä Kim Eriksson kyttäilee muiden takarivin hevosten selkiä kiriin, joista voisi olla isokin apu. 12 Hevin Boko liikkui viimeksi hänniltä jenkkikärrydebyytissään todella ärhäkästi ja voi nousta sopivissa selissä tässäkin korkealle.

Juoksunkulku: Sisäradoilta avataan hyvin, mutta ulompaa alkuun lataava Dier Friend hakenee kuitenkin keulat. Sillekin voi kelvata hyvä selkä, kyseeseen voi siinä tapauksessa tulla suosikin ohella Wild Love tai Cash Crowe.

Pelijakauma: Mellby Free (74%) on takarivistä liikaa pelattu. Wild Love (6%) on vastustajista paras merkki. Myös muut B-ryhmään rankatut ovat liian vähän pelattuja.

Ranking: A) 10 B) 5, 9, 7, 11, 12 C) 2, 1, 3, 6, 8, 4

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 10
Suuri: 10, 5, 9, 7, 11, 12

Toto75-6

Suosikit: 2 Caligula palaa pieneltä tauolta, mutta kyvykäs menijä on pystynyt aiemminkin pärjäämään heti. Heinä-elokuussa mainiosti esiintynyt ruuna kokeilee nyt ilman etukenkiä. Se pääsee varsin hyvin matkaan ja keulasta voitonmahdollisuudet kasvaisivat tuntuvasti. Kovin vastustaja 4 Dexter Brick on kehittänyt neljän ykkösen putken. Viimeksi ruuna ratkaisi 3. ulkoa varmasti 10-vauhtisella kirillä, aiemmissa voitoissaan se on edennyt viimeistään päätöskierroksen alkaessa johtoon. Lähtöpaikka on kelpo avaajalle hyvä ja Magnus A. Djusen ajama 4-vuotias keikkunee heti kärkiporukassa. 7 Tony Afrika ei voinut viimeksi 75-finaalissa johtopaikalta mitään Ike Schermerille ja kumppaneille, mutta Marc Elias mielinee sillä siitä huolimatta kärkeen nytkin. Sen osalta menestyksen osalta paljon ratkeaa jo kiihdytyksessä.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Victory Topline laukkasi viimeksi lähtösuoralla ahtaassa tilanteessa, edellisellä kerralla ruuna kamppaili johtavan rinnalta toiseksi. Ainakin reipasvauhtisessa kisassa edellytyksiä kärkeen voisi olla. Kovakuntoinen 1 Findus M. puristi viimeksi voittoon johtavan rinnalta. Kärkipaikan puolustaminen ei onnistune, mutta open stretch -paikoille päästessään se ei olisi aivan mahdoton tässäkään. Kovien kisojen jälkeen huilannut 10 Adde S.H. pääsee monia aiempia startteja sopivampaan seuraan, mutta takaa voittoon vaaditaan onnistunutta juoksua. 5 Il Diablo, 3 Maggie Cash ja 6 Harvey kamppailevat sisäradan juoksupaikoista kärjen läheisyydessä. Jokaisella olisi nappireissulla edellytyksiä hyväänkin sijoitukseen. 8 Callmeawinner pisteli viime kerralla open stretchiä pitkin voittoon 3. sisältä, mutta juoksusta tullee nyt vaativampi.

Juoksunkulku: Caligula avannee Dexter Brickiä reippaammin, mutta Tony Afrika voi olla uhka keulapaikan suhteen ulompaa. Il Diablo ja Harvey voivat myös sotkea kuvioita välistä, mutta molemmat hakevat selkäjuoksua.

Pelijakauma: Caligula (25%) ja Dexter Brick (30%) tuntuvat varsin tasaväkisiltä. Yllättäjistä Findus M. (4%) voisi olla aavistuksen enemmän pelattu.

Ranking: A) 2, 4, 7 B) 9, 1, 10, 5, 3, 6, 8 C) 11, 12

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 4, 7
Suuri: 2, 4, 7

Toto75-7

Suosikki: Ennakkoasetelmat Ruotsin mestaruudessa ovat 2 Sorbetin puolella. Örjan Kihlströmin ajokki on hävinnyt kahdella viime kerralla Nadal Brolinelle, mutta tällä kertaa tie voi viedä keulaan, josta Daniel Redénin suojatilla on mahdollisuus hallita kisaa. Viimeksi ori tuli 2. ulkoa kolmossijaa varmistellen 09,5-vauhtia perille. Kausi on ollut kuitenkin pitkä ja ehkä paras vire voi olla jo takanapäin? Siksi ei varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Nadal Broline on esittänyt lähdön osallistujista parasta virettä. Bollnäsissä ruuna kiri mahdottomista asemista linjalla voittoon ja tarjosi viimeksi keulassa juosseelle Global Trustworthylle tiukan haasteen kierrettyään puolimatkassa rinnalle. Kuskinvaihdos ei ole positiivinen, mutta sopivista iskuasemista voitto on mahdollinen. 7 Racing Mange palasi Färjestadiin pieneltä tauolta, mutta osoitti kunnon olevan kohdallaan. Joakim Lövgrenin valmennettava punnersi parijonosta lopun 09-vauhtia. Hyvät asemat löytäessään ori voisi otella kärkisijoista. 9 Global Trustworthy on esiintynyt pitkän tauon jälkeen erinomaisesti ja vastasi viimeksi keulasta Nadal Brolinelle. Tehtävä on nyt toisenlainen, mutta Bollnäsin kisassa ori kiri takaakin mallikkaasti. Monista vastustajista poiketen sen vire voi olla vielä nousujohteinen. 11 Milliondollarrhyme pystyy myös kirissä korkealle. Solvallan hopeafinaalin ruuna ratkaisi 3. ulkoa rutiinisuorituksella, mutta kovemmassa seurassa tarvitaan vielä parempaa esitystä. Startti alla sellainen voikin olla luvassa ja olosuhteiden salliessa Fredrik B. Larsson suunnittelee myös kenkien riisumista. 12 Rajesh Face on löytänyt syksyllä tasapainoa otteisiinsa ja napannut kaksi keulavoittoa. Kalmarissa sen meno näytti tosin paremmalta kuin viimeksi. Isommista yllättäjistä ehkä 6 Usain Hennalla voisi olla pieniä mahdollisuuksia. Se on tehnyt kovissa lähdöissä yllättävänkin hyviä suorituksia. Syksyllä otteitaan parantaneelle 4 Disco Volantelle tämänkertainen tehtävä ei tunnu otollisimmalta, vaikka ruuna voi hyvät juoksuasemat saadakin.

Juoksunkulku: 1 Monark Newmen ja Disco Volante voivat olla nopeimpia ensi metreillä, mutta kumpikin hakee selkäjuoksua. Sorbet torjuu normaalisti Nadal Brolinen ja etenee kärkeen. Racing Mange voisi sekoittaa pakkaa ulkoa, jos Joakim Lövgren haluaa panostaa kunnolla alkuun.

Pelijakauma: Sorbet (32%) on ansaitusti suosikki. Racing Mange (7%) on muista edullisin.

Ranking: A) 2 B) 3, 7, 9, 11, 12, 6, 4 C) 8, 1, 5, 10

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 3, 7, 9, 11, 12
Suuri: 2, 3, 7, 9, 11, 12