Ravivihje: Toto64 Romme 11.10.2019

Julkaistu:

Toto64
Rommen Toto64-kierroksen varma saapuu Norjasta.
Rommen Toto64-kierroksen hahmo on eittämättä Björn Goop. Mies ajaa ja valmentaa peräti kolmea kierroksen eniten pelatuinta hevosta, Aramis Baria, Pine Musclea ja Joe Martinia.

Jokaisessa on jälleen havaittavissa ”Goop-lisää” ja kolmikko varmistetaan jo pienemmässä systeemissä. Kierroksen tukipilarina toimii ainoan kylmäverikohteen huipputamma Åsrud Vilja. Pienemmässä systeemissä toinen varma on hienotasoisen 5-vuotislähdön High Glider, joka viimeksi pitkästä tauosta huolimatta iloitteli viimeisen kierroksen 10,3-vauhtia voittaen varmoin ottein.

Päivän varma: 5 Åsrud Vilja (lähtö 6, Toto64-3)

5 Åsrud Vilja paiskasi viimeksi Bjerkessä kolmannesta ulkoa omille teilleen ja tuli hienolla tyylillä 22,1-vauhtia viimeiset 700 metriä. Viimeisen takasuoran Kristian Malminin ajokki liikkui noin 20-kyytejä. Åsrud Vilja on juossut kotimaassaan Norjassa kovempia lähtöjä ja nyt todella sattuvassa sarjassa se on liki voittoa. Toinen Norjasta saapuva tamma, Jorma Kontion kyytiinsä, saava 4 Brenne Blissi vaikuttaa pahimmalta vastustajalta. Se ei pysynyt viimeksi lainkaan Åsrud Viljan perässä. Voitokas 2 Guli Rubin palaa puolestaan tauolta. Se ja 8 Joker C.K. keräävät myös kuskiensa takia liikaa peliä. Åsrud Vilja on vain 24 prosenttia pelattuna maistuva varma.

Päivän ideaveto: 10 Definitif Launcher (lähtö 7, Toto64-4)

10 Definitif Launcherilla ajettiin viimeksi suoraan startista eteenpäin ja ori pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle 500 metrin juoksun jälkeen. Siitä Leif Witaspin ajokki runnoi helppoon voittoon. Kyseessä oli heikkotasoisempi lähtö, mutta Definitif Launcherin tyyli oli varsin vakuuttava eikä sen kuuluisi olla vain viisi prosenttia pelattu. 2640 metrin matkakin on plussaa orille. Pahimmista vastustajista 8 Kalashnikovilla on paha lähtöpaikka, 2 Dream Cash palaa kolmen kuukauden huililta, 5 Emotion Man oli viimeksi tasapaksu ja 4 Naughty Boy ei ole kärryt perässä voittanut kuin kerran.

Päivän ideaveto: 2 Knifetown Hall (lähtö 5, Toto64-2)

2 Knifetown Hall jäi toissa kerralla taivaltamaan johtavan rinnalle, josta ruuna tsemppasi hyvin kolmanneksi eikä edelle tullut kuin kaksi hyvää hevosta. Viimeksi Nicklas Westerholmin ajokki tuli seitsemännestä ulkoa 1200 metrin kirin päätteeksi rehdisti perille. Päätöstonnin se kulki 14,3-vauhtia. Kakkosrata on paras mahdollinen lähtöpaikka Knifetown Hallille ja se on seitsemän prosentin kannatuksellaan jäänyt liikaa suosikkikaksikon varjoon. Yli 50 prosenttia pelattu 6 Pine Muscle ei ole toistaiseksi mitään ihmeellistä esittänyt, esimerkiksi toissa kerralla se väsyi, vaikka sai vetää kierroksen 17-vauhtia. 9 Vicar on vahva junttura, mutta ravinsa on melkoista koikkelehtimista. Lisäksi on mahdollista, että suosikkikaksikko ajaa toisistaan parhaat mehut jo matkalla irti ja kahden kaupasta tuleekin kolmannen korvapuusti.

Päivän pommi: 5 Mio Flash (lähtö 5, Toto64-2)

Edellisen kanssa samassa lähdössä kilpaileva 5 Mio Flash on tauluaan huomattavasti paremmassa tikissä. Viimeksi se ui matkalla pussista pussiin ja tuli voimia tallella maaliin. Toissa kerrallakin se menetti väsyvien takana asemiaan ja oli viimeisellä takasuoralla keulan 9 Vicaria perässä runsaat 50 metriä. Claes Eskilssonin ajokki kiri ulkoratoja pitkin vahvasti perille eikä hävinnyt lopulta kuin kolme kymmenystä Vicarille. Syyskuun alun voittonsa ruuna otti johtavan rinnalta. Vain prosentin pelattuna Mio Flash on kiinnostava tapaus.