Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Åby 9.10.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikkoillan potissa on ekstraa peräti 1 469 912 euroa.
Viime viikon ylivaikean rivin seurauksena 86-pelin jättipotti-illat jatkuvat. Kierroksen tukevimmat pilarit löytyvät tammalähdöistä, joissa Sweet On You ja Vinci I.M. ovat keulasta voitossa kiinni. Uuden mahdollisuuden saa myös viimeksi kolmanneksi taipunut Danilo Brick.

Vähälle pelille jääneistä kiehtovat mm. Bijou Bourbon H.M. (86-7) ja Saga Doc (86-8).

Solvallaan on luvattu pilvipoutaa, mutta Åbyssä saadaan illan mittaan todennäköisesti sadettakin.


Toto86-1

Suosikit: 9 Zefiro dei Cedri on tehnyt sitkeät suoritukset kuolemanpaikalta, varsinkin viimeksi koko matkan töitä tehneenä lopputulos ja esitys oli erittäin hyvä. Juoksusta voisi tällä kertaa tulla helpompikin. Todistetusti kunnossa oleva, matkasta hyötyvä menijä saa ykkösvihjeen. 1 Whipped Eggs teki keväällä vahvoja suorituksia 75-tasolla ja palaa nyt tositoimiin huilattuaan muutaman kuukauden. 5-vuotias jätti vaikutelman, että rutiinin kasvamisen myötä vielä parempaakin voi olla luvassa, varsinkin näillä pidemmillä matkoilla. Ykkösradalta ruuna ei ole alussa kärkihevosia, eikä valmentaja ole täysin varma iskukyvystä. Silti aikaisin mukaan. 2 Ad Hoc nousi viimeksi takaa jonosta viimeisen kierroksen ajaksi toisen radan veturiksi ja punnersi asiallisesti perille. Parempaan suuntaan menossa oleva suhteellisen reipas avaaja voi hyvistä asemista otella nyt voitostakin. 3 Niky Flax jäi viimeksi 75-finaalissa väsyneen keulahevosen taakse ja otti loppusuoralla paineissaan muutaman laukka-askeleen. Ei ulkona tässä.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Pastor Power on Whipped Eggsin tavoin mielenkiintoinen tauolta palaaja. Halmstadin 75-voiton ruuna nappasi keulajuoksulla, mutta jää nähtäväksi, minkälaisen taktiikan kuski valitsee tällä kertaa. 4 Zarchicco Parkin kiri ei kantanut Jägersrossa kaukaa takaa aivan perille asti, mutta startti kropassa ori voi pystyä parantamaan otteitaan. Vähän pelattuna huomion arvoinen. Asiallisia suorituksia tehnyt 10 Stud Muffin vaatii tasokkaassa seurassa muiden apuakin menestyäkseen. 8 The Real Star on kelpo hevonen tälle tasollekin, mutta pitkältä tauolta ja huonolta paikalta voitto on vielä tiukassa.

Juoksunkulku: Ad Hoc ja Zarchicco Park avaavat hyvin, ensin mainittu voi puolustaa keulat ainakin aluksi. Ulompaa pystyvät starttaamaan reippaasti Pastor Power ja 7 Kung Edward, mutta panostetaanko niillä alkuun? Zefiro dei Cedri etenee seuraavassa vaiheessa kyselemään keulaa?

Pelijakauma: Ad Hoc (7%) ja Zarchicco Park (4%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Pastor Power (20%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 9, 1, 2, 3 B) 6, 4, 10, 8 C) 7, 5

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 9, 1, 2, 3
Suuri: 9, 1, 2, 3, 6, 4

Toto86-2

Suosikit: Laukkoihin vuoden ensimmäiset starttinsa pilannut 4 Danilo Brick onnistui viimeksi ravaamaan koko matkan, mutta taipui yllättäen keulapaikalta kolmanneksi. 4-vuotiaan luokka on huomattavasti siinä nähtyä kovempi ja normaalina se ottelee tässä tiukasti voitosta. Vastus ei vaikuta kovin pahalta, joten annetaan Timo Nurmoksen suojatille vielä uusi mahdollisuus luottohevosena. Lähdön pelisuosikiksi on rastattu 9 Manuzio Hanover, joka on tehnyt aivan asiallisia suorituksia, muttei kuitenkaan ole esittänyt mitään, mikä oikeuttaisi selvään suosikkiasemaan tässä takarivistä. Mantorpissa jenkki oli 2. ulkoa toinen.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Isco Bokolla olisi kykyjensä puolesta mahdollisuudet voittoonkin, mutta ruunan suoritukset ovat päättyneet järjestään laukkoihin eri syistä. Elokuun startissa erhe tuli loppukaarteessa kun ruuna oli siirtynyt johtavan rinnalta kärkeen. Viimeksi laukka tuli parijonossa toisessa kaarteessa. 2 Digital Class on esiintynyt vaihtelevasti ja ponkaisi viimeksi laukalle takana viimeisellä takasuoralla. Ei olisi tietysti ensimmäinen kerta kun Björn Goop saa tämäntyyppisen hevosen heräämään ”oikealla jalalla”. 1 MAS Capacity väsyi viime kerralla johtavan rinnalta ja laukkasi loppukaarteessa. Solvallan suorituskin jätti kysymysmerkkejä, sillä ruuna oli johtavan rinnalla erittäin paineissaan. Silläkin on kykyjä, mutta lyhyehkö starttiväli viime suoritukseen peilaten arveluttaa. 8 Father Of Sun aloitti uusista käsistä helpolla keulavoitolla, mutta vastuskin oli vaatimaton. Jos suunta on edelleen ylöspäin, ei kärkipään sija aivan mahdoton ole.

Juoksunkulku: Erityisen räväköitä avaajia eturivissä ei ole, ehkä kahden sisimmän radan hevoset ratkaisevat keulapaikan kohtalon alussa. Danilo Brick voi edetä kärkeen toisessa vaiheessa.

Pelijakauma: Manuzio Hanover (45%) on roimasti ylipelattu. Danilo Brick (20%) tuntuu vielä yrittämisen arvoiselta.

Ranking: A) 4 B) 9, 5, 2, 1, 8 C) 10, 7, 3, 6, 11, 12

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto86-3

Suosikit: Hyviä otteita esittänyt 3 Piteraq nostetaan tasaisen 3-vuotiskisan ykkösmerkiksi. Halmstadin voitto tuli johtavan rinnalta ja sen jälkeisetkin suoritukset ovat olleet asiallisia. Solvallassa jenkkiruuna lopetteli takaa 11-vauhtia, mutta joutui taipumaan viimeksi keulasta yhdelle. Ville Karhulahti kokeilee tällä kertaa jenkkikärryjä. Mainiolta paikalta matsiin. 1 Unarmed Face hallitsi viimeksi tapahtumia johtopaikalta, mutta pilasi pari edellistä alkumatkan laukkoihin. Erheen riski sisältä on olemassa, mutta ravilla ruunalla on edellytyksiä pitkälle. Kovemmissa lähdöissä juossut 5 Make A Dream H.C. lataa keskeltä keulaan ja on taktiikasta riippumatta mahdollinen. Kriterium-karsinnassa sen eväät eivät riittäneet sisäratareissullakaan, mutta olosuhteetkin olivat vaativat.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Harper Seabrook on saanut parissa viime startissa vaativat juoksut jonka takia Robert Bergh kaavailee nyt maltillisempaa taktiikkaa. Edellytyksiä tässä pärjäämiseen olisi. Tallikaveri 12 Digital Dominance kamppaili viimeksi sitkeästi johtavan rinnalta ja voi suosiollisella reissulla kohota täältäkin ylös. Toissa kerralla johtavan rinnalta ratkaissut 11 Ornello tuli viime torstaina 3. ulkoa viimeisen ringin 13,8-vauhtia. Yllätysosastolta edellytyksiä menestymiseen omaa ainakin 6 Bear A Perfection, jos vain malttaisi ravata alkumatkan. Ruunan loppukirit takaa ovat olleet positiivisia. Viimeksi lähtöön laukannut 8 Guidetti Sisu on ottanut voittonsa keulasta, jonne tuskin nyt pääsee. Lisäksi ongelmana on ollut tyylin heikkeneminen loppua kohti.

Juoksunkulku: Make A Dream H.C. painuu kärkeen, vaikka Unarmed Face ja 2 Bugatti Mileskin avaavat hyvin. Jos kovin aggressiivista hyökkäystä ei alku matkalla tule, voi Stefan Söderkvist ajaa keulastakin. Unarmed Face voi nousta kyselemään vetotöitä. Myös Piteraq voi olla mahdollinen, jos jenkit tuovat lisää räväkkyyttä alkuun.

Pelijakauma: Piteraq (11%) on paras merkki tasaiseen lähtöön.

Ranking: A) 3, 1, 5 B) 7, 12, 11, 6, 8 C) 10, 2, 9, 4

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 3, 1, 5, 7, 12, 11, 6
Suuri: 3, 1, 5, 7, 12, 11, 6

Toto86-4

Suosikki: 7 Sweet On You laukkasi Bergsåkerin kisassa loppusuoralla noustuaan ulkoa jo tototaistoon. Färjestadissa tamma vaihtoi 3. ulkoa viimeisen kierroksen alkaessa johtavan ulkopuolelle ja punnersi maalisuoralla sitkeästi voittoon jo välillä hieman karkuun päässeen keulahevosen ohi. Kovimman vastustajan poisjäännin myötä tehtävä helpottui ja aktiivisella taktiikalla keulapaikka irronnee. Siitä voitto on liki ja suosikki jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Easy Creation pinnisteli Mantorpissa keulapaikalta toiseksi ja on hyvistä asemista tässäkin mukana tototaistossa. Reipas avaaja voi pyrkiä alussa kärkeen, mutta tallikaverin selkä kelpaa varmasti. 9 Digital Track laukkasi viimeksi avauskurviin, mutta haastoi edellisellä kerralla 2. sisältä keulahevosen loppusuoralla. Jos suosikki pääsee vastusteluitta keulaan, voi tehtävä muodostua takaa hankalaksi tällä kertaa. Muu porukka on tasainen, mutta voittajan löytyminen sieltä olisi iso yllätys.

Juoksunkulku: 1 Avantis Red Witch, Easy Creation ja 5 Lingbo Eivor ratkaisevat johtopaikan alkumatkalla. Kaikille kelpaa Björn Goopin ajokin selkä kun tämä todennäköisesti jo avauspuolikkaan kohdilla tulee eteenpäin.

Pelijakauma: Sweet On Youn (58%) pinnat nousevat koviin lukemiin, mutta erityisen maistuvia vastustajiakaan ei lähdöstä löydy.

Ranking: A) 7 B) 2, 9 C) 1, 5, 6, 8, 3, 4

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto86-5

Suosikki: Hieman samankaltaiselta haiskahtaa tehtävä suosikin osalta Åbynkin tammalähdössä. 6 Vinci I.M. punnersi viimeksi 3. ulkoa asiallisesti, mutta sitä ennen Derbystoet-karsinnassa tehtävä oli liian vaativa. Elokuun ensimmäisen kisan tavoin 4-vuotiaalla on tällä kertaa hyvä sauma hakea keulapaikka hallintaansa ja siitä voitto olisi ulottuvilla. Matkavauhtikin pysynee kohtuullisena, sillä erityisiä voimanpesiä ei takaakaan tule. Suurena suosikkinakin varma.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Anna S.H. ei ole yltänyt viime starteissa aivan kärkeen, mutta osoittanut kelpo kuntoa. Viimeksi se punnersi kaukaa 7. ulkoa kirin sitkeästi alle 12-vauhtia. Jos suosikkiin ei luota, kannattaa myös 9 Doyouknow huomioida. Färjestadissa André Eklundh haki 3. sisältä kiritilaa loppusuoran alussa hieman liian ahneesti ja juosten maaliin tullut valjakko tuli hylätyksi murtautumisesta. 3 Global Wellness palaa lähes vuoden tauolta. Tamman piti startata jo syyskuun alussa, mutta jäi silloin pois. Tarkalla reissulla totosija ei ole mahdoton. Robert Berghille siirtynyt 13 Betting Queen laukkasi debyytissään toisessa kaarteessa. 5 Robloxian yrityshalu ei ole riittänyt aina keulapaikalta, mutta suojaisammalla juoksulla mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen kokeva tamma voisi otella totosijasta. 14 True Devotion oli viimeksi huono 4. ulkoa, mutta selvästi parempi kovemmissa lähdöissä sitä ennen.

Juoksunkulku: 2 Aronia, Global Wellness, 4 Wine Lane ja Robloxia käynnistyvät liukkaasti, mutta jokaiselle kelpaa hyvin niin ikään lähtevän Vinci I.M:n selkä. Vauhti rauhoittuu suosikin edettyä kärkeen.

Pelijakauma: Vinci I.M. (58%) on hieman liikaa pelattu. Doyouknow (3%) on haastajista edullisin.

Ranking: A) 6 B) 11, 9, 3, 13, 5, 14 C) 10, 8, 2, 15, 12, 7, 4, 1

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-6

Suosikit: 5 A Question Bin tyyli on vielä vähän rouhea, mutta eväitä Susanne Richterin valmentamalla 3-vuotialla tuntuisi olevan. Örebron voitto tuli 14,5-lopetuksella keulasta helposti ja tilaisuuden tullessa Jorma Kontio ajanee varmasti ajoissa eteenpäin tälläkin kertaa. Perusteltu suosikki, muttei vähäisellä rutiinilla varmaksi. 2 Global Approval on tehnyt niin ikään hyvää jälkeä. Årjängissä se eteni johtavan rinnalta kärkeen viimeisen kierroksen alussa ja hallitsi tapahtumia. Korkealle nytkin, sillä juoksupaikka löytynee kärjestä tai sen läheisyydestä. Lähtöpaikassaan tasoitusta antava 12 Robertino omaa myös hyvän kapasiteetin. Solvallassa se ei pystynyt uhkaamaan voittajaa 2. sisältä, mutta otti itse vaivattoman keulavoiton sitä ennen. Selvästi parempaakin on varmasti starttien myötä luvassa.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Missy Goldfinger on eturivistä suosikki keulaan, mutta oriita ja ruunia vastaan tehtävä voi kuitenkin olla turhan kova. Kahdessa viime startissa tamma on joutunut taipumaan viime metreillä. 4 Intercepted ratkaisi toissa kerralla hyvällä tyylillä 2. ulkoa, mutta tyytyi viimeksi seurailemaan. Mahdollinen, jos lyhempi starttiväli terävöittää otteita. 6 Homeland Pellinin voittosarake on vielä nollilla, mutta kelpo esityksiä ruuna on silti tehnyt, mm. viimeksi parijonosta asiallinen viides. Juoksun onnistuessa ei aivan mahdoton. 1 Magnificent Toomalla pyörä ei ole lähtenyt oikein kunnolla pyörimään, vaikka jossain vaiheessa viitteitä siihen suuntaan olikin. Juoksupaikat ovat toki jääneet taakse, eikä ruuna taida tässäkään olla alussa nopeimpia.

Juoksunkulku: Missy Goldfinger napannee keulapaikan hallintaansa. Homeland Pellini omaa myös lähtönopeutta. Global Approval päässee suosikeista paremmin liikkeelle, mutta A Question Bikin tullee ajoissa eteenpäin.

Pelijakauma: Robertino (8%) on paikasta huolimatta jäänyt aliarvostetuksi. Intercepted (15%) tuntuu ylipelatulta.

Ranking: A) 5, 2, 12 B) 3, 4, 6 C) 1, 9, 10, 7, 8, 11

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 5, 2, 12
Suuri: 5, 2, 12

Toto86-7

Suosikit: Hopeadivisioonahevosten pikapyrähdys on mielenkiintoinen koitos ja mahdollisia menestyjiä on iso liuta. Kärkiporukkaan takuuvarmasti heti pääsevä 3 Always On Time saa ykkösvihjeen. Toissa kerralla keulajuoksu osoittautui liian vaativaksi kun painettakin tuli, mutta viimeksi taktiikka 2. sisältä tuotti niukan voiton. Tuulennopea ruuna hyötyy lyhyestä matkasta. Taktiset kuviot jäävät nähtäväksi. 1 Bijou Bourbon H.M. teki viime kerralla kelpo kirin 3. ulkoa ja pääsee nyt loistopaikalta liikkeelle. Takakengätkin otetaan pois ja päävarustusta muutetaan suljetummaksi, joten tamma osallistunee aktiivisemmin kiihdytykseenkin. Open stretch -paikoilta erittäin vaarallinen lopussa. 5 Smevikens Cruiser kiersi Färjestadissa 5. ulkoa päätöspuolikkaan alussa johtavan tuntumaan ja kuittasi loppusuoralla edelle. Sinänsä erinomainen suoritus on saanut kuitenkin alustavissa peliprosenteissa aivan liian suuren huomion, sillä juoksunkulkukin on kysymysmerkki. Mahdollinen toki.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Floris Baldwinin osalta viime juoksut eivät ole menneet aivan parhaalla tavalla. Bjerkessä jäi 2. sisältä jossiteltavaa lopussa, viimeksi ruuna pakitteli alkumatkalla hännille, josta tuli lopun asiallisesti. Paremmilla tuureilla korkealle. 2 Jula Downtonin juoksu meni Örebrossa täysin pieleen. Kun palaset loksahtavat kunnolla kohdalleen, voi jenkki alkaa pärjätä kunnollakin. 12 Martin de Bos tuli Färjestadissa lopun juosten valuttuaan sitä ennen parijonossa hännille. Näistä asemista tietysti vaaditaan tuuriakin, mutta kuntonsa puolesta ori voi pärjätä. Iskussa on myös 8 Secret Mission, mutta näistä asemista voittoisan taktiikan luominen on vaikeaa.

Juoksunkulku: Always On Time ja 4 Xlnt Chili Tripel ovat eturivin nopeimmat. Ensin mainittu pääsee valitsemaan taktiikan. Voi olla ettei riittävän hyvää selkää ole heti tarjolla.

Pelijakauma: Smevikens Cruiser (41%) on tuntuvasti ylipelattu. Bijou Bourbon H.M. (3%) on erittäin maistuva.

Ranking: A) 3, 1, 5 B) 6, 2, 12, 8, 11, 9, 10 C) 7, 4

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 3, 1
Suuri: 3, 1, 5, 6, 2, 12

Toto86-8

Suosikit: 1 Indiana Boko kausi ei ole vielä tuottanut voittoa, mutta tässä avautuu mahdollisuus tilanteen korjaamiseen. 4-vuotiaan suoritukset olivat jokin aika sitten hieman vaisuja, mutta viime starteissa on nähty parempaa. Viimeksi se ei saanut mahdollisuutta johtaneen Aleppo Pinen takaa. Keulapaikan puolustaessaan ilman suurta revittelyä matsiin. 14 Odessa Celeber on ottanut tuntumaa kovempiinkin tehtäviin ja kunto on selvästi taulua parempi. Viimeksi kärki lopetti 08-vauhtia, joten 5. sisältä ei ollut mahdollisuuksia parantaa. Juosten Roger Walmannin valmennettava tuli perille myös syyskuun ensimmäisessä startissa. Poisjäännit helpottavat tehtävää ja 5-vuotias voi rankaista reippaasta alkuvauhdista. 11 Global Vintage kesti Solvallassa johtavan rinnalta kunnialla ja päässee nyt yrittämään voittoa selkäjuoksulla. Ei ulkona.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Keycard piti Rommessa vauhtinsa johtavan rinnalta ja lopetteli kelpo otteella viimeksi finaalissakin tilaa saatuaan. Kärjen läheisyydestä varottava. Isommista yllättäjistä huomioitava on ainakin 10 Saga Doc, jolle takaa tuleminen on tuttua. Kunto pitää edelleen. Nopealle 8 Hossiana Bokolle sisäpuolen poisjäännit aiheuttavat ainakin sen, että alkuun satsaaminen houkutellee aiempaa enemmän. Sopivan paikan löytäessään se voi otella kärkisijoista, mutta sisäpuolella on useampia reippaita lähtijöitä. Johtavan rinnalta yllättäjänä voittoon Bollnäsissä puristanut 5 Selma Töll ei tunnu paljon pelattuna kovin kiehtovalta tällä kertaa. Loput osallistujatkaan eivät ole täysin vailla mahdollisuuksia. 3 Dame Dream ja 2 Hot Chocolate ovat kunnossa, 12 Flaming Ace Sisu pystyy parhaimmillaan tulemaan palan matkaa takaa ärhäkästi.

Juoksunkulku: Indiana Boko pyrkii puolustamaan sisäradalta keulapaikan. Haasteen alussa pystyvät heittämään ainakin Hot Chocolate, Dame Dream, Selma Töll ja Hossiana Boko.

Pelijakauma: Selma Töll (21%) on liikaa pelattu. Alipelattuja ovat varsinkin Odessa Celeber (13%) ja Saga Doc (1%).

Ranking: A) 1, 14, 11 B) 9, 10, 8, 5, 3, 12, 2 C) 4

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 1, 14, 11, 9, 10
Suuri: 1, 14, 11, 9, 10