Ravivihje: Toto64 Mantorp 7.10.2019 – 133 724 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Zola Key on jättipottikierroksen ideavarma Mantorpissa maantaina.
Ruotsin raviviikko käynnistyy Mantorpista, jossa T64-peliä ryydittää 133 724,66 euron jackpot.

Illan kohokohta on kolmevuotiaiden Sikta mot stjärnorna -finaali lähes 20 000 euron ykköspalkinnolla. Kahdeksantena lähtönä (T64-5) ajettavassa kilpailussa on mukana monta lupaavaa kolmevuotiasta, muun muassa lyhyen matkan E3-finaalissa totoon yltänyt Zola Key, Kriteriumin finaalista niukasti karsiutunut Guzz Mearas sekä Reijo Liljendahlin voitokas Admiral As.

Vihjesysteemeissä luottamuksen saa Zola Key, jonka uskomme täräyttävän heti lähdöstä pitävään piikkiin ja pokkaavan siitä tuhdin ykköspalkinnon mukaansa.

Säätiedot ennustavat Mantorpiin poutapäivää, joten illan kisat päästäneen ajamaan hyvissä olosuhteissa. Mantorpissa maalisuora on keskimääräistä lyhyempi, vain 177 metriä pitkä, mutta tilastollisesti rata on aika tyypillinen keulan voittaessa noin 42 prosenttia lähdöistä.

T64-pelin peliaika päättyy neljännen lähdön starttiin noin klo 20.30.

Päivän varma: 5 Elrond (Lähtö 9, T64-6)

5 Elrond avasi keskikesällä Timo Nurmoksen valmennuksesta murskaavilla voitoilla, mutta sen jälkeen voittotehtailu on hetkellisesti katkennut. Esitykset ovat kuitenkin olleet jatkuvasti niin rautaisia, että pitkään ruuna ei näissä sarjoissa tule kilpailemaan. Bergsåkerissa elokuun puolivälissä hevonen paikkasi alun toivottoman laukan vielä hirmukirillä kolmanneksi, Rommessa 27.8. se puolestaan juuttui alussa pitkäksi aikaa kolmannelle radalle, mutta runttasi silti lopussa totosijoille. Viimeisimmässä startissa Solvallassa 12,4-vauhtinen 700 metrin kiri kolmatta ilman vetoapua kantoi toiseksi, edelle jäi vain keulassa juossut lahjakas Tiger Journey.

Mantorpin maanantai-illassa lähtökohdat ovat Elrondin puolella rata-arvontaa myöten. Ruunan päivän kunto on erinomainen ja keulajuoksu häämöttää. Näillä lähtökohdilla kyseessä on hieman alle 60 % voittajasuosikki ja tukeva varma T64-kuponkeihin.

Päivän ideavarma: 3 Zola Key (Lähtö 8, T64-5)

3 Zola Key on urakoinut läpi kauden kovissa ikäluokkalähdöissä ja lunastanut paikkansa aivan terävimmän kärjen tuntumassa. Viime starteissa edelle on jäänyt oikeastaan vain kolmevuotiaiden kirkkain eliitti ja tällä kertaa vastus ei aivan samaa tasoa ole.

Hevosen edellinen vierailu Mantorpiin 23.9. oli juuri tämän Sikta mot stjärnorna -lähdön karsinta, jossa se pakeni keulasta hulppealla tyylillä murskavoittoon. Sitä edeltäneessä E3-finaalissa ruuna kiri kolmannesta sisältä Aeton Kronosin ja Global Adventuren jälkeen kolmanneksi.

Zola Key on eturivin suosikeista nopein kiihdyttäjä ja todennäköisin keulahevonen lähtöön. Vastus on finaalin arvolle sopivan tasokas, mutta kyllä 2 Guzz Mearas, 10 Admiral As ja 7 Svecak Palema joutuvat vielä pykälän verran nostamaan nähdystä tasostaan, jos aikovat keulassa juoksevan Zola Keyn lyödä. Peliprosentit ovat hieman liiaksi jakautuneet suosikkien kesken, joten tässä kohtaa kannanotto Zola Keyn puolesta tuntuu oikein mielekkäältä. Arvio sen voitolle on 38 %.

Päivän ideaveto: 11 Velegance (Lähtö 7, T64-4)

Lähes 80-prosenttisen suursuosikin Nanetta Hillin poisjäänti sekoitti neljännen kohteen peliosuudet, joten aamupäivän vihjeissä on hieman vaikea arvioida, mihin suuntaan peliprosentit lähtevät kehittymään.

11 Velegance olisi ollut huippumaistuva ideaveto suursuosikin kilpaillessakin, joten vihjataan sitä tässä kohtaa edelleen. Tamma palasi viimeksi Jägersrossa kahden kuukauden tauolta ja esitys oli alkulaukan jälkeen aivan hirmuinen. Peter Ingvesin ajokki tavoitti pääjoukon vasta 900 metriä ennen maalia, lähti loppukiriin kärkiryhmän jo karattua, mutta tykitti päätöspuolikkaan aikana vielä aivan totosijojen tuntumaan. Viimeiset 1100 metriä tamma kulki 1.12-kyytiä ja kuskin eleistä päätellen vieläpä melko vaivattomasti rullaillen. Mainittakoon vertailun vuoksi, että samassa lähdössä kilpaillut Nanetta Hill esitti sekin vahvan kirilenkin hänniltä, mutta Velegancen esitys oli kokonaisuutena kiistatta tuon lähdön paras.

Takarivin lähtöpaikka saattaa olla tässä Johan Untersteinerin ajokille jopa eduksi ja viime kertaisen esityksen perusteella Velegance nousee kaikenlaisilla juoksuilla todella lähelle voittoa.

Päivän ideaveto: 6 Final Dream (Lähtö 6, T64-3)

6 Final Dream ansaitsisi jo voitonkin tauluunsa ja tässä sopivassa iltaravilähdössä sellainen voisi olla otettavissa. Viime ajat Linda Sedströmin ajokki on kilpaillut kovissa 75-lähdöissä, joissa se on osoittanut kilpailuvireen olevan tapissaan. Viimeksi Solängetin pronssidivarissa tarkoista juoksuista tunnettu ruuna teki sille epätyypillisen sitkeän 12,5-vauhtisen 900 metrin kirin kolmatta ilman vetoapua ja taisteli kalkkiviivoille asti totosijoista, jääden kuitenkin niukasti neljänneksi. Tuota edeltäneissä Bergsåkerin ja Åbyn kisoissa se jäi ajoissa hyytyvien keulahevosten taakse kiinni ja kärkisijoitukset pääsivät karkuun.

Tällä kertaa vastus on kokonaisuudessaan huomattavasti viime startteja kevyempi. Keulataistelusta tulee kiivas sisäpuolelta starttaavan suosikin 4 Evertonin kanssa, mutta juoksupaikka suosikin takanakaan ei olisi huono skenaario. Final Dream on urallaan juossut keulassa kahdeksan kertaa voittaen kuudesti, joten keulaan kuitenkin tähdättäneen ainakin jonkun matkaa. Aamupäivän peliprosentit ovat aivan liikaa kallellaan Evertonin suuntaan, joten noin kerran viidestä voittava Final Dream on maistuva ensimmäinen varmistusmerkki suursuosikille.

Päivän pommi: 11 Countdown Fougett (Lähtö 4, T64-1)

Avauskohde on paperilla yllätysaltis koitos. Kilpailijat ovat tasoltaan ailahtelevia, matka on keskipitkä ja monella on rattailla kokematon kuski. Nostetaan päivän pommiksi aivan pelaamaton 11 Countdown Fougett, johon niin ikään pätevät edellä mainitut määreet. Markus Niklassonin ajokki on kuitenkin esittänyt viimeisissään pirteitä loppuvetoja, eikä missään nimessä ole täysin vailla mahdollisuuksia tämän tyyppisessä tehtävässä.

Viimeksi Åbyssa hevonen ampaisi sisäratajuoksun jälkeen ohituskaistalle ja lopetti napakasti toiseksi häviten vain kivikovalle Avant Gardelle. Sitä edeltäneessä Halmstadin startissa se jäi parijonoon, kun takaa hyökättiin ja sai hänniltä kiritilat vasta loppukaarteen pohjassa, eikä ehtinyt kuudetta sijaa korkeammalle. Näitä kahta kilpailua edelsi vielä kahden kuukauden kilpailutauko, joten voi hyvin olettaa, että kuntokäyrä ei tässä kohtaa ole ainakaan laskemaan päin. Menestykseen tarvitaan näistä asemista tarkka säästöjuoksu, mutta sellaisen onnistuessa mahdollisuudet voittoonkin ovat, jos ei nyt sentään hyvät, niin ainakin enemmän kuin yhden prosentin peliosuus antaisi ymmärtää.


Toto64-1

Toto64-pelin avaa ympäripyöreä 2640 metrin koitos. 7 Devs Dragon on parhaimmillaan riittävä hevonen tällaiseen lähtöön ja napakkana lähtijänä pyrkii kohti keulapaikkaa. Jepson on hyvä vahvistus rattaille. 6 Mr Magnifique ei ole tällä kaudella onnistunut vielä voittamaan, mutta tällä kertaa sopivassa lähdössä tolppakin olisi otettavissa. Viimeksi ruunalle jäi kolmannesta sisältä reilusti jossiteltavaa, kun kiriluukkua ei löytynyt. Juoksupaikan löytyessä yksi vahva voitontavoittelija. 2 Ufo Del Rio on mennyt hyvin ja lähtökohdat ovat suotuisat. 4 Hickomisschampagne ei ole kovin luotettava suorittaja, mutta nopea kiihdyttäjä saa varmasti hyvän juoksun. Åbyn toissakerran voitto irtosi keulasta. Todellinen pankinräjäyttäjä voisi olla 11 Countdown Fogett, joka on tauon jäljiltä esittänyt pirteitä loppuvetoja ja ylivauhdin jälkeen voisi lyhyellä kirillä yllättää koko porukan. Peliosuus on kahden pinnassa, maistuva merkki rivin jatkoksi.

Ranking: A) 7,6,2 B) 4,12,3,5,11 C) 9,8,10,1

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 7, 6, 2, 4, 12, 3, 5, 11
Suuri: 7, 6, 2, 4, 12, 3, 5, 11, 9, 8

Toto64-2

Toisen kohteen selvä pelipohja on huippulahjakas 3 Xet Diablo. Uran avauksessa Halmstadissa se paineli keulasta maisemiin Peter Untersteinerin vain istuskellessa kyydissä. Kaksi seuraavaa starttia tuhraantui toivottomiin alkulaukkoihin, mutta ruuna paikkasi ne niin valtavilla juoksuilla, että kyseessä on poikkeuksellinen kyky sarjoihinsa. Viimeisimmässä startissa Vaggerydissa se taas ravasi ja nujersi päätöspuolikkaan mittaisella kirillä keulassa juosseen Wolf Of Wallstreetin vastarinnan. Epävarmuuden takia ei kuitenkaan mikään luotettava pelipohja. Haastajista 10 King Of Everything ei ollut viimeksi tasollaan, mutta pystyy paljon parempaan. 1 Patch Wibb ei hyödy ykkösradasta, eikä ole aivan suosikkien veroinen menijä, mutta kärkkyy ensimmäisenä niiden epäonnea.

Ranking: A) 3 B) 10,1,6 C) 8,5,4,9,7

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3, 10, 1
Suuri: 3, 10, 1

Toto64-3

Kolmannessa kohteessa kiihdytys on merkittävässä roolissa lopputuloksen kannalta. 4 Evertonin suosikkiasema on ansaittu, mutta päälle 60 prosentin peliosuus liioiteltua. Viimeksi Åbyssa hevonen piti sisäradalta keulat, mutta voitti lopulta aika nihkeästi ja lähtökään ei ollut mikään järin tasokas. Tällä kertaa vastassa on muutama kova vastustaja. 6 Final Dream on marinoitunut viime ajat kovissa 75-tason lähdöissä ja ollut lähellä menestystä sielläkin. Viimeksi ruuna kiri rehdisti ulkoratoja pitkin perille ja sitä ennen istui pari kertaa keulahevosen takana pussissa. Nyt Linda Sedströmin ajokilla on sauma jopa keulaan asti. 1 Southwind Hydro kisaillut kovissa 5-vuotislähdöissä, eikä ole ihan parhaille riittänyt. Nyt lähtö on helpompi. Neljäs kova on 8 Pablo Andover, joka kärsii kuskin heikennyksen ja paikkakin on mailille pahin mahdollinen. Hevosella on kuitenkin parhaana päivänään myrkyllinen kiri ja ylivauhdin sattuessa ei ihan ulkona voitostakaan.

Ranking: A) 4,6 B) 1,8 C) 10,3,2,7,5,9

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 4, 6
Suuri: 4, 6, 1, 8

Toto64-4

Neljännen kohteen peliosuudet menivät uusjakoon suursuosikki Nanetta Hillin poisjäännin myötä. 11 Velegance palasi viimeksi parin kuukauden starttitauolta niin väkevässä kunnossa, että se on kilpasiskoilleen erittäin vaikeasti lyötävissä. Hevonen paikkasi pahan lähtölaukan 12-vauhtisella päätöskilometrillä ja nousi päätöspuolikkaalla hänniltä totosijakamppailuun melko ajamattomaan tyyliin. Ravin maistuessa voitto on todella lähellä. 8 Zingy Kronos täräytti viimeksi Solvallassa startista keulaan, eikä sen jälkeen paikasta luopunut. Nopea avaaja tähdännee ulkoradan paikasta huolimatta kohti keulapaikkaa ja sen saadessaan pystyy haastamaan suosikin. 7 Absurd voitti viimeksi toisesta ulkoa, mutta nyt juoksun saaminen on tiukemmassa. Kunto riittää voittomatsiin asti. Kupongille vielä 4 I Am Rapida, joka viimeksi esitti hänniltä hyvän kirin ja sen perusteella vire voisi olla noususuunnassa.

Ranking: A) 11 B) 8,7,4 C) 3,2,10,1,6,9

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 11
Suuri: 11, 8, 7, 4

Toto64-5

Kolmevuotiaiden Sikta mot stjärnorna -kilpailun finaalissa suosikin paineet saa kantaakseen ja vihjesysteemin varmaksi jää 3 Zola Key. Björn Goopin valmennettavan luokka on saattanut jäädä pelikansalta hieman tutkan alle, sillä se on joutunut ikäluokan kovimmissa lähdöissä antautumaan voiton suhteen Aeton Kronosin, Global Adventuren ja Belkerin kaltaisille menijöille. Tällä kertaa vastus on huomattavasti kevyempi ja keulapaikka häämöttää. Tämän kilpailun karsinnan 23.9. hevonen voitti aivan naureskellen keulapaikalta. Haastajista 2 Guzz Mearas ja 10 Admiral As ovat huippukykyjä nekin, mutta keulassa juoksevan suosikin lyöminen vaatisi tähän kohtaan uran parasta esitystä.

Ranking: A) 3 B) 2,10,7 C) 6,1,4,9,8,11

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-6

5 Elrond on lähellä päättää rivin suomalaisjuhliin. Timo Nurmokselta kesällä aloittanut ruuna ei ole uudessa kotimaassaan vielä huonoa juoksua tehnyt, vaikka voittotehtailu on hetkeksi tyrehtynyt. Viimeksi hevonen teki pitkän rehdin kirin ilman vetoapua ja hävisi vain keulassa juosseelle Tiger Journeylle. Vastus on nyt sopiva ja keulajuoksu on tarjolla. Varma.

Ranking: A) 5 B) 10,7,4,11,2 C) 8,9,1,3,12,6

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5
Suuri: 5