Ravivihje: Grand Slam Toto75 Årjäng 6.10.2019

Julkaistu:

Toto75
Sunnuntain Grand Slam Toto75-kierros juostaan Årjängissa. Peliaika päättyy klo 16.00.
Sunnuntaina ravataan taas muutaman viikon jälkeen Grand Slam Toto75-kierros. Se eroaa normaalista T75-pelistä rivimaksulla, joka on viiden sentin sijaan kymmenen senttiä. Jos naaraa yksin seitsemän oikein, saa noin 1,5 miljoonan euron takuupotin.

Årjangin Toto75-kohteissa kysytään tänään voimaa, sillä kolme lähdöistä juostaan keskipitkällä 2640 metrin matkalla. Yksi niistä on avoin ryhmä, jossa starttaa ravien mielenkiintoisin seurattava, Björn Goopille siirtynyt 4-vuotias ranskalaistamma Fly With Us. Tasollisesti selvästi parhaat lähdöt ovat kaksi viimeistä Toto75-kohdetta, varsinkin päätöskohteena ajettava Klass II-karsinta on oikeinkin tasokas koitos.

Jos Fly With Us on urheilumielessä mielenkiintoinen seurattava, se on sitä myös pelimielessä, sillä tamma toimii systeemien rohkeana tukipilarina. Toinen läpivarma on neljännen kohteen Egge Piril.

Päivän varma: 2 Egge Piril (lähtö 7, T75-4)

2 Egge Piril palasi viimeksi hyvässä iskussa parin kuukauden huililta. Magnus Jakobssonin suojatti juoksi matkalla toivottoman kaukana seitsemännessä ulkona ja viimeisen takasuoran alussa ruuna otti vielä lyhyen haparoinnin jääden entisestään. Ruuna lähti sen jälkeen etenemään lujaa ja loppukurvissa se tuli jo viidettä rataa pitkin nousten lopussa kolmanneksi. Egge Piril parantanee saatuaan tauolta startin alle, 2640 metrin matka on plussaa ja vastus on todella sopiva. Pahimmista vastustajista 3 Spydömann Ö.K. ei suostu tällä hetkellä millään ravaamaan koko matkaa ja 8 Hellestvedt Trymin & 9 Barkborrenin viimeisintä voittoa pitää hakea vuodelta 2017. Egge Piril kelpaa 48 prosenttia pelattuna mainiosti varmaksi.

Päivän ideavarma: 2 Fly With Us (lähtö 8, T75-5)

Björn Goopille keväällä siirtynyt ranskalaistamma 2 Fly With Us on ravien mielenkiintoisin hevonen. Se aloitti uransa 2-vuotiaana kuudella peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen laukat astuivat kuvioihin ja hylkyjä on tullut liikaa. Puhtaissa starteissa Fly With Usin statistiikka on komea 11 9-0-0. Pitää myös muistaa ettei voitot ole tulleet mistään nurmiratojen kyläkilpailuista, vaan kahdeksan voittoa on peräisin Vincennesista. Fly With Us näytti elokuun Färjestadin koelähdössään jäätävän hienolta ja ravasi moitteettomasti. Björn Goop ei taatusti tuo tällaista hevosta keskentekoisena radoille ja vaikka varmastikaan hampaat irvessä tätä lähtöä ei koiteta voittaa, niin vain 11 prosenttia pelattuna Fly With Us maistuu paljon. Suosikki 3 Mack Draganin lähes kahdeksaakymmentä lähentelevät pinnat ovat hämmentävän paljon. Sen olemus ei ole vakuuttanut viime starteissa. Toki prosentit tulevat varmasti tasoittumaan päivän mittaan.

Päivän idea: 10 Ivana Boko (lähtö 9, T75-6)

10 Ivana Boko laukkasi toissa kerralla vahvasta noususta viimeiseen kurviin. Viimeksi se runttasi kolmannesta ulkoa 900 metrin kirillä ilman vetoapua varmaan voittoon pitäen takanaan kovan Nanetta Hillin. Ivana Boko näytti hetken jo olevan alakynnessä, mutta kontrasi kovaa juoksupäätä osoittaen lopulta jopa helppoon voittoon. Conrad Lugauerin valmennettava ja Marc Eliaksen ajama tamma jaksaa tehdä töitä ja nousee ilman epäonnea lopussa korkealle. Ivana Bokon kuuluisi olla niukka suosikki sillä 8 Frequency Amilla on aina arveluttava kasirata.

Päivän pommi: 3 Cambria (lähtö 10, T75-7)

3 Cambria vakuutti isosti heinäkuisessa Axevallan voittostartissaan. Ruuna pyssytti kolmannesta ulkoa viimeisellä takasuoralla keulaan jatkaen varmaan voittoon. Viimeiset 700 metriä Thomas Dahlborgin suojatti kulki 11,9-vauhtia ja takasuoran Cambria liikkui alle kymppiä. Sen jälkeen Åbyssa juoksukin meni ihan vihkoon, mutta ei ruuna ollut muutenkaan parhaimmillaan. Tuon kisan jälkeen taukoa onkin kertynyt pari kuukautta eikä vire ole varmasti optimaali, mutta tuskin Cambriaa on ilmoitettu huvikseen Klass II-lähtöön eikä sen saisi olla vain kolme prosenttia pelattu.