Ravivihje: Toto75 Skellefteå 5.10.2019

Julkaistu:

Toto75
Voittokone jatkaa sarjaansa pohjoisessakin?
Ruotsin 75-kiertue vierailee Skellefteåssa, jonne on luvattu lauantaiksi poutasäätä. Radalta löytyy open stretch, jonka merkitys ei tosin ole lyhyyden ja kapeuden vuoksi lähellekään samaa luokkaa kuin Åbyssä. Lyhyiden suorien takia ykkösrata ei ole optimaalisin paikka kiihdyttää auton takaa.

Kierroksen luottohevosena starttaa avauskohteen Giant Shadow, joka hakee jo uransa 20. voittoa 23. startissa. Toisena läpivarmana häärii pitkällä matkalla Timo Nurmoksen tallin Carmine Am.

Suomalaisväriä 75-kisoihin tuovat Gold Narva, Loving You Deeply, Vixus ja Pascha Tilly.


Toto75-1

Suosikki: Pelkkiä voittoja Ruotsissa ottanut 8 Giant Shadow hakee jo kuudetta peräkkäistä täysosumaansa. Ykköset ovat tulleet monenlaisilla taktiikoilla huonoiltakin paikoilta ja varaa parantaakin tuntuisi vielä olevan. Viime kerralla se ratkaisi 5. ulkoa kirissä hallitusti tullen viimeiset 800 metriä 09,9-lukemiin. Nopeutta löytyy, mutta ulkoa kaikkien sisäpuolelta kiihdyttävien ohittaminen tuskin alussa onnistuu. Jos Carl Johan Jepsonin ajokki ei koko matkaksi jää kolmannelle roikkumaan, voittosauma on hyvä. Suursuosikki jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Kovimmalta vastustajalta tuntuu ennakkoon suomalainen 7 Gold Narva. Edellinen Ruotsin-vierailu tuotti kaksi laukkaa, mutta niiden välissä ori ehti osoittaa tasonsa. Kaustisella Jonny Länsimäen ajokki nousi ylivauhtisessa kisassa takaa toiseksi ja vaikutti olevan edelleen kunnossa. Juoksun onnistuessa korkealle. 1 Vincent Horse joutui taipumaan toissa kerralla keulasta kovan avauksen jälkeen, mutta nappasi viimeksi 2. ulkoa voiton lyhyellä kirillä. Hevosena ei suosikin veroinen, mutta kärkipäästä ylös. Elokuun lopussa keulasta hallinnut 2 Viggo Frontline nousi viimeksi voittoon muiden välistä lähtölaukan jälkeen. Mahdollinen tässäkin. Vahvat juoksut Harstadissa tehnyt 3 Filippa B.R. kohtaa nyt kovempia, mutta senkin kunto tuntuisi olevan mainio. Johtavan rinnalta viime kerralla asiallisesti punnertanut 10 Tempel L.B. ja Filippa B.R:n takana viimeksi toiseksi riittänyt 5 Pinewood Man tulevat rankingissa seuraavina.

Juoksunkulku: Eturivissä on iso liuta hyviä avaajia, joten keulataistosta voi tulla värikäskin. Giant Shadow pyrkinee ulkoa vain tasaisen varmasti liikkeelle ja pudottamaan jonnekin iskuasemiin. Toinen vaihtoehto on kiertää toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Giant Shadow (55%) on ehkä aavistuksen liikaa pelattu. Gold Narvan (13%) kuuluisi olla kakkossuosikki Vincent Horsen (14%) sijasta.

Ranking: A) 8 B) 7, 1, 2, 3, 10, 5 C) 6, 12, 4, 9, 11

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-2

Suosikit: 2 Majet Af Djupmyran ei olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut starttaavan suosikkina 75-tasolla, mutta viime esityksen perusteella asia on perusteltu. Daniel Wäjerstenin käsissä uudestisyntynyt tamma ratkaisi viimeksi hyvällä otteella johtavan rinnalta. Sen jälkeen se oli tosin yhdestä startista pois. Östersundin juoksun uusiessaan muille tulee kiire, mutta yhden huippusuorituksen perusteella siihen ei tee mieli täysin luottaa, sillä takamatkan kovemmat menijät voivat olla nopeasti tuntumassa. Niistä 10 Vanessa F.B. tuntuu kiinnostavimmalta, sillä 5-vuotias on löytänyt taas oivan vireen. Syyskuun starteissa se teki johtavan ulkopuolelta hyvät suoritukset ja pystynee hyödyntämään takamatkan juoksuradan tällä kertaa.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Lady Zappa näytti viimeksi keulassa loppukurvissa miljoonalta, kuten joskus ennenkin, mutta suoralla tamma pehmeni melko tavalla. Startti alla parempaa lienee luvassa ja sopivalla selkäjuoksulla se voi kiriä lopussa voittoonkin. 7 Jazza Håleryd ei ole riittänyt parilla viime kerralla tätä kovemmissa lähdöissä kärkeen, mutta esiintynyt kuitenkin kelvollisesti. Kuski paranee ja kengät napataan pois, joten voittokaan ei yllättäisi. 11 Hunkydory Degato kuuluu lähdön parhaimmistoon ja on pieneltä tauoltakin pelihevosia. Bergsåkerissa paukut eivät riittäneet, mutta Dannerossa se tuli päätöskierroksen vahvasti takaa. 15 Walkie Talkien tehtävä taaimmasta rivistä ei ole herkullinen, muttei toisaalta aivan mahdotonkaan. Sitkeä 5-vuotias voi kivuta pienillä avuilla korkealle. 9 Loving You Deeply on viime starttien perusteella kunnossa ja voi myös pystyä pitkälle jos startti voltin vitoselta onnistuu. Suuremmalle yllätyksellekin voisi juuri tässä lähdössä olla tilaa, joten isompaan systeemiin poimitaan vielä kelpo virettä esittänyt 6 Alvena Uni sekä kyvykäs 13 Ava.

Juoksunkulku: 3 Glace Au Four voi napata ensimmäiset keulat, mutta Majet Af Djupmyra hakee ne nopeasti. Lady Zappa, Vanessa F.B. ja Hunkydory Degato pääsevät takamatkalta rivakasti matkaan. Niistä keskimmäinen voi olla kiinnostunut toisen radan vetotöistä.

Pelijakauma: Vanessa F.B. (12%) on jäänyt liikaa Majet Af Djupmyran (28%) taakse peliosuudessa. Jazza Håleryd (8%) on myös edullinen.

Ranking: A) 2, 10 B) 5, 7, 11, 15, 9, 6, 13 C) 14, 3, 1, 8, 4, 12

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2, 10, 5, 7, 11, 15, 9, 6, 13
Suuri: 2, 10, 5, 7, 11, 15, 9, 6, 13

Toto75-3

Suosikit: 8 Pave Faksin taulussa ei näy voittoja, eikä lyhyt matkakaan varsinaisesti suosi, mutta ori tuntuu silti kiinnostavimmalta tasaisessa kylmäveriryhmässä. Färjestadin kivikovassa seurassa se teki asiallisen esityksen häviten vain paremmilleen. Viime kerralla se painui johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla jo keulaan, mutta laukkasi loppukaarteessa. Kengittä ja jenkeillä nyt menevällä norjalaisella on kelpo voittosauma, jos se pääsee etenemään sujuvasti toisen radan veturiksi. 5 Vixus on saanut tänä vuonna varsin rakentavia startteja, mikä on varmasti jatkoa ajatelleen pelkästään hyvä. Kajaanin voitto tuli 2. ulkoa, kahdessa viime kisassa se ei ole saanut kunnon mahdollisuutta lopussa. Maltillisella alullakin Janne Soronen voi saada mukavat asemat kärjen tuntumasta ja voitto on mahdollinen. 3 Art Kjarvald on lähdön todennäköisin keulahevonen ja kuuluu peleihin, vaikka selkäjuoksu olisikin enemmän sen mieleen. Solängetin kisan perusteella kunto on mallillaan, lopun ori tuli siellä 19,5-kyytiä.

Haastajat ja yllättäjät: 12 Tangen Haapin tehtävästä tuli viimeksi vaativa, mutta ori kyllä väsyi aikaisin ja varsin pahoin. Treenit ovat sujuneet sen jälkeen hyvin, eikä kovemmissakin lähdöissä juossutta menijää sovi unohtaa. 9 Myr Faksen laukkasi Turussa kovassa vauhdissa avauskurviin. Harstadin montéssa se teki tasaisen suorituksen. Ei mahdoton tässä. Myös 1 B.W.Sture omaa edellytyksiä kärkeen, sillä juoksusta voi tulla suotuisa. Färjestadissa se ei ymmärrettävästi riittänyt Odd Heraklesille ja kumppaneille.

Juoksunkulku: Art Kjarvald avaa kärkeen ja siitä myös ajettaneen, ellei Vixus tule voimalla heti rinnalle. Pave Faks kiertyy ulkoa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Pave Faks (14%) on alipelattu, Art Kjarvald (24%) puolestaan liikaakin luotettu.

Ranking: A) 8, 5, 3 B) 12, 9, 1 C) 11, 7, 4, 6 D) 2, 10

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 8, 5, 3, 12, 9, 1
Suuri: 8, 5, 3, 12, 9, 1

Toto75-4

Suosikit: 2 Gossip's Lord nousee ykkösmerkiksi tasaisessa Klass II:ssa. Solvallassa keulasta lopussa taipunut ruuna jäi viimeksi johtavan taakse voimissaan pakettiin. Tomas Petterssonin ajokki lähtee voltista hyvin ja voisi kärkipäästä riittää pitkälle, sillä tasoltaan lähtö on arkinen. Pikkulapun varmayritys. 9 Ellis Pride on tehnyt pitkän tauon jälkeen hyvät suoritukset. Viimeksi Henrik Svensson kierrätti sen keulaan avauskierroksen lopulla ja 5-vuotias hallitsi tapahtumia sen jälkeen varmasti. Voittomatsiin nytkin. 1 Gaius F. palasi Bodenissa tauolta hyvässä tikissä ja kiri voittajaksi 2. sisältä. Juoksusta voi tulla vastaavalainen tässäkin, eikä toinen peräkkäinen ykkössija yllättäisi.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Staro Mary Lou on jo hankkinut kokemusta75-tasolla ja tekikin toissa kerralla kelpo suorituksen Highspeed Dynamiten voittamassa lähdössä. Viimeksi raviongelmat nousivat päällimmäisiksi, mutta valmentajan mukaan balanssi oli väärä. Täysin priimaa meno ei tosin ollut Bergsåkerissakaan. Nelosradan selvittäessään ja ravin käydessä mahdollinen. 6 Gigolo Sisu ei ole esittänyt viime starteissa ihmeitä, mutta valmentaja puhuu 3-vuotiaasta varsin lämpimään sävyyn. Startin onnistuessa edellytyksiä totosijoille on. 10 Anthem kiersi Solängetissä 4. ulkoa loppukaarteessa jo kärjen tuntumaan, mutta laukkasi kolmossijalta suoralla. Tällä kertaa se menee kengät jalassa. Keulapäästä asiallisia suorituksia tehnyt 12 Redhot Tap Dancer on nyt selvästi vaikeamman tehtävän edessä.

Juoksunkulku: Gaius F. ja varsinkin Gossip's Lord avaavat hyvin, jälkimmäinen keulaan? Gigolo Sisu voi myös päästä juoksuradalta kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Gossip's Lord (8%) on jäänyt liian vähälle huomiolle, samoin Gaius F. (9%).

Ranking: A) 2, 9, 1 B) 4, 6, 10, 12 C) 3, 7, 8, 5, 11

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 9, 1

Toto75-5

Suosikit: Suurella todennäköisyydellä keulassa juokseva 4 Weekend Fun nousee hopeadivarin ykköshevoseksi, vaikka 5-vuotiaan vire onkin pieni kysymysmerkki. Se on tehnyt tätä kovemmissa porukoissa sisältä ihan asiallisia suorituksia, mutta ihan parasta ei ole kuitenkaan nähty. Tällä kertaa temposta voisi tulla sopivampi. 10 Antonio Trot ei ole myöskään yltänyt kivikovissa lähdöissä aivan kärkeen, mutta viime starttien perusteella kunto on mallillaan. Viime lauantain finaalissa Timo Nurmoksen valmennettava tuli 2. ulkoa mukavasti perille. Rikard N. Skoglund ennakoi aggressiivista taktiikkaa tällä kertaa, eikä voitto johtavan ulkopuoleltakaan ole poissuljettua. Samaan sarjaan kuuluu myös 1 Eder Bob, joka tuli viimeksi On Track Piratenin voittamassa lähdössä juosten perille. Jenkkikärryjä pitkästä aikaa kokeileva ori voi saada huippuasemat Weekend Funin takaa. Voittaja löytynee tästä triosta.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Voulez Vouz ei ole edellisiä paljon kehnompi, mutta usein hieman verkkaisesti käynnistyvä ruuna voi jäädä ratkaisevasti kehnompiin juoksuasemiin. Viimeksi se pääsi hakemaan keulat ja hallitsi sen jälkeen. 11 Island Life on myös luokaltaan kilpailukykyinen, mutta pidemmältä tauolta voitto voi olla vielä takaa tiukassa. Varsinkin jos Antonio Trot ehtii ensiksi edetä eteenpäin.

Juoksunkulku: Weekend Fun lähtee keskeltä reippaasti ja painuu keulaan. Eder Bob pyrkii johtavan kantaan, ulompaa kuvioita voi sotkea lähinnä 6 Cupido Sisu. Antonio Trot kiertää johtavan rinnalle hyvissä ajoin.

Pelijakauma: Eder Bob (11%) on jäänyt hieman liikaa suosikkikaksikon taakse pinnoissa.

Ranking: A) 4, 10, 1 B) 2, 11 C) 8, 6, 9, 7 D) 5, 3

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4, 10, 1
Suuri: 4, 10, 1

Toto75-6

Suosikki: 6 Carmine Am ei onnistunut vielä kesän startissaan Timo Nurmoksen tallista, mutta sooloili viimeksi keulapaikalta 12-lopetuksessa vaivattomaan voittoon. Ruuna on kärsinyt usein raviongelmista, mutta Solvallan startissa tyyli oli varsin luistava. Jos ravi käy nytkin, ovat muut erittäin vaativan tehtävän edessä lyödäkseen keulaan todennäköisesti jo alkumatkalla painuvan ruunan. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 40 metristä lähtee nimekkäitä hevosia, mutta erityisiä työmiehiä mukana ei ole. 13 On Track Piraten otti viimeksi helpommassa lähdössä hallitun keulavoiton. Vastaavissa lähdöissä sillä on usein haettu selkiä aina loppuvaiheeseen saakka ja silloin välimatka kärkeen voi olla turhan iso. Färjestadissa johtavan takaa yllätysvoiton ottanut 14 Ragazzo da Sopra mielii myös nousta kärkitaistoon muiden avustuksella. Ruunalla on ollut toisinaan ongelmia voltista lähtemisen kanssa. Suosikin takana parhaan juoksun voi saada 1 Littleredcorvette, joka voitti kesällä Bodenissa 75-sarjan sisäratareissulla. Viimeksi se kiersi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kärjen tuntumaan, mutta keulahevonen jäi ohittamatta. Kaksarisija häämöttää tässä? 12 Mr Golden Quick jatkaa luotettavassa kunnossa. Viime kerralla keulassa ravannut Angle Of Attack ei ollut ohitettavissa. Sopivilla vetoavuilla mahdollinen. 5 Tzatziki tuli Solvallassa sisältä lopun varsin terhakasti ja hakee taas samankaltaista juoksua. Vastus on toki nyt kovempi. Usein turhan raskaita reissuja saava 8 Doctor Doxey Zenz omaisi myös pieniä mahdollisuuksia, jos kuski malttaisi paremmin mielensä matkalla. Kärkipaikalla viihtyvälle 9 Angle Of Attackille tehtävä ei tunnu erityisen otolliselta tällä kertaa.

Juoksunkulku: Littleredcorvette pitänee ensi metreillä keulat, mutta Carmine Am hakee siltä nopeasti kärkipaikan. Vauhti on sen jälkeen tasaista.

Pelijakauma: Carmine Am (31%) voisi olla hieman selvempikin suosikki.

Ranking: A) 6 B) 13, 14, 1, 12, 5, 8, 9 C) 7, 10, 3, 4, 15, 11

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-7

Suosikki: Vahvaa jälkeä Robert Berghin valmennuksesta tehnyt 1 Macelleria on päätöskohteen selvä suosikki. Voittojen myötä sarjoissaan harpannut ruuna on ehdottomasti riittävä hevonen pronssitasollekin, mutta viime suoritus oli hieman normaalia nihkeämpi. Johtavan rinnalla päätöskierroksella juossut 5-vuotias tuli maalilinjalla ohitetuksi. Sisärataa se ei välttämättä pysty puolustamaan, mutta ulos heti nousemalla keulapaikka voi olla silti tarjolla ja voitto olisi siinä tapauksessa liki. Hieman ujolla kuskilla ei sitä tee mieli näillä prosenteilla luottaa varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: Varmistamiseen houkuttelee myös se, että suosikin epäonnistuessa 75-arvo ottaisi päätöskohteessa aimo harppauksen ylöspäin. 5 Kövras So Far voi ryöstää Macellerialta keulapaikan alussa ja olisi siinä tapauksessa mielenkiintoinen. Viimeksi sen askel lyheni johdossa melko lailla päätössatasella, mutta juostava matka on nyt eduksi. Ei tietysti keulan luovuttaminen tallikaverillekaan suurena yllätyksenä tässä tulisi. 9 Waikiki Silvio vuosi on sujunut voitoitta, mutta hyviä suorituksia ruuna on silti tehnyt. Viimeksi 4. sisältä päätöskierroksella ulos noussut 5-vuotias eteni loppusuoran alussa jo kärkeen, mutta tuli yhden ohittamaksi. Kahden hiitin kisassa viimeksi kelpo suoritukset tehneellä 7 Lexington Toomalla voisi olla edellytyksiä sotkea Berghin tallin kuvioita heti kiihdytyksessä. Raskaan reissun välttäessään se voisi kamppailla itsekin kärkisijoista. Toissa kerralla taustalla pysytellyt 3 Corroded jätti viimeksi paremman vaikutelman, mutta kiritilat eivät auenneet 4. sisältä. 12 Pascha Tilly ratkaisi Teivossa todella vankalla kirillä 3. ulkoa ja on sen perusteella huippukunnossa. Paikka on tosi vaativa, mutta peliprosentitkin tietysti sen mukaiset. 8 Orlando Trissille on jäänyt monesti jossiteltavaakin, mutta hyvän juoksun saaminen ulkoradalta on tiukassa. Kunto on kuitenkin erinomainen. Johtavan rinnalta viimeksi taipunut 6 Golden News voisi myös onnistuneemmalla reissulla omata pienen yllätyssauman. 4 Marciano on kärsinyt viime starteissa raviongelmista.

Juoksunkulku: Macelleria lähtee asiallisesti, mutta Kövras So Farin torjuminen on normaalisti hankalaa. Ulompaa Lexington Tooma pääsee liukkaasti matkaan. Jompi kumpi ensin mainituista keulassa.

Pelijakauma: Macelleria (60%) on saanut liikaa kannatusta. Vähemmän pelatuista löytyy useampia edullisia, joita on käsitelty yllä.

Ranking: A) 1 B) 5, 9, 7, 3, 12, 8, 6, 4 C) 10, 11, 2

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1, 5, 9
Suuri: 1, 5, 9, 7, 3, 12, 8, 6