Ravivihje: Toto64 Bollnäs 3.10.2019 - 90 402 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Torstain Toto64-kierrosta isännöi Bollnäs. Peliaika päättyy klo 20.30.
Bollnäsin Toto64-kierroksen helmenä on, jackpotin lisäksi, ainakin suomalaisittain viidentenä kohteena ajettava mailin pyrähdys. Siinä nähdään Elian Web, jonka ohjiin palaa muutaman kuukauden tauon jälkeen Janne Soronen. Vastassa on varsin tasokas porukka Food Moneyn johdolla.

Suurimmat setelit jaetaan avauskohteen Anders Kilströmsin muistolähdössä, jossa voittaja kuittaa 125 000 kruunua. Isosta ykköspalkinnosta huolimatta lähtö keräsi vain kuusi osallistujaa.

Toto64-pelissä otetaan kantaa varsinkin kylmäverilähtöihin. Alemmassa sarjassa Norjasta saapuva Löv Teddy on ainakin alustavasti koko kierroksen eniten pelatuin hevonen lähes 60 prosentin kannatuksellaan. Niin iso suosikki sen ei kuuluisi olla ja yllätysalttiissa lähdössä kohde vedetään läpi isommassa systeemissä.

Päätöskohteessa helppoon sakkiin päässyt Järvsöodin on todella maistuva varmaehdokas. Toinen suuremman systeemin tukipilari on kolmannen kohteen Frankenstein Am.

Päivän varma: 3 Frankenstein Am (lähtö 6, Toto64-3)

3 Frankenstein Am jäi molemmissa Solvallan starteissa todella hienon näköisenä pussiin sisäratajuoksujen päätteeksi. Rommen viime startissa Jorma Kontio ajoi koko matkan tasaista kovaa ja ruuna karkasi ylivoimaiseen voittoon. Se lähtö pitikin hoidella, mutta tyyli oli varsin vakuuttava. Frankenstein Amilla on hyvä sauma päästä pieneltä paalulta hakemaan alkumatkasta keulapaikka. Kehittyvä 4-vuotias tulee nousemaan vielä vauhdilla sarjoissaan ja sen kuuluisi olla tässä lähdössä enemmän pelattu kuin 38 prosenttia.

Päivän varma: 15 Järvsöodin (lähtö 9, Toto64-6)

15 Järvsöodin on juossut viime starteissaan avoimia lähtöjä. Toissa kerralla se nyrkkeili Ruotsin mestaruus-lähdössä umpirehdisti johtavan rinnalta häviten voitonkin vasta viime hetkillä. Viimeksi lähtö oli vieläkin kovempi Norjan parhaiden ollessa mukana Odd Heraklesin johdolla. Kolmannessa sisällä juossut Järvsöodin sai myöhään kiritilat ja hieman jäi jossiteltavaakin. Nyt vastus heikkenee ainakin pari pykälää ja Ulf Ohlssonin ajokin kuuluu olla kurjasta lähtöpaikasta huolimatta liki voittoa. Jostain syystä se ei ole alustavasti edes suosikki, vaan sitä on 6 Minelli, jolla puolestaan vastus kovenee tuntuvasti.

Päivän ideaveto: 6 Norrbo Odin (lähtö 5, Toto64-2)

6 Norrbo Odin tsemppasi toissa kerralla Gävlessä hyvin toiselta ilman vetoapua kovassa porukassa. Viimeksi se kiri viidennestä ulkoa vahvasti, mutta haparoi juuri kriittisillä hetkillä maalisuoralla eikä ehtinyt kuin toiseksi. Norrbo Odin vaikuttaa kohonneen elämänsä iskuun ja pystyy pudottamaan ennätystään reilustikin. Alustava seitsemän prosentin kannatus on todella vähän Kenth Åkerlundin ajokille.


Toto64-1

5 Adi Gallia on ollut hyvä koko kesän. Toissa startin Tammaderby-karsinnassa se kiri johtavan takaa lujaa häviten äärimmäisen niukasti vain Hankypanky Rubyredille. Finaalissakin tammalla olisi varmasti ollut sanansa sanottavana, mutta Adi Gallia laukkasi keulataistosta lähtösuoralla. Ulf Ohlssonin ajamaa tammaa on pidettävä niukkana suosikkina. 6 Fleet Adrimal on varmastikin luokaltaan lähdön paras hevonen, mutta ei näyttänyt elokuun starteissaan yhtä hyvältä kuin aiemmin kesällä. Viimeksi se oli takajoukoista vain tasainen ja ravikin oli normaaliakin kulmikkaampaa, joten ainakin pienellä varauksella Daniel Redénin treenattavaan on suhtauduttava. 4 Cesar F.C. oli toissa kerralla Solvallassa kovasta tuloksesta huolimatta vain tasapaksu. Viimeksi ruunan otteissa oli taas tuttua potkua, kun se kiri neljännestä ulkoa pitkällä kirillä toiseksi tullen vasta maalilinjalla ohitetuksi. Kaj Widellin ajokki on jäänyt pelimielessä turhan paljon suosikkikolmikon varjoon. 1 Patrick Princess otti voittonsa helpoista porukoista. Toissa kerralla se harasi asiallisesti kovaa Djokovicia vastaan, mutta toki sai silloin vetää keulassa hölkkää ensimmäisen kierroksen. Viimeksi tamma ei meinannutkaan lähteä voltista ravilla. Daniel Redénin tallin toinen hevonen on vielä kääntämätön kortti näihin lähtöihin. Lähtökohdat toki suosivat.

A) 5-6 B) 4-1 C) 3-2

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 5, 6, 4, 1
Suuri: 5, 6, 4, 1

Toto64-2

Norjasta saapuva 1 Löv Teddy on voittanut lähes puolet starteistaan ja jäänyt vain kaksi kertaa ulos totosta, joten lahjakkaasta hevosesta puhutaan. Ruunalla on taatusti paljonkin värkeissä varaa parantaa ennätyksiään ja todennäköisesti niin pitääkin nyt tehdä pärjätäkseen. Löv Teddy lähtee lujaa, mutta ykkösrata ei ole helpoin paikka kiihdyttää eikä keulapaikka ole mitenkään varma. Alustavat 59 prosenttia tuntuvat aivan liian suurilta. 10 Järvsömalla oli toissa kerralla mainio kestäen keulasta 22-vauhtisen avauksen hyvin ja hävisi voiton vasta maalikameran tutkistelun jälleen. Viimeksi tamma sai loistoreissun ja kiri jäi hieman suutariksi. Joka tapauksessa jos Järvsömalla on yhtä hyvä kuin elokuun starteissaan ja nakuttaa taas 24-alkuisen tuloksen, niin sellaisella ollaan tässä lähdössä todella korkealla. Nyt vielä kuski vahvistuu pariin viime starttiin nähden. 6 Norrbo Odin tappeli toissa kerralla hyvin kuolemanpaikalta. Viimeksi ruuna kiri takajoukoista vahvasti toiseksi. Silloin toki matkavauhtikin suosi, mutta esitys oli joka tapauksessa oikeinkin hyvä. 3 Dånpilen on lahjakkaan oloinen 4-vuotias. Viimeksi kaikki mahdollinen meni pieleen ja sen startin saa unohtaa. Kyseisen startin tapaan rattailla jatkaa äärimmäisen harvoin voittava kuski ja se vähentää pelihaluja. 2 Lill Brisa kiri viimeksi kolmannesta ulkoa 26,8-vauhtia viimeiset 400 metriä nousten toiseksi. Tamma on nousuvireessä ja tiedossa on loistoreissu. 5 J.K.Afrodite teki plusmerkkiset esitykset elokuun starteissaan, joissa se juoksi ilman kenkiä. Bollnäsissa tamma hävisi toisesta ulkoa vain kovalle Teknonivalle. Gävlessä se olisi voinut taistella jopa voitosta jos olisi saanut aiemmin tilaa johtavan takaa. J.K.Afrodite voisi olla oikeinkin maistuva tapaus, mutta jos se juoksee kengät jalassa, niin tammaa tuskin tarvitaan peleissä. Toinen pelihaluja vähentävä tekijä on ohjastajanvaihdon myötä ajava kuski, joka ei ole voittanut yli viiteen vuoteen ja ajaa nyt vasta vuoden toisen starttinsa. J.K.Afrodite lähtee kovaa matkaan ja ja saattaa hyvinkin riistää alussa keulat. 4 Odin Af Sola ei ole niin huono miltä taulu näyttää. Toissa kerralla ruuna laukkasi alussa kirien takajoukoista kärkimatsiin, mutta uusi laukka loppusuoralla pilasi pelin. Se kulki pitkän matkaa 26-vauhteja, joten kyydit ovat huomattavasti ennätystään kovemmat. Nyt ruuna kokee ison kuskinparannuksen Magnus A Djusen ottaessa ohjat.

A) 1-10-6 B) 3-2-5-4-12-11-7-8 C) –

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 1, 10, 6
Suuri: 1, 10, 6, 3, 2, 5, 4, 12, 11, 7, 8

Toto64-3

3 Frankenstein Am sai tulosrivistössä näkyvissä Solvallan starteissaan vain nollat tauluun, mutta niihin ei kannata tuijottaa. Molemmilla kerroilla ruuna jäi sisäratareissujen päätteeksi umpipussiin. Viimeksi 4-vuotias veti heikkotasoisessa pistelähdössä keulassa tasaisen reipasta ja karkasi vastustajiltaan horisonttiin. 2640 metrin matka sopii ja paalulta Fredrik Linderin ajokki päässee keulaan. Frankenstein Am voisi olla isompikin suosikki ja se on ensimmäinen läpivarma. 5 Real Masterpiece on juossut viime starteissaan kovissa T75-lähdöissä. Toissa kerralla ruuna sai keulassa kovaa painetta ja loppu oli työlästä. Viimeksi se yritti kiriä ulkoratoja pitkin Majestic Manin voittamassa lähdössä, mutta tehtävä oli toivoton. 9 Alorac Mathbell avasi viimeksi Oskar J Anderssonin treenistä asiallisella esityksellä kirittyään neljännestä ulkoa kolmanneksi. Ruuna parantanee oleellisesti saatuaan startin alle. 11 Tayson Bi jäi viime startissaan hyvän näköisenä pussiin. 2 Big Cactus Zet on luokkahevonen ja on ollut ollut hyvä viime startteihin. Nyt kuski heikkenee oleellisesti ja se laskee odotuksia.

A) 3 B) 5-9-11-2 C) 6-1-8-10-4-7

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-4

Neljäs kohde on tasoltaan varsin heikko ja hevosten keskinäinen puntarointi on haasteellista. 12 Winnie The Poohilla voisi olla kaksikin voittoa putkessa. Toissa kerralla sillä yritettiin kiriä yliovelastikin ulkoratojen sijasta sisärataa ja ruuna jäi voittovoimissaan pussiin johtavan taakse. Viimeiset 400 metriä Lukas Svedinin ajokki kiri tuolloin 11,9-vauhtia. Viimeksi Winnie The Pooh sai tehdä keulassa täysin oman juoksunsa ja voittikin helpolla tyylillä. Paikka on karu, mutta näin helpossa porukassa ruuna on kärkimatsissa, menipä juoksu miten tahansa. 10 Picasso Tribut avasi Rikard N Skoglundin treenistä voittamalla keulasta pistelähdön asiallisella tyylillä. Viimeksi ruuna ei edes yrittänyt ravata voltin kakkoselta. Autolähtö suosii ja luokaltaan Picasso Tribut on lähdön eliittiä. 15 Paymeback Rivner voitti toissa kerralla heikkotasoisen lähdön johtavan rinnalta. Viimeksi se joutui pakittamaan kolmannesta ulkoa väsyvän takana hännille, josta tamma esitti vapaat ladut saadessaan terävän loppuvedon. 13 Loreen on tehnyt kahdessa viime startissaan hyvät loppuvedot. Yli puolentoista kuukauden tauko laskee pelihaluja. 8 Miss Kimbee on juossut Solvallan kovatasoisia lähtöjä. Tamma aloittaa nyt Tomas Petterssonilta. 5 Mr Gaga pystyy pärjäämään mikäli vain ravaa.

A) – B) 12-10-15-13 C) 8-5-11-6-1-14-3-9-4-7

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 12, 10, 15, 13, 8, 5
Suuri: 12, 10, 15, 13, 8, 5

Toto64-5

1 Food Money on ollut tänä vuonna suoritusvarmuuden perikuva ja ollut jatkuvasti kovissa lähdöissä kärkipäässä. Toissa kerralla Tingsrydin mailin radan kultadivarissa se voitti keulasta hallitusti. Viimeksi ruuna kiri joukon hänniltä ulkoratoja pitkin lujaa, mutta paremman juoksun saanut 2 Canari Match jäi niukasti edelle. Food Money lähtee lujaa ja saanee keulat, varsinkin siitä ensimmäistä kertaa Dagfinn Aarumin ajama ruuna on todella lähellä voittoa. 2 Canari Matchilla puikattiin viimeksi ovelasti sisäkautta ja loppusuoralla Daniel Redénin treenattava kiri niukasti kärkeen. Orin ravi ei ollut täysin sulavaa ja laukkakaan ei tainnut olla kaukana loppusuoralla. 7 Elian Web sai viimeksi Suomen Mestaruudessa loistoreissun toisessa ulkona, mutta ei saanut mitään otettta kärkikaksikosta Next Direction & Atupem. Bergsåkerin ennätysjuoksussaan Elian Web sooloili keulasta komeasti alle 1.10-ajan. Tällä kertaa Janne Sorosen ajama ruuna kärsii seiskaradan paikastaan, jolta ei taida olla asiaa sisäpuolen hevosista ohi. 4 Queer Fish on tauluaan parempi. Toissa kerralla Sundsvall Open Trotissa kaikki meni pieleen. Viimeksi sillä lähdettiin ennakkoluulottomasti Vincennesin UET Trotting Mastersiin, jossa kyyti oli kylmää ja ruuna väsyi toisesta ulkoa jo hyvissä ajoin. 6 Lawmaker sai Ruotsin debyyttistartissaan myöhään vapaat ladut kirien tulisesti päätösmetrit. Viime startissa se jäi tarpomaan 08-vauhdissa kolmannelle radalle ja juoksu meni heti alussa pieleen. Lawmaker on todella hienon näköinen hevonen, jota kannattaa seurata ainakin tulevaisuutta varten.

A) 1 B) 2-7-4 C) 6-5-8-3

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 2, 7, 6

Toto64-6

15 Järvsöodin on juossut viime starteissaan kovissa avoimissa lähdöissä ja tehnyt niissä hienoja esityksiä. Toissa kerralla Ruotsin Mestaruudessa ori runnoi kuolemanpaikalta vahvasti ja hävisi voitonkin vain niukasti. Viimeksi vastassa oli Norjankin parhaat Odd Heraklesin johdolla. Ori sai vauhtijuoksussa kolmannesta sisältä myöhään vapaata ja olisi voinut olla pari sijaa korkeammallakin jos tilat olisivat tulleet aiemmin. Järvsöodin kohtaa nyt aivan eri tason vastuksen ja se nousee kurjista lähtöasetelmistakin korkealle. Alustavasti voitokas ori ei ole edes suosikki ja se maistuukin pelimielessä paljon. 10 Don Viking runnoi viimeksi pitkällä kirillä voittoon Bollnäsin T75-lähdössä ja kovaa nousua 10-vuotiaana tekevä ruuna on matkalla ykkössarjoihin. 6 Minellilta otettiin viimeksi ensimmäistä kertaa kengät pois ja tamma kiri tammojen Ruotsin mestariksi. Nyt vastus kovenee oleellisesti ja alustava suosikkiasema yllättää. 5 Torpa Olea on lähdön toinen kova tamma. Se on ollut pikkutaukonsa jälkeen kuin uudesti syntynyt ja voittanut helposti viime starttinsa. Voittokulun jatkuminen tulisi hurjasti koventuvassa sakissa yllätyksenä.

A) 15-10 B) 6-5 C) 8-12-14-13-9-11-12-4-1-7-3-2

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 15
Suuri: 15