Ravivihje: Toto75 Solvalla 28.9.2019

Julkaistu:

Toto75
Graceful Swamp, Lewis Ale ja Staro Miami taistelevat UET Grand Prix'n finaalipaikoista lauantain 75-kierroksella.
75-finaalien ohella Solvallassa jaetaan viimeiset paikat Vermossa lokakuussa ravattavaan UET Grand Prix'hin. Hieman ulkona olevien lähtöpaikkojen takia suomalaistrio joutuu lähtemään haastajina matkaan, mutta kolmen parhaan joukkoon ja finaaliin kaikilla on realistiset mahdollisuudet.

Rivin varmat löytyvät heti avauskohteista. Petri Puron Burning Man voi jatkaa voittoputkeaan Klass I -finaalissa, ensimmäisessä UET-karsinnassa puolestaan Forfantone Am on vahvoilla.

Mahdollinen sadekeli toisi kierrokselle omat haasteensa, sillä Solvallan radan sateenkestävyys on heikolla tolalla. Ennusteet ovat kuitenkin parantuneet päivä päivältä.


Toto75-1

Suosikit: Neljän voiton putken kehittänyt 10 Burning Man oli toissa kerralla huippuhyvä ja hallitsi viimeksikin tapahtumia keulasta selkeästi. Pidempi starttiväli sopii Petri Puron valmentamalle ruunalle paremmin ja siltä on lupa odottaa paljon. Eturivin kilvanajo alussa vain parantaisi sen mahdollisuuksia. 6 Ike Schermer ei saanut Derbyn karsinnassa mahdollisuutta johtavan takaa, mutta palasi viimeksi voittokantaan ratkaistuaan 2. ulkoa varmasti 10-lopetuksella. Jos Rick Ebbinge saisi luovittua sen sujuvasti keulaan, ei Burning Manin tehtävä olisi helppo. Sisempääkin lähdetään hyvin ja tiedossa voi sen myötä olla ongelmiakin. Sen takia vaakakuppi kallistuu ensin mainitun suuntaan. Kokeillaan Burning Mania kakkossuosikkina varmaksi!

Haastajat ja yllättäjät: 5 Tony Afrika teki Derbyn karsinnassa asiallisen suorituksen 4. ulkoa ja nousi viimeksi kirissä Ike Schermerin tuntumaan. Elokuun alussa se oli aseeton Burning Mania vastaan, mutta jos suosikkikaksikolle tulee ongelmia, ei Adrian Kolgjin ruunan voitto yllättäisi. Se pyrkii pitämään Ike Schermerin ulkopuolellaan alussa. 8 Majestic Man voitti hallitusti Bollnäsissä johtopaikalta, mutta nyt taktiikka ulkoradalta muodostunee erilaiseksi. Juoksun jollain lailla onnistuessa kärkipäähän on edelleen saumoja. Myös 7 Andre Ward on mennyt erinomaisesti, mutta ulkona oleva paikka tietänee sillekin pulmia juoksunkulun suhteen. 4 Höwings Unbeatable on voittanut syyskuussa kaksi helpompaa lähtöä, mutta voi hyvistä asemista venyä tässäkin totokamppailuun. 12 Guillaume Boko voi nousta ylivauhtisella juoksulla korkealle.

Juoksunkulku: 2 Arras Candolla haaveillaan keulataktiikasta ja se pystynee ne halutessaan pitämään. Alku voi kuitenkin mennä siinä tapauksessa liian rivakaksi, sillä Höwings Unbeatable, Tony Afrika ja Ike Schermer havittelevat myös kärkeen.

Pelijakauma: Burning Man (22%) on selvästi Ike Schermeriä (35%) vähemmän pelattuna kiehtova varmayritys. Vähemmän pelatuista Tony Afrika (7%) on edullisin, Majestic Man (11%) tuntuu ulkoradalta liikaa pelatulta.

Ranking: A) 10, 6 B) 5, 8, 7, 4, 12 C) 2, 9, 1, 3, 11

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto75-2

Suosikki: Campo Bahian poisjäänti muutti ensimmäisen UET GP -karsinnan kuviot perusteellisesti. 4 Forfantone Am ei jaksanut toissa kerralla Derbykarsinnassa punnertaa 5. ulkoa kiriään aivan perille asti, viimeksi ori nousi 2. ulkoa asiallisesti toiseksi. Alkuun ei ole aina panostettu, mutta tällä kertaa siihen olisi paikka ja keulasta voitto olisi ulottuvilla. Odotukset oriin suhteen ovat olleet tänä vuonna selvästi nähtyä korkeammalla ja nyt niitä olisi tilaisuus lunastaa. Örjan Kihlströmin ajokki jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Noble Superb voitti Norjan Derbykarsinnan johtavan rinnalta, muttei saanut finaalissa mahdollisuutta johtavan takaa. Magnus Teien Gundersenin ajokki lähtee todella liukkaasti ja voi otella kärjen läheisyydestä voitostakin. Heinäkuun ennätysjuoksussaan se porhalsi keulassa todella vetävällä tyylillä. 1 Zeus Bi juoksi viimeksi alkulaukan jälkeen hännillä sisärataa, eikä saanut lopussa kunnon mahdollisuutta. Vaikkei vuosi ole tuottanut vielä yhtään kaksarisijaa, on ori tehnyt hyviäkin suorituksia. Mm. keväällä Kungapokal-finaalissa se meni täyden matkan 11,5 jääden täysin pussiin lopussa. Merkittävällä kuskinvaihdoksella varottava. Derbyssä 3. ulkoa tasaisesti punnertanut 7 Global Welcome on myös mahdollinen, mutta juoksusta voi tulla vaativampi kuin edellä mainituilla, eikä voittaminen ole siten helppoa. Paljon pelattuna ei siis erityisen kiinnostava. 6 Lewis Ale kontrolloi viimeksi tapahtumia keulasta, mutta loistokkuus suomalaisoriin otteista on kuitenkin tänä vuonna puuttunut. Finaaliin (kolmen parhaan joukkoon) on mahdollisuuksia juoksun onnistuessa, kuten myös Norjan Derbyssä kuolemanpaikalta neljänneksi jääneellä 2 Stoletheshowlla, sekä tasaisesti Ruotsin finaalissa parijonosta esiintyneellä 8 Smokin Joella.

Juoksunkulku: Forfantone Am päässee panostettaessa sisäpuolelta starttaavien edelle ja vastannee myös Noble Superbille ja Lewis Alelle. Global Welcomelle jää toisen radan vetäjän paikka?

Pelijakauma: Forfantone Amin (28%) kuuluu olla lähdön suosikki ja näin tulee olemaankin. Global Welcome (28%) tuntuu ylipelatulta. Noble Superb (7%) on haastajista edullisin.

Ranking: A) 4 B) 5, 1, 7, 6, 2, 8 C) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-3

Suosikit: Derbyn karsinnassa keulasta taipunut ja kipeäksi osoittautunut 1 Cab Lane saa sisimmän lähtöpaikkansa turvin ykkösvihjeen toisessa UET Grand Prix -karsinnassa. Johtopaikalla muuten viihtyvä ori voi pystyä torjumaan kovimmat haastajat alussa. Viime suorituksen jälkeen päivän vire on kuitenkin arvoitus. 3 Betting Gangster nousi viimeksi hänniltä toiseksi ja vaikuttaa vahvasti nousuvireiseltä. Tyyli ei edelleenkään ole aivan priima, mutta kovaluokkainen ori kuuluu peleihin. Suomalaisten ykköstoivo 7 Graceful Swamp hävisi rata-arvonnan, muttei voitto siltikään mahdoton ole. Johtavan rinnalta edellisten lyöminen voi olla tiukassa, mutta sopivammalla juoksulla kärkeen on eväitä. 2 Max Brady kesti Norjan Derbyssä keulapaikalta voittajaksi ja samalta paikalta ovat peräisin useimmat muutkin täysosumat. Erityistä huippuhevosen leimaa siinä ei tuntuisi olevan, mutta hyvällä juoksulla kärkipään sijoitus on tietysti mahdollinen. Cab Lanen ohi pääseminen alussa on arvoitus.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Staro Miamin viime suoritukset ovat jättäneet kysymysmerkkejä, mutta treenitiedot ovat positiivisia. Derbstoetin karsintavoitto ei ollut erityisen vakuuttava ja finaalissa tuli laukka jo ennen lähtölinjaa. Parhaimmillaan se pystyy kamppailemaan oriitakin vastaan. Derbykarsinnassa hyvin 2. ulkoa kirinyt 5 Kennedy laukkasi finaalissa sisällä loppukaarteeseen mentäessä. Nousevaa nimeä ei ole tässäkään syytä täysin sivuuttaa, vaikka voittosumma onkin muihin verrattuna vaatimaton. Tanskan Derbyn maalilinjalla hävinnyt 4 Donatello Garbo kokee merkittävän kuskinvaihdoksen, eikä senkään tarvitse täysin ulkona olla.

Juoksunkulku: Cab Lane, Max Brady ja Graceful Swamp pystyvät avaamaan räväkimmin. Keskimmäinen on ehkä kaikkein liukkain, mutta ensin mainitun ohittaminen on silti epävarmaa.

Pelijakauma: Melko lailla oikein pelattu kohde. Ehkä Cab Lane (34%) on hieman liian selvä suosikki.

Ranking: A) 1, 3, 7, 2 B) 6, 5, 4 C) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 3, 7, 2
Suuri: 1, 3, 7, 2, 6, 5, 4

Toto75-4

Suosikit: Tasaisessa stayerkisassa 9 Viking Brodde saa niukan ykkösvihjeen. Toissa kerralla ruuna ei pystynyt seuraamaan Campo Bahiaa aivan perille asti, viimeksi se paikkasi lähtölaukkansa 10-lopetuksella hyvin takaa. 4-vuotiaalla on hieman taipumusta kuumenemiseen, joka ei ole tälle matkalle eduksi, mutta rauhallisena pysyessään voittoon olisi kelpo saumat. 3 Mellby Granit haki viimeksi vetotyöt puolimatkassa ja hallitsi tapahtuma 11,4-lopetuksella. Vahvaa syksyä tekevä ruuna on tässäkin mahdollinen. Keulapaikka häämöttää. 14 Makethemark antautui Bollnäsissä keulasta, mutta mitään moitittavaa hevosesta ei ole löytynyt. Tällä kertaa Petri Salmelan suojatti pääsee yrittämään taas takaa, mutta Ruotsin mestaruuteen tähtäävällä oriilla tuskin ajetaan erityisen aikaisessa vaiheessa eteenpäin. Normaalisti edellisten tavoittaminen on vaikeaa, mutta paljon on juoksunkulusta kiinni.

Haastajat ja yllättäjät: Kengillä ja tavallisista kärryistä tällä kertaa menevän 2 Valiant Dreamin varustemuutokset eivät ole positiivisia, mutta Mika Forssin ruuna on ottanut viime voittonsa sen verran ilmavasti, ettei sitä voi tässäkään sivuuttaa. 5 Tengil Face lähti viikko sitten vastaavalta paikalta laukalla ja riski on olemassa nytkin. Luokkansa puolesta sillä olisi eväitä pärjätä. 4 Damien Hanover taipui viimeksi hieman johtavan rinnalta lopussa, mutta voi suotuisalla juoksulla venyä kärkipäähän. 8 Eicas seuraili viime lauantaina 3. sisältä mukavasti ja voimia jäi talteenkin. Tarkalla reissulla ei mahdoton. 13 Perfect Dynamiten kunnossa ei ole suurempaa vikaa, mutta tehtävä 40 metristä ei tietysti ole helppo. Normaalia raskaammat olosuhteet eivät haittaisi sitä. Carl Johan Jepsonilla vahvistuva 1 Vikens Dome voi tarkalla reissulla pystyä yllätykseen, samoin Erik Adielssonin avulla juoksuradalta luultavasti hyvät asemat saava 7 Xanthis Coktail. 11 Dragster teki vastaavalla matkalla heinäkuun lopussa hyvän suorituksen. 12 Doctor Doxey Zenz voisi myös omata saumoja, mikäli ohjastaja onnistuisi välttämään liian vaativan reissun.

Juoksunkulku: Vikens Dome ja 6 Iller Tooma voivat olla ripeimpiä ensi metreillä. Valiant Dream tai Mellby Granat hakee keulapaikan toisessa vaiheessa. Rauhallisena pysyessään Viking Brodde voi tulla myös ajoissa kohti kärkeä.

Pelijakauma: Viking Brodde (21%) voisi olla hieman enemmänkin pelattu, Makethemark (19%) vastaavasti vähemmän. Yllätysosastollakin on monta mahdollista, muttei mitään erityisen alipelattua.

Ranking: A) 9, 3, 14 B) 2, 5, 4, 8, 13, 1, 7, 11, 12 C) 15, 6, 10

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9, 3, 14, 2, 5, 4
Suuri: 9, 3, 14, 2, 5, 4, 8, 13, 1, 7, 11, 12

Toto75-5

Suosikit: Johtavan rinnalta vakuuttavan voiton toissa kerralla ottanut 4 Highspeed Dynamite osoitti voitontahtoa myös viimeksi, sillä ruunan ravi ei enää lopussa keulapaikalla ollut kovin sulavaa, mutta se vastasi silti hallitusti isorahaisille. Pidempi starttiväli suosii ja ravin soljuessa muut ovat vaikeuksissa. Märkä alusta voi tietää sille ongelmia ja silloin 10 Istanbul Bokolla on hyvä sauma nousta voittajaksi takaa. Derbyn karsinnassa kelpo esityksen tehnyt 4-vuotias antoi viimeksi tasoitusta heti alussa, mutta ratkaisi silti johtavan rinnalta lopulta hallitusti.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Deede Star nousi Solvallassa 5. ulkoa kohtalaisesti neljänneksi. Kurvit ovat ruunalle ongelmallisia ja entistä kovempia hevosia vastaan pärjääminen on tiukemmassa, mikäli tyyli ei parane. Luokkaa olisi. 1 Mellby Galanga ei pysynyt Highspeed Dynamiten perässä toissa kerran rytminmuutoksessa viimeisen kierroksen alussa, mutta sai tätä hieman lopussa kiinni, uhkaamatta tosin. Rommen montéssa ruuna oli keulassa menopäällä ja voitti selvällä erolla. Sisäradalta alkuun on panostettava täysillä. Vaarana on silti keulapaikan menettäminen tai vaihtoehtoisesti turhan reipas alkuvauhti. 6 Nyhet hallitsi Bollnäsin 75-sarjaa keulasta vaivattomasti, mutta on pitänyt sittemmin taukoa. Arvoitus nyt. 8 No Limit Royalty pinnisteli viimeksi johtavan rinnalta toiseksi. Juoksusta ei ole todennäköisesti luvassa yksinkertaista nytkään. Muiden avulla totokamppailuun. Liukkaasti lähtevä 3 Zlatan Knick pinnisteli Jägersrossa kovan avauksen jälkeen vielä voittajaksi, mutta täydellä matkalla Christoffer Eriksson hakee selkää. Voitto on tiukassa. 11 Kasper Trotin otteissa ei ollut viimeksi potkua, mutta aiemmissa starteissa se teki kengittä hyvät lopetukset.

Juoksunkulku: Mellby Galanga yrittää torjua Zlatan Knickin alussa, myös Highspeed Dynamite, Nyhet ja 7 Nisse Sånna lähtevät hyvin. Highspeed Dynamite voi hakea keulat, jos Zlatan Knick pääsee Mellby Galangan ohi.

Pelijakauma: Highspeed Dynamite (31%) on oikea suosikki, mutta Istanbul Boko (17%) voisi olla enemmän pelattu. Deede Star (19%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 4, 10 B) 5, 1, 6, 8, 3, 11 C) 2, 7, 9

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4, 10
Suuri: 4, 10

Toto75-6

Suosikki: Bollnäsin pitkällä matkalla helpolla päässyt 4 Marrakesh on kierroksen suurin suosikki. Kyvykkään 4-vuotiaan eväät riittävät varmasti pronssidivisioonaan, mutta juoksusta ei välttämättä tule yhtä selväpiirteistä tällä kertaa. Keulasta voitto olisi taas liki, mutta muilta juoksupaikoilta homma menisi hankalammaksi. Ei varmaksi tällä kertaa.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Reverend Wine teki elokuun 75-starteissa 3. ulkoa vahvat suoritukset ja juoksupaikka tuskin jää kauemmas kärjestä tässäkään. Tarvittaessa se pystyy avaamaankin hyvin. Voittomatsiin. Kovasti sarjoissaan noussut 1 Falcon Am ei saanut viimeksi sisältä lopussa kunnon tiloja, Bergsåkerissa ruuna kesti kuolemanpaikan kunnialla. Hyvällä reissulla korkealle. Elämänsä kuntoon noussut 7 From The Mine ratkaisi viimeksi johtavan rinnaltakin hallitusti. Porukka on nyt kovempi, eikä samanlaisella reissulla voittoa ole todennäköisesti luvassa, mutta sopivalla selkäjuoksulla se on mahdollinen. 6 All Star taipui viimeksi toiselta ilman vetoapua, mutta valmentaja odottaa nyt parempaa suoritusta. Toissa kerralla sille päätössatasella taipunut 11 Track Angle on myös täysin mahdollinen menestyjä, mikäli juoksu jollain lailla juontuisi takarivistä. Solvallan kirin perusteella kunnossa ei ole vikaa. Kolme 75-voittoa neljään viimeiseen starttiin saalistanut 10 Royal Navy Neo ei tunnu takarivistä erityisen mehukkaalta pelihevoselta, sillä kavio-ongelmien takia se ei pysty valmentajan mukaan juoksemaan tällä kertaa kengittä. 3 Cobourg Hanover on eturivin nopeimpana yksi juoksun avainhevosista. Solängetissä ruuna oli virtava johtavan takana, eikä saanut mahdollisuutta lopussa. Emilia Leo on ehkä tällä kertaa kiinnostunut ajamaan keulasta, josta voittoon riittäminen on kuitenkin tiukassa, varsinkin jos olosuhteet ovat normaalia hitaammat.

Juoksunkulku: Falcon Am lähtee hyvin, mutta Cobourg Hanover päässee silti edelle alussa. Sillä saatetaan kokeilla keulasta. Jos siitä kuitenkin luovutaan, voi Marrakesh päästä johtoon.

Pelijakauma: Marrakesh (52%) on liian suuri suosikki. Falcon Am (5%) ja From The Mine (4%) ovat edullisimpia haastajia. Royal Navy Neo (9%) on yliarvostettu.

Ranking: A) 4 B) 2, 1, 7, 6, 11, 10, 3 C) 5, 8, 9, 12

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 4, 2, 1, 7
Suuri: 4, 2, 1, 7, 6, 11

Toto75-7

Suosikit: Rivin päättävä hopeafinaali on hienotasoinen koitos. Elitloppetia myöten suurkilpailuja kolunnut 3 Milliondollarrhyme on hyvistä asemista perusteltu suosikki. Ulf Ohlssonin vahvistuksena rattailleen saavan ruunan kohdalla taktiikka tulee olemaan mielenkiintoinen. Se omaa hyvän lähtönopeuden, mutta kovin usein sitä ei ole käytetty, sillä ruunalla on ollut aiemmin taipumusta kuumumiseen. Kauttaaltaan tasapainoisemmin tänä vuonna esiintynyt 5-vuotias voi voittaa keulastakin, josta se ei aiemmin ole onnistunut. 2 Global Undecided ei päästä ykkössuosikkia helpolla. Viimeksi se eteni aina keulaan asti ja oli lopussa omaa luokkaansa. Väkivahva ruuna pystyy paljoon johtavan rinnaltakin, kunhan vain selviää sinne avauskierroksen kuluessa. Märästä kelistä ole sille mitään haittaa.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista juoksunkulku voisi muodostua suosiolliseksi 6 Esprit Sisulle ja se nostetaan kolmantena hevosena lapulle. Viimeksi keulasta hallinnut ruuna ei ole ronkeli juoksun suhteen, toki finaalivoittoon kiertelyä ei saa tulla liikaa. Iskuasemat kärjen lähettyviltä ovat mahdolliset, sillä lähtönopeus on varsin hyvä. 10 Bucks To Burn lähti viimeksi 3. ulkoa kolmannelle jo kierros ennen maalia ja punnersi 10,3-vauhtisella kirikierroksellaan toiseksi. Ei täysin ulkona tässäkään, mutta kolmatta rataa voi olla taas tiedossa. 5 Gina Schermer oli viimeksi hieman haluttoman oloinen, vaikka nousikin 6. ulkoa toiseksi. Hyvä avaaja voi päästä kärjen lähettyville, eikä ole siinä tapauksessa tietysti mahdoton. 1 Partizan Facen veto ei riittänyt viime lauantaina 2. ulkoa aivan voittoon asti, mutta startti alla kengittä parempaa lienee luvassa. Keulasta Örebrossa voittanut 11 Very Kronos sortui viimeksi taas laukkaan avauskurvissa. Kovan kapasiteetin omaava ori on tietysti ravatessaan aina mahdollinen. 12 Velvet Gio kiri elokuun kisassa 5. ulkoa Very Kronoksen tuntumaan lopussa. Juoksun suosiessa silläkin on saumansa.

Juoksunkulku: Milliondollarrhyme pystyy panostettaessa ottamaan keulapaikan. Muussa tapauksessa Gina Schermer painuu kärkeen. Esprit Sisu lähtee myös hyvin ja ottaa paikan toiselta radalta odotellen Global Undecidedin eteensä.

Pelijakauma: Milliondollarrhymen (47%) suosikkiasema on noussut liian selväksi. Global Undecided (14%) ansaitsisi enemmän pinnoja.

Ranking: A) 3, 2 B) 6, 10, 5, 1, 11, 12 C) 7, 4, 9, 8

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3, 2, 6
Suuri: 3, 2, 6