Ravivihje: Toto64 Solänget 26.9.2019

Julkaistu:

Toto64
Illan Toto64-kierros juostaan Solängetissa. Peliaika päättyy klo 20.30.
Solänget isännöi torstain Toto64-kierrosta. Systeemien tukipilarit löytyvät kahdesta ensimmäisestä kohteesta. Owen Face ja Art Kjarvald starttaavat varsin sopivan näköisissä porukoissa ja molempien alustava alle 50 prosentin kannatus on liian vähän.

Kierroksen eniten pelatuin hevonen on 3-vuotiaiden tammojen lähdössä (Toto64-3) juokseva Iceland Falls, mutta se varmistetaan jo pienemmässä systeemissä.

Päivän varma: 2 Owen Face (lähtö 4, Toto64-1)

2 Owen Face pärjäsi Lutfi Kolgjinilla ollessaan Ranskassakin asti, mutta sen jälkeen vaivat astuivat kuvioihin ja ruuna joutui pitämään yli kaksi vuotta taukoa. Paussin aikana Jan Hagmanin valmennukseen siirtynyt Owen Face näytti jo koelähdössään hienolta ja ensimmäinen startti Rommessa päättyikin voittoon. Se toki sai vetää keulassa hiljaa, mutta tuli hyvällä tyylillä 12,3-vauhtia viimeisen kierroksen. Tämänkertainen tehtävä näyttää vastaavalta, Owen Face päässee alkumatkasta keulaan ja saanee vetää ainakin avauskierroksen maltillista vauhtia. Startti alla ruuna myöskin parantaa otteitaan ja varsin helpossa porukassa sen pelikannatuksen kuuluisi olla yli 50 prosenttia.

Päivän varma: 10 Art Kjarvald (lähtö 5, Toto64-2)

10 Art Kjarvald juoksi pari viikkoa takaperin Turun Pohjoismaiden Mestaruudessa. Se joutui alussa pakittamaan hännille viidenteen sisälle ja jäi lopulta jättihienon näköisenä aivan umpipussiin. Färjestadin viime startissa ori laukkasi lähtösuoralla ja tehtävä oli sen jälkeen mahdoton porukan hänniltä. Art Kjarvald ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta vastustajistakin vain 3 Hallsta Vinnex on päässyt voittajakehään tällä kaudella. Näin helppoon porukkaan Art Kjarvald tuskin tulee hetken pääsemään ja kaikki muu paitsi voitto olisi pettymys.

Päivän pommi: 4 Giannini (lähtö 6, Toto64-3)

4 Giannini jäi viimeksi Gävlessä pussiin neljänteen sisälle. Toissa kerralla tamma kesti keulasta vähintään asiallisesti kovan avauksen ja tuli keulasta hyvin perille kivikovassa lähdössä. Nyt vastus helpottuu tuntuvasti viime startteihin nähden ja Peter Grundmannin ajokki on maistuva tapaus vain kaksi prosenttia pelattuna. Se avaa lujaa ja juoksee joko keulassa tai johtavan takana. 3 Iceland Falls on koko kierroksen eniten pelatuin hevonen yli 70 prosentin kannatuksellaan ja se on liikaa, tamma on ottanut voittonsa tämänkertaista helpommissa lähdöissä.