Ravivihje: Toto64 Kalmar 20.9.2019 – 85 076 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Mellby Free on Kalmarin pitävin varma.
Suosikit juhlivat eilen Bodenissa, Toto64-peliin saatiin neljä eniten pelattua ja kaksi kakkossuosikkia. Rivin pankki No Matter kuitenkin hävisi ja ainoastaan neljä oikein veikanneet jäivät ilman voitto-osuutta, joten aivan tuplajackpotia ei Kalmarin Toto64-kierrokselle saatu.

Kalmarissa on varsin hienotasoiset kohteet ja rahaa on pelureiden lisäksi hyvin tarjolla myös hevosenomistajille. Illan päälähdössä (T64-5), 4-5-vuotiaiden tammojen koitoksessa, ykköspalkinto on 200 000 kruunua. Stayerserien (T64-4) ja Stoserien (T64-6) finaaleissa voittaja kuittaa 150 000 kruunua.

Päivän pankki: 7 Mellby Free (lähtö 8, Toto64-6)

7 Mellby Free lukeutuu Euroopan parhaimpiin tammoihin. Kauden ainoa tappio tuli Solvallan tammojen EM-lähdössä, jossa kuolemanpaikka oli liikaa, vaikka hienosti Mellby Free silloinkin taisteli. Näin sopivassa porukassa Björn Goopin suojatti ei ole juossut aikoihin ja se päässee jo varhaisessa vaiheessa juoksua keulaan. Prosentit ovat ”vieskermäiset”, mutta niin pitää ollakin.

Päivän ideaveto: 9 Yankee Boy (lähtö 6, Toto64-3)

9 Yankee Boy veti viimeksi Solvallan kivikovassa lähdössä keulassa kovaa ja lopun taipuminen oli ymmärrettävääkin. Mantorpissa ruuna jäi johtavan taakse täysin pussiin. Kim Erikssonin ajokki on juossut tämänkertaista huomattavasti kovemmissa lähdöissä, sarjamääritys suosii ja se kirii lopussa korkealle. Yankee Boy ei ole alustavasti edes suosikki, jota sen kuuluisi olla.

Päivän pommi: 4 Beluga West (lähtö 9, Toto64-6)

4 Beluga Westin taulu ei lupaa mitään, mutta tamma on kokenut mielenkiintoisen treenarinvaihdoksen siirtyessään Peter Untersteinerin talliin. Se avasi sieltä viimeksi Åbyn pisteraveissa ja kunto jäi arvoitukseksi, sillä juoksu ei onnistunut alkuunkaan. Beluga West ei kovassa porukassa tietenkään ole kovin todennäköinen, mutta ei sen kuuluisi sentään olla alle prosentin kannatuslukemissa.


Toto64-1

Avoin lähtö on sitä myös pelimielessä, sillä jokaisella osallistujalla on omat kysymysmerkkinsä. 3 Chianti saa niukan ykkösvihjeen. Viime vuoden Derby-kakkonen ei ole juossut sitten Sweden Cupin välierän, mutta Goopit tuskin huonona tuovat oria radoille. Chianti päässee keulaan ja matkavauhti voi olla ainakin ensimmäisen kierroksen osalta maltillista. 6 Monark Newmen tykitti toissa kerralla rajusti loppua takapareista. Viimeksi juoksu meni vaikeaksi, mutta orin olisi pitänyt kestää pitkä kiri silti paremmin. 2 Montdore oli Mantorpissa hyvä juostuaan pääosin kuolemanpaikalla ja haastaen 09,8-vauhtisella päätöskierroksella tiukasti voittajaa. Viimeksi orin kiri jäi torsoksi ja sen jälkeen se jäi yhdestä startista poiskin. 5 Rajesh Face palasi viimeksi lähes kolmen kuukauden tauolta. Ruuna laukkasi ensimmäisellä takasuoralla ja kulki sen jälkeen railakkaasti. Kyvyt ovat kovat, mutta epäonnistumisriski on iso. 1 Västerboonthenews ei ole vielä tänä vuonna voittanut ja sellainen tulisi myös nyt yllätyksenä suoraan yli kahden kuukauden tauolta.

A) 3-6-2 B) 5-1 C) 4

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3, 6, 2
Suuri: 3, 6, 2

Toto64-2

3 Enclave tappeli viime startissaan hienosti johtavan rinnalta toiseksi. Ruuna on mennyt hyvin myös montessa ja nyt se saa taas kyytiinsä taitavan Sofia Adolssonin. Hänen ja Enclaven yhteinen montetaival käsittää kuusi starttia, joista on tullut neljä tikkua ja yksi kakkonen. 8 Pax kiri viimeksi kärrylähdössä viidennestä ulkoa rehdisti 11,7-vauhtia viimeiset 700 metriä. Sitä ennen ruuna tsemppasi hyvin Tingsrydin montessa johtavan rinnalta. 7 Ussara Mail menee hyvin sekä montessa että kärryt perässä, mutta viimeksi tamma oli niin rehellisen huono, että siihen on suhtauduttava nyt varauksella. 5 Natosi Goj on tehnyt montessa asiallisia esityksiä ja maili on plussaa. 9 Assumetoberich on voittanut puolet kahdeksasta montestartistaan ja neljä prosentin kannatus on liian vähän.

A) 3-8-7 B) 5-9 C) 6-1-2-10-4

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3, 8, 7
Suuri: 3, 8, 7, 5, 9

Toto64-3

9 Yankee Boy veti viimeksi Solvallassa keulassa kovaa monta kertaa tämänkertaista kovemmassa porukassa ja näytti vielä loppukurvissa menestyjältä, mutta loppusuora oli vaikeaa. Toissa kerralla se jäi kenties voittovoimissaan pussiin johtavan taakse. Näin sopivassa porukassa Yankee Boy ei ole aikoihin juossut ja saa ykkösvihjeen. 5 Image Rapida voitti Visbyssa johtavan rinnalta helposti. Kyseessä oli heikkotasoinen pistelähtö, mutta esitys oli silti varsin hyvä. Nyt ori kokee hurjan kuskinparannuksen Björn Goopin noustessa rattaille. 4 Jesper Trot on tulosrivistöään paremmassa kunnossa. Viimeksi ruuna jäi voittovoimissaan pussiin johtavan taakse. Toissa kerralla se menetti asemiaan väsyvän takana ja tuli sitten takajoukoista rehellisesti pitkän kirin perille asti. Myös Jesper Trot kohtaa nyt aiempaa sopivamman porukan. 10 Quattro Töll ei mielellään voita ja suoraan tauolta voittaminen tulisi normaaliakin isompana yllätyksenä. 12 Niras Bumblebeen lähes 20 prosentin peliosuus tuntuu hämmentävän isolta, sillä tauoltapaluussaan se ei esittänyt mitään. 6 Silverbullet Lavec esitti hyvän kirin toissa kerralla ja sellaisenaan pystyy menestymään tässä. 8 Je t’aime Gliderille seuraa vauhdissa kuin vauhdissa. Voittaminen on vaikeaa, mutta ainakin sijapeliin se voi olla hyvä kohde vain kaksi prosenttia pelattuna.

A) 9-5-4 B) 10-12-6-8-2-3-1 C) 11-7-13

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 9
Suuri: 9, 5, 4

Toto64-4

10 Vischio Holz on pitkien matkojen ekspertti. Viimeksi se karkasi Åbyssa kolmannesta ulkoa omille teilleen. Björn Goop jatkaa kärryillä ja ori on toki suosikki, mutta hieman liian selvä sellainen. 7 Zefiro Dei Cedri hävisi viimeksi Vischio Holzille selvästi, mutta Joakim Lövgrenin ajokin esitys oli silti rautainen johtavan rinnalta välispurtteineen. Jos se pääsee hakemaan tässä keulat, niin ori on vahvoilla. 3 Borups Racing on selvästi paalun kovin. Viimeksi se kiri hyvin aivan joukon hänniltä ja sitä ennen voitti selvästi täydellisesti onnistuneen reissun jälkeen. 12 Elliot Coger nousee varmuudellaan korkealle, mutta voitto olisi pieni yllätys.

A) 10-7 B) 3-12 C) 11-5-4-6-2-9-8-1

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 10, 7, 3
Suuri: 10, 7, 3

Toto64-5

7 Mellby Free on kokenut kauden ainoan tappionsa tammojen EM-lähdössä, jossa kuolemanpaikka oli kivikovassa porukassa sentään liikaa. Tuskin kukaan alkaa Björn Goopin suojatille vastata, joten Mellby Free pääsee keulaan ja kaikki muu paitsi voitto olisi yllätys. 2 Global Upper Style on selvä ykköshaastaja ja se on myös ratkaisuroolissa juoksunkulun suhteen. Peter Untersteinerin avannee ensimmäiseen keulaan, mutta olisi yllätys jos sillä vastattaisiin Mellby Free’lle.

A) 7 B) 2 C) 12-4-3-8-11-10-9-6-5-1

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-6

1 In The Air Tonight oli järjestää viimeksi suuryllätyksen Jägersron T75-lähdössä kiriessään kolmannesta ulkoa pitkän kirin päätteeksi maalikameran kuvaan voittajan kanssa. Jos Tobias Eriksson onnistuu puolustamaan ykkösradalta keulat, niin tamma on todella vahvoilla. 13 Ultra Bright & 14 Waffle Cone nousevat luokallaan korkealle 40 metrin takamatkasta huolimatta. 8 Evoque voitti viimeksi nappireissun jälkeen johtavan takaa Jägersron T75-lähdön. Se oli tamman uran avausvoitto ja viime kerrankaan perusteella se ei edelleenkään turpaansa mielellään ykköseksi työnnä. 10 Darshana kärsii samanlaisista ongelmista kuin edellinen, voittaminen on todella vaikeaa. 4 Beluga West teki viimeksi debyyttistarttinsa Peter Untersteinerin treenistä. Vire jäi arvoitukseksi, sillä kaikki meni pieleen.

A) 1-13-14 B) 8-10 C) 2-4-3-11-9-7-12-6-5

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 1, 13, 14
Suuri: 1, 13, 14, 8, 10, 4