Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 18.9.2019

Julkaistu:

Toto86
Olle Rols palaa takaisin voittokantaan 86-kierroksella?
Vajaat kaksi vuotta sitten komean voittoputken 75-tasolla kehittänyt Olle Rols ei ole onnistunut sitten joulukuun, mutta keskiviikkona Solvallassa paluu voittojen tielle on hyvinkin mahdollista.

Vaikean 86-kierroksen muut tukipilarit ovat huippuotteita esittänyt Lady Nadine, sekä Jägersrossa sopivassa tehtävässä starttaava Sevilla.

Vähemmän pelatuista varottavia ovat mm. Inertial (86-1), Ilaria Sidney (86-2), Djorkaeff Sisu (86-4), sekä M.T.Naomi ja Velegance (86-5).


Toto86-1

Suosikit: Kierroksen avauskohde on erittäin tasainen. 8 Quiz Töll palasi elokuun lopussa pitkältä tauolta ja teki 3. ulkoa asiallisen suorituksen jouduttuaan loppukaarteessa jo neljännelle radalle. Thomas Uhrbergin tamma pystyy nousemaan kirissä voittomatsiin, mikäli vire on noususuunnassa kuten olettaa sopii. 3 Panamera paikkasi toissa kerralla avauskurvin laukkansa hyvin ja punnersi viimeksi johtavan rinnalta sinnikkäästi toiseksi. Hyvistä asemista korkealle.

Haastajat ja yllättäjät: 5 That's Art on pohjimmiltaan lähdön paras hevonen, mutta 4-vuotiskausi on ollut tähän asti pettymys. Tingsrydissä se tuli lopun sisäratareissulla virkeästi, mutta näytti Derbyn karsinnassa parijonosta huonolta ja osoittautuikin kipeäksi. Arvoitus tässä. 2 Tropicana Ås ei myöskään ole saanut onnistumisia tällä kaudella, viime suoritus 2. ulkoa oli tasainen. Tehtävä olisi nyt varsin sopiva. 1 Inertial ei saanut viimeksi 5. sisältä mahdollisuutta lopussa. Etukengät napataan nyt pois ja muitakin varustemuutoksia on luvassa, joten hyvältä paikalta ruunalla on yllätyssauma. 6 Viss Dell'olmo ratkaisi viimeksi 3. sisältä helposti lopussa ja on juoksun onnistuessa mahdollinen tässäkin. Uusista käsistä palaava 9 New Lexington on kelpo menijä ja alla on 16-vauhtinen harjoituslähtö. Huomioidaan. 4 Ironman Pellini teki viimeksi tätä kovemmassa lähdössä asiallisen suorituksen.

Juoksunkulku: Tropicana Ås voi olla ensi metreillä nopein, mutta keskipitkällä matkalla sille tarjottaneen selkäjuoksu. Panamera tai That's Art keulaan toisessa vaiheessa?

Pelijakauma: Inertial (3%) tuntuu jääneen tasaisessa lähdössä liikaa muiden pelihevosten varjoon.

Ranking: A) 8, 3 B) 5, 2, 1, 6, 9, 4 C) 7, 10

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 8, 3, 5, 2, 1
Suuri: 8, 3, 5, 2, 1, 6, 9, 4

Toto86-2

Suosikit: Asetelmat ovat 3 American Dreamin puolella hieman vaatimattoman tasoisessa lähdössä. Henna Halmeen ajokki kiri toissa kerralla ykköseksi 3. ulkoa ja teki viimeksikin johtavan rinnalta hyvän suorituksen, vaikkei keulahevosen ohi päässytkään. Lähtöpaikka kovimman vastustajan sisäpuolella tietänee nyt keulaa, josta normaalilla vauhdinjaolla voitto olisi mahdollinen. 5 Carlos Amore on aloittanut 4-vuotiaana mukavasti, vaikka ruunan tyyli kaipaa vielä hiomista. Voitot ovat tulleet keulasta, jonne nyt ei luultavasti ole asiaa. Pelisuosikkina ei siis kiinnostava, toki pinnat voivat laskea päivän mittaan paljonkin.

Haastajat ja yllättäjät: Poisjäännin myötä paremmalta paikalta lähtevä 11 Ilaria Sidney on pelillisesti lähdön kiinnostavin. Voittojen ja kakkosten suhde on epäilyttävä, mutta kesäkuun startissa siitä ei ollut merkkejä kun tamma runttasi johtavan rinnalta niukkaan voittoon. Seuraavassa startissa se sammui kurakelissä samalta paikalta ja laukkasi viimeksi lähtösuoralla. Ravilla tässä varottava! 2 Absurd seurasi Jägersron Derbystoet-karsinnassa 5. sisältä kelpo tyylillä, muttei pystynyt viimeksi 2. ulkoa helpommassa lähdössä ohituksiin lopussa. Suoritus oli Roger Walmannin hevosille melko tyypillinen, viimeinen puristus on kateissa. Loistopaikalta huippukuskilla ei kuitenkaan unohdettavissa. 12 Mellby Glorious jäi viime startissa 2. sisälle pussiin. Paikka hankaloittaa, mutta sopivat selät löytäessään tamma voi kiriä lopussa korkealle. Yllätyssauman voi omata pari muutakin. 7 Vapour Trail ratkaisi Örebrossa 2. ulkoa 600 metrin kirillä ja voi päästä hyvänä lähtijänä kärkiporukkaan. 1 Mellby Gin ei ole menestynyt tänä vuonna, mutta sillä on ajettu kuin paremmallakin hevosella. Ehkä nätimmällä reissulla 4-vuotias voisi onnistua?

Juoksunkulku: American Dream torjunee Carlos Amoren alussa ja juoksee keulassa. Vapour Trail pyrkii ulkoa heti kärjen lähettyville.

Pelijakauma: American Dreamin (20%) ja Carlos Amoren (45%) suhde peliosuudessa on pahasti pielessä, mutta päivän mittaan tilanne voi keikahtaa. Ilaria Sidney (2%) ja Mellby Glorious (7%) ovat liian vähän pelattuja.

Ranking: A) 3 B) 5, 11, 2, 12, 7, 1 C) 4, 9, 8, 6

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 3, 5, 11, 2, 12
Suuri: 3, 5, 11, 2, 12

Toto86-3

Suosikit: 3 Franklin Face saa loistopaikalta ykkösvihjeen. Åbyssä tasaisesti 2. ulkoa punnertanut ruuna laukkasi viimeksi pahoin jo ennen lähtölinjaa, sai porukan kiinni vasta viimeisellä takasuoralla ja tuli ulkokautta ihan hyvällä otteella perille. Ravilla 4-vuotias ottanee nyt keulapaikan, josta voitto ei yllättäisi. Sen takaa lähtevä 11 Mamba kuuluu myös aikaisin lapulle. Elokuun voitto tuli johtavan takaa ja viimeksikin ruuna punnersi 3. ulkoa asiallisesti. Yritetään selvittää tasainen kohde näillä kahdella.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Livi Joy palaa pitkältä tauolta, mutta kyseessä on riittävä hevonen. Ruuna lähtee reippaasti, mutta sille on haettu aina selkäjuoksua. 5 Global Woodstockin kiri ei kantanut viime kerralla, mutta Vaggerydissä 4-vuotias kiersi häntäjoukoista 13,8-vauhtisella kirikierroksella aina voittoon saakka. Sitkeä puurtaja 2 Neon Hagh jäi Jägersron 75-kisassa 2. ulkoa lopulta vaille kiritilaa. 9 Quick Vald on laukannut parissa viime startissa heti alussa, mutta silläkin on edellytyksiä sarjoihinsa. Helpompaan seuraan tällä kertaa taas pääsevä 13 Arapaho Ghostdance voi myös kivuta kärkipäähän. Viime suoritukset ovat olleet kelvollisia.

Juoksunkulku: Franklin Face napannee hyvistä asemista heti johtopaikan. Livi Joy lähtee kuskin halutessa ulkoa reippaasti, mutta hakee peesiä.

Pelijakauma: Franklin Facen (18%) kuuluisi olla eniten pelattu. Global Woodstock (21%) ja Quick Vald (14%) ovat liikaa luotettuja. Neon Hagh (3%) on aliarvostettu.

Ranking: A) 3, 11 B) 7, 5, 2, 9, 13 C) 6, 1, 12, 4, 8

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 3, 11
Suuri: 3, 11

Toto86-4

Suosikit: 4 Vine Vision ei saanut Örebrossa vastaavalla matkalla tiloja 3. sisältä, viimeksi 5-vuotias kiri takaa vahvasti voittajan tuntumaan lopussa. Hyvä lähtijä pääsee heti asemiin, mutta se on ollut toisinaan hieman turhan virkeä kokolapuilla, eikä keulataktiikalla kolmella kilometrillä voittaminen ole aivan simppeliä sillä tyylillä. 8 U.R.Amazing on ottanut taulussa näkyvät voittonsa keulasta, mutta ruuna on vähintään yhtä hyvä takaa. Verkkaisena lähtijänä se jää alussa taka-alalle, mutta pystyy ohittamaan kirissä useimmat.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Djorkaeff Sisu on esittänyt myös erinomaista virettä. Toissa kerralla se ei saanut sisältä kunnon mahdollisuutta, mutta kiri viimeksi 5. ulkoa virkeästi. 7 Gullabo Däck Bling vedätti viimeksi ulkoa avauskierroksen täyttyessä keulaan ja erkani lopussa vaivattomaan voittoon. Kovemmassa seurassakin mahdollinen, sillä pitkä matka sopii. 3 Bag's Simoni on tehnyt kelvollisia suorituksia ja voisi päästä nyt sisäradalle kärjen tuntumaan. Voittokaan ei ole silloin poissuljettu. Myös 10 Findus M. on kelpo vireessä ja voi sopivalla juoksulla nousta korkealle. Toissa kerralla ulkokautta juosten perille tullut 12 Västerbo Highscore ei voinut viimeksi mitään Magic Cashille. Näistä asemista tarvitaan tuuriakin. 5 Give Me Ten voi päästä heti alussa hyviin asemiin. Toissa kerralla se oli tosin satsaamisen jälkeen kärjessä turhan virkeä ja taipui lopussa. Ruotsissa debytoiva 11 Vicoletto Breed oli viimeksi 2. ulkona epävarman näköinen koko matkan ja laukkasi kolmossijalta loppusuoralle kaarruttaessa. Lähes pelaamattomana merkin arvoinen.

Juoksunkulku: Vine Vision ottanee keskeltä vetotyöt. Bag's Simoni pyrkii sen peesiin, mutta myös Give Me Ten lähtee kuskin halutessa reippaasti.

Pelijakauma: Vine Vision (33%) on oikea suosikki. Edullisin on Djorkaeff Sisu (5%). Findus M. (14%) on saanut liian tukevan kannatuksen.

Ranking: A) 4, 8 B) 6, 7, 3, 10, 12, 5, 11 C) 2, 1, 9

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 4, 8
Suuri: 4, 8, 6, 7, 3, 10, 12, 5, 11

Toto86-5

Suosikki: Ruotsissa toistaiseksi vailla tappioita oleva 7 Nanetta Hill sai viimeksi 4. ulkoa kirissä vähän apujakin ja ratkaisi varmasti loppusuoralla. Viimeisen kierroksen tamma tuli 13,3-vauhtia. Vire lienee entistä parempi, mutta lähtöpaikka voi tietää tasaiselle avaajalle taas lisämetrejä. Megasuosikkina ei varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: 4 M.T.Naomi on eturivin nopein ja ottanee keskiradalta keulapaikan. Heinäkuussa se hallitsi siitä suvereenisti, viimeksi yksi tuli lopussa ohi. 3 Ivana Boko laukkasi viimeksi loppukaarteessa yritettyään takapareista kolmatta. Åbyssä 4-vuotias sai tyytyä keulasta kakkossijaan. Marc Eliaksen ajokki pääsee heti kärkiporukkaan ja on mahdollinen menestyjä. 10 Vinci I.M. hyytyi 3. ulkoa Derbystoet-karsinnassa kirissä ulkoradoille, mutta voitti edellisen startin keulasta ajettuna. Ei mahdoton sopivassa seurassa takaakaan. Myös tallikaveri 6 Velegance on lähes pelaamattomana kiinnostava, sillä kyseessä on perusluokaltaan hyvä tamma. Heinäkuun kisassa se oli parijonosta oikein pehmeä, mutta Peter Untersteiner on nyt treeniotteisiin varsin tyytyväisen oloinen. Jos lähtöön laittaa enemmän merkkejä, kelpo suorituksia tehnyt 5 Googla In, Kööpenhaminassa vaille mahdollisuutta jäänyt 2 Aronia ja viime starttia lukuun ottamatta hyvin esiintynyt 9 Miss Pastis voivat tulla kyseeseen.

Juoksunkulku: M.T.Naomi ladannee kärkeen, vaikka myös 1 First Heartbeat, Ivana Boko ja Velegance lähtevät hyvin. Suosikki jäänee alussa taaemmas.

Pelijakauma: Nanetta Hill (71%) on aivan liian iso suosikki. M.T.Naomi (3%) ja Velegance (1%) ovat haastajajoukon maistuvimmat.

Ranking: A) 7 B) 4, 3, 10, 6, 5, 2, 9 C) 11, 12, 1, 8

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 7, 4, 3, 10, 6
Suuri: 7, 4, 3, 10, 6

Toto86-6

Suosikki: 10 Lady Nadine otti elokuussa kaksi oikein helppoa ykköstä johtavan rinnalta. Timo Nurmoksen valmentama tamma on kapasiteettinsa nähden edullisesti sarjoissa sisällä, eikä vastus vaikuta tällä kertaa erityisen kovalta. Takarivistä alkukiemurat selvittäessään Jorma Kontio suunnannee taas toisen radan vetäjäksi, josta voitto on ulottuvilla. Keulaan pääseminenkään ei viime suoritusten perusteella ole mahdotonta. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Derbystoet-karsinnassa sisälle pussiin jäänyt 5 Digital Class laukkasi seuraavalla kerralla heti lähtösuoralla ja jäi taas viimeksi sisälle vaille kunnon mahdollisuutta. Tallikaveri 2 Digital Track yritti samassa lähdössä 5. ulkoa yli kierroksen kiriä, mutta voimat ehtyivät lopussa. Molemmilla on suosikin epäonnistuessa voittosauma. 3 Livi Memory latasi viimeksi 4. ulkoa loppukurvin alussa jo keulaan räväkällä välispurtilla, mutta kadotti ravinsa hetkeä myöhemmin. Sen jälkeen tamma on ollut kerran poissa ja menee nyt kengät jalassa. Örebrossa asiallisesti 5. ulkoa kirinyt 1 Apple Rose ja hyvin johtavan rinnalta Solvallassa vääntänyt 4 Feel Speed tulevat rankingissa seuraavina. 11 Miss Duffy meni toissa kerralla Derbystoet-karsinnassa 3. ulkoa minkä pystyi. Viimeksi se ei saanut 4. sisältä tilaa lopussa.

Juoksunkulku: Apple Rose ja Digital Track voivat olla sisimpien ratojen turvin nopeimpia alussa, etu ensin mainitulla. Lady Nadine kiertää viimeistään puolimatkassa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Lady Nadinen (71%) peliosuus on ehkä hivenen yläkantissa, mutta varsin todennäköinen voittaja se on kuitenkin. Digital Class (3%) on muista prosenttien valossa kiinnostavin.

Ranking: A) 10 B) 5, 2, 3, 1, 4, 11 C) 12, 6, 9, 8, 7

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto86-7

Suosikki: Luotettavasti mennyt 1 Sevilla on sopivan tehtävän edessä. Åbyn finaalissa asiallisesti 4. ulkoa kolmanneksi kivunnut ruuna näytti viimeksikin keulasta loppukurvissa voittajalta, mutta kuski sortui omaan näppäryyteensä ja pienen kiinnioton jälkeen Joakim Lövgrenin ajokki ei enää syttynytkään vastaamaan kahdelle ulkoa kirineelle. Se lähtee kohtalaisen hyvin, muttei todennäköisesti pysty silti puolustamaan johtopaikkaa. Voitto on kuitenkin ulottuvilla muullakin juoksulla. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Secret Mission jatkaa hyvässä vireessä. Jägersron 75-lähdössä se kipusi hänniltä ulkokautta totoon, toki ylivauhti auttoi kovasti asiaa. Jos Henriette Larsen pääsisi sillä sujuvasti keulaan, suosikkikin voisi joutua tiukalle. Sisempää voi kuitenkin löytyä vastusta heti alussa ja alusta voi tulla vaativa. 2 Dizzy River kiri Halmstadissa 4. sisältä kevyellä askeleella toiseksi ja hakee selkäjuoksua tälläkin kertaa. Se joutunee toki menemään tällä kertaa kengät jalassa. 3 Kung Edward kilpailee niin ikään hyvässä iskussa, mutta voitot ovat ruunalla harvassa. Tällä kertaa Peter Ingves voi päästä sillä keulaan, josta edellinen tammikuun voitto on peräisin. Reipas alkuvauhti olisi lopusta pois. 10 Zarchicco Park luovutti kesäkuun Vincennesin startissa vetotyöt Norton Commanderille ja putosi tämän peesistä hieman lopussa. Vastus ei ole Ruotsin debyytissä ihan kovimmasta päästä, joten 4-vuotiaalla on edellytyksiä kärkipäähän. 4 Demoliton Man F. punnersi viimeksi toista rataa pitkin mukavasti perille, 9 Gandhi Bokon suoritus oli kovasta tuloksesta huolimatta lähinnä tasainen. 12 Finish Future otti Lundenissa vuoden avausvoittonsa 5. ulkoa varsin kevyellä askeleella. Tehtävä on toki nyt vaikea.

Juoksunkulku: Sevilla lähtee reippaasti, mutta Kung Edward voi olla liian nopea. Ulompaa lataavat rivakasti 5 Rajah Press ja Secret Mission. Kuskin halutessa Kung Edward lienee keulahevonen.

Pelijakauma: Sevilla (46%) on ansaitusti suosikki ja pinnat saattavat päivän mittaan hieman laskeakin. Dizzy River (16%) ja Zarchicco Park (15%) tuntuvat yliarvostetuilta. Secret Mission (7%) ja Kung Edward (6%) ovat haastajista edullisempia.

Ranking: A) 1 B) 6, 2, 3, 10, 4, 9, 12 C) 5, 7, 11

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-8

Suosikki: Keväällä kahdesti loppumatkalla laukannut 3 Olle Rols sortui samaan tauolta Jägersrossakin, mutta maalisuoran erhe näytti tulleen enemmän yli-innokkuuden ja kovan vauhdin yhdistelmästä kuin ravin heikkenemisestä. Kaikkiaan ruuna jätti paljon paremman kuvan kuin keväällä ja tässä sopivassa tehtävässä voittosauma on hyvä. Resuisella taululla peliosuus jäänee maltilliseksi, joten kokeillaan varmana.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Master Crowen kiri jäi viimeksi 2. ulkoa suutariksi, ja ori olisi hävinnyt Olle Rolsille selvästi, ellei tämä olisi laukannut. Åbyn startissa Master Crowe oli tuntuvasti parempi ja nousi 5. ulkoa aina kärkirintamaan 75-finaalissa. Normaalina korkealle. 5 Highspirit nousi Eskilstunassa parijonosta kohtalaisesti toiseksi, mutta jäi viimeksi 3. sisälle kaikki tallella pakettiin. Keulasta veteraani olisi ollut tässä mielenkiintoinen, mutta tallikommenttien mukaan 1 Ebony Bokolla ei aiota vetotöistä luopua, vaikka matka onkin sille pitkänlainen. Viimeksi Oskar J. Anderssonin ajokki voitti hallitusti keulasta. 7 Output Pressure ei ole osoittanut mitään loistokuntoa, mutta luokaltaan ruuna on tähän ihan kelpo tekijä. 2 Bullyoungin tilanne on pitkälti sama, viimeksi se tuli keulasta ohitetuksi lopussa. Alkukesästä 75-yllätyksen aiheuttanut 4 Digital Performer on myös ollut vaisu.

Juoksunkulku: Ebony Boko torjuu todennäköisesti Highspiritin alussa ja kommenttien mukaan keulasta myös ajetaan. Olle Rols ja Master Crowe iskevät kirikierroksella.

Pelijakauma: Olle Rolsin (23%) kuuluisi olla suosikki. Ebony Boko (25%) ja varsinkin Bullyoung (15%) ovat liikaa pelattuja. Highspirit (9%) on jäänyt hieman liian vähälle pelille.

Ranking: A) 3 B) 10, 5, 1, 7, 2, 4 C) 6, 9, 8, 12, 11

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 3
Suuri: 3