Ravivihje: Toto64 Eskilstuna 16.9.2019 – 85 486 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Stole the Show varastaa huomion?
Östersundin Toto64-kierroksella suosikit juhlivat siihen tapaan viime perjantaina, että neljä oikein veikanneet jäivät ilman palkintoa ja tänään päästään jahtamaan Eskilstunan kierroksella jackpot-rahaa. Peliaika päättyy klo 20.30.

Illan kierros vaikuttaa etukäteen varsin selväpiirteiseltä. Lähes jokaisessa kohteessa hevoset erottuvat kahden kerroksen väeksi ja hyviä ylläriehdokkaita saa etsiä suurennuslasin kanssa.

Kierroksen pankki on itseoikeutetusti kohti tammahuippua matkalla oleva Chapter N.Deo ja sen ohella varmaksi lyödään myös neljännen kohteen Stole the Show. Pelillisesti kiinnostavin lähtö on toisena kohteena ajettava monte, jossa pieneltä huililta palaava Sebastian Hall on liikaa pelattu.

Päivän pankki: 3 Chapter N.Deo (lähtö 8, Toto64-5)

3 Chapter N.Deo on päässyt viime aikoina starttailemaan vain kerran kuussa tahtiin, mutta suorittaa ”täsmäiskunsa” jykevällä tavalla. Jenkkitamma oli kesä- ja heinäkuun voittostarteissaan mainio. Viimeksi tuli tappio, mutta silloin jäi kosolti jossiteltavaa kiritilojen auetessa liian myöhään. Daniel Redénin treenattavaa suosii nyt oikeastaan kaikki mahdollinen. Porukka on selvästi kevyempi missä tamma on tottunut juoksemaan, kovimmat vastustajat eivät ole olleet parhaimmilllaan ja 2600 metrin matkalla se päässee keulaan tekemään täysin omaa juoksuaan. Tappio tulisi isona yllätyksenä.

Päivän pankki: 11 Stole the Show (lähtö 7, Toto64-4)

Kierroksen toiseenkin läpivarmaan pätee pitkälti samat kuin Chapter N. Deoon. Myös 11 Stole the Show kohtaa todella arkisen vastuksen viime startteihin nähden ja vaikeammalla kierroksella ruuna olisi paljon enemmän pelattu kuin alustavat 43 prosenttia. Jesper Hedqvistin valmennettava toki palaa pieneltä huililta ja paikka on kurja, mutta sen ei tarvitse olla edes parhaimmillaan tämän lähdön voittaakseen. Plussaa myös kuskista, Micael Stjernström on tekijämies amatöörilähtöön.

Päivän Pommit: 9 D’Laina & 5 In Line Tooma (lähtö 5, Toto64-2)

Päivän suuryllättäjäehdokkaat löytyvät montelähdöstä, jossa 3 Sebastian Hall on liikaa pelattu yli 60 prosentin kannatuksellaan. Suosikin tallikaveri 9 D’Laina on luokkatamma, joka virui viimeksi kärrylähdössä menestyjän näköisenä pussissa. Se on näyttänyt jo sopivan monteen ja vain kaksi prosenttia pelattuna tamma kannattaa ruksia nopeasti kupongeille mukaan. 5 In Line Tooma on viime starteissaan joutunut avaamaan alle kymppiä ja kestänyt kovat avaukset vähintään asiallisesti. Ori tekee nyt montedebyyttinsä ja ainakin kykyjensä puolesta se on riittävä hevonen. Se maistuisi kolmeprosenttisena isomminkin, mutta ohjastajansa on voittanut tänä vuonna reilusta viidestäkymmenestä startista vain yhden, ja se hillitsee pelihaluja.


Toto64-1

7 Bicc’s Lamborghini voitti toissa kerralla Rommessa kolmannesta sisältä pystyyn. Viimeksi se laukkasi Eskilstunassa ensimmäiseen kurviin jääden pääjoukosta ja kulkeni sen jälkeen hurjasti. Ruuna ajoi porukan kiinni ja tuli lopulta porukan keskellä ainakin hieman pussissa maaliin. Viimeiset 700 metriä Carl Johan Jepsonin ajokki kellotutti 10,2-kyytiä. Laukan jälkeisiin kellotuksiin ei liikaa kannata ihastua, mutta joka tapauksessa viime starttien valossa Bicc’s Lamborghinin kuuluu olla selvä suosikki arkisessa lähdössä ja se lyödään pienemmässä systeemissä maltillisesti pelattuna varmaksi. 1 Oh Lordia voisi kesäkuun kisojen perusteella pitää suosikkinakin, mutta sen jälkeen ruuna ei ole ollut oma itsensä. Toissa kerralla ruuna sai matkalla oudon sätkyn, eikä ollut kunnolla kuskin hallinnassa ja sen kisan voi unohtaa. Viimeksi se oli parijonosta vain tasapaksu ja meinasi laukata muutamaankiin kertaan matkan aikana. 2 Valter Vald sai viimeksi vetää keulassa hiljaa, mutta antautui voiton suhteen hyvissä ajoin eikä loppusuoran alun lyhyt laukka vaikuttanut sijoitukseen. Toissa kerralla se kiri kuudennesta ulkoa 12,7-vauhtia viimeisen kierroksen tullen hyvin perille. Petri Salmelan treenattavaa pelataan jatkuvasti paljon, mutta voitot kiertävät eikä se taida olla sattumaa, orilla saisi olla enemmän puristusta. 6 Balto d’Huon teki taulussa näkyvissä kakkossijaan päättyneissä starteissaan hyvät kirit ja sen pitäisi olla enemmän pelattu. 5 Jumpinjackofjoy on mennyt viime aikoina montea, mutta osaa mennä myös kärryt perässä. 4 Bombibitt S.I.R. on juossut tämänkertaista huomattavasti kovemmissa sakeissa. Kahden kuukauden tauko laskee odotuksia.

A) 7 B) 1-2-6 C) 5-4-8-3

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 7
Suuri: 7, 1, 2, 6, 5

Toto64-2

3 Sebastian Hall on juossut tällä kaudella pelkästään montea voittaen kuusi kertaa ja tienaten yli 30 000 euroa. Ruuna ei ollut aivan parhaimmillaan viime kisoihin ja runsaan kuuden viikon starttivälillä sitä on pelattu nyt liikaa, vastus on yllättävänkin tasokas. 6 Butterfly Ima teki viimeksi hyvän montedebyytin tsempaten rehdisti kuolemanpaikalta ja Åke Lindblomin treenattava pystyy maililla kovaan tulokseen. 1 Bear Abiba on luokkatamma, joka on tehnyt hyvät juoksut montessa. 10 Sete ei ole vielä montessa voittanut, vaikka on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja. Esimerkiksi heinäkuun lopun Axevallan startissa se jätti Sebastian Hallin selvästi taakseen. Setellä on omituinen taipumus näyttää loppusuoran alussa täysin tyhjältä ja syttyä sitten juoksuun uudelleen. 9 D’Laina ei vakuuttanut toissa kerran tauoltapaluussaan, mutta viimeksi kärrylähdössä se näytti tulemisen merkkejä jäädessään kovassa lähdössä menestyjän näköisenä pakettiin. D’Lainan luokka riittää pärjäämiseen. 5 In Line Toomalla on avattu parina viime kertana ”nollanollaa” ja ori on kestänyt rajut avaukset vähintään asiallisesti. Se tekee nyt montedebyyttinsä eli mitä vain voi olla luvassa. Pelimielessä se maistuisi enemmänkin, mutta ratsastajansa saisi olla parempi.

A) 3-6-1 B) 10-9-5 C) 7-4-2-8

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3, 6, 1, 10, 9, 5
Suuri: 3, 6, 1, 10, 9, 5

Toto64-3

6 Pikachu Face teki viimeksi rajun kirin Solvallan kovassa lähdössä. Se joutui alussa pakittelemaan seitsemänteen ulos ja oli ehtiä sieltä lähes voittoon asti. Ruuna pinkoi viimeisen kierroksen 9,8-vauhtia, josta viimeiset 400 metriä 8,6. Kim Erikssonin ajokki piristyi selvästi kengättömyydestä, mutta se osaa mennä myös kengät jalassa. 9 McGarret on juossut kivikovissa T75-lähdöissä ja tehnyt niissä hienoja esityksiä. Esimerkiksi toissa kerralla Axevallassa se tykitti kymppivauhtia neljännestä sisältä omaa vauhtiaan voittoon. Viimeksi se sai myöhään tilaa, kiri hyvin ja oli sijoitustaan parempi. Kuuden viikon starttiväli tuo pienen kysymysmerkin onko ruuna aivan herkimmillään. 12 Viper Lavec kiri viimeksi hienolla tyylillä takajoukoista voittoon tullen 12,5-vauhtia viimeisen kierroksen. Vastavaanlaisena ruuna nousee nytkin korkealle. 10 Herrera Boko on pitänyt Rättvikin kahden hiitin kisan jälkeen taukoa runsaat kolme kuukautta. Katja Melkko tuo aina treenattavansa kunnossa radoille ja takamatkan juoksuradalta ruuna voi edetä keulaan asti. Paalun 2 Twist Lane & 3 Worn Out ovat viime sijoituksiaan paremmassa tikissä, mutta voitto yllättäisi, sillä takamatkan kovanaamat ovat heti iholla.

A) 6-9-12 B) 10-3-2 C) 7-13-11-8-4-5-1

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 9, 12, 10
Suuri: 6, 9, 12, 10

Toto64-4

11 Stole the Show on juossut kahta luokkaa kovemmissa porukoissa kuin tänään on vastassa. Viimeksi se sai T75-lähdössä kiritilat neljännestä sisältä vasta sata metriä ennen maalia ja tuli loppumetrit terävästi. Toissa kerralla ruuna kiri varmaan voittoon johtavan takaa kovalla ajalla. Huolimatta kuuden viikon starttivälistä ja huonosta paikasta, Stole the Show’n kuuluu olla todella liki voittoa. 2 Carlos Messi on vahva menijä, joka lähtee hitaasti, mutta tulee loppua rehdisti. 5 Baton Westwood kiri viimeksi hyvin neljännestä ulkoa haparoivalla ravillaan. Laukan riski on koko ajan ruunalla läsnä. 3 Yfront kiri viimeksi hyvin neljännestä sisältä ja paransi paljon edellisiin startteihin. Parantaa pitää edelleen mikäli voitosta puhutaan. 7 What a Moment lähtee lujaa matkaan ja voi seiskaradaltakin pommittaa keulaan. Jos suosikkia varmistelee niin Anna Karlssonin suojatti kannattaa mahduttaa vain prosentin verran pelattuna lapuille.

A) 11 B) 2-5 C) 3-7-8-6-4-12-10-1-9

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto64-5

3 Chapter N.Deo kiri viimeksi terävästi T75-lähdössä saadessaan kiritilat kolmannesta ulkoa. Toissa kerralla se lopetti stayer-matkalla keulasta alle kymppiä pitäen varmaan voittoon. Vastus helpottuu nyt tuntuvasti viime startteihin nähden ja todennäköisesti Carl Johan Jepsonin ajokki pääsee keulaan vetämään hölkkää. Chapter N.Deon tappiolla on hyvin vaikea spekuloida. 7 Lady Zappa on pitänyt St. Michel-viikonlopun jälkeen taukoa ja tuskin on aivan terävimmillään. 6 Order by Heaven on hyväluokkainen tamma, mutta toistaiseksi se ei ole tällä kaudella esittänyt parastaan. 8 Kyrkebys Rut oli hyvä voittostarteissaan. Nyt voitto tulisi ylisarjassa yllätyksenä.

A) 3 B) 7-6-8 C) 1-5-2-4

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-6

Päätöskohde vaikuttaa kahden kaupalta ja molemmat voisivat olla enemmänkin pelattuja. 9 Caipirinha Razz on niukka suosikki paremman kuskinsa ansiosta. Laukkohin monesti pilaava tamma teki hirmujuoksun toissakerralla Bollnäsin T75-lähdössä. Se kiersi ensimmäiset 700 metriä kolmatta kunnes pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle. Siitä Caipirinha Razz tsemppasi umpirehdisti perille asti. Voltin vitonen voi aiheuttaa laukkariskiä Ulf Ohlssonin ajokille. Suomessa syntynyt 7 Nika on edellisen tavoin niin luokkaisa tapaus, ettei voittosumma kohtaa vielä kykyjen kanssa lainkaan. Vermon Derbykarsinnassa tuli harmittava lähtölaukka. Viimeksi Olga Sehvolan suojatti kiri kaukaa hänniltä viimeisen kierroksen 11,8-vauhtia, josta viimeiset sadat metrit huomattavasti lujempaa. Myös Nikalle volttilähtö voi aiheuttaa ylimääräistä laukkariskiä. 11 Famiglia Am johtaa haastajalaumaa, mutta sille voittaminen on ollut vaikeaa läpi uran.

A) 9-7 B) 11-12-5-1 C) 13-2-4-6-10-14

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 9, 7
Suuri: 9, 7