Ravivihje: Grand Slam Toto75 Romme 15.9.2019

Julkaistu:

Toto75
Keycard on avain onneen Rommessa?
Sunnuntaina juostaan Rommessa muutaman viikon tauon jälkeen Grand Slam Toto75-kierros. Peliaika päättyy klo 16.00.

Muistinvirkistykseksi se eroaa normaalista Toto75-kierroksesta rivimaksulla, joka on 0,05 euron sijaan 0,1 euroa. Se lisää vaikeusastetta huomattavasti, mutta porkkanana tarjolla on 1,5 miljoonan euron takuupotti mikäli saa yksin kiinni seitsemän oikein.

Rivin kierroksen eniten pelatuin hevonen on kolmannen kohteen Mellby Galanga, jonka peliprosentit ovat yli 80. Ruuna on toki luokaltaan lähdön selvästi paras menijä, mutta uran ensimmäinen montelähtö tuo kuitenkin aina omat kysymysmerkkinsä ja se varmistetaan yhdellä hevosella isommassa systeemissä.

Vihjesysteemien tukipilareina toimivat neljännen kohteen Västerbo Jolene ja kuudennen kohteen Papidoux.

Päivän pankki: 6 Västerbo Jolene (lähtö 7, Toto75-4)

Kajsa Frickin ohjastama ja valmentama 6 Västerbo Jolene teki hyvät juoksut molemmissa elokuun starteissaan. Bollnäsissä se spurttasi johtavan takaa terävästi, mutta voiton suhteen oli liian myöhäistä. Solvallan viime startti ansaitsee arvosanakseen lähes täyden kympin. Tamma kiri kuudennesta ulkoa umpirehdisti vaikka joutui työskentelemään pitkän kirin kolmatta ilman vetoapua eikä hävinnyt voittajallekaan paljoa. Viimeisen kierroksen Västerbo Jolene kellotti 11,5-vauhtiseksi ja siitä viimeiset 700 metriä 10,6. Vastaavanlaisena se on hyvin lähellä voittoa tässä varsin arkisessa porukassa.

Päivän ideavarma: 14 Papidoux (lähtö 9, Toto75-6)

14 Papidoux vakuutti viime startissaan Jägersron T75-lähdössä kirimällä ylivauhtisessa juoksussa näyttävästi voittoon, vaikka oli vielä loppusuoran alussa viimeisenä. Nyt vastus helpottuu siihen starttiin nähden ja vaikka sarjamääritys ei täysin istukaan, niin Papidouxin kuuluisi olla enemmän pelattu kuin 24 prosenttia. Se on luokaltaan lähdön paras hevonen ja paalun kovimmat 5 Editor ja 1 Volcan d’Inverne ovat ottaneet voittonsa huomattavasti helpommista lähdöistä. Takamatkan kovin haastaja 12 Golden News puolestaan sijoittuu mielummin kuin voittaa.

Päivän ideaveto: 11 Keycard (lähtö 10, Toto75-7)

11 Keycard voitti helposti Rättvikin kahden hiitin kisassa sekä karsinnan että finaalin. Sen jälkeen tammalla pidettiin pari kuukautta huilia, mutta se ei näkynyt otteissa Bergsåkerissa. Itse startissa se jäi alussa kolmannelle roikkumaan selviten lopulta kolmanteen ulos. Sieltä se sai vapaat väylät vasta sata metriä ennen maalia ja kiri loppumetrit tulisesti. Keycardin ei tarvitse hävetä luokaltaan yhtään suosikkikaksikko 6 Frida Zonettille ja 10 Loser on Loserille, ja optimitilanteessa Emilia Leon ajokki pääsee seuraamaan kirissä Loser on Loseria. Kahdeksan prosenttia on aivan liian vähäinen pelikannatus Keycardille.

Päivän ideaveto: 5 Klack Blixten (lähtö 5, Toto75-2)

5 Klack Blixten voitti viimeksi niukasti täydellisesti onnistuneen reissun päätteeksi. Paremman näytön kyvyistään ruuna antoi toissa kerralla, jolloin se valmentajansa ajamana kiri kaukaa takajoukoista 24-vauhtia viimeiset 700 metriä ja viimeisellä takasuoralla vauhti oli noin 1.20-lukemissa. Klack Blixten ravaa kylmäveriseksi poikkeuksellisen sulavasti ja ei olisi yllätys, vaikka se ohittaisi nopeasti pienen paalun ja pääsisi keulaan asti. Lähdön suosikeista 14 Brenne Järven ei vakuuttanut viimeksi kakkossijasta huolimatta, 4 Mån Viktorilla on ravinsa kanssa suuria ongelmia ja 6 Gnistas Filur ei kovin hanakasti turpaansa ykköseksi työnnä.

Päivän ideaveto: 7 Barkborren (lähtö 5, Toto75-2)

7 Barkborren starttaa edellisen kanssa samassa lähdössä. Ruunan viimeisintä voittoa pitää hakea lokakuulta 2017, mutta toissa kerran esityksen perusteella se palaa pian voittajakehään. Ulkomuodoltaan lähinnä panssarivaunua muistuttava Barkborren kiri toisesta sisältä 22,2-vauhtia viimeiset 400 metriä ja läheni voittajaa koko ajan. Silloin ruunalla ajettiin ilman takakenkiä ja se toi selvästi vauhtia lisää. Viimeksi se oli kengät jalassa taas tasapaksu. Jos Barkborrenilta riisutaan kenkiä, niin Jorma Kontion ajokki on huomioitava aikaisin peleissä.

Päivän pommi: 14 Saga Doc (lähtö 10, Toto75-7)

14 Saga Doc tykitti hurjasti loppua jo toissa kerralla Åbyssa ja viimeksi tamma voittikin Bergsåkerissa T75-lähdön tyylikkään kirin päätteeksi kuudennesta ulkoa. Matkavauhti toki suosi, mutta esitys oli oikein hyvä. Lähdön suosikki 6 Frida Zonett jäi kauaksi taakse, joskin sen juoksukin meni mahdottomaksi. Joka tapauksessa Saga Doc on kovassa tikissä ja vetäviä selkiä saadessaan se kirii taas kärkimatsiin, mikäli keulassa ajetaan yhtään ylivauhtia. Vain neljä prosenttia pelattuna se on lappukamaa.