Ravivihje: Toto75 Bollnäs 14.9.2019

Julkaistu:

Toto75
Suomessa syntyneet ratkaisevat Bollnäsin 75-haasteen?
Suomen Derbyfinaalin ulkopuolelle jääneet Majestic Man ja Marrakesh ovat lauantain 75-kierroksen tukipilarit. Pienemmän lapun apuvarmaksi nousee myös loisto-otteita esittänyt Esprit Sisu tasaisesta hopeadivisioonasta.

Kultadivisioona on kärjen osalta erittäin tasokas. Petri Salmelan Makethemark hakee sisäradalta vuoden kolmatta täysosumaa, mutta Sorbet ja Nadal Broline lienevät eri mieltä.

Lauantain ravisää pysyy poutaisena, joten hyvän alustan lähes poikkeuksetta tarjoava Bollnäs antaa tasapuoliset mahdollisuudet kaikille.


Toto75-1

Suosikit: 10,5-lopetuksella keulasta viimeksi hallinnut 3 Majestic Man tuntuu kiinnostavimmalta tasaisessa avauskohteessa. 4-vuotias osoitti loisto-otteita jo Derbyn karsinnassa sitä ennen, jossa se latoi 5. ulkoa lopun kymppiä. Suomalaisruuna ei tuntuisi tarvitsevan mitään erityistä juoksupaikkaa menestyäkseen. Kun kovin vastustaja on takarivissä, kokeillaan sitä tasaisesti pelattuun lähtöön varmaksi. 8 Global Winner ratkaisi viimeksi 4. ulkoa kirikierroksella varsin vaivattomasti, Derbyn karsinnassa sillä oli sitä ennen epäonneakin. Suljetun lähtöpaikan selvittäessään se nousee taas korkealle. 6 Crazy And Quick piti viimeksi yllättäen keulat sisäradalta ja hallitsi perille. Ruotsin voltista sillä ei ole kilpailukokemusta, mutta sitä on harjoiteltu kotona. Keulasta tai sen läheisyydestä mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Kovia suorituksia ikäluokkatasollakin tehnyt 5 Wingmaster onnistui viimeksi pitkästä aikaa voiton arvoisesti. Kim Erikssonin ajokki jäänee alussa taustalle, mutta omaa silti edellytyksiä kärkipäähän. 1 Major Vici seuraili viimeksi 3. sisältä asiallisesti muiden mukana ja saa tässäkin suotuisan juoksun. Voittoon vaadittaisiin täydellistä onnistumista. 11 Wreckless M.M. on pohjimmiltaan kelpo hevonen ja voi suosiollisella juoksulla nousta ylöskin. 4 Lukas Zaz sopii Torbjörn Janssonin käteen ja päässee voltin neloseltakin hyvin liikkeelle. Viimeksi loppu oli tosin vaikeaa. 7 Lyckans Star pakitteli viimeksi hännille eikä enää noussut. Ammattikuskilla sekään ei ole aivan ulkona kuvioista.

Juoksunkulku: Major Vici ja juoksuratojen hevoset lienevät nopeimpia alussa. Myös Majestic Man ja Lukas Zaz omaavat potentiaalia hyvään starttiin.

Pelijakauma: Majestic Manin (27%) kuuluisi asemien puolesta olla suosikki Global Winneriä (34%) vastaan.

Ranking: A) 3, 8, 6 B) 5, 1, 11, 4, 7 C) 9, 2, 10, 12

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-2

Suosikki: 8 Hankypanky Peyton koki Bergsåkerissa uransa ensimmäisen tappion. Johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa keulaan edennyt tamma joutui päästämään maalisuoralla kaksi ohitseen. Mantorpissa se kiersi 5. ulkoa niin ikään takasuoralla kärkeen ja vastasi voittoon. 4-vuotiaan tyyli ei ole ollut kahdessa viime startissa yhtä hyvä kuin aiemmin. Suurena pelisuosikkina ei sen takia varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: Paalulla on pari varteenotettavaa haastajaa. 1 Cactus tarpoi tauolta paluussaan ensimmäisen kierroksen kolmatta rataa, joten lopun taipuminen oli täysin ymmärrettävää. Startti alla sisäradalta se voi johtaa nyt pitkäänkin, ellei tallikaveri ilmaannu nopeasti rinnalle. Kolmella ykkösellä aloittanut 3 Patricks Princess ei voinut viimeksi keulasta 10-lopetuksessa mitään kovalle Djokovicille. Senkin käyrä voi lyhyemmällä starttivälillä osoittaa ylöspäin. 13 Quarcia on ottanut kaksi keulavoittoa, mutta tehtävä on nyt toisenlainen. Sopiviin asemiin juoksuradalta päästessään sen kirivoima voi kuitenkin riittää lopussa pitkälle. 11 Bear Victory ja 9 Bay View omaavat molemmat kapasiteettia, mutta volttilähtö voi tuottaa kummallekin alussa hankaluuksia.

Juoksunkulku: Cactus pitänee keulapaikan hallussaan, vaikka myös 6 Frida Taxam lähtee hyvin. Takamatkalta ampaisevat parhaiten 7 Quantum Estelle ja 12 Selma Töll. Hankypanky Peyton voi iskeä Cactuksen ollessa keulassa ajoissa eteenpäin, jolloin johtopaikka voi olla sille tarjolla.

Pelijakauma: Hankypanky Peyton (59%) tuntuu liian suurelta suosikilta. Cactus (11%) ja Patricks Princess (12%) voisivat olla enemmänkin pelattuja.

Ranking: A) 8 B) 1, 3, 13, 11, 9, 7, 15, 6, 12, 4 C) 5, 2, 14

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8, 1, 3, 13
Suuri: 8, 1, 3, 13

Toto75-3

Suosikki: Västerbo Pokerfacen jäätyä pois alin 75-divisioona muuttui melko avoimeksi. 10 Mellby Granat on tehnyt pitkän tauon jälkeen kaksi vahvaa suoritusta ja on takaakin toki perusteltu suosikki. Gävlessä se kiri kurakelissä 3. ulkoa lopun 10,4-vauhtia ja ratkaisi viimeksi hallitusti johtavan rinnalta. Samalle paikalle Robert Bergh suunnistanee tässäkin, jos tilaisuus avautuu.

Haastajat ja yllättäjät: 4 No Limit Royalty teki hyvän suorituksen jo toukokuun 75-kisassa Örebrossa ja Suomen elokuun starttien perusteella kehitys on jatkunut. Teivossa kiri takaa vielä hieman hiipui viime metreillä, mutta Vermossa Pekka Korven valmennettava otti keulasta 12,5-lopetuksella varman voiton. Tammoille näissä lähdöissä menestyminen ei ole usein helppoa, mutta tällä kertaa mukana on pari potentiaalista. 1 Melizza lopetteli viimeksi virkeästi menetettyään 2. ulkona ensin asemia väsyvän takana. Aiemmissa Diamantstoet-lähdöissä se teki takaa hyvät loppuvedot. Keulapaikka häämöttää liukkaalle avaajalle. 3 Lotusjasmine on osoittanut myös erinomaista virettä, viimeksi tosin juoksu meni aivan liian hankalaksi. Sekin lähtee rivakasti ja voi saada suotuisan juoksun. Yllättäjistä kiinnostaa myös Carl Johan Jepsonilla vahvistuva 5 O.M.Easton, joka kiritti viimeksi 2. sisältä keulaa mukavasti. 11 Jeppas Sputnik tyytyi varmistelemaan viimeksi johtavan takaa kakkossijan, mutta menee nyt voittostarttien tapaan taas kengittä. Sopivilla vetoavuilla ei ulkona. 6 Ajlexes Leif ratkaisi Bollnäsissä karsinnan 2. ulkoa ja voitti saman illan finaalin varmasti keulasta. Hyvään paikkaan päästessään totosauma. Jaksavan oloinen 8 Evander Am suunnistanee ulkoakin ajoissa eteenpäin, mutta rima on tietysti viime startteja korkeammalla.

Juoksunkulku: Melizza puolustaa keulat Lotusjasminea ja Ajlexes Leifiä vastaan. No Limit Royalty voi myös edetä kyselemään vetotöitä, mutta kärkeen on tuskin asiaa. Mellby Granat kiertää toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Mellby Granat (33%) on oikea suosikki. Edullisia merkkejä ovat Melizza (5%) ja O.M.Easton (2%).

Ranking: A) 10 B) 4, 1, 3, 5, 11, 6, 8 C) 7, 9, 12

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10, 4, 1, 3, 5
Suuri: 10, 4, 1, 3, 5, 11, 6, 8

Toto75-4

Suosikit: Kylmäveritasoituksessa on uusintaottelun henkeä viime lauantailta. Hyvästä kiristä huolimatta toiseksi jäänyt 15 Don Viking saa niukan ykkösvihjeen, vaikkei ruuna ole tällä kertaa erityisen hyvin sarjassa sisällä. Se menee nyt taas kengittä ja vire voi olla edelleen nousujohteinen. Ohjastajanvaihdostakaan ei voi pitää negatiivisena. 12 Husnäs Elving nousi viime lauantaina 5. ulkoa lopussa ohi Don Vikingin. Ruuna on edelleen epävarma, eikä juoksuradastakaan ole välttämättä suurta hyötyä. Ravilla voittomatsiin. 14 Lukas Rauen laukkasi viikko sitten kärjen rinnalta viimeisen kierroksen alkaessa. Aiemmin ori osoitti vahvaa virettä ja pystyy jälleen kärkeen.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Kos Odin ei jaksanut viimeksi toiselta ilman vetoapua, mutta oli hyvä Ruotsin kesän starteissa. Sopiviin asemiin päästessään se voi kamppailla tässä voitostakin. 10 Pyrmo laukkaili viimeksi, mutta ravia mennessään sillä olisi saumat kovimpien kilpakumppaneiden etupuolelta pitkälle. Kaksi viimeisintä voittoa on tullut keulasta. 11 Demex erkani viimeksi keulasta selvään voittoon ja voisi juoksun onnistuessa omata yllätyssauman. 5 Optandsfröken teki viime lauantaina kärjen tuntumasta kelpo suorituksen ja saa nyt Björn Goopin taakseen. Kärjestä tai sen tuntumasta ylös. 1 Sundbo Bysen voitti kesällä keulasta ja johtavan rinnalta, mutta laukkasi viimeksi paineen alla johtopaikalta päätöspuolikkaan alkaessa. Tehtävä vaikuttaa tässäkin varsin kovalta.

Juoksunkulku: Sundbo Bysen ja Optandsfröken ratkaissevat keulapaikan kohtalon alussa. Takamatkalta Kos Odin tai Pyrmo voi olla ensimmäisenä liikkeellä kohti kärkeä, ja muut suosikitkin osoittanevat aktiivisuutta viimeistään puolimatkassa.

Pelijakauma: Don Viking (15%) tuntuu aliarvostetulta. Yllättäjistä Demex (3%) on kiinnostavin.

Ranking: A) 15, 12, 14 B) 7, 10, 11, 5, 1, 4, 8 C) 3, 13, 2, 6, 9

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 15, 12, 14, 7, 10, 11, 5
Suuri: 15, 12, 14, 7, 10, 11, 5

Toto75-5

Suosikki: 6 Marrakesh aloitti kautensa Eskilstunassa erittäin vahvalla suorituksella johtavan rinnalta, vaikka keulan Zanzibar Wise As jäikin ohittamatta. Suurena suosikkina Vermon Derbykarsintaan lähtenyt 4-vuotias laukkasi avauskurviin. Treenitiedot ovat edelleen positiivisia ja tässä Jorma Kontion ajokilla on hyvä sauma hakea keulapaikka. Siitä oriin lyöminen ei olisi helppoa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Tallikaveri 10 Magic Cash kiersi Ruotsin Derbykarsinnassa aikaisin johtavan rinnalle, mutta tasaantui lopussa viidenneksi. Viimeksi ruuna porskutti pienessä lähdössä keulassa hyvällä otteella ja hallitsi tapahtumia 12-lopetuksessa. Ulkopuolelta Marrakeshin kukistaminen ei ole helppoa, vaikka vahvasta menijästä onkin kyse. Rättvikissä parijonosta voittoon puristanut 4 Falcon Am taipui viime kerralla hieman johtavan rinnalta lopussa. Claes Sjöströmin ajokki ottanee ensimmäiset keulat, mutta suosikin selän luulisi kelpaavan, sillä 4-vuotiaalla ei ole kokemusta kahta kierrosta pidemmistä matkoista ja 75-finaali häämöttää kahden viikon päässä. Sama tilanne on 9 All Starilla, joka ratkaisi Bergsåkerissa 3. ulkoa erittäin hyvällä tyylillä. Selät eivät ole nyt alussa vetävimmästä päästä. 5 Global Unlimited osoitti mainiota virettä viimeksi punnertamalla hallittuun voittoon johtavan rinnaltakin. Vastus on kuitenkin tällä kertaa huomattavasti kovempi. 2 Young Da Vici on hyvä stayeri. Färjestadissa ori laukkasi yllättäen sivuttaisliikkeeseen puolimatkassa.

Juoksunkulku: Falcon Am avannee keskeltä johtoon. Global Unlimitedin selkä sitä tuskin kiinnostaa, mutta Marrakeshin vetoapu kelpaa. Magic Cash kiertää toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Marrakesh (41%) on ansaitusti pelisuosikki. Global Unlimited (12%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 6 B) 10, 4, 9, 5, 2, 3, 12, 11, 1 C) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-6

Suosikit: Kultadivarissa kiihdytys ratkaisee. Jos 1 Makethemark saa puolustettua sisältä keulat, voitto on ulottuvilla. Bollnäsissä sisältä on varsin hyvä kiihdyttää, mutta tilanne vaikuttaisi etukäteen olevan aika lailla fifty-fifty. Sundsvall Open Trotissa ori ei saanut lopussa mahdollisuutta 2. ulkoa, Åbyn kiri Propulsionin takana oli hyvä. 4 Sorbet tuskin saa suoraan ryöstettyä keuloja edellä mainitulta, mutta Coktail Fortuna voi olla sille nopeana lähtijänä avuksi. Örjan Kihlströmin ajokki seurasi viimeksi Ringostarr Trebin takana hyvävoimaisena perille.

Haastajat ja yllättäjät: Lähdön kolmas kova on 7 Nadal Broline, mutta asetelmat ovat sille selvästi hankalammat ja edellä mainitut tuskin tarjoavat sille mahdollisuutta liiallisella vauhdinpidolla. Se teki kylläkin kolmikosta parhaan suorituksen viime kerralla kirittyään kaukaa parijonosta lopun 07,5-vauhtia kolmanneksi. 2 Coktail Fortunan paukut eivät riittäneet Åbyn starteissa keulasta, mutta kärjen imusta totoon voisi olla pieniä saumoja. Katkonaisesti kilpaillut 5 Global Trustworthy avaa vasta kautensa ja näin kovia hevosia vastaan voitto olisi suuri yllätys, vaikka kapasiteettia löytyykin.

Juoksunkulku: Makethemark pyrkii sisältä keulaan, mutta Coktail Fortuna lähtee rinnalta tosi reippaasti. Jos se pääsee edelle, johtopaikka voi olla tarjolla Sorbetille. Ja vaikkei olisikaan, on Örjan Kihlströmillä silti lähdön voitonavaimet käsissään.

Pelijakauma: Tasavahva suosikkipari Makethemark (31%) ja Sorbet (33%). Global Trustworthy (7%) on vielä liikaa pelattu.

Ranking: A) 1, 4 B) 7, 2, 5 C) 6, 3, 9, 11 D) 8, 10

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 1, 4
Suuri: 1, 4

Toto75-7

Suosikit: Tasokkaassa hopeadivisioonassa ykkösvihje 5 Esprit Sisulle. Heinäkuussa erittäin vahvoilla suorituksilla voittanut ruuna ei ollut huono viimeksikään, vaikka sijoitus jäi vaisuksi. Kaukaa 6. ulkoa ei vain ollut mahdollisuuksia korkeammalle kärjen lopettaessa kovaa. Erik Adielssonin ajokki tuli itsekin päätöslenkin 09,9-kyytiä. Nyt juoksupaikka löytyy huomattavasti lähempää kärkeä. Pikkulapun varmaksi. 2 Spickleback Facen taustat ennen viime starttia olivat epävarmoja, mutta itse kisassa ruuna punnersi 2. ulkoa hyvin perille asti. Parempaa voi hyvinkin olla luvassa, ja Robert Bergh voi olla verkkaisesti avaavalla 5-vuotiaalla aktiivinen jo matkan aikana. Vahvoja otteita kesällä esittänyt 1 Exclamation Mark antautui viimeksi 07-avauksen myötä pahoin keulasta, eikä valmentajan mukaan alustakaan sopinut jenkille. Se pitää tässä sisäradalta halutessaan keulat ja on vastaavalla matkalla siitä voittanutkin. Jos vire on edelleen hyvä, mahdollisuudet ovat olemassa.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Bucks To Burn teki viime kerralla kelpo lopetuksen 3. ulkoa, vaikkei totosijoille noussutkaan. Paikka ei ole paras mahdollinen, mutta toisaalta ruuna voi satsattaessa päästä monen hitaamman ohi alussa. 75-finaalipaikka on jo varma ja se voi heijastua taktiikkaankin. 4 Antonio Trotin menestystä on jo odoteltu ja viimeksi ruuna tekikin 3. ulkoa vankan 10-vauhtisen kirin näyttäen erinomaiselta. Samanlaisena korkealle, vaikka alussa se jääneekin taas taka-alalle. Keulasta viimeksi kontrolloinut 11 Ural on tällä kertaa muiden armoilla, sillä kahden viikon päässä siintävän finaalin alla sillä tuskin ollaan ensimmäisenä ajamassa eteenpäin. Vähemmän pelatuista kiinnostavin on 10 Donato E., jonka suhteen Jarno Kauhanen tuntuu löytäneen avaimet. Ruuna on näyttänyt kahdessa viime startissa oikein hyvältä ja on menestynyt 75-tasolla jo entisessä Ruotsin elämässään. 9 Perfect Dynamiten tehtävä takaa on varsin haasteellinen, mutta viime startin perusteella kunto vaikuttaa hyvältä. 7 Picasso on hyvässä vireessä, mutta finaalipaikan varmistaminen (5. sija riittää) on ensisijainen tavoite tällä kertaa.

Juoksunkulku: Exclamation Mark pitää sisältä keulapaikan ja siitä luultavasti myös ajetaan. Esprit Sisu lähtee keskeltä hyvin ja on kakkosvaihtoehto kärkeen. Sille kelpaa toinen ratakin, johon voi saada Spickleback Facen eteen.

Pelijakauma: Esprit Sisu (15%) ansaitsisi enemmän peliä. Ural (18%) on ylipelattu.

Ranking: A) 5, 2, 1 B) 8, 4, 11, 10, 9, 7 C) 3, 6, 12

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5
Suuri: 5, 2, 1, 8, 4, 11, 10, 9