Ravivihje: Toto64 Östersund 13.9.2019

Julkaistu:

Toto64
Illan Toto64-kierros juostaan Östersundissa. Peliaika päättyy klo 20.30.
Östersundin Toto64-kierros vaikuttaa etukäteen varsin selväpiirteiseltä. Rivin eniten pelatuin hevonen on ansaitusti Gazoline Mearas, jonka tappiolla on vaikea lähteä spekuloimaan.

Hieman elävämpää varmavalintaa koitetaan viidennessä kohteessa, jossa kovassa iskussa oleva Beware saa huippukuskin rattailleen ja tamma on etukäteen kierroksen maistuvin pelikohde.

Pienemmän systeemin kolmas varma on toisen kohteen Storm Teddy. Viimeksi sille oli Derby-karsinnassa kyyti liian kylmää, mutta nyt ori palaa "omiensa" pariin ja pienessä lähdössä 60 metrin takamatka on pelkkä hidaste.

Päivän pankki: 6 Gazoline Mearas (lähtö 6, Toto64-3)

Svante Båthin laajaa 3-vuotisarsenaalia edustava 6 Gazoline Mearas on ottanut voittonsa näytöstyyliin ja kuskien ei ole tarvinnut kuin nauttia kyydistä. Ruuna pystynee menemään tarvittaessa täyden matkan ainakin 14-kyytejä läpi. Kukaan tuskin lähtee urheilemaan sitä vastaan ja Erik Adielssonin ajokki päässee keulaan, josta tappiota olisi vaikea kuvitella. Gazoline Mearas on turvallinen varmavalinta sopivassa sakissa.

Päivän ideavarma: 10 Beware (lähtö 8, Toto64-5)

10 Bewarella voisi olla hiemankin paremmilla tuureilla kolme ykköstä peräkkäin. Toissa kerralla tamma teki rehdin ja pitkän kirin kolmannesta ulkoa häviten voiton vasta maalikamerassa. Viimeksikin se joutui tekemään kolmannesta ulkoa kaikki työt itse ja ainoastaan selässä liftannut tuli niukasti ohi. Beware on elämänsä kunnossa, vastus ei näytä pahalta ja kuski paranee oleellisesti Emilia Leon ottaessa ohjat. Beware ei ole edes lähtönsä suosikki, jota sen kuuluisi olla ehdottomasti olla.

Päivän ideaveto: 8 Digital Engine (lähtö 4, Toto64-1)

8 Digital Engine on tehnyt viime starteissaan sijoituksiaan parempia esityksiä. Toissa kerralla ruuna kiri seitsemännestä ulkoa rehdisti perille kovassa T75-lähdössä. Viimeksi se sai johtavan rinnalla selän eteensä kierros jäljellä ja vapaat kiriladut saadessaan kiri loppua parhaiten eikä hävinnyt 9 Orlando Trissille kuin mitan verran. Nyt Orlando Triss on lähes kolme kertaa enemmän pelattu kuin Digital Engine.

Päivän pommi: 10 Ippon Futura (lähtö 4, Toto64-1)

10 Ippon Futuran viimeisimmästä voitosta on kulunut melko tarkalleen vuoden päivät, mutta viime Gävlen kisan perusteella ruuna palaa pian voittokantaan. Ippon Futura teki ensimmäisen starttinsa Mats Djusen treenistä ja se pinkoi hieman omintakeisella tyylillään 11,0-vauhtia viimeisen kierroksen kirien rehdisti perille asti. Lähdön iso suosikki 2 Vincent Zaz palaa pitkältä tauolta ja sarjamääritys suosii takamatkan kolmikkoa eikä Ippon Futuran saisi olla vain neljä prosenttia pelattu.