Ravivihje: Toto64 Örebro 12.9.2019

Julkaistu:

Toto64
Illan Toto64-kierros juostaan Örebrossa. Peliaika päättyy klo 20.30.
Örebron päälähtönä ajetaan avoin 4-vuotiskoitos (T64-5), jossa voittaja kuittaa 125 000 kruunua. Iso palkinto onkin kerännyt varsin tasokkaan osallistujajoukon Evaluaten johdolla.

Päivän pankki löytyy avoimesta lähdöstä, jossa talvella kenties Ranskaan suuntaava Vainqueur R.P. kohtaa nyt aiempaa sopivamman vastuksen.

Päivän pankki: 6 Vainqueur R.P. (lähtö 6, Toto64-3)

6 Vainqueur R.P. on tehnyt pelkästään hyviä esityksiä Björn Goopin treeniin siirryttyään. Talvella Vincennesissäkin pärjännyt ori voitti toissa kerralla Solvallassa keulasta täysin pystyyn ja viimeksi hävisi kultadivarissa kovan matkavauhdin jälkeen samalta paikalta vain kovalle Volnik Du Krasille. Vainqueur R.P. pääsee nytkin keulaan ja varsin sopivan näköisessä porukassa sen tappiolla on vaikea spekuloida, kun pahin vastus 8 Lucifer Lanekin joutuu yrittämään ohitusta ulkopuolelta.

Päivän ideaveto: 11 Park View (lähtö 8, Toto64-4)

Norjalaisorin kiri jäi viime Ruotsin vierailullaan hieman torsoksi, joten ehkä senkin takia 11 Park View on jäänyt liikaa suosikkikaksikko 8 Evaluate & 9 Betting Gangster varjoon. Bjerken viime startissa Park View oli jälleen oma hyvä itsensä ja näytti Solvallan kisaa paremmalta. Paikka on tietysti hankala, mutta niin on muillakin suosikkihevosilla. Björn Goopin ajokki kirii lopussa korkealle ja optimitilanteessa se pääsee nauttimaan kirissä Betting Gangsterin vetoavusta. Vain 13% pelattuna Park View on pakkorasti.

Päivän ideaveto: 15 Guiseppe Boko (lähtö 5, Toto64-2)

15 Guiseppe Bokon viimeisintä kaksarisijaa pitää hakea yli vuoden takaa, mutta viimeksi se näytti tulemisen merkkejä. Kolmen kuukauden huililta palannut ruuna jäi alussa roikkumaan kolmannelle ja se joutui pakittelemaan aivan porukan hännille. Sieltä se teki vahvan kirin nousten neljänneksi. Lähtö oli toki heikkotasoinen pistelähtö, mutta Guiseppe Boko näytti aiempaa paremmalta ja nytkään ei ole mitään maailmankaatajia vastassa varsinkaan kun iso suosikki 5 Winnertakesitall jäi pois. Ruuna saa kyytiinsä Björn Goopin ja piippuhyllyn paikasta huolimatta se voi kiriä lopussa yllättävänkin korkealle.

Päivän pommi: 1 Cikoria Frazer (lähtö 4, Toto64-1)

1 Cikoria Frazer vakuutti toissa startissaan nuijimalla johtavan rinnalta selvään voittoon tullen 12,2-vauhtia viimeisen kierroksen. Viimeksi tamma sai kolmannesta sisältä kiritilat vasta loppusuoran alussa kirien sen jälkeen pirteästi ja tuli selkeästi voimia tallella maaliin. Ykkösradalta on tiedossa loistoreissu ja Petter Karlssonin ajokki kannattaa mahduttaa vain neljä prosenttia pelattuna lapuille mukaan.