Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 11.9.2019

Julkaistu:

Toto86
Xpress-kierroksen luottohevoset tulevat Solvallasta.
Keskiviikon 86-kierroksen tukipilareista Danilo Brick ja Victory Topline tulevat Timo Nurmoksen tallista. Päätöskohteessa uskotaan kapasiteetiltaan kovimman, My Tambourine Manin palaavan voittokantaan.

Vähemmän pelatuista maistuvia ovat mm. Rajah Press (86-1), Procalate (86-5) ja Infinitus (86-7).

Sääennusteet lupaavat Solvallaan illaksi poutaa, mutta Jägersrossa voidaan saada sadetta.


Toto86-1

Suosikit: Kierros avataan ärhäkällä 1140 metrin kisalla. Ykkösvihje 3 Mr Lindylle, joka on Färjestadin keulavoiton jälkeen jäänyt kahdesti 75-lähdössä vaille kiritilaa. Kunto lienee siis edelleen hyvä, eikä Veijo Heiskasen suojatti tarvitse ehkä tälle matkalle johtopaikkaakaan pystyäkseen voittoon. 5 M.T.Insider on tunnetusti Ruotsin nopein hevonen, mutta kärkipaikan nappaaminen kovien avaajien ulkopuolelta ei ole tässä silti aivan saletissa. Jos Olle Alsén siinä onnistuu, voitto on ulottuvilla, muussa tapauksessa tehtävästä tulee vaikea.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista kiinnostavin on 2 Rajah Press, joka teki Halmstadissa parijonosta asiallisen suorituksen. Lähtöpaikka mahdollistaa tässä ottelemisen voitosta. 4 Xlnt Chili Tripel oli lähellä onnistua torjumaan M.T.Insiderin Solvallan Elitloppet-sunnuntain 640 metrin kisassa ja yrittää samaa tietysti tässäkin. Viimeksi se taipui keulasta pahoin, joten vire on pieni arvoitus. Ulompaa yrittävien tehtävä ei näin lyhyellä matkalla ole kadehdittava, vaikka kaikilla on kyllä sinänsä potentiaalia.

Juoksunkulku: M.T.Insider on nopein, mutta onko riittävästi saadakseen keskeltä keulat? Rajah Press, Mr Lindy ja Xlnt Chili Tripel tähtäävät myös kärkeen. Niistä viime mainittu ei luultavasti omin avuin johtoon pääse, mutta voi auttaa Rajah Pressiä ja Mr Lindyä M.T.Insiderin torjumisessa.

Pelijakauma: Rajah Press (5%) on jäänyt aliarvostetuksi. Xlnt Chili Tripel (21%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 3, 5 B) 2, 4, 1, 8, 6, 7 C) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 3, 5, 2
Suuri: 3, 5, 2

Toto86-2

Suosikki: 5 Danilo Brick ei ole tänä vuonna vielä onnistunut, mutta tällä kertaa vastus olisi erittäin sopiva. Kahdella viime kerralla laukka on tullut heti alussa, mutta Derbyn karsinnasta poiketen tässä ei ole tarvetta satsata lähtöön, joka voisi tuoda askellukseen tarvittavaa varmuutta. Kapasiteetiltaan Jorma Kontion ajokki on lähtöön ylivertainen ja ehjällä suorituksella voitto irronnee. Laukkariski on toki aina olemassa, mutta sen myötä peliosuuskin jäänee maltilliseksi, joten kokeillaan varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Bottnas Easy Cash teki elokuussa asialliset suoritukset. Viimeksi toki voitto olisi jäänyt kaukaa parijonosta tulematta ilman kilpakumppanin laukkaa vähän ennen maalia. Kohtalainen avaaja voi päästä hakemaan vetotyöt ja voisi suosikin epäonnistuessa vetää perille. 2 Digital Class jäi toissa kerralla voimissaan pussiin, mutta laukkasi viimeksi heti kiihdytyksessä. Tamma on tauluaan tuntuvasti parempi ja kannattaa huomioida aikaisin, jos lähtöön laittaa enemmän merkkejä. 4 Quick C.D. ratkaisi viimeksi 4. ulkoa 11-lopetuksella, kuskinvahvistuksen kokeva 3 Enge Kevin suoritti 3. ulkoa tasaisesti.

Juoksunkulku: 6 Betting Rebel voi napata ulompaa ensimmäiset keulat, mutta selkä kelpaa. Jos Bottnas Easy Cash pääsee nousemaan ulos, se voi hakea kärkipaikan. Danilo Brick ottanee alun varman päälle, mutta etenee ravatessaan ajoissa vähintään toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Danilo Brick (41%) on riskeistä huolimatta ansaitusti selvä suosikki. Enge Kevin (16%) tuntuu ylipelatulta. Edullisia ovat Digital Class (4%) ja Quick C.D. (5%).

Ranking: A) 5 B) 1, 2, 4, 3, 8, 12 C) 9, 10, 11, 6, 7

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto86-3

Suosikit: Reipasta menoa on luvassa Jägersron toisessa kohteessakin. 1 Get Ready On Tour voitti toissa kerralla suvereenisti johtopaikalta ja tuli viimeksi 75-kisassa 3. sisältä hyvin saatuaan myöhään kiritilaa. Peter Untersteinerin ruuna lähtee kovaa, mutta keulapaikan puolustaminen voi silti olla tiukassa. Kärkiryhmään se joka tapauksessa pääsee ja on mahdollinen. Kahdesti keulasta voittanut 6 Taiga Woodland on suosikki samalle paikalle tässäkin. Aikaisemmin ajoittain tyyliongelmista kärsinyt 6-vuotias on mennyt nyt paremmin ja on ilman suurta revitystä jälleen mahdollinen voittaja.

Haastajat ja yllättäjät: Jos keulataisto venyy, löytyy lähdöstä mielenkiintoisia hevosia, jotka voivat nousta lopussa matsiin. 10 Hurricane River ei riittänyt toissa kerralla johtavan takaa Derbyfinaaliin ja laukkasi viimeksi samalta paikalta viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Kapasiteettinsa puolesta 4-vuotias riittää pitkälle. 9 Scotch Brodde ei ole ollut varsinaisesti mikään leijona, mutta näytti viimeksi 3. sisältä erittäin virkeältä ja varustetaan nyt jenkkikärryillä. 7 Cassiopeia sai Charlottenlundissa kärkipaikalla kovaa painetta alkumatkalla, mutta kesti siitä huolimatta hallittuun voittoon. Samanlaisena ei ulkona. Pommiosastolta mukaan poimitaan vielä 3 Havbergs Viking, joka jäi syyskuun alussa johtavan taakse kaikki tallella pakettiin.

Juoksunkulku: Get Ready On Tour lähtee reippaasti, mutta ulkoa syöksyvän Taiga Woodlandin torjuminen voi olla silti haasteellista. Eturivissä ei ole muutenkaan kovin hitaita, joten alku voi olla rivakka.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu pinnoissa ehkä liikaakin haastajista.

Ranking: A) 1, 6 B) 10, 9, 7, 3, 4, 12, 5, 8, 2 C) 11

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 1, 6, 10, 9, 7, 3
Suuri: 1, 6, 10, 9, 7, 3

Toto86-4

Suosikki: 4 Victory Topline on loistopaikalta vahvasti voitossa kiinni amatöörilähdössä. Takarivistä viimeksi startannut ruuna laukkasi lähtösuoran lopussa, mutta edellinen suoritus oli loistava, sillä 5-vuotias piti kovasta matkavauhdista huolimatta keulasta hallittuun voittoon. Patrick Hedqvist yrittää samaa taktiikkaa tässäkin, eikä amatöörikisaan tyypillinen vauhdinpitokaan ole ensimmäisenä suosikkia kaatamassa, kuten toissa kerralla nähtiin. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Rajah Silvio on selvästi kovin vastustaja. Mantorpin voitto tuli johtavan rinnalta, viimeksi ruuna ratkaisi 4. ulkoa 09-vauhtisella lopetuksella. Ilman järisyttävän kovaa alkuvauhtia suosikin tavoittaminen voi takaa olla hankalaa. 6 Chapuy lähtee Victory Toplinen tavoin reippaasti ja haastaa suosikin alussa. Örebron voitto tuli johtopaikalta, mutta starttiväli on nyt pitkänlainen. Ehkä Mats Holmstedtille kelpaa selkäjuoksukin, jos ja kun rakoja syntyy? 9 Bechamel ei pystynyt viimeksi ohituksiin 2. ulkoa, mutta suoritus oli kuitenkin asiallinen. Hyvällä juoksulla totosija ei ole mahdoton. 2 Aramis Amok voi päästä kärjen tuntumaan sisäradalle, josta sekin voisi riittää kärkipäähän. Viime suoritusten perusteella voitto on kuitenkin tiukassa. 5 Wind Knight oli viimeksi kohtalainen 2. ulkoa, mutta pystyy parempaankin. Samat sanat koskevat 7 Global Thunderia, jonka voimat taisivat kulua viimeksi johtavan takana jo matkan aikana turhaan virkeyteen.

Juoksunkulku: Aramis Amok lähtee reippaasti, mutta Victory Toplinen selkä kelpaa. Chapuy pyrkii edellisen ohi, muttei siinä ehkä onnistu.

Pelijakauma: Victory Toplinen (62%) pinnat ovat ylärajoilla, muttei lähdöstä mitään yksittäistä erityisen aliarvostettuakaan löydy.

Ranking: A) 4 B) 11, 6, 9, 2, 5, 7 C) 8, 1, 12, 3, 10

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto86-5

Suosikit: 8 Cash Flow ratkaisi Odensessa johtavan rinnalta varmasti ja otti elokussa parijonosta voitot sinnikkäillä esityksillä. Normaalia pidemmästä matkasta on sille tuskin haittaa ja Flemming Jensenin suojatti saa ulkoradaltakin ykköstipsin. Pelillisesti kiehtovin on 4 Procalate, joka voisi tällä kertaa päästä keulaan. Siitä se voitti keväällä 75-lähdönkin. Viime suoritukset ovat olleet takaa asiallisia. 5 Ilydia Boko ei saanut viime kerralla johtavan rinnalta otetta keulahevosesta, mutta tsemppasi toiseksi. Jos 4-vuotias välttää tässä saman juoksupaikan, voi se kamppailla voitostakin. 6 True Devotion teki toissa kerralla kelpo suorituksen johtavan rinnalta ja seurasi viimeksi 2. sisältä tasaisesti. Onnistuneella juoksulla silläkin on sanansa sanottavanaan.

Haastajat ja yllättäjät: Kelpo hevosia on muitakin. 2 Twinkle Face joutui taipumaan Derbystoet-karsinnassa keulasta lopulta finaalinkin vieneelle Racing Broddalle. Viimeksi tamma ei saanut 2. ulkoa mahdollisuutta lopussa. Myös Örebrossa 4. ulkoa mukavasti totoon kivunnut 9 Frances Yoda jäi viime kerralla alkulaukan jälkeen lopussa vaille väylää. 7 Ritz Guiness pystyy parhaimmillaan huippusuorituksiin ja ehkä kuskinvaihdos voisi sitä hieman piristää? Ei viime esityksissä varsinaisesti vikaa ole ollut, mutta ihan paras terä on jäänyt puuttumaan.

Juoksunkulku: 1 Firstlady Michelle tai 3 Marjons Ivory voi ottaa ensin keulat, mutta ulompaa kiihdyttävät ehkä torjuva Procalate on nopeasti rinnalla ja etenee kärkeen. Cash Flow kiertää jossain vaiheessa toisen radan vetäjäksi, jos muita halukkaita ei ole.

Pelijakauma: Cash Flow (37%) voi nousta liiankin selväksi pelisuosikiksi. Procalate (6%) on oikein edullinen.

Ranking: A) 8, 4, 5, 6 B) 2, 9, 7 C) 3, 1

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 8, 4, 5, 6, 2
Suuri: 8, 4, 5, 6, 2, 9, 7

Toto86-6

Suosikit: Tasainen on Solvallankin pieni tammalähtö. 8 I'm Sailing on osoittanut erinomaista kuntoa ja punnersi viimeksi päätöskierroksen vahvasti 12,1-vauhtia, vaikka joutui tulemaan sen kolmatta ilman vetoapua. Ulkorata on harvoin voittavalle hevoselle ja kuskille kuitenkin haastava paikka. 2 Divine vaikuttaa olevan nousukunnossa. Eskilstunassa Kai P. Jussila vaihtoi 2. ulkoa puolivälissä pykälää edemmäs ja tamma ratkaisi varmasti jo aikaisessa vaiheessa. Korkealle nytkin. 6 Indiana Boko ei ole saanut tänä vuonna pyörää pyörimään. Derbystoet-karsinnassa Jägersrossa se esiintyi jo ihan lupaavasti, muttei taas viimeksi näyttänyt alkulaukan jälkeen erityisen hyvältä. Kapasiteettia olisi.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Up To Me kiersi samaisessa Eskilstunan kisassa kolmannen kautta takasuoralla keulaan, mutta taipui aikaisin. Nopea 4-vuotias on nyt valmiiksi sisäradalla ja saa suotuisamman reissun. Ei unohdeta. 3 Lucky Babe ei ole esittänyt mitään urotekoja, vaan mennyt lähinnä tasaisesti. Alustavissa pinnoissa on kosolti ”kuskilisää”, toki Björn Goop voi tuoda tarvittavaa terävyyttäkin otteisiin. 5 Carisma Sisu teki Örebrossa parijonosta kohtalaisen suorituksen ja voi päästä nyt parempiin asemiin. 7 Musique d'Inverne esiintyi elokuussa asiallisesti, mutta on ollut sittemmin kerran poissa. Kysymysmerkki nyt, paikkakaan ei puolla.

Juoksunkulku: Up To Me lähtee hyvin, mutta hakenee viime suorituksen jälkeen selkäjuoksua. Carisma Sisu käynnistyy keskeltä mukavasti ja voi olla toisessa vaiheessa kärjessä.

Pelijakauma: Lucky Babe (21%) ja Musique d'Inverne (14%) ovat ylipelattuja. Divine (15%) ja yllättäjistä Up To Me (2%) ansaitsisivat enemmän huomiota.

Ranking: A) 8, 2, 6 B) 1, 3, 5, 7 C) 4

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 8, 6, 2
Suuri: 8, 6, 2, 1, 3, 5

Toto86-7

Suosikit: 2 Marcello Wibb on tehnyt heinäkuun keulavoiton jälkeen kovemmissa lähdöissä ihan kelpo suoritukset, mutta ehkä jotain on kuitenkin jäänyt puuttumaan. Viimeksi Derbyn karsinnassa 3. sisältä päätsöpuolikkaalla vapaata saanut ruuna tuli lopun 12,6-vauhtia, eikä pystynyt haastamaan kärkeä. Keulapaikka häämöttää ja tehtävä on sitä myöten otollinen, mutta jättisuosikkina siihen ei kuitenkaan tee tällä kertaa mieli luottaa. 3 Infinitus punnersi Bertmarks-karsinnassa toissa kerralla 2. ulkoa 10-lopetuksessa Man Of Steelin edelle, muttei saanut finaalissa 3. ulkoa mahdollisuutta lopussa. Olemus oli erittäin hyvä, eikä ykkössuosikin kukistamista voi tässä pitää mahdottomana, vaikka Joakim Lövgrenin 5-vuotias jääkin verkkaisempana alussa sen taakse.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Magic Happens ei ole edellisiä kehnompi, mutta antaa tietysti lähtöpaikassa tasoitusta. Jägersrossa se kiersi 3. ulkoa puolimatkassa johtavan rinnalle ja ratkaisi helposti. Viimeksi kohtalona oli pakitteleminen hännille, josta se kuitenkin tuli loppukurvin pienistä ongelmistakin huolimatta kirinsä alle 10-vauhtia osoittaen kunnon olevan kohdallaan. 5 Julia Af Solnäs joutui tarpomaan viimeksi Mellby Freen rinnalla toista rataa ja putosi ymmärrettävästi 08-lopetuksessa. Örebrossa tamma hallitsi keulasta kurakelissä. 6 Baxo Epice marssi Lundenissa keulaan reilu kierros ennen maalia, mutta tuli lopussa yhden ohittamaksi. Juoksun onnistuessa ei täysin ulkona. 1 Breidablis Cognac on pohjimmiltaan hyvä, mutta ruunan tyyli ei Tingsrydissä ollut lopussa enää erityisen sulavaa.

Juoksunkulku: Marcello Wibb ottanee kakkosradalta johtopaikan, vaikka myös Julia Af Solnäs pystyy avamaan keskeltä reippaasti.

Pelijakauma: Marcello Wibb (72%) on sopivasta tehtävästä huolimatta liian suuri suosikki. Infinitus (8%) on tuntuvasti aliarvostettu.

Ranking: A) 2, 3 B) 8, 5, 6, 1 C) 4, 11, 10, 7, 9

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3, 8, 5, 6

Toto86-8

Suosikit: Tasainen 4-vuotislähtö yritetään selvittää parhaalla hevosella. 8 My Tambourine Manin vuosi on ollut ohdakkeinen, mutta ruunauksen jäljiltä Derbykarsintaan viimeksi palannut menijä voisi olla nyt matkalla oikeaan suuntaan. Suoritus Jägersrossa oli 4. ulkoa aivan asiallinen, viimeisen kierroksen Nicklas Westerholmin valmennettava kulki 11,5-vauhtia. Jos vire on startin myötä mennyt eteenpäin, voitto on mahdollinen ulkoakin. Kokeillaan varmaksi. 10 Deede Star sai Rättvikin 75-lähdössä hyvän juoksun 2. ulkona ja oli suorastaan velvoitettu voittamaan. Ruunalla on ollut ongelmia varsinkin kaarteissa, eikä se tunnu pelisuosikkina kovin kiehtovalta takaa. Mahdollinen toki.

Haastajat ja yllättäjät: Lähtö on kauttaaltaan tasainen, eikä yksikään hevonen ole täysin vailla mahdollisuuksia. 3 Religious esiintyi Lahdessa 2. ulkoa hieman nihkeästi ja laukkasi viimeksi avauskurviin. Jenkkikärryjä kokeileva ori voi päästä nyt heti sisäradalle. Toinen suomalainen 5 MAS Capacity laukkasi viimeksi jo ennen linjaa, mutta osoitti aiemmin erinomaisia otteita. Ravilla ei ulkona. 4 Messiah näytti Derbyn karsinnassa 3. sisältä ihan hyvältä, vaikkei ollut mukana kärkikuvioissa missään vaiheessa. Jos lähtönopeuden puute ei aiheuta liian vaativaa juoksua, menestyminen on mahdollista. 1 Cesar F.C. ei ole mikään tähti, mutta kohtalaisen nopeana avaajana sillä on hyvällä reissulla mahdollisuudet kärkipäähän. 7 Manuzio Hanoverin suorituksissa ei ole ollut voitoista huolimatta erityistä loistokkuutta ja paikkakin on tasaiselle avaajalle hankala.

Juoksunkulku: Cesar F.C. ja Religious lienevät nopeimmat ensi metreillä, myös 6 K.S.Cascade pystyy avaamaan reippaasti. My Tambourine Man kiertää eteenpäin viimeistään puolimatkassa.

Pelijakauma: My Tambourine Manin (12%) pinnoissa on vielä selvästi nousuvaraa. Deede Star (31%) on ylipelattu, samoin Manuzio Hanover (15%) ja Messiah (18%). Religious (7%) ja MAS Capacity (3%) ovat jääneet aliarvostetuiksi.

Ranking: A) 8 B) 10, 3, 5, 4, 1, 7, 6, 2 C) 11, 9, 12

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 8
Suuri: 8