Ravivihje: Toto75 Solänget 7.9.2019

Julkaistu:

Toto75
Sade vaikeuttaa lauantain 75-riviä?
Solängetin rata Örnsköldsvikissä isännöi lauantain 75-kierrosta. Rivin suurimmat suosikit eivät tunnu täysin luotettavilta, joten läpivarmoiksi nousevat maltillisemmin pelatut Delsbofaks ja Global Undecided.

Mika Forss ja Peter Ingves lukeutuvat kierroksen avainohjastajiin. Viime mainittu yrittää uusia Dreammokon rattailla vuoden takaisen ykkössijan Silverörnen-lähdössä.

Lauantain olosuhteet aiheuttavat myös oman päänvaivansa, sillä pohjoiseen on luvattu sateita.


Toto75-1

Suosikit: Hyvää virettä jo pidempään osoittanut 5 Gold Narva voitti Härmässä keulasoololla todella tyylikkäästi ja on samanlaisena tässäkin mahdollinen. Sisempääkin avataan reippaasti, mutta keskeltä Ulf Ohlssonin taakseen saava suomalaisori voi silti napata keulat. 1 Arras Cando on sisältä kovin vastustaja kiihdytyksessä ja ehkä muutenkin. Bergsåkerissa se tosin tuli kärkipaikalta yhden ohittamaksi lopussa. Keulat pitäessään matsissa. 2 Maximus M.M. hallitsi Eskilstunassa keulasta ja tuli Hagmyrenin 75-lähdössäkin lopun sisältä juosten. Arras Candon ohi pääseminen rinnalta ei ehkä onnistu, mutta silti mahdollinen menestyjä. 9 S.G.Charpentierin veto ei viimeksi kantanut parijonosta perille asti ja ravikin heikkeni loppua kohti. Puolet lyhyempi matka voi siltä osin olla etu. Kapasiteetti riittää ja ruuna voi nousta lopussa taistoon. Voitto ratkaistaneen tämän nelikon kesken.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Uncertain When ei riittänyt viimeksi 2. ulkoa perille asti, mutta startti alla ja paremmalla kuskilla parempaakin voi olla luvassa. Avauskurviin viimeksi laukannut 10 Major Vici voitti toissa kerralla sisältä hyvällä ajalla. Lyhyt matka ei toki puolla. 4 Lyckans Star oli viimeksi vaisu, mutta on pohjimmiltaan 75-tasolle kelpo tekijä. 6 Tempel L.B. ei sen sijaan riittänyt Rättvikin 75:ssä. Viimeksi se hallitsi helpompaa lähtöä keulasta.

Juoksunkulku: Suosikkitrio ottaa yhteen heti kiihdytyksessä. Gold Narvalla on keskeltä mahdollisuus Arras Candon ohitukseen.

Pelijakauma: Suosikkien osalta ansaitusti tasaista. Gold Narvan (24%) kuuluisi olla niukka suosikki. Arras Cando (28%) on hieman yliarvostettu.

Ranking: A) 5, 1, 2, 9 B) 3, 10, 4, 6 C) 12, 7, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5, 1, 2, 9
Suuri: 5, 1, 2, 9

Toto75-2

Suosikki: Tammojen tasoitus ei ole tasoltaan häävi ja 1 Dixie Brickillä on ravilla hyvä voittosauma. Sisärata on sille paras paikka lähteä, mutta epäonnistumisen riski on siitä huolimatta jonkinlainen. Kunnossa ei ole vikaa. Örebrossa 4-vuotias kiersi 3. ulkoa puolivälissä johtavan rinnalle, söi keulahevosen ja vastasi vielä ulkoa kirineelle. Axevallassa se laukkasi voiton muutama metri ennen maalia. Pikkulapun varmaksi, mutta isompaan haetaan maksavampiakin.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Walkie Talkie laukkasi viimeksi yllättäen alussa, mutta muuten Per Linderothin suojatti on esiintynyt varmasti. Hagmyrenissä se kesti kunnialla perille, vaikka joutui kirissä melko ulos. Suosikin tavoin epäonnistumisriski on myös 12 Ginny Weasleyllä, joka laukkasi viimeksi avauskurviin mentäessä. Tehtävä muuten on sille 40 metrin pakista huolimatta monia aiempia kertoja sopivampi. 6 Quantum Estelle erkani viimeksi varmaan voittoon edettyään keulaan 1300 metriä ennen maalia. Tomas Petterssonin ajokki pääsee voltista rivakasti liikkeelle ja on takamatkaltakin nopeasti kärkiryhmässä. 2 Lisa S.E. on tehnyt kelpo suorituksia, eikä ole kirjavassa lähdössä hyvällä juoksulla mahdoton, jos suosikit epäonnistuvat. Mahdollinen siinä tapauksessa voisi olla myös asiallisesti toista rataa ilman vetoapua Eskilstunassa pinnistellyt 11 Sheilah Laday.

Juoksunkulku: Dixie Brick voi pitää ravatessaan suoraankin keulat, mutta saanee haettua vetotyöt joka tapauksessa. Jos suosikille tulee hankaluuksia, edennee Quantum Estelle takaa kärkeen.

Pelijakauma: Dixie Brick (47%) on selvä pelisuosikki, kuten pitääkin. Quantum Estelle (6%) voisi olla vähän enemmän pelattu.

Ranking: A) 1 B) 7, 12, 6, 2, 11 C) 3, 9, 4, 8, 10 D) 5

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1
Suuri: 1, 7, 12, 6, 2, 11

Toto75-3

Suosikit: 12 Istanbul Boko on ehtinyt jo osoittaa riittävyytensä lauantaitasolla, vaikkei voittoja ole tullutkaan. Åbyn kisassa se punnersi johtavan rinnalta hyvin maaliin saakka. Derbyn karsinnassa paukut eivät riittäneet 2. ulkoa, mutta suoritus oli aivan asiallinen. Piippuhyllyn paikaltakin voitto on ulottuvilla, sillä vastus on aiempaa selvästi kevyempi. Yhden kaverin Timo Nurmoksen suojatti kuitenkin lapulle saa, ja se on poisjäännin myötä sisäradalta matkaan pääsevä 2 Lolee Trizzofrock. Keulavoitot kesäkuussa ottanut ruuna palasi viimeksi parin kuukauden paussilta ja väänsi hyvin johtavan rinnalta. Keulasta tai sen tuntumasta voitto ei yllättäisi, jos suosikille tulee ylimääräisiä metrejä.

Haastajat ja yllättäjät: Usein kärkipäähän sijoittunut 6 Nisse Sånna oli viimeksi keulassa tosi paineissaan, mutta kesti silti varmaan voittoon. Erik Adielssonin avulla saumat keulan nappaamisen juoksuradalta ovat tässäkin. Mahdolliset vetiset olosuhteet tuskin kuitenkaan puoltavat, jos ruuna on virkeällä päällä. 4 Kahlua Bishop on ottanut vähän mitäänsanomattomia voittoja ja joutuu nyt kovempaan testiin. Kenkiä on tarkoitus riisua tällä kertaa. Alussa se ei ole nopeimpia, mutta toki ykköset ovat tulleetkin parijonosta. 8 Klose joutui antautumaan viimeksi Highspeed Dynamiten paineen alla aikaisin, mutta aiempien suoritusten perusteella ruuna pystyy parempaankin. Tasaisen suorituksen 3. ulkoa samassa lähdössä tehnyt 10 Staro Mary Lou voi olla tässäkin onnistuessaan totossa.

Juoksunkulku: Lolee Trizzofrock saa alussa haasteen juoksuratojen hevosilta, joista Nisse Sånna on kiinnostuneempi keulapaikasta. Istanbul Boko kiertää toisen radan vetäjäksi, jos vauhti laskee.

Pelijakauma: Nisse Sånna (22%) tuntuu yliarvostetulta.

Ranking: A) 12, 2 B) 6, 4, 8, 10, 3, 11, 7 C) 9, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 12, 2
Suuri: 12, 2

Toto75-4

Suosikit: 6 Delsbofaksin voittotili on tämän vuoden osalta vielä avaamatta, mutta viime startin perusteella tässä voisi olla paikka korjata tilanne. Rättvikissä se ei saanut takamatkalta otetta kärkihevosista missään vaiheessa, mutta väänsi viimeksi johtavan rinnalta todella vahvasti ja hävisi vasta maalikuvassa taaempaa kirineelle 14 Lukas Rauenille. Asetelmat ovat kaksikosta vahvasti ensin mainitun puolella ja Ulf Ohsson yrittänee pitää kovimman vastustajan loitolla alusta alkaen. Kokeillaan varmaksi! Lukas Rauen on tehnyt erinomaista jälkeä, mutta tehtävä takamatkan takarivistä ei ole kadehdittava. Toki sillä on silti saumat nousta kärkeen.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Spang Viktor vaikuttaa paalun potentiaalisimmalta, vaikka viime starteissa menestystä ei ole tullutkaan. Heinäkuun kisassa se laukkasi voimissaan sisällä loppukurvissa. Keulasta Björn Karlssonin suojatti voisi vetää pitkäänkin. 12 Don Viking oli viimeksi johtopaikalta omaa luokkaansa ja omaa mahdollisuuksia nytkin, vaikka tehtävä on takaa täysin erilainen. 10 Zitor pystyy hyödyntämään juoksuratansa, mutta maili lienee nopealle oriille parempi matka. Viimeksi se taipui hieman lopussa noustuaan puolimatkassa toisen radan vetäjäksi. 3 Järvsö Fux on mennyt tuloksellisesti hyvin, mutta ruunaa on joutunut kannattelemaan melko tavalla lopussa. Koveneva vastus voi aiheuttaa sille ongelmia. 8 Husnäs Elving on erittäin epävarma, mutta samalla varsin kyvykäs tapaus. Viimeksi tuli hallittu voitto, vaikka ruuna laukkasikin keulasta viimeisellä takasuoralla.

Juoksunkulku: 1 Optandsfröken voi pitää aluksi keulat, mutta viime kerran taipumisen jälkeen selkä kelvannee. Spang Viktor tai Järvsö Fux kärkeen, ellei Zitor ehdi takamatkan juoksuradalta niiden edelle.

Pelijakauma: Delsbofaks (17%) on Lukas Raueniin (27%) nähden asetelmat huomioiden edullinen. Järvsö Fux (18%) on selvästi liikaa luotettu.

Ranking: A) 6, 14 B) 2, 12, 10, 3, 8, 4, 9 C) 11, 1, 15, 5, 7, 13 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-5

Suosikit: Pinnojen valossa tasaisen pronssidivarin kiehtovin on erinomaista virettä osoittanut 7 From The Mine. Viime kerralla sijoitus jäi vaatimattomaksi, mutta 4. sisältä lopussa ulos noussut ruuna tuli juosten. Kuukautta aiemmin se ratkaisi 2. ulkoa erittäin hyvällä tyylillä. Juoksun onnistumisesta ei ulkoa tietysti ole takeita. 5 Mr Clayton J.F. sai Bergsåkerissa 3. sisältä myöhään tilaa ja tuli ihan hyvällä otteella perille. Jos 4-vuotias pääsee keulaan, mahdollisuudet nousisivat oleellisesti, vaikkei voittojen puuttuminen olekaan sen kohdalla aivan pelkkää sattumaa. 1 Corroded nousi toissa kerralla 4. ulkoa niukkaan voittoon ja esiintyi viimeksikin parijonosta asiallisesti. Keulapaikan puolustaminen ei onnistune, mutta juoksusta voi tulla suotuisa.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Final Dreamin kunnossa ei ole vikaa, vaikka sijoitukset ovatkin laskusuuntaisia. Sekä Åbyssä että Bergsåkerissa se on menettänyt asemia väsyneen keulahevosen takana. 3 Grandfather Bill voitti kesällä pari kertaa 75-lähdön keulasta, mutta viimeksi sen eväät ehtyivät kirissä. Yksi mahdollista, jos vire on kohdallaan. 4 Cobourg Hanover ei ole erinomaisesta tulosrivistä huolimatta osoittanut mitään loisto-otteita. Jenkki ottanee ensimmäiset keulat, mutta taktiikka sen jälkeen on arvoitus. Johtopaikalta tehtävä voi olla turhan kova. 12 Flaming Ace Sisu on tullut kovissa 4-vuotiskisoissa takaa hyvin perille. Spurtti voi purra tässäkin hyvin. 6 Marciano ei näyttänyt viimeksi hyvältä missään vaiheessa juoksua, mutta edellisissä starteissa ruunan suoritukset olivat lupaavia. Arvoitus nyt. Rauhattomassa lähdössä myös hyvän peruskapasiteetin omaava 11 Zorro Swing ja pohjoiseen siirtynyt 8 Silent Hill voivat yltää korkealle.

Juoksunkulku: Corroded pyrkii sisältä rivakasti liikkeelle, mutta Cobourg Hanover on keskeltä suosikki keulapaikan ottajaksi. Jos sillä halutaan ajaa takaa, Mr Clayton J.F. edennee johtoon.

Pelijakauma: From The Mine (9%) on edullinen. Grandfather Bill (16%) ja Cobourg Hanover (15%) tuntuvat yliarvostetuilta. Final Dream (4%) on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Ranking: A) 7, 5, 1 B) 10, 3, 4, 12, 6, 11, 8 C) 9, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 7, 5, 1, 10, 3, 4, 12, 6
Suuri: 7, 5, 1, 10, 3, 4, 12, 6, 11, 8

Toto75-6

Suosikki: 6 Dreammoko on suuri suosikki päivän päälähtöön. Björn Goopille siirtynyt ori on osoittanut vahvaa virettä. Solvallassa se niputti köykäiset vastustajansa 3. ulkoa näytöstyyliin, Bergsåkerissa Elian Web pääsi keulasta karkuun. Viimeiset 700 metriä ranskalainen polki kuitenkin 09,2-vauhtia. Aktiivisella taktiikalla Peter Ingves voi päästä heti alussa kovimpien vastustajien etupuolelle kysymään keulaa ja voitto olisi silloin lähellä. Mikään voittokone ranskalainen ei ole ollut, eikä kiinnosta kovilla prosenteilla varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Shocking Superman laukkasi viimeksi 4. ulkoa loppusuoralle kaarruttaessa. Edellinen esitys Bergsåkerissa oli sellainen, ettei sen toistaessaan Dreammokon lyöminenkään olisi mahdotonta. Emilia Leon ajokki iski 2. ulkoa lopun 07-vauhtia ja löi Muscle Hustlen. Myös 5 Selmer I.H. olisi parhaassa iskussaan erittäin mielenkiintoinen menijä tähän, mutta hyvän Tornion suorituksen jälkeen viime startit ovat jättäneet taas kysymyksiä ilmaan. Viimeksi toki tehtäväkin pitkältä takamatkalta oli aivan toivoton, vaikka ruuna kulki viimeiset 2400 metriä 11,8-vauhtia. Keulasta toissa kerralla hallinnut 1 Going For Gold Zaz jäi viimeksi voimissaan pussiin. Hyvällä juoksulla ei ulkona kärkikuvioista tässäkään. Vanha sotaratsu 11 On Track Piratenkaan ei ole koskaan täysin pihalla kun kelitkin menevät sille suosiollisempaan suuntaan. 8 Diamanten laukkasi viimeksi jo avauskurvissa. Perusluokaltaan se on lähdön ehdotonta eliittiä ja pienellä peliosuudella kelpo merkki. Myös Jörgen Westholmin kaksikko 9 Apollon de Kacy7 Usain Henna omaa edellytyksiä yllätykseen.

Juoksunkulku: 2 Officer C.D. ja 4 Digital Ink ovat liukkaimpia, mutta molemmat hakevat selkäjuoksua. Dreammoko päässee Selmer I.H:n ja Shocking Supermanin etupuolelle hakemaan vetotöitä.

Pelijakauma: Dreammokon (66%) suosikkiasema on liian suuri. Takaa löytyy useampia turhan vähälle pelille jääneitä.

Ranking: A) 6 B) 3, 5, 1, 11, 8, 9, 7 C) 4, 12, 2, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 3, 5
Suuri: 6, 3, 5, 1, 11, 8, 9, 7

Toto75-7

Suosikit: 3 Global Undecided aloitti elokuun murskaavalla finaalivoitolla Åbyssä, mutta viimeksi kaukaa parijonosta kolmatta pitkin yrittäneen ruunan kiri tyssäsi jo takasuoralla ja ohjastajakin luovutti. Olemukseltaan 5-vuotias vaikutti kyllä lopussa aivan normaalilta. Vaikuttaa siltä, että vahva menijä viihtyy selvästi parhaiten kun pääsee hyvissä ajoin kärjen kimppuun ja tässä siihen voi olla hyvältä lähtöpaikalta tilaisuus. Kun pahin vastustaja on takarivissä, kokeillaan varmaksi. 11 Very Kronos otti Örebrossa pitkän tauon jälkeen varman keulavoiton ja vire on tuskin tässä huonompi. Epäonnistumisriski sillä on edelleen, mutta lähtöpaikka ei sinänsä ole este kovaluokkaisen oriin menestymiselle, jos se vain on ”oikealla” jalalla liikkeellä.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Weekend Fun ei saanut viimeksi 4. sisältä täyttä mahdollisuutta lopussa ja voimia saattoi jäädä käyttämättäkin. Tässä sillä on tilaisuus napata ainakin ensimmäiset keulat ja kärkiporukasta menestymismahdollisuudet ovat olemassa. Molempien edellä mainittujen lyöminen voi olla vaikeaa, jos ne onnistuvat suorituksissaan. 8 Eldorado B. luovutti viimeksi vetotyöt Uralille ja seurasi lopussa maksimisijoitukseen. Oriin nopeus riittää ulkoakin hyvin asemien hankkimiseen, jos sitä halutaan alussa käyttää. Vire ei kuitenkaan viime starttien perusteella ole aivan tapissaan. 12 Sign Me Up Too esiintyi toissa kerralla takaa nihkeästi, mutta hallitsi viimeksi keulasta. Paikka vaikeuttaa, mutta kyseessä on kyvykäs hevonen. 5 Destiny Amin viime startti meni täysin pieleen, mutta Dannerossa ori seurasi Elian Webin takana positiivisesti toiseksi. Jos pelisuosikeille tulee ongelmia, voivat myös 6 Höwings Star ja 10 Eder Bob olla mahdollisia kärkipäähän.

Juoksunkulku: Weekend Fun ottanee keskeltä keulat. Eldorado B. on nopeampi, mutta ulkoa edellisen ohi pääseminen voi olla liian vaativa tehtävä. Global Undecided pyrkii johtavan rinnalle avauskierroksen aikana.

Pelijakauma: Global Undecided (36%) voisi olla Very Kronokseen (31%) nähden vähän selvempikin suosikki.

Ranking: A) 3, 11 B) 4, 8, 12, 5, 6, 10 C) 2, 1, 7, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3
Suuri: 3