Ravivihje: Toto75 Jägersro 1.9.2019

Julkaistu:

Toto75
Sunnuntain upeatasoinen Toto75-kierros juostaan Jägersrossa. Peliaika päättyy klo 16.00.
Kohokohtina ovat tietysti Derbyt. Tammaderbyssä (klo 16.45) on erityisen vahva suomalaislataus, kun Staro Miami lähtee tavoittelemaan isoa rahaa yhtenä suosikeista. Campo Bahia on puolestaan itseoikeutetusti suuri suosikki voittamaan varsinaisen Derbyn (klo 17.59).

Toto75-systeemit rakennetaan kahden varman varaan, Campo Bahian ja päätöskohteen Recklessin. Pienemmässä systeemissä kolmanneksi tukipilariksi lyödään Callmesally (75-2). Kierroksen eniten pelatuin hevonen Heart Of Steel (T75-1) saa yhden maistuvan varmistusmerkin.

Päivän Pankki: 3 Campo Bahia (lähtö 11, Toto75-6)

3 Campo Bahia on yksi ravimaailman kiinnostavimmista hevosista tällä hetkellä ja sitä veikkaillaan jo nyt ruotsalaisten suurimmaksi toivoksi ensi vuoden Elitloppetiin. Ori palasi yli kolmen kuukauden tauolta Derbykarsintaan, eikä huili ei näkynyt otteissa. Tyyli, jolla Campo Bahia irroitti keulasta yhteen askeleeseen oli jälleen mallia veret seisauttava. Conrad Lugauerin suojatti ei ole alkumetreillä nopein, mutta tuskin kukaan haluaa Campo Bahian mankelin alle ja keulapaikka lienee sille jatkossa tarjolla.

Päivän Pankki: 10 Reckless (lähtö 12, Toto75-7)

10 Reckless oli viimeksi mukana Propulsionin voittamassa Åby Stora Prissa. Ori sai loppusuoran alussa kiritilat toisesta ulkoa ja kiri hyvin neljänneksi, aiemmin tilaa saadessaan se olisi todennäköisesti ollut kolmas. Björn Goopin ajokki on pitkien matkojen spesialisti ja luonnollisesti vastus helpottuu nyt todella tuntuvasti. Pienessä lähdössä se pääsee lähelle kärkeä ja iskee lopussa tavaramerkkinsä eli terävän kirin.

Päivän Ideavarma: 7 Callmesally (lähtö 7, Toto75-2)

Mikko Ahon treenaama 7 Callmesally ei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta juoksukin meni toki vaikeaksi. Tamma on luokaltaan lähdön paras hevonen ja kokee nyt hurjan kuskinparannuksen Örjan Kihlströmin ottaessa ohjat. Jos juoksu onnistuu vähääkään seiskaradalta, niin Callmesally nousee lopussa korkealle. 16 prosenttisena se on varsin maistuva merkki ja tamma lyödäänkin pienempään systeemiin varmaksi.

Hyvä Suomi -veto/Päivän ideaveto: 3 Staro Miami (lähtö 8, Toto75-3)

Martti Simosen omistama, Aripekka Pakkasen treenaama ja Mika Forssin ohjastama 3 Staro Miami ei vakuuttanut voitostaan huolimatta karsinnassa ja on kenties sen vuoksi jäänyt liikaa 4 Cönrads Rödluvan ja 5 Activatedin varjoon. Staro Miami otti karsinnassa viimeisellä takasuoralla omituisen "välipysähdyksen" eikä näyttänyt lainkaan voittajalta, mutta punnersi luokallaan kuitenkin voittoon. Nyt finaalissa nähdään taatusti aivan erilainen esitys ja luokka sillä riittää suosikkikaksikon kukistamiseen. Tammalla ei ole juuri satsattu lähtöön ja se varmasti lähtisi kovaa liikkeelle, mutta tuskin kuitenkaan pystyy ainakaan suorilta pääsemään keulaan. Joka tapauksessa se saa hyvän juoksun ja kirii viimeistään lopussa korkealle.

Päivän ideaveto: 1 Mellby Drake (lähtö 6, Toto75-1)

1 Mellby Drake koki viimeksi häiriötä "keltaisen miehen" toimesta ja ilman sitä ruuna olisi ollut ainakin lähempänä voittanutta. Robert Berghin ajokki lähtee hyvin liikkeelle ja jos se onnistuisi puolustamaan keulapaikan itsellään, niin Mellby Drake tarjoaa ainakin hyvän vastuksen 4 Heart of Steelille. Prosenttiero 76-8 on turhan iso, vaikka Heart of Steel on toki vakuuttava ollutkin kovatasoisemmissa lähdöissä.