Ravivihje: Toto64 Boden 29.8.2019

Julkaistu:

Toto64
Illan Toto64-kierros juostaan Bodenissa. Parhaat varmat löytyvät Mika Forssin ajokeista.
Tuttuun tyyliin Bodeniin lähtee kruunujahtiin runsas suomalaisedustus ympäri pitkää maatamme. Vaikkei mikään ole raviurheilussa varmaa, niin ainakin se on, ettei suomalaiset tälläkään kertaa jää ilman voittoa. Illan selvästi suurimmat setelit jaetaan Toto64-päätöskohteessa, jossa voittaja kuittaa 100 000 kruunua ja se on monellakin tavalla ravien herkkupala.

Mika Forss dominoi viikko sitten Bodenin raveissa voittamalla neljä lähtöä ja myös tänään Forssilla on mahdollisuus useampaankin "tolppaan". Paras sauma on Höwings Star, joka luotetaan vihjesysteemeissä toiseksi tukipilariksi. Varmaksi lyödään myös Forssin itsensä treenaama Valiant Dream, joka juoksee jo mainitussa illan päälähdössä. Kierroksen eniten pelatuin hevonen Don Viking puolestaan varmistetaan, yli 70% peliosuus on sille liikaa.

Päivän pankki: 1 Höwings Star (lähtö 6, Toto64-3)

1 Höwings Star on noussut hirmuiskuun ja lähtee kisaan kolmen startin voittoputkessa. Voittoputki alkoi Lyckselen rakettikirillä kolmannesta ulkoa. Dannerossa se avasi takamatkasta huolimatta keulaan jo 300 metrin juoksun jälkeen ja viimeksi Skellefteåssa ruuna pakeni samaiselta keulapaikalta maisemiin. Höwings Star on monipuolinen hevonen, se menee matkan kuin matkan, tulee sekä keulasta että selästä ja suorittaa hyvin myös kengät jalassa. Paperilla illan tehtävässä moni asia puoltaa. Vastus on sopivan näköinen, ruuna päässee keulaan ja kuskikin vahvistuu Mika Forssin tarttuessa ohjiin. Vaikka alussa Höwings Star menettäisikin keulapaikan, niin todennäköisesti se pääsee silti etenemään alkumatkasta kärkipaikalle ennen kuin etukäteen selvästi pahin vastus 7 Mr Golden Quick ehtii apajille.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän ideavarma: 11 Valiant Dream (lähtö 9, Toto64-6)

11 Valiant Dream on tehnyt selvää jälkeä Mika Forssin treeniin siirryttyään, kolme starttia - kolme voittoa. Jokaisella kerralla ruuna on vieläpä tehnyt ison vaikutuksen. Vermossa ruuna joutui spurttailemaan matkalla monta kertaa irroten silti hallittuun voittoon. Porissa se meni huipputuloksen johtavan rinnalta. Lahden kunkkariviikonlopun startissaan Valiant Dream puolestaan irrotti keulasta ylivoimavoittoon, tullen viimeiset sadat metrit alle kymppiä. Ruuna on ollut niin jäätävä, että sillä on vielä paljon juoksematonta rahaa ja nämä sarjat se kahlaa nopeasti läpi. Vastus on nyt aiempia kisoja vaativampi, mutta tasollaan suorittaessaan Valiant Dream nousee huonolta lähtöpaikaltaankin korkealle. Mikäli keulapäässä vauhti rauhoittuu, todennäköisesti Mika Forss ajaa aikaisessa vaiheessa eteenpäin. Luonnollisestikaan ruotsalaiset eivät ole opiskelleet Valiant Dreamin hyvyyttä ja sen peliosuus 33% tuntuu melkoiselta tarjoukselta.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän ideaveto: 6 Sweet Orphan Boy (lähtö 5, Toto64-2)

Mika Haapakankaan hyväkuntoisen tallin 6 Sweet Orphan Boy tuli toissa kerralla pitkän kirin hyvin perille asti ja viimeksi olikin vuoden avausvoiton vuoro. Ori jäi painamaan keulassa rankasti ohjille ja kymppivauhtisen avauksen jälkeen kierroskin reipasteltiin 13-kyytejä. Kovasta avaustonnista huolimatta Jonathan Carren ajokki irtosi lopussa ylivoimaiseen voittoon. Lähtö oli toki heikkotasoinen pistelähtö, mutta esitys oli hyvä eikä nytkään mitään maailmankaatajia ole vastassa. Ori saanee hyvät asemat ja kahdeksan prosentin peliosuus on liian vähän.

Päivän pommi: 5 Björlifant (lähtö 7, Toto64-4)

5 Björlifant oli hyvä heinäkuun Skellefteån starteissaan. Ensimmäisessä se kiri hyvin kolmannesta sisältä 23-lopetuksessa kovassa porukassa. Jälkimmäisessä ori tuli johtavan rinnalta päätöskierroksen helpon oloisesti 22,6-kyytiä voittaen pystyyn. Toki kyseinen lähtö oli tasoltaan vaisu, mutta Björlifantin ajokin olemus oli hieno ja se näytti myös vauhtiensa riittävän. Harstadin viime startissa ori laukkasi kierros jäljellä takajoukoissa menettäen mahdollisuutensa ja sen startin voi unohtaa. Kaiken pitää mennä putkeen mikäli Roger Nilssonin ajokki meinaa kukistaa suosikkikaksikko 3 Don Vikingin ja 8 Kringlers Viktorin, mutta kolme prosenttia on silti liian vähän.