Ravivihje: Toto75 Bergsåker 23.8.2019

Julkaistu:

Toto75
Perjantai-illan Toto75-kierros ratkotaan Bergsåkerissa. Peliaika päättyy kello 20.30.
Bergsåkerin kaksipäiväisten ravijuhlien ensimmäinen ilta tarjoaa seuraajilleen laadukasta urheilua ja kiinnostavaa pelattavaa, joten mikäs sen parempi tapa onkaan virittäytyä huomiseen raviväen karkkipäivään. Lähdöissä riittää ilahduttavan paljon myös suomalaisväriä niin hevosissa, treenareissa kuin kuskeissakin.

Illan päälähtönä ajetaan 250 000 kruunun ykköspalkinnolla ajettava Nahars lopp, jossa sarjamääritys on varsin mielenkiintoinen. 3-vuotiaat saavat 40 metriä hyvitystä 4-vuotiaisiin, jotka saavat puolestaan 20 metriä etumatkaa 5-vuotiaisiin. Sarjamääritys on selvästi onnistunut, sillä lähtö on tasoltaan jäätävä. Paalun huippulupaus Poweria lähtevät jahtaamaan takamatkoilta mm. Eelis, Fleet Admiral ja Selmer I.H. Puolestaan avoimessa lähdössä Suomen toivo Elian Web koittaa mailin pyrähdyksessä pitää takanaan Dreammokon ja Caid Griffin.

Toto75-kohteissa löytyy kelpo varmaehdokkaita lähes jokaisesta lähdöstä ja rivi vaikuttaa etukäteen varsin selväpiirteiseltä. Elävyyttä haetaan rastaamalla varmaksi kaksi maistuvaa hevosta, jotka eivät jostain syystä ole edes lähtönsä suosikkeja – toki iltaa kohti asiat saattavat muuttua.

Päivän ideavarma: 9 Dreammoko (lähtö 7, Toto75-3)

Dreammoko avasi huippuesityksellä Björn Goopin treenistä. 40 metrin takamatkalta lähtenyt ori pääsi sujuvasti kolmanteen ulos ja kuskin antaessa menoluvan noin 800 metriä ennen maalia, radalla liikkui vain yksi hevonen. Dreammoko paiskasi lyhyellä matkalla kyselemättä keulaan jatkaen murskaavaan voittoon kovalla täyden matkan volttituloksella 11,9. Viimeiset 700 metriä se tuli 08,9-kyytiä, mutta vielä aikoja ja kellotuksia enemmän vaikutti olemus, joka oli Dreammokolla aivan jäätävän hieno. Vastustajien kannalta pelottavaa on, että ori saattaa vielä parantaa entisestään ja 5 Elian Web saa pistellä tosissaan tossua toisen eteen mikäli meinaa Dreammokon pitää loppukirissä takanaan.

Päivän ideavarma: 5 Brenne Järven (lähtö 6, Toto75-4)

Brenne Järven avasi viimeksi Jörgen Westholmin treenistä hyvällä esityksellä. Ruuna kiersi takaporukoista kärjen tuntumaan viimeiselle takasuoralle mentäessä ja ratkaisi maalisuoralla homman varmasti edukseen. Viimeisen tonnin ruuna polki 24,2-kyytiä. Voittomarginaali ei ollut iso, mutta ruunalla pyöri iloisesti korvat vielä maalin kohdalla ja kuski sai keskittyä viimeiset 100 metriä maisemien katseluun, joten voimia jäi selvästi paljon varastoon. Brenne Järven palasi tuohon kisaan tauolta, joten oletettavasti parantaa yhä saatuaan startin alle. Vastus voisi olla nyt kovempikin, stayer-matka ei tuota ongelmia ja tietysti suuri plussa myös kyytiin hyppäävästä Örjan Kihlströmistä. Lähdön suosikki 2 Tangens Lilja kulkee voittoputkessa, mutta nyt vastus on aiempaa vaativampi. Mainittakoon, että tämä lähtö oli harvinaisesti avoin myös suomenhevosille, mutta valitettavasti yhtäkään kotimaisen rodun edustajaa ei ilmoitettu.

Päivän ideaveto: 6 Frida Zonett (lähtö 11, Toto75-7)

Frida Zonett on voittanut molemmat starttinsa Daniel Wäjerstenin treenistä. Tauoltapaluussaan se voitti varmoin ottein kolmannesta ulkoa. Viimeksi se nuiji johtavan rinnalta vakuuttavaan voittoon huipputuloksella 12,0ake. Sympaattisesti kieli ulkona suusta juokseva tamma on jäänyt peliprosenteissa hämmentävän paljon 9 Hankypanky Peytonin varjoon. Timo Nurmoksen suojatti ei ole toki vielä tappiota kokenut, mutta viime starteissa se on ollut jo todella liki. Viimeksi tamma eteni heittämällä keulaan neljännen radan kautta viimeisellä takasuoralla, mutta ravi sakkasi pahemman kerran loppukurvissa ja laukka oli todella lähellä. Ravi ei ollut hyvää sen jälkeenkään, toki tamma osoitti hienoa juoksupäätä vastatessaan voittoon. Myöskään toissa kerralla ravi ei ollut maailman rytmikkäintä enää loppumatkasta.

Päivän ideaveto: 9 Balotelli Crown (lähtö 8, Toto75-4)

Balotelli Crown on tehnyt hyvät lopetukset vaikeilta paikoilta viime starteissaan. Varsinkin viimeksi Gävlessä ruuna vakuutti kiriessään kymppivauhteja neljättä-viidettä rataa pitkin ja oli hyvä toinen. Amatöörilähdössä on myös suosiva tekijä, että kuski tuntee hevosensa kuten tässä tapauksessa. Jessika Sidbäckilla on tuore tuntuma Balotelli Crowniin. Ruuna on jäänyt 8%:n prosentin kannatuksellaan aivan liian vähän pelatuksi tasaisessa lähdössä.

Päivän pommi: 2 Desideria de Soze (lähtö 8, Toto75-4)

Voitokas Desideria de Soze jäi viimeksi Solvassa umpipussiin kolmanteen sisälle. Sitä ennen tammalla ajettiin aggressiivisesti johtavan rinnalle ja väsyminen oli kovassa lähdössä ymmärrettävääkin. Nopea lähtijä saa kakkosradalta loistoreissun eikä se luokaltaan ole suosikkeja huonompi. Vain kolme prosenttia pelattuna Hans Berghin ajokki on erittäinkin maistuva rasti.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän pommi: 10 Redhot Tap Dancer (lähtö 5, Toto75-1)

Redhot Tap Dancer on tehnyt pelkästään hyviä juoksuja Mika Haapakankaan treenistä ja ruuna tuntuu koko ajan vain parantavan otteitaan. Lahden kunkkariviikonloppuna se hävisi pitkän kirin päätteeksi vain kovalle MAS Chilille. Uumajan viime startissaan sillä käännettiin kiriin loppukurvissa ja ruuna karkasi helposti maisemiin. Lähtö oli toki tämänkertaista huomattavasti helpompi, mutta Redhot Tap Dancerin olemus oli todella hieno. Lähdön iso suosikki Le Crack Sox jäi pois ja jos kärjessä hullutellaan vähänkään ylivauhtia, niin Santtu Raitalan ajokki noukkii lopussa monta.

IS-pelisuositus

Pieni vihjesysteemi

T75-1: 2,7

T75-2: 5 Brenne Järven

T75-3: 9 Dreammoko

T75-4: 1,3,9,7,2,5,6,10

T75-5: 2,6,8,1,12

T75-6: 1 Power

T75-7: 9,6,2

Hinta: 12 euroa

Suuri vihjesysteemi

T75-1: 2,7,11,10,12

T75-2: 5 Brenne Järven

T75-3: 9 Dreammoko

T75-4: 1,3,9,7,2,5,6,10

T75-5: 2,6,8,1,12

T75-6: 1,8,5

T75-7: 9,6,2

Hinta: 90 euroa