Ravivihje: Toto75 Jägersro 21.8.2019

Julkaistu:

toto75
Derbyn karsinnat ovat keskiviikkoillan kattauksessa myös Ruotsissa.
Suomalaismielenkiintoa riittää myös Ruotsin Derbyn karsinnoissa, kun Harri Koivusen tallista vahvaa jälkeä tehnyt Staro Moschino lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa. Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta etenee 1. syyskuuta ajettavaan loppukilpailuun.

Mika Forssin ajama Staro Miami pyrkii puolestaan tammojen Derbystoet-finaaliin jo ennen Toto75-kohteita illan 2. lähdössä.

Derbyn suurin ennakkosuosikki Campo Bahia on myös T75-rivin selkeä tukipilari. Sen kovimmalle haastajalle, Attraversiamolle, sen sijaan haetaan vastavarmaksi sisäpuolelta kiihdyttävä Cab Lane, joka on jäänyt alustavissa peliprosenteissa liian paljon kovan kilpakumppaninsa varjoon.

Toto75-1

Suosikki: Koko Derbyn suurin suosikki on tulessa heti ensimmäisessä karsinnassa. 8 Campo Bahia oli viime syksyn Kriteriumissa toinen, mutta otti kevään suorituksillaan ikäluokan ykkösnimen tittelin. Kungapokalissa Conrad Lugauerin suojatti hurjasteli keulasta 10,6-tuloksen ja on pitänyt sen jälkeen suunnitellusti taukoa. Oriin vireestä ei tarvitse silti olla huolissaan ja vastustajien kunnioitusta nauttiva 4-vuotias edennee kärkeen viimeistään avauspuolikkaan jälkeen. Muut saavat sen jälkeen kamppailla vain toisesta finaalipaikasta. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Takarivistä huolimatta 10 Sandsjöns Enzo ja 11 Viking Brodde lienevät lähinnä toista loppukilpailupaikkaa. Ensin mainittu tuli Halmstadin karsintalähdössä yhden ohittamaksi lopussa, mutta kiri saman illan finaalissa 3. ulkoa varmaan voittoon. Juostava matka sopii sille hyvin. Viking Brodde vakuutti Elitloppet-lauantain finaalivoitossa ja kesäkuun kakkossijassa, jossa edelle pääsi vain hurja Attraversiamo. Sprintermästarenin karsinnassa ruunan menossa ei ollut puhtia ja ravikin katosi loppua kohti. Jos kaikki on taas kunnossa, totosija on mahdollinen. 6 Run Brodde Run seurasi viimeksi johtavan takaa mukavasti perille ja tähtää samalle paikalle tässäkin. 1 Flight Dynamics oli viimeksi sisältä melko kesy, mutta voisi venyä totomatsiin, jos saisi hankittua himoitun Campo Bahian selän. 2 Danilo Brick ei ollut Axevallassa hyvä laukan jälkeenkään.

Juoksunkulku: Run Brodde Run avaa eturivistä parhaiten ja voi napata Flight Dynamicsilta keulat. Campo Bahia etenee sen jälkeen nopeasti kärkeen.

Pelijakauma: Campo Bahian (81%) peliosuus vastaa melko lailla voiton todennäköisyyttä.

Ranking: A) 8 B) 10, 11, 6, 1, 2 C) 5, 4, 9, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-2

Suosikit: 2 Ad Hoc nousee loistopaikalta toisen karsinnan ykkösmerkiksi. Lindesbergissä se ratkaisi hallitusti 2. ulkoa, viimeksi olosuhteet olivat valmentajan mukaan vastaan, vaikka ori pinnistelikin johtavan rinnalta kelvollisesti. Ensimmäistä kertaa kengittä kokeileva 4-vuotias päässee nyt keulaan, josta voitto on normaalilla vauhdinjaolla otettavissa. Ad Hoc ei kuitenkaan todennäköisesti nauti vielä suurempaa kunnioitusta vastustajiltaan, joten tehtävä voi mennä vaativaksikin. 10 Betting Gangsterin kausi on mennyt lupaavan aloituksen jälkeen epäonnistumisten merkeissä, mutta valmentaja on vireen suhteen luottavainen. Kapasiteettinsa puolesta matsiin. Aikaisin peleihin kuuluu myös 3 Mellby Glader hieman nihkeistä viime suorituksista huolimatta. Robert Bergh on mestari saamaan hevoset iskuun juuri näihin kekkereihin ja Mellby Gladerin ominaisuudet ovat derbymatkalle varsin sopivan oloiset.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Night Brodde tulee kolmen ja puolen kuukauden tauolta, mutta alla on 13-vauhtinen hiitti. Toukokuun kisassa se seurasi Jaguar Dreamin ja Forfantone Amin takana 2. ulkona ihan mukavasti, joten ei finaalipaikka poissuljettu ole. Hieman kantikkaalla tyylillä askeltava 4 Global Wise Guy voitti Örebron vauhtikisan johtavan takaa, muttei pystynyt viimeksi takajoukoista kärkeen. Ei ulkona kuvioista nyt. 9 Hurricane River menetti viimeksi keulat kierros ennen maalia ja laukkasi takasuoran lopussa. Axevallassa ruuna kiri 6. ulkoa lopun 10,3-vauhtia, eikä ole samanlaisena tässäkään mahdoton. 1 Kennedyn kohdalla kaikki palaset eivät vielä ole loksahtaneet uomiinsa, mutta heinäkuun suoritukset kärjen tuntumasta olivat kuitenkin asiallisia. Visbyssä johtavan rinnalta hyvän juoksun tehnyt 8 Messiah ei saanut viimeksi takaa kunnon mahdollisuutta. 7 That's Art sai Tingsrydissä 2. sisältä myöhään tilaa ja tuli virkeästi. Hieman varmistuneelta ruunalta napataan nyt kengät pois.

Juoksunkulku: Ad Hoc on todennäköisesti nopein ja juoksee keulassa. Global Wise Guy ja Night Brodde lähtevät keskeltä myös reippaasti.

Pelijakauma: Tasaisessa lähdössä Mellby Glader (11%) on ehkä edullisin.

Ranking: A) 2, 10, 3 B) 5, 4, 9, 1, 8, 7 C) 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2, 10, 3, 5, 4, 9
Suuri: 2, 10, 3, 5, 4, 9, 1, 8, 7

Toto75-3

Suosikit: 5 Global Welcome aloitti kauden helpolla voitolla kevyessä porukassa Visbyssä, mutta viimeksi kiritilat eivät auenneet 3. sisältä. Kohtalainen avaaja voi päästä tässä hakemaan vetotyöt suosiolla ja sen myötä voitto olisi ulottuvilla. 8 Alone tarjonnee lähtöpaikasta huolimatta kovan vastuksen. Sprintermästarenissa enemmän enemmänkin vahva ori jäi odotetusti osattomaksi, Mantorpissa se väänsi johtavan rinnalta hyvin. Örjan Kihlström nousee vahvistuksena rattaille ja valjakko voi yltää vaativammallakin reissulla voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: Loistokuntoinen 6 Staro Moschino ratkaisi Vieremän suurkilpailun hallitusti 4. ulkoa ja tuli Solvallassa Evaluaten vanavedessä takajoukoista vahvasti 10-vauhtia perille. Ruuna jää alussa taka-alalle, mutta omaa mahdollisuudet finaalipaikkaan, jos juoksu ei mene aivan taktikoinniksi. 4-vuotias tuli Suomeen juuri Johan Untersteinerilta, joten kuski tuntee hevosen hyvin. Jos 3 Magic Cash on saatu tauon aikana viritettyä alkukevään iskuun, ei sekään ole vailla mahdollisuuksia. Gävlessä ruuna porskutti pitkällä matkalla keulasta selvään voittoon, mutta joutui toukokuun starteissa turhan koville. 2 Gambit Broddella rima on nyt aiempaa selvästi korkeammalla, mutta juoksupaikka löytynee todennäköisesti johtavan takaa. Kyvykäs 10 My Tambourine Man on ruunattu viime startin jälkeen jossa se laukkasi heti kiihdytyksessä. Bodenissa se kiri 3. ulkoa alle 10-vauhtia perille. Takaa kaikkien lyöminen on kuitenkin tiukassa. 4 Tengil Face teki Kalmarissa varsin vahvan suorituksen ja ruunan balanssia kevennetään tähän tuntuvasti. 1 Moneykeeper on tehnyt kelpo suorituksia, mutta hyvistä asemista huolimatta kärkisija tuntuu tässä aika vaativalta.

Juoksunkulku: Gambit Brodde nappaa ensin keulat, mutta luovuttaa ne pois. Global Welcome lähtenee sen verran reippaasti, että on ensimmäinen kysyjä. Alone kiertää jossain vaiheessa toisen radan vetäjäksi, jos vauhti on rauhallista.

Pelijakauma: Global Welcomen (46%) pinnat ovat kasvaneet jo liian suuriksi. Alone (11%) on alipelattu, samoin Staro Moschino (6%). Gambit Brodde (12%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 5, 8 B) 6, 3, 2, 10, 4, 1 C) 11, 9, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5, 8
Suuri: 5, 8, 6, 3

Toto75-4

Suosikit: Derbykarsintojen välissä ajettavassa tammojen Derbystoet-karsinnassa ykkösmerkiksi kohoaa loistokuntoa osoittanut 6 Aleppo Pine. Heinäkuun starteissa tamma ravasi sisärataa pitkin taustalla ja esitti molemmilla kerroilla räväkät loppuvedot. Viime kerralla se tuli viimeiset 600 metriä 09,6-lukemiin. Se pystyy avaamaankin ja tällä kertaa voi olla satsauksen paikka. Kuolemanpaikan välttäessään voitto olisi ulottuvilla. 7 Zeta Kronos teki Stochampionatetin karsinnassa vahvan kirin 5. ulkoa ilman vetoapua ja punnersi 10,7-vauhtisella päätösringillä niukasti ohi finaalin myöhemmin voittaneen Activatedin. Björn Goopin suojatti ei saanut loppukilpailussa mahdollisuutta 3. sisältä. Zeta Kronos on ehkä hieman Aleppo Pinea nopeampi, mutta ohi pääseminen on silti arvoitus. Jos juoksupaikka löytyy sujuvasti, voittomatsiin on eväät olemassa.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Fantasia Sisu ratkaisi Axevallan karsinnan kevyesti 2. sisältä ja lopetteli finaalissakin juosten taaempaa. Ei ulkona nytkään, jos juoksu takarivistä onnistuu. 5 Fast Moving Cash on ollut viime startin jälkeen pois, jossa sen tyyli meni johtavan rinnalta lopussa kankeaksi. Parhaimmillaan sekin on näihin lähtöihin riittävä menijä. 1 Ilydia Boko punnersi viimeksi voittajaksi 2. ulkoa ja saa nyt sisäratajuoksun. Keulapaikan puolustaminenkaan ei olisi suuri yllätys, toki kaikkien takana pitäminen siitä on kova tehtävä. 4 Lyx Håleryd kiri Axevallassa karsinnassa yllätysvoittoon 5. sisältä, muttei saanut finaalissa mahdollisuutta 2. ulkoa. Vahvaa virettä on osoittanut myös 3 Miss Silver, joka menee tällä kertaa taas kengittä. Hagmyrenin ykkönen tuli johtavan rinnalta. 8 Indiana Bokon viime suoritukset olivat hieman laskusuuntaisia, joten kuukauden paussilta vire on nyt arvoitus.

Juoksunkulku: Ilydia Boko lähtee sisältä asiallisesti, mutta saa ulompaa starttaavilta pelihevosilta haasteen. Aleppo Pine pystynee pitämään Zeta Kronoksen ulkopuolellaan ja on sen myötä niukka suosikki johtoon.

Pelijakauma: Aleppo Pinen (31%) kuuluu olla eniten pelattu, mutta Zeta Kronos (20%) voi jäädä selvästi edullisemmaksi. Fantasia Sisun (17%) peliosuus takarivistä tuntuu liian isolta.

Ranking: A) 6, 7 B) 9, 5, 1, 4, 3, 8 C) 2, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 7
Suuri: 6, 7

Toto75-5

Suosikit: Neljännestä karsinnasta finaaliin on tarjolla kova kaksikko, mutta missä järjestyksessä? Kahdella voitolla kauden avannut 2 Cab Lane on ollut onnekas rata-arvonnassa ja se saattaa hyvinkin ratkaista. Timo Nurmoksen suojatti voitti heinäkuun startit keulasta ja oli varsinkin avauskisassa erinomainen. Mantorpin suoritus oli hieman nihkeämpi, mutta vuoden päätähtäimen edessä vire alkaa varmasti olla maksimaalinen. Jorma Kontion ajokki ottanee suuremmitta mutkitta keulat ja siitä Cab Lanen ohittaminen ei ole helppoa. 5 Attraversiamo on toki osoittanut niin kovia otteita, ettei edellisen ulkopuoleltakaan voitto ole mahdoton. Solvallassa huippuajan porhaltanut ori ei ollut viimeksi aivan yhtä hyvä, mutta lienee tässä taas vetreämpi. Peliprosentit ovat vahvasti jälkimmäisen puolella, joten pelivalinta kohdistuu Cab Laneen.

Haastajat ja yllättäjät: Muiden mahdollisuudet voittoon eivät tunnu suurilta. Mantorpissa pahoin lähtöön laukannut 8 Ferrari Sisu omaa hyvän kapasiteetin ja voi nousta ulkoakin tototaistoon. Vaggerydissä ruuna kesti voittoon hurjavauhtisesta avauskierroksesta huolimatta. Jo keväällä hyvin mennyt 7 Tony Afrika vaikutti Åbyn startin perusteella ottaneen harppauksen edelleen eteenpäin, sillä ruuna teki Burning Manin vanavedessä mainion suorituksen. 10 Kaiser Southwind on täyttänyt ikäluokkatasolla paikkansa muutaman kerran mukavasti, mutta ihan kärkisija yllättäisi. Kyvykkään 9 Rudishan ongelmat ovat kasautuneet loppumatkalle, jossa se on kadottanut raviaan. 1 Love Håleryd on hyvässä kunnossa, mutta nopeus ei riittäne sisältä hyvin asemien hankkimiseen.

Juoksunkulku: Eturivissä on liuta reippaita avaajia, mutta Cab Lane pitää ulompaa lähtevät kurissa ja juoksee keulassa. Attraversiamo ravaa toista rataa pitkin.

Pelijakauma: Attraversiamon (67%) ja Cab Lanen (22%) ero peliosuudessa on aivan liian suuri.

Ranking: A) 2, 5 B) 8, 7, 10, 9, 1 C) 3, 6, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-6

Suosikit: Viidennen karsinnan useilla pelihevosilla on kysymysmerkkejä ilmassa. Kriterium-voittaja 7 Inti Bokon vire jäi kauden avauksessa näkemättä, sillä ruuna ei päässyt koskaan edes lähtöauton taakse. Onnistuessaan se kamppailee tietysti lähdön voitosta. 6 Avant Garde aloitti vuoden tauolta heti mainiolla esityksellä, mutta on sotkeutunut parissa viime kisassa taas laukkoihin. Solvallassa erhe tuli viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalta, viimeksi heti startissa. Jos kuukauden aikana asiat on saatu taas mallilleen, kamppailee Robert Berghin suojatti karsintavoitosta. Kuntonsa puolesta lähdön varmimmalta kortilta vaikuttaa 1 Marcello Wibb, joka vastasi Axevallassa keulasta varmaan voittoon ja tuli viimeksikin 3. sisältä lopun juosten open stretchiä pitkin. Sisäratajuoksulla kärkikamppailuun.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Zephyr Kronos on laukannut kolmesti peräkkäin heti lähdössä, joten ulkoradalta alku otettaneen nyt varovasti. Kapasiteetti silläkin riittää, mutta juoksunkulun suhteen voi tietysti tulla haasteita. Bodenin voitto tuli keulasta. 2 Global Withdrawl sai Halmstadissa keulassa painetta ja taipui pahoin lopussa. Ruuna ei ole muutenkaan loistanut tänä vuonna, mutta hyvän juoksun saamiseen sillä on tässä erinomaiset edellytykset. Eskilstunassa vahvan juoksun tehnyt 10 Global Winner laukkasi Axevallassa lähdössä ja viimeksi loppusuoralla hyvän sijoituksen. Ravilla yllätyssauma, jos suosikeilla ei ole paras päivänsä. 3 Smokin Joen ravi hajosi Halmstadissa puolimatkassa ja sen tilanne on iso kysymysmerkki. Parhaimmillaan ori voisi kyllä finaalipaikasta kamppailla. 4 Admirerille rima on vielä ehkä hieman liian korkealla.

Juoksunkulku: Marcello Wibb ja Global Withdrawl avaavat hyvin. Ainakin jälkimmäiselle kelvannee hyvä selkä, siinä tapauksessa Avant Garde tai Inti Boko keulaan.

Pelijakauma: Epävarmuustekijätkin huomioiden Avant Garde (12%) on vielä edullinen. Global Withdrawl (17%) on ylipelattu. Global Winner (4%) on yllätysosaston kiinnostavin.

Ranking: A) 7, 6, 1 B) 8, 2, 10, 3, 4 C) 9, 5, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7, 6, 1, 8, 2, 10
Suuri: 7, 6, 1, 8, 2, 10

Toto75-7

Suosikit: Hollantilaisvieras 7 Ike Schermer on viimeisen erän suosikki. Rick Ebbingen ajokki on esiintynyt Pohjoismaissa erittäin vakuuttavasti. Bjerkessä se runnoi väkisin puolimatkassa keulaan, mutta hallitsi silti perille. Jägersrossa ruuna latasi kärkeen heti kiihdytyksessä ja piti muut selvästi takanaan. Samaan on mahdollisuudet tässäkin. 10 Forfantone Am väänsi Eskilstunassa asiallisesti johtavan rinnalta ja jäi viimeksi 2. sisälle voimissaan pakettiin. Kärkimatsiin takaakin. 8 Pinto Bob on tehnyt kesällä harppauksen ikäluokan kärkinimiin. Spintermästarenin kakkossijan jatkoksi Robert Berghin valmennettava kiri viimeksi Eskilstunan 4-vuotiskisan voittoon 3. ulkoa varsin kevyellä tyylillä. Viimeiset 700 metriä sujuivat 09,8-tahdissa. Samanlaisena tässäkin korkealle. Myös 11 Staro Mcmillanilla on edellytykset taistella voitosta. Viime kisassa se eteni 5. ulkoa puolimatkassa voimalla kärkeen ja piti varmasti pintansa perille.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Istanbul Boko on tehnyt 75-lähdöissä hyvät suoritukset, vaikka voitot ovatkin jääneet puuttumaan. Viimeksi ori kiritti Velten Versaillesia mukavasti johtavan rinnalta. Juoksun onnistuessa ei mahdoton. Sprintermästarenin karsinnan voittaneen 2 Adde S.H:n suoritus Axevallassa 3. ulkoa oli kohtalainen, sen jälkeen ruunaa on hieman hoidettu. Kärkipäähän on mahdollisuuksia, jos suosikeille tulee ylimääräisiä mutkia. Årjängissä 2. sisältä voittoon kirinyt, mutta viimeksi 3. ulkoa hieman pussiin jäänyt 1 Great Winner voi sekin nappireissulla venyä toton nurkille.

Juoksunkulku: Adde S.H. lähtee mukavasti, mutta Istanbul Boko, Ike Schermer ja Pinto Bob lienevät ulkoa myös aktiivisia alussa. Ike Schermer todennäköisimmin keulassa.

Pelijakauma: Suosikkinelikko on ansaitusti erittäin tasaisesti pelattu.

Ranking: A) 7, 10, 8, 11 B) 6, 2, 1 C) 4, 3, 9, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 7, 10, 8, 11
Suuri: 7, 10, 8, 11, 6