Ravivihje: Toto75 Örebro 17.8.2019 - jättipottikierros

Julkaistu:

toto75
Mascate Match starttaa E3-finaalin suursuosikkina. 75-potissa ekstraa 2 721 900 euroa.
Kesäkuussa miljoonan kruunun potin E3:ssa ravannut Mascate Match tavoittelee toista samanmoista Örebron lauantain finaalista. Pekka Korven tamma on myös yksi 75-jättipottikierroksen tukipilareista. Kultadivisioonaan sisäradalta kiihdyttävä Vainqueur R.P. on myös voitossa kiinni.

Päätöskohteessa ideavarmaksi nostetaan hyvistä asemista Perfect Dynamite. Suosikkipitoisen rivin mahdollisuudet ovat tänäänkin ilmeiset, sillä Mascate Matchin ja Vainqueur R.P:n ohella myös mm. Burning Manilla ja Aetos Kronoksella on hyvät saumat voittoon. Reverend Wine (75-1), Mago (75-5) ja Easy So Easy (75-6) ovat mahdollisia potinnostajia.


Toto75-1

Suosikit: 1 Shorthanded Jag nousee asemiensa turvin ykkösmerkiksi. Keulavoitosta huolimatta ruuna ei ollut toissa kerralla erityisen vakuuttava, viimeksi se seurasi 3. ulkoa kelvollisesti perille. Björn Goop ja todennäköinen keulapaikka tarkoittavat kuitenkin tässä varsin hyvää saumaa. Viime syksyn derbyfinalisti 8 Bo C. on ollut erittäin vakuuttava ja voi pystyä ainakin lähietäisyydeltä edellisen kukistamaan. Örebrossa se ratkaisi varmasti johtavan rinnalta ja kiri viime kerralla 4. ulkoa kevyellä askeleella 09-kyytiä voittoon. Aikaisin peleihin kuuluu myös 3 Zaire Wise As, sillä 4-vuotias kiri Jägersrossa 3. ulkoa erittäin vetävällä tyylillä kärkeen. Viimeiset 700 metriä sujuivat 10,6-tahtia. Myös Elitloppet-lauantain ärhäkkä loppuveto on myös muistissa. Ruotsalainen voltti on toki arvoitus sen kohdalla.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista kiinnostaa eniten 9 Reverend Wine, jonka kiristä tuli viimeksi liian pitkä, mutta tauolta paluussa ruuna osoitti hyvää virettä nousemalla parijonosta keulavoittajan tuntumaan. Eväät riittävät 75-tasollekin. Hyviä otteita pienen huilin jälkeen osoitti myös 5 Electrical Storm, joka ratkaisi helposti 2. ulkoa. Keväällä ruuna kulki vahvasti. Pelaamattomista isoon systeemiin nostetaan 10 Fonda Boko, joka teki viimeksi 4. ulkoa erittäin vahvan 09-vauhtisen loppukirin, vaikka yksi jäikin ohittamatta. 2 Enzo Am ei jaksanut Axevallan neljällä kilometrillä sisältä loppuun asti. Se tähtää nytkin johtavan kantaan, mutta voitto tuntuu silti liikaa vaaditulta. Keulasta Bollnäsissä ykköseksi vastanneen 11 Global Unlimitedin tehtävä voiton suhteen on myös erittäin vaativa tällä kertaa.

Juoksunkulku: Enzo Am voi päästä Shorthanded Jagin ohi ensi metreillä, mutta Björn Goop saanee kuitenkin haettua vetotyöt, sillä muut etuvoltin hevoset eivät ole erityisen räväköitä. Bo C. voi edetä tilaisuuden tullen toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Tasainen suosikkitrio. Reverend Wine (9%) tuntuu edulliselta, Electrical Storm (13%) hieman ylipelatulta. Fonda Boko (0%) ansaitsisi muutaman pinnan.

Ranking: A) 1, 8, 3 B) 9, 5, 10, 2, 11, 4 C) 7, 6, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 8, 3, 9
Suuri: 1, 8, 3, 9, 5, 10

Toto75-2

Suosikki: Täyden matkan E3-finaalissa keulasta selvään voittoon porskuttaneella 3 Mascate Matchilla on mainio tilaisuus toiseen suurvoittoon. Karsintaykkönen tuli keulasta hallitusti ja sitä ennen hieman helpommalla ollut tamma vain terävöitynee tähän. Lähtönopeuttakin on, mutta keulapaikka ei tässä tunnu silti täysin ratkaisevalta asialta voiton suhteen. Sopivan oloisessa seurassa suomalaistammalla on hyvä sauma ja se jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Global Anarchy meni Eskilstunan finaalissa 2. ulkoa hieman toisohjaiseksi ja laukkasi kolmannelta radalta loppukaarteessa. Bergsåkerin karsinnassa se latasi hänniltä neljättä rataa takasuoralla kärjen rinnalle ja puristi lopussa ykköseksi. Tässä mahdollisuudet paranisivat, jos Joakim Lövgren onnistuisi pitämään suosikin alussa ulkopuolellaan. Se ei ehkä kuitenkaan onnistu. 1 Margaretasjöhammar punnersi karsintavoittoon johtavan rinnalta, mutta tässä menestyäkseen pitää vielä parantaa. Nopea avaaja voi saada hyvät asemat kärjen tuntumasta. 7 Alaska Dany vedätti karsinnassa kolmannen kautta keulaan ja taipui hieman lopussa. Keskiviikon välistartissa sillä ajettiin sisällä nätisti ja voimia säästyi tähän. 4 Global Allegiance punnersi karsinnassa 2. ulkoa asiallisesti ja voi otella totosijasta tässäkin.

Juoksunkulku: Margaretasjöhammar lähtee hyvin, samoin Mascate Match sekä ulompaa 5 Angel From Above ja Alaska Dany. Mascate Matchin selkä voi kelvata kaikille.

Pelijakauma: Mascate Matchin (67%) peliosuus on ansaitusti korkea.

Ranking: A) 3 B) 2, 1, 7, 4 C) 5, 9, 10, 11, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-3

Suosikki: Solvallassa tyylikkäästi keulasta voittaneella 1 Vainqueur R.P:llä on kultadivisioonassa tilaisuus samaan. Toissa kerralla se laukkasi lähtöön, mutta esiintyi viimeksi eri varustuksella tasapainoisemmin. Johtopaikan puolustaessaan Björn Goopin suojatin tappio ei vaikuta todennäköiseltä. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Ylivauhtisen kisan viimeksi parijonosta varmasti ratkaissut 2 Evaluate on nuoresta iästä huolimatta mielenkiintoinen menijä avoimellekin tasolle. Osakkeet nousisivat selvästi, jos suosikki ei onnistuisi keulan puolustamisessa alussa. 3 Charrua Forlan nujersi viimeksi johtavan rinnalta keulahevosen, mutta ulkoa yksi kiri selvästi ohi. Hyvä avaaja on suurin uhka Vainqueur R.P:lle kiihdytyksessä ja kärkipaikka olisi melko ehdoton edellytys Emilia Leon ajokin voitolle. 8 Volnik du Kras on tehnyt ihan kelpo suorituksia, mutta voitto ulkoa tuntuu silti aika hankalalta, sillä juoksusta tullee vaativa. 6 Montdore on hyvässä vireessä, mutta vaatii muiden apua noustakseen kärkikamppailuun.

Juoksunkulku: Vainqueur R.P. pystynee torjumaan Charrua Forlanin kiihdytyksessä. Montdore tai Volnik du Kras kiertyy johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Vainqueur R.P. (40%) on täysin ansaitusti selvä suosikki.

Ranking: A) 1 B) 2, 3, 8, 6 C) 9, 7, 5, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-4

Suosikit: 1 The Real Face pääsee parhaalta mahdolliselta paikalta matkaan ja Erik Adielssonin avustuksella se voi onnistua puolustamaan johtopaikan alussa. Tasaisen reippaalla matkavauhdilla ruuna voisi vetää maaliin saakka. Åbyn voitto tuli juuri keulasta. 4 Inspector on voltin nelosradan selvittäessään kova tekijä. Toissa kerralla se porhalsi johtavan rinnalta ylivoimaiseen voittoon ja paikkasi viimeksi lähtölaukkansa vauhdikkaalla lopetuksella takaa. 3 Kapten Kidd otti heinäkuussa kaksi varmaa keulavoittoa hieman laiskalla tyylillä, mutta pystyy parempaankin. Ei ulkona. 7 Västerbo Pokerface palaa lähes vuoden tauolta, mutta kyseessä on kyvykäs ruuna. Vuosi sitten se oli oman derbykarsintansa suosikki, muttei ollut kisassa parhaimmillaan.

Haastajat ja yllättäjät: 12 Global Unesco on voittanut kaksi viime starttiaan hallitusti johtavan rinnalta ja vaikuttaa riittävältä 75-tasollekin. Paikka suosikkeihin nähden on tietysti hankala. 6 Running Like Hell kiri viimeksi 5. ulkoa 700 metriä 10-vauhtia ja ratkaisi varmasti. Årjängin 75:ssä se laukkasi lähtösuoran päässä. Vähemmän ajavalle kuskille paikka voi tuottaa nytkin vaikeuksia, mutta hevonen on riittävä. Yllätysosastolta 11 Dolorosa Am on kelpo tapaus ja teki pieneltä tauolta viimeksi asiallisen kirin 3. ulkoa. Parantaessaan se voisi omata pieniä mahdollisuuksia kuten myös 5 Untilwemeetagain, joka esitti Bollnäsissä sisältä virkeän lopetuksen. Lähtöpaikka on toki hieman kiharainen.

Juoksunkulku: The Real Face voi pitää sisältä kärkipaikan, Kapten Kidd lienee sille kovin haastaja ensi metreillä.

Pelijakauma: Kierroksen tasaisimmassa lähdössä ei suuria vääristymiä. Ehkä Dolorosa Am (1%) ja Untilwemeetagain (2%) ansaitsisivat hieman enemmän peliä.

Ranking: A) 1, 4, 3, 7 B) 12, 6, 11, 5 C) 2, 9, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 4, 3, 7, 12, 6, 11, 5
Suuri: 1, 4, 3, 7, 12, 6, 11, 5

Toto75-5

Suosikki: Vahvaksi aina tiedetty 8 Burning Man tuntuu ottaneen kehityksessään askeleita edelleen eteenpäin ja on ulkoradaltakin selvä suosikki kolmelle kilometrille. Viime startissa Peter Untersteiner latasi sillä 6. ulkoa vauhdilla avauskierroksen jälkeen keulaan ja ruuna hallitsi tapahtumia perille. Alkukesän ykköset Petri Puron suojatti otti niin ikään helposti. Se voi iskeä tässäkin kärjen kimppuun jo matkalla.

Haastajat ja yllättäjät: 2 S.G.Charpentier on ainakin alkumatkalle todennäköinen keulahevonen ja voi tyylin pysyessä kasassa vetää pitkäänkin. Rättvikissä ruuna kipusi 6. ulkoa kolmanneksi. 9 Mago on tehnyt positiivisia suorituksia ja kiritti viimeksi johtavan rinnalta voittajaa hyvin 11-lopetuksessa. Tällä kertaa kokeillaan mahdollisesti jenkkikärryjä ja kokolappuja. 3 Tsar Brodde ei pysynyt Eskilstunassa 2. ulkoa kovan kärkiparin kyydissä loppuun asti, mutta ratkaisi viimeksi kevyesti johtavan kupeelta. Korkealle nytkin. 12 Exit Angot tekee mielenkiintoisen debyytin Timo Nurmoksen käsistä. Kyseessä on vahva ori, jolle tehdään myös ilmeisesti varustemuutoksia. 10 Ribaude on tehnyt kesällä hyvät suoritukset, vaikkei ole onnistunut voittamaan. Ei mahdoton tällä kertaa. Myös virtava 4 Vine Vision, vahvat lopetukset Kalmarissa tehnyt 5 Ufo Del Rio sekä hyvässä vireessä oleva 7 Findus M. nostetaan mukaan isoon systeemiin.

Juoksunkulku: S.G.Charpentier ottanee keulapaikan haltuunsa, vaikka myös Ufo Del Rio pystyy avaamaan hyvin. Burning Man tullee aikaisin eteenpäin.

Pelijakauma: Burning Manin (38%) peliosuus on perusteltu, mutta Mago (4%) tuntuu edulliselta.

Ranking: A) 8 B) 2, 9, 3, 12, 10, 4, 5, 7 C) 1, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 8
Suuri: 8, 2, 9, 3, 12, 10, 4, 5, 7

Toto75-6

Suosikit: Myös oriiden ja ruunien E3:sta löytyy suuri suosikki. 3 Aetos Kronos on tehnyt kovia suorituksia ja kiri Eskilstunassa finaalivoittoon 4. ulkoa tullen viimeiset 700 metriä peräti 07,9-lukemiin. Karsintaa ori hallinnoi keulaan päästyään vaivattomasti. Se voi olla tässä muille liian kova pala juoksunkulusta riippumatta, mutta todennäköinen keulahevonen otetaan kuitenkin selvästi vähemmän pelattuna aikaisin mukaan. 2 Global Adventure on kuulunut ikäluokan kärkinimiin jo 2-vuotiaasta lähtien. Edellisessä E3-finaalissa se laukkasi johtavan rinnalta loppukurviin mentäessä, mutta on sen jälkeen ottanut taas kaksi vakuuttavaa ykköstä. Ensin keulasta ja viimeksi 09,3-lopetuksella 2. ulkoa. Erik Adielssonin ajokki voisi kärjestä tarjota ykkössuosikillekin matsin.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista kiinnostavin on ehdottomasti 4 Easy To Easy, joka seurasi karsinnassa Aetos Kronoksen takana mukavasti ja oljenkorret jäivät käyttämättä. Jenkkikärryjä nyt kokeileva ruuna vaikuttaa olevan ottamassa kehityksessään juuri nyt isoja harppauksia ja voi saada nopeana avaajana hyvät asemat. Ei suosikkien lyöminen erityisen todennäköiseltä tunnu, mutta parin prosentin tarjous on kuitenkin houkutteleva. 1 Belker oli poissa tolaltaan Eskilstunassa ja Solvallan esityskin oli varsin tasainen. Bergsåkerissa oriin menossa oli taas normaalia potkua ja voitto ratkesi 3. ulkoa hallitusti 10-lopetuksella. Keulan puolustaminen keskeltä kovaa lähteviä vastaan ei onnistune ja sitä myöten tehtävä vaikeutuisi. 9 Zola Key otti kesäkuun finaalissa maksimisijoituksen johtavan takaa ja kesti karsinnassa kuolemanpaikan kunnialla. Juoksusta tullee nyt suotuisampi.

Juoksunkulku: Belker ja Global Adventure avaavat hyvin, mutta Easy So Easy ja 5 Usain Töll voivat kaikkein nopeimpia. Siinä tapauksessa Global Adventurella on Belkerin sisällä pitäessään mahdollisuus hakea vetotyöt toisessa vaiheessa. Aetos Kronos johtavan rinnalle?

Pelijakauma: Aetos Kronoksen (63%) ja Global Adventuren (19%) ero pinnoissa tuntuu hieman liian isolta.

Ranking: A) 3, 2 B) 4, 1, 9 C) 10, 5, 6, 8, 11, 12, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3, 2
Suuri: 3, 2, 4

Toto75-7

Suosikit: Tasaisesta päätöksestä ideaksi ja varmayritykseksi nostetaan 3 Perfect Dynamite. Ruuna palasi Axevallassa tauolta erinomaisessa iskussa ja punnersi johtavan rinnalta kovassa lopetuksessa kärkeen. Viimeksi 75-lähdössä se ei pystynyt takaa kärkeen, mutta kulki päätöskierroksen kuitenkin 10,8-vauhtia. Nyt mahdollisuudet keulapaikan hakemiseen ovat olemassa ja siitä Rikard N. Skoglundin ajokki olisi vaikeasti ohitettava. Varsin pienellä peliosuudella erittäin kiinnostava. 11 Global Undecided teki viikko sitten uskomattoman esityksen kierrettyään avauskierroksella kolmannen kautta johtavan rinnalle j marssittuaan siitäkin ylivoimavoittoon. Samanlaisena ruuna on tietysti tässäkin kova tekijä, mutta uusi kilpailu tulee kovan startin jälkeen todella pian. Edellinen epäonnistuminen tuli juuri tiheällä rytmillä. Tauolta tuleva 2 Very Kronos omaa kovan kapasiteetin, mutta epäonnistumisetkin ovat tulleet oriin kohdalla tutuiksi. Onnistuessaan Ranskan talveen tähtäävä 5-vuotias on mukana matsissa.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Antonio Trot on tehnyt parijonosta aivan asialliset lopetukset viime starteissa ja matka on Jorma Kontion ajamalle ruunalle tällä kertaa suosiollisempi. 8 Vienvia Font esitti viimeksi kaukaa takaa vahvan 09,0-vauhtisen loppuvedon. Sopivat selät löytäessään se voi kiriä tässäkin korkealle. Kevättalvella vahvasti mennyt 9 Velvet Gio on sairastellut sittemmin ja jäänyt pari kertaa poiskin. Peliosuus tuntuu varsin korkealta, vaikka hyvä hevonen onkin kyseessä. Jos lähtöön hakee pommia, voisi 10 Legend Brodde olla sellainen. Ruuna kiri Halmstadissa 3. ulkoa lopun 09-vauhtia ja jäi viimeksi sisälle voimissaan pakettiin. 12 Vaprio taipui viimeksi kuolemanpaikalta, mutta pystyy parempaan. Kuski vahvistuu tuntuvasti.

Juoksunkulku: 5 Mr Lindy lataa keskeltä kärkeen, mutta luopuu paikastaan. Very Kronoksella on todennäköisesti otettava alku varovasti, joten Perfect Dynamite voi päästä hakemaan kärkipaikan. Global Undecided tullee avauskierroksen jälkeen eteenpäin.

Pelijakauma: Perfect Dynamite (11%) vaikuttaa edulliselta, vaikka muutkin suosikit ovat kovia.

Ranking: A) 3, 11, 2 B) 6, 8, 9, 10, 12 C) 5, 1, 4, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3
Suuri: 3