Ravivihje: Toto64 Örebro 16.8.2019

Julkaistu:

Toto64
Örebron T64:ään on tarjolla tukeva pankki ja hyvät peli-ideat.
Viikonlopun Ruotsin totopelejä ratkotaan Örebrossa Tukholmasta reilu parisataa kilometriä länteen kohti Norjaa. Ensin alkupalana perjantai-iltana paikallisella raviradalla ratkotaan hyvät T64-kohteet ja lauantaina vuorossa on T75:n tuplajackpot ja E3- finaalit, joissa tammojen puolella Pekka Korven valmentama Raviliiga HIFK:n omistama Mascate Match on suosikki nappaamaan miljoonan kruunun ykköspalkinnon.

Taktinen veto

Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle, vaan tartutaan perjantainkin haasteeseen innolla. Korvella on illan E3-consolationissakin kolmevuotias tamma, jääkiekkotähti Antti Pihlströmin kasvatti She Rains, tulessa. Illan pankki Lucifer Lane avauskohteessa voittaa melkein väkisin, ja koitetaan saada voittoa aikaiseksi aivan normisysteemillä, johon mahtuu näin ollen kaikki maistuvimmat peli- ideat seuraaviin kohteisiin.

Päivän Pankki: 11 Lucifer Lane (Lähtö 4, T64-1)

11 Lucifer Lane on ollut hyvä kaikissa kauden seitsemässä juoksussaan, mutta ei vain ole natsannut täysosuman veroisesti. Viisivuotias on kuitenkin juossut täysin erilaisissa lähdöissä, kuin tämä. Se on esimerkiksi viiteen viimeiseen jäänyt kahdesti pussiin, ensin Gävlessä Sista Chansen Till Elitloppet -lähdössä ja viimeksi Visbyn vuoden kovimmassa lähdössä, jossa hambovoittaja Perfect Spirit voitti. Nyt kansansuosikkiori Lucifer Lanen taustavoimat ovat löytäneet niin sopivan lähdön oriilleen, ettei se herkästi häviä. Kapasiteettia on niin ylivoimaisesti, että tuntuisi, että Johan A Nilsson voi ajaa ohi vastustajistaan melkein missä vaiheessa lähtöä haluaa.

Hyvä Suomi! -veto/Ideavarma: 6 Davy Jones Sisu (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

Petri Salmelan valmennettava 6 Davy Jones Sisu on ollut kesän kolmeen starttiinsa niin hieno ilman tuuria, että voittoon olisi jo ”pisteitä kasassa”. Nyt tehtävä vaikuttaa sopivalta, vaikka toki 3 Smokey Herman ja 12 Araw Hoss ovat kovana päivänään hyviä vastustajia. Jälkimmäinen ei vain ole kilpaillut sitten viime lokakuun. Davy Jones sen sijaan on tullut kesän starteissaan kahdesti kaukaa takaa tosi hyvin loppua ja jäänyt siinä välissä kerran pussiin. Varsinkin viime startin kiri Solvallassa oli huima. Ruuna oli joutunut pakittamaan viimeiseksi kasiradan paikaltaan. Matkavauhtikaan ei suosinut, mutta silti Ulf Ohlsson oli liki ehtiä vielä voittotaistoonkin, kun Davy Jones tuli loppusuoraa ulkorataa lentämällä. Viimeiset 600 metriä sujuivat 09:n pintaan. Nyt juos juoksu onnistuisi vähän edellisiä paremmin, Davy Jonesin pitäisi olla lähellä.

Ideaveto: 8 Waikiki Silvio (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

Björn Goop on harvoin alipelattu millä tahansa hevosella, mutta nyt näin on käymässä pitkällä matkalla omalla valmennettavallaan 8 Waikiki Silviolla. Rehti ruuna voitti parikin T75-lähtöä viime kaudella. Tälläkin kaudella on tullut hyviä esityksiä, mutta voitot ovat muuttuneet kakkosiksi. Nyt olisi hyvä sauma melko sopivannäköisessä lähdössä kääntää tilasto. Viimeksi näitä hevosia kovemmassa kisassa Waikiki Silvio jäi loppukaarteen alussa väsyvän vastustajan takana metrejä ja menetti vauhtia. Zaire Wise As kiri ykköseksi. Se tuli lopun hyvin, joskin edellisessä startissaan se oli vielä terävämpi lopussa. Lyhyt starttiväli saattoi nihkeyttää, mutta nyt on sopivasti vajaat kolme viikkoa väliä. Toissakerran lopetus oli nimittäin räväkkä hänniltä neljättä loppua kirien, vaikka Macelleria jäikin ohittamatta – Macelleria olisi myös kova laite tähän porukkaan. Waikiki Silvio lähestyi kuitenkin lopussa ja kulki viimeiset 700 metriä10,5- tahtia ja viimeiset 400 m jo 09,5-kyytiä aivan ulkona. Jostain ihmeen syystä Waikiki Silvio on jäämässä melko vähälle huomiolle tänään.

Päivän Pommi: 6 Jobie Storm (Lähtö 5, T64-2)

6 Jobie Storm on kilpaillut koko kauden ikäluokan parhaita tammoja vastaan hyvällä meiningillä, mutta ilman täysosumatuuria. Se avaa lujaa, ja avaa joko keulaan tai saa joka tapauksessa hyvän reissun. Jobie Storm ja lähdön suosikki 1 Blissful Ignorance kohtasivatkin kesäkuun lopussa Eskilstunassa. Jobie Storm oli nopeampi alussa ja otti keulan 08- vauhtisessa avauksessa. Se nousi johtavan takaa 500 metriä ennen maalia toiselle ja tsemppasi siitä kovan avauksen huomioon ottaen urhoollisesti. Blissful Ignorance tuli viime metreillä neljännessä sisällä juosseena ohi, mutta Jobie Stormin esitys oli kyllä vahvempi. Sen jälkeen se kohtasi Axevallassa kovia ikäsiskoja, meni taas väkisin keulaan, mutta sai taipua loppumetreillä. Se piti silti mm. mahtavan esityksen kolmevuotistammaeliitin ykkösenä tehneen Sashay My Wayn takanaan. Viimeksi tamma ei aivan riittänyt 10,0-avauksen jälkeen Mascate Matchin peesissä lyhyen E3:n finaaliin, mutta esitys oli oikein kelpo siitä huolimatta, eikä Jobie Stormin pitäisi missään tapauksessa olla tässä alle 10- prosenttinen T64-pelihevonen (8% alustavasti), vaan selvästi enemmän pelattu.

Pieni vihjesysteemi

11 Lucifer Lane (6,1)

2, 1, 6, 10 (7,4)

6 Davy Jones Sisu (3,12)

5, 7, 9, 8 (1,3)

9, 8, 1 (11,3)

1, 4, 11 (15,6)

144 riviä – 14,40 euroa.

Iso vihjesysteemi

11 Lucifer Lane (6,1)

2, 1, 6, 10 (7,4)

6, 3 (12,1)

5, 7, 9, 8 (1,3)

9, 8, 1 (11,3)

1, 4, 11, 15, 6, 8 (3,5)

576 riviä – 57,60 euroa