Ravivihje: Toto75 Solvalla 14.8.2019

Julkaistu:

Toto75
Varmat heti kärkeen tasokkaalla ekstrakierroksella.
Keskiviikkoillan ylimääräisen 75-kierroksen herkkupala on 5-vuotiaiden Jubileumspokalen, mutta tasoa riittää läpi linjan. Who's Who on päälähdön ykkössuosikki, mutta kierroksen luottohevoset poimitaan heti alkupäästä.

Ultimaluna Grif on voitossa kiinni illan ensimmäisessä tammalähdössä. Kylmäveritasoituksessa ratkaisun avaimet ovat Troll Solenilla.

Vähälle huomiolle jääneitäkin kohteista löytyy mukavasti. Mm. Emmeline Follo (75-4), Selmer I.H. (75-6) ja Global Unspoked (75-7) nostaisivat onnistuessaan pottia mukavasti.

Toto75-pelin avauskohde starttaa Suomen aikaa klo 20.30.


Toto75-1

Suosikki: 7 Ultimaluna Grif on voitossa kiinni avauskohteessa. Viimeksi italialaistamma jäi 2. ulos vaille kiritilaa, mutta kaikki Solvallan startit ovat tuottaneet tähän asti voiton. Poisjääntien myötä lähtöpaikkakin on oleellisesti parantunut ja Alessandro Gocciadoro päässee hakemaan keulapaikan suosiolla. Vaikka matka ei varsinaisesti ole etu, ykkössija olisi siitä lähellä. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Amalia Cash laittoi suosikin ahtaalle kuolemanpaikalta heinäkuun alussa, mutta on pilannut sen jälkeen kaksi starttia laukkoihin. Axevallassa erhe tuli taustalla ennen puolimatkaa, viimeksi ulkoradoilla loppusuoralle tultaessa. Ravilla se pystyisi johtavan rinnaltakin korkealle. 2 Stonewashd Diamant on kapasiteetiltaan ehkä lähdön paras, mutta tämän kauden suoritukset eivät ole olleet parasta laatua. Heinäkuun startissa se oli vain tasainen 2. ulkoa ja on pitänyt huoltotaukoa sen jälkeen. Arvoitus nyt. 5 Catch My Love on tehnyt ihan kelpo suorituksia, vaikka voittosarake näyttääkin nollaa tämän vuoden osalta. Hyvällä reissulla Björn Goopilla vahvistuva tamma voi olla kärkipäässä. 8 Hope And Dreams sai Bodenissa kirikaistalla hyvää vetoapua ja voitti, mutta viimeksi kiristä tuli omin avuin turhan vaativa. Sopivilla vetoavuilla ei ulkoradaltakaan täysin pihalla.

Juoksunkulku: 1 White Lightning on nopein ensi metreillä. Ultimaluna Grif hakee johtopaikan suoraan siltä tai sitten Catch My Lovelta, jos se pääsee välissä kärkeen. Amalia Cash etenee toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Ultimaluna Grif (45%) on ansaittu suosikki, jos toki pinnat alkavat olla jo ylärajoilla. Vastustajista edullisimmalta vaikuttaa Catch My Love (5%).

Ranking: A) 7 B) 10, 2, 5, 8 C) 1, 12, 9, 11, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-2

Suosikki: 5-6-vuotiaiden kylmäveristen koitoksessa on monta mielenkiintoista, mutta pelivalinta kohdistuu 8 Troll Soleniin. Ori oli viimeksi mukana Odd Heraklesin voittamassa Norjan mestaruudessa, jossa se nousi 4. ulkoa 21,5-lopetuksella kolmanneksi. Myös sitä edeltävät voitot ovat tulleet takaa vahvoilla lopetuksilla. Jos Magnus Teien Gundersen saa sen takamatkalta kohtalaisiin asemiin, voitto on ulottuvilla. Kokeillaan tasaiseen lähtöön varmaksi, sillä muuten merkkejä pitäisi levittää viljalti.

Haastajat ja yllättäjät: Tammahyvityksen turvin mielenkiintoisimmat vastustajat tulevat paalulta. 2 Rus Canin viime suoritukset ovat pilaantuneet laukkoihin, mutta pohjimmiltaan kyseessä on erittäin kyvykäs tamma. Ennätysjuoksussa edelle ehti vain Månprinsen A.M. Keulasta se olisi varteenotettava. 4 Granetta oli viimeksi mukana avoimessa lähdössä, mutta laukkasi heti alussa tehden sen jälkeen kelpo suorituksen takana. Vauhti riittää tässä. 3 Brenne Blissi tuli viimeksi 4. ulkoa kirikierroksen 22,8-lukemiin. Voittosummiin ei kannata tässä hirveästi tuijottaa, sillä monilla ne ovat karttuneet yksittäisistä ikäluokkalähdöistä kun taas toinen on voinut olla epäonninen. 9 Bokli Rapp palasi Bjerkessä tauolta mainiossa iskussa ja nousi 5. ulkoa voittoon 23-vauhtisella päätöslenkillä. 11 U.R.Faxe on kovassa kunnossa, mutta kohtaa selvästi aiempaa kovempia hevosia. Erik Adielssonin ajokki voi päästä kuitenkin juoksuradalta hyviin iskuasemiin, jotka ovat edellytys sen menestymiselle. 10 Brenne Banker hallitsi viimeksi keulasta.

Juoksunkulku: Rus Can voi ottaa ravatessaan paalulta johtopaikan, U.R.Faxe lähtee takamatkan juoksuradalta liukkaasti. Troll Solen hakee iskuasemat toiselta radalta.

Pelijakauma: Troll Solen (24%) on ainakin toistaiseksi varsin maltillisesti pelattu. Bokli Rapp (2%) on jäänyt liian vähälle pelille.

Ranking: A) 8 B) 2, 4, 3, 9, 11, 10, 15, 6, 13, 12, 14 C) 1, 5, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-3

Suosikit: 2 Uza Josselyn on lähtöpaikkansa turvin tiukimmin kiinni tammojen Euroopan mestaruudessa. Årjängissä keulasta voittoon pitäneen tamman alku meni Jägersrossa turhan vaativaksi ja kovat kilpakumppanit painuivat lopussa edelle. Vastus on nyt helpompi, vaikkei toki helppo. Keulaan päästessään Erik Adielssonin ajokki voi vetää maaliin saakka.
Rauhassa rakenneltu 6 Mellby Free on ollut erittäin vakuuttava tämän vuoden starteissaan. Yhden poisjäännin myötä edellisestä on toki jo tovi, mutta hyvää suoritusta voidaan silti odottaa. Viimeksi puolimatkassa toisen radan vetäjäksi kiertynyt tamma meni takasuoralla keulaan ja hallitsi 11-lopetuksessa perille. Ulompaa lähtönopeus ei riitä keulapaikan hankkimiseen, joten hieman muiden apuakin se voi tarvita Uza Josselynin lyömiseksi.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Gina Schermer ei ollut voitosta huolimatta parhaimmillaan viimeksi, mutta kesän aiemmat startit olivat erinomaisia. Rick Ebbingen ajama tamma pystyy tarvittaessa avaamaan reippaasti ja on suurin uhka Uza Josselynin keulapaikan suhteen. 4 Bahia Quesnot pysyi Jägersrossa taka-alalla, mutta pystyy parhaana päivänään koviin suorituksiin, kuten Oslo GP:ssä nähtiin. 9 Dear Friend ei voinut viimeksi johtopaikalta mitään Double Exposurelle. Jos kärjessä vauhti pysyy reippaana, nousisivat sen osakkeet selvästi. 10 In Toto Sund ja 1 Shadow Gar voivat onnistuneilla juoksuilla olla toton nurkilla, mutta voitto olisi näin kovassa seurassa molempien kohdalla yllätys.

Juoksunkulku: Uza Josselyn pyrkii keulaan, mutta Gina Schermer voi terävimmillään heittää ulompaa kovan haasteen. Mellby Free ilmestyy toisen radan veturiksi puolimatkassa?

Pelijakauma: Uza Josselyn (36%) ja Mellby Free (35%) ovat oikea suosikkipari, mutta ainakin Bahia Quesnot (6%) tuntuu liian unohdetulta niihin verrattuna.

Ranking: A) 2, 6 B) 5, 4, 9, 10, 1 C) 3, 11, 12, 7, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2, 6
Suuri: 2, 6, 5, 4, 9

Toto75-4

Suosikit: 1 Bear Bahareh on hyvistä asemista matalamman tammalähdön selkeä perushevonen. Reijo Liljendahlin suojatti on noussut hyvään iskuun ja voitti viimeksi keulasta varsin kevyellä askeleella. Årjängissä se ravasi 6. ulkona ja esitti muiden välistä reippaan loppuvedon. Lähtönopeuttakin on ja keulat puolustaessaan voittosauma olisi melko hyvä. Kapasiteetiltaan kovempi on 7 Princess S.W., mutta sen vuosi on ollut toistaiseksi mollivoittoinen. Treenitiedot ovat kuitenkin nyt varovaisen toiveikkaita ja nopea tamma saa kokolaput varustukseensa ensimmäistä kertaa.

Haastajat ja yllättäjät: Pari mielenkiintoista yllättäjääkin poimitaan mukaan. 5 Quarcia teki viimeksi takajoukoista varsin hyvän kirin, vaikka tasaantuikin hieman lopussa. Sopivalla selkäjuoksulla virtavan oloinen 4-vuotias voi kiriä korkealle. Lähes pelaamattomaksi jäänyt 8 Emmeline Follo aloitti Robert Berghin tallista kelpo suorituksella 2. sisältä. Vaikka paikka on paha, valmentajanvaihdokselle on annettava painoarvoa nyt kun starttikin on alla. 3 Fixi Mearas kokeili 3-vuotiaana ikäluokkatasollakin ollen ihan asiallinen. Pitkältä tauolta reippaita vauhteja ei ole alla, joten melko paljon pelattuna se ei tunnu tässä kiinnostavalta. Kärkipaikalta Örebrossa vaivatta voittanut 10 Bay View putosi viime kerralla 2. sisältä hieman lopussa, eikä tyyli ollut aivan sataprosenttinen. 9 Hersey Boko ratkaisi viimeksi hallitusti 4. sisältä, mutta rima on nyt korkeammalla. 12 Timotejs Godis on ollut kengittä erinomainen, mutta voiton suhteen paikka voi olla nyt liian hankala.

Juoksunkulku: Bear Bahareh yrittää puolustaa sisäradalta johtopaikan. 4 Navy Blue, 6 Desideria de Soze, Princess S.W. ja Emmeline Follo lähtevät myös reippaasti.

Pelijakauma: Bear Bahareh (29%) voi nousta turhankin selväksi suosikiksi. Quarcia (9%) ja varsinkin täysin unohdettu Emmeline Follo (1%) kiinnostavat. Fixi Mearas (14%) ja Hersey Boko (13%) tuntuvat yliarvostetuilta.

Ranking: A) 1, 7 B) 5, 8, 3, 10, 9, 12, 4, 11 C) 2, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 7, 5, 8
Suuri: 1, 7, 5, 8

Toto75-5

Suosikit: Big Noon-Pokalenissa voitot ovat tämän vuosituhannen osalta paalun hyväksi 11-8 ja 3-vuotiaat vaikuttaisivat olevan nytkin vahvoilla. 4 Ecurie D. on ottanut voittonsa pääosin helposti ja osoitti toissa kerralla vauhtivaroja tulemalla johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alle 10-vauhtia. Viimeksi ykkönen tuli helposti keulasta. Volttilähdöstä ei sillä ole kilpailuista kokemusta, mutta tuskinpa se järkevänoloiselle menijälle suuria ongelmia tuottaa. Sen sijaan niitä voi aiheuttaa kovin vastustaja 2 Upset Face, jos se pystyy pitämään pelisuosikin alussa ulkopuolellaan. Varman keulavoiton viimeksi ottanut ori on ehtinyt myös osoittaa kovaa kapasiteettia, mutta on ollut voltissa aiemmin hieman sen oloinen, ettei laukkakaan isona yllätyksenä tulisi. Ravilla se on kova tekijä.

Haastajat ja yllättäjät: Edellisten lyöminen on normaalisti hankalaa, mutta usein stressaavassa lyhyessä voltissa yllätyksellekin on annettava pieni mahdollisuus. Viimeksi 3. sisälle pussiin jäänyt 1 High Into The Sky ei ole aivan tallikaverinsa veroinen 3-vuotias, mutta kelpo varsa kuitenkin ja voi saada hyvän juoksun. Vuotta vanhemmista parhaan vaikutelman on jättänyt 7 Even's Cool Boy, joka nousi viimeksi 4. sisältä 10-lopetuksella hyvin Attraversiamon kupeelle. Kuskikin vahvistuu tuntuvasti. 6 Zabul Fi meni Jägersrossa 2. sisältä minkä pystyi ja nousee takamatkalaisista rankingissa seuraavaksi sillä ajatuksella, että sen juoksusta voisi tulla suotuisa.

Juoksunkulku: High Into The Sky lienee taitavalla volttikuskilla alussa nopein, mutta jompi kumpi suosikeista voi hakea siltä kärkipaikan. Takahevosia ei jäädä odottelemaan ja Hotshot Lucan ME-aika 12,8 voi olla uhattuna.

Pelijakauma: Ecurie D:n (63%) suosikkiasema tuntuu hieman liian isolta.

Ranking: A) 4, 2 B) 1, 7, 6 C) 8, 11, 10, 5, 9, 12, 3 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4, 2
Suuri: 4, 2, 1, 7, 6

Toto75-6

Suosikki: Huippuhienon Jubileumspokalenin suosikki on 9 Who's Who. Pasi Aikion suojatti on aloittanut kauden erinomaisesti ja ollut hyvä joka kerralla. Eskilstunassa se nousi toisen radan vetäjäksi ennen puolimatkaa ja ratkaisi lopussa helpolla tyylillä. Reipas matkavauhti sopisi erinomaisesti Örjan Kihlströmin ajamalle oriille. Korkeilla prosenteilla ei kuitenkaan varmaksi asti.

Haastajat ja yllättäjät: Vahvalla kirillä 3. ulkoa kärkihevosen Rättvikissä tavoittanut 6 Milliondollarrhyme nousee ykköshaastajaksi. Fredrik B. Larssonin ruuna on esiintynyt kovissa lähdöissä edukseen ja on kirissä erittäin vaarallinen, jos pääsee aloittamaan sen sopivalta paikalta. 4 Villiam ei ollut kauden avauksessaan erikoinen, mutta tässä UET GP-voittajalta on lupa odottaa selvästi parempaa. Kengät napataan nyt pois. Vähemmän pelatuista mielenkiintoisimmalta vaikuttaa hieman hankalasta lähtöpaikasta huolimatta 7 Selmer I.H., sillä Mika Forssin ajokki jätti Torniossa erittäin hyvän vaikutelman kevään epäonnistumisten jälkeen. Kenkiä otetaan nyt pois ja viime syksyn Breeders Crown -esitys on vielä muistissa. 8 Perfect Spiritin lähtöpaikka on myös huono, mutta luokkansa puolesta sekin pystyy menestymään. Paremmilta paikoilta lapulle mahtuu 2 Gretzky B.R., joka pinkoi Hugo Åbergsissa sisältä minkä pystyi. Asetelmat ovat nyt suosiollisemmat ja nopea ori voi saada hyvän reissun. 10 Hachiko de Veluwe kadotti Axevallassa ravinsa viimeisen takasuoran lopussa noustuaan 2. ulkoa kirikaistalle. Lahden voitot ruuna nappasi keulapaikalta, joten tehtävä on nyt lähtökohtaisesti hankalampi. 1 Norton Commander hallitsi Vincennesissä johtopaikalta, mutta laukkasi viimeksi kakkossijan loppusuoralla. Vaikka se saisikin keulat puolustettua, tehtävä tuntuu hieman liian kovalta.

Juoksunkulku: Norton Commander ja Gretzky B.R. ratkaisevat keulapaikan kohtalon kiihdytyksessä. Villiam etenee toisen radan vetäjäksi?

Pelijakauma: Who's Who (49%) on liian selvä suosikki ja lähtö on kauttaaltaan pelijakaumaa tasaisempi. Selmer I.H:n (1%) peliosuus on liian pieni.

Ranking: A) 9 B) 6, 4, 7, 8, 2, 10, 1 C) 11, 5, 12, 3 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 9, 6, 4, 7, 8, 2
Suuri: 9, 6, 4, 7, 8, 2

Toto75-7

Suosikit: 4 Macelleria on noussut Robert Berghin käsissä mainioon iskuun, mutta voittosummakin on kasvanut hetkessä paljon. Årjängin ykkönen tuli hallitusti keulasta, viimeksi ruuna kiri voittoon 5. ulkoa. Voltin neloseltakin se pääsee varsin hyvin liikkeelle, mutta keulaan eteneminen ei ole varmaa. Silti suosikkeja pitkälle matkalle. 1 Captain Morgan kiri Oslo GP-päivän stayerkisan voittoon 3. sisältä ja on tehnyt sen jälkeenkin kelpo esityksiä sisäratajuoksuilla. Sellaisen se saanee tälläkin kertaa ja voi kiriä lopussa voittomatsiin. 10 Sobel Conway on aloittanut Suomessa huippuesityksillä. Porin ykkönen tuli leikittelevän kevyesti keulasta, kunkkarilauantaina ruuna kiri 4. ulkoa viimeiset 700 metriä alle 09-vauhtia kärkeen. Kolmesta kilometristä sillä ei ole kokemusta, mutta nykykunnossaan sekin käynee selkäjuoksulla. Jos Olli Koivusen ajokki pääsee aloittamaan kirinsä sopivalta etäisyydeltä, voitto on taas mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Global Unspoked kiri viimeksi hyvin 2. ulkoa, mutta on ollut sittemmin kerran poissa. Erik Adielsson luovii sen juoksuradalta sisälle hyviin asemiin, eikä kyvykäs ruuna ole ulkona kuvioista. 12 On Track Piraten jatkaa varmassa kunnossa ja nousi viimeksi 12,4-vauhtisella päätöskierroksella hänniltä totoon. Kärkisijoille tarvittaisiin hyvää vetoapua. Sellaisella aina mahdollinen. Paalulta mukaan vielä 2 Gideon H.Renka, joka pinnisteli viimeksi johtaneen Royal Navy Neon takana toiseksi ja voi parantaa lyhyemmällä starttivälillä. 13 Generaal Bianco piti viimeksi sopivassa lähdössä keulasta pintansa, mutta tarvitsee tässä kosolti muiden apuakin. 8 Uppohoppan otteet ovat olleet lähinnä tasaisia. Nappireissulla totokahinoihin. 15 Qahar Q.C:n paukut eivät riittäneet viimeksi johtavan rinnalta ja kärkisijoille yltääkseen vahvalla ruunalla taitaa olla liikaa parannettavaa.

Juoksunkulku: Captain Morgan ja Global Unspoked lähtevät parhaiten liikkeelle. Ensin mainitulle kelpaa selkäjuoksu, mutta jälkimmäisen kohdalla on puhuttu myös keulataktiikasta. Macellerialla voi olla kuitenkin mahdollisuus edetä toisessa vaiheessa kärkeen. Jos vauhti laantuu, Qahar Q.C. tulee eteenpäin.

Pelijakauma: Captain Morgan (11%), Sobel Conway (9%) ja Global Unspoked (5%) ovat kaikki edullisia tapauksia. Generaal Bianco (15%) on ylipelattu.

Ranking: A) 4, 1, 10 B) 6, 12, 2, 13, 8, 15 C) 3, 9, 5, 11, 14, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4, 1, 10, 6
Suuri: 4, 1, 10, 6, 12, 2