Ravivihje: Toto75 Dannero 11.8.2019

Julkaistu:

Toto75
Sunnuntainakin ajetaan Ruotsissa taas T75, kun Dannerossa on pyhänä Kylmäverikriteriumit ja muita kovia koitoksia ison pelin kohteina. Ruotsissa Kriteriumin kylmäverirotuiset juoksijat ovat vasta kolmevuotiaita eli todella kokemattomia. Silti päivän luotetuin pankki – varsin perustellusti vielä – löytyy juuri päälähdöstä.
Peliaika 75:een päättyy sunnuntaina kello 16 Suomen aikaa. Peli alkaa hieman poikkeuksellisesti lähdöstä kuusi. Ravit alkavat jo kello 14.

Taktinen veto:

Kramforsissa, missä Danneron rata sijaitsee, sataa ennusteen mukaan koko alkupäivän, joten olosuhteet voivat tuoda yllätyksellisyyttä. Kuitenkaan jättisuosikin Grisle Odin G.L.:n tappiota Kriteriumissa ei osaa nähdyn perusteella ennustaa. Ori on ollut täysin ylivoimainen vauhdeiltaan kaikissa uran seitsemässä juoksussaan. Lisäksi Öystein Tjomslandin valinta ajokkinsa lähtöradaksi, kahdeksan, niin yllättävä kun se onkin, tuntuu voittoa varmistavalta vedolta. Lisäksi kierrokselta löytyy kaksi muutakin hyvää keulavarmaa. Kun loput kohteet ovat pyöreämpiä, kannattaa joko mennä kolmella varmalla tai kierrättää niin, että pankeista kahden on onnistuttava.

Päivän Pankki: 8 Grisle Odin G.L. (Lähtö 9, T75-4, T5-2)

Kriteriumissa on siis vain yksi suosikki, eikä ihme: Grisle Odin G.L. voitti karsintansa noin 60 metrin erolla seuraavaan, eikä menossa ollut väsymyksen merkkejä kovasta temposta huolimatta. Ori on laukannut kerran urallaan, kolme kisaa sitten Bjerkessä tasoituslähdössä se oli kiertämässä keulaan, kun hyppy tuli. Se jäi tuhottomasti ja kulki vielä omaa vauhtiaan, mutta ehti vain kakkoseksi. Ainoa autolähtö viimeksi alkoi juuri täksi päiväksikin valitulta kasiradalta. Siitä Grisle Odin otti kisan aikaisin hallintaansa ja tosiaan karkasi omille teilleen hyvissä ajoin. Hyvin moni asia viittaa samaan scenarioon tänään. Sen voittoaika 26,1 oli kilometriajassa 2,5 sekuntia kovempi kuin seuraavaksi nopeimman karsintavoittajan eli muilla on kuromista, jos Grisle Odin suorittaa normaalisti.

Päivän Pankki 2: 5 Peat Chimney (Lähtö 10, T75-5, T5-3)

5 Peat Chimney on ollut erittäin vakuuttava viime syksyn jälkeen, jolloin sillä riisuttiin kengät kilpailuissa. Voittoja on tullut kuusi seitsemästä yrityksestä, ja toukokuussa kauden avauksessa se laukkasi taistellessaan keulasta ensimmäisessä kaarteessa. Tamma avaa tosi lujaa, ja se on todennäköisin keulahevonen. Viimeksi se oli ehkä parempi kuin koskaan, kun Ulf Ohlsson pyysi Peat Chimneyltä loppusuoralla lisää vauhtia, ja sitä löytyi muutamassa askeleessa niin paljon, että vastustajat jäivät melkein kuin seisomaan. Kannattaa tsekata, että Peat Chimney kilpailee edelleen ilman kenkiä. Sen jälkeen esteet tuntuvat nykyvireessä olevan vähissä.

Päivän Pankki 3: 1 Järvsö Ingrid (Lähtö 11, T75-6, T5-4, Päivän Duo-1)

Ruotsin raviurheilun ainoa handicaplähtö kylmäveristen Kultaloimi on luonut tänä vuonna mielenkiintoisen asteleman 1 Järvsö Ingridille. Tamma on voittanut kaikki kauden kuusi juoksuaan. Silti se päsi paalulle pienehköllä voittosummallaan, ja rata-arvonnassa kävi vielä säkä. Ingrid avaa voltista lujaa, ja on todennäköinen piikkihevonen. Viime lähtö oli tosi helppo, mutta tamma voittikin sen keulasta täysin pitelemällä. Muuten radan handikaappari (=tasoitusten suunnittelija) on onnistunut tasoittamaan taas puntit lahjakkaasti, eli jos hakee varmistuksia suosikille, on niitä tulossa mukaan melkein koko lauma. Viisainta siis tehdä peli yksinkertaiseksi, ja laittaa ihannepaikalle päässyt Järvsö Ingrid pankiksi.

Hyvä Suomi! -veto/Ideavarma: 7 Hungarian Hotwax (Lähtö 6, T75-1)

Kaj Widellin ajokki 7 Hungarian Hotwax on hyvä hevonen näihin sarjoihin, ja viime juoksun perusteella myös oikea vire on löytymässä. Ori ei aivan saanut keulan Aiming To Winistä otetta lopussa, mutta läheltä liippasi. Aiming To Win onkin hyvä keulahevonen. Nyt Hungarian Hotwax juoksee itse varsin todennäköisesti keulapaikalla. Se on poisjäännin myötä ainoa juoksuradan hevonen paalulla. Widell on tosi taitava lähtemään voltista ja juoksuradalta, ja nyt valjakko saa tehdä täysin omat kuvionsa saadakseen askeleet osumaan lankulle. Hungarian Hotwax on kovafysiikkainen ja hyväpäinen tapaus, joka ei sen jälkeen kovinkaan helposti päästä vastustajia ohitseen. Asetelma suosii kovasti, eikä Widellin ajokki silti ole kuin niukka suosikki.

Suomalaisvaljakot:

Lähtö 2

8 Sherlock/Jorma Kontio

Lähtö 3

12 Fools Desire/Kaj Widell

Lähtö 4

2 Pumpkin/John Östman

4 Heathcliff/Jorma Kontio

11 Merlo Avenue/Kaj Widell

Lähtö 5

3 Fiona Fashion/Magnus Djuse (Aleksi Kytölä)

Lähtö 6

7 Hungarian Hotwax/Kaj Widell

Lähtö 8

5 Overpaid/Jorma Kontio

Lähtö 9

5 Fräcke Prins/Jorma Kontio

Lähtö 10

2 Frida Zonett/Jorma Kontio

Lähtö 11

8 Norrlands Scott/John Östman

9 Perflex/Jorma Kontio

Lähtö 12

3 Elian Web (FI)/Jorma Kontio (Katja Melkko, omistaa Webbie Talli ja kasvattaja West Breeding Oy)


IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 7
Toto75-2: 9, 1, 2
Toto75-3: 5, 6, 8, 12, 10, 13, 15, 3
Toto75-4: 8
Toto75-5: 5
Toto75-6: 1
Toto75-7: 3, 5, 7, 10, 6
Hinta: 6,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 7, 14, 8, 12
Toto75-2: 9, 1, 2
Toto75-3: 5, 6, 8, 12, 10, 13, 15, 3
Toto75-4: 8
Toto75-5: 5
Toto75-6: 1
Toto75-7: 3, 5, 7, 10, 6
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi