Ravivihje: Toto86 Mantorp 31.7.2019

Julkaistu:

Toto86
Tasokkaat Breeders Crownin alkuerät värittävät keskiviikkoillan T86-kierrosta.
Huippu-urheilua on tarjolla myös tänään, sillä ikäluokkahevoset hakevat Mantorpissa asetelmia kohti syksyn rahakisoja. Mika Forssin ajama Staro Miami lukeutuu 4-vuotiaiden tammojen Breeders Crown -lähdön suosikkeihin.

Pelillisesti Breeders Crown -lähdöissä on otettava huomioon, että syksyn välieriin pääsee jokaisesta alkuerästä kuusi parasta. Se voi näkyä monen taktiikassa.

Kierroksen varmat poimitaan heti avauskohteista. Robert Berghin Explosive Merlot kohtaa 3640 metrin matkalla sopivan vastuksen ja kiertänee voittoon. 3-vuotiaiden tammojen lähdössä E3:ssa toiseksi yltäneellä Zollylla on hyvä tilaisuus palata voittojen tielle.

Yllätysosastolta kiinnostavia hakuja ovat Lover Face (86-4), Final Dream (86-5), True Devotion (86-6) ja Felicity Shagwell (86-7).


Toto86-1

Suosikki: Vahvaa virettä kesällä esittänyt 9 Explosive Merlot on tiukasti voitossa kiinni ekstrapitkällä matkalla. Eskilstunassa 3. ulkoa yli kierroksen mittaisella kirillä ratkaissut ori esiintyi positiivisesti myös Axevallan kultadivarissa, vaikkei aivan kärkeen yltänytkään. Loppu 4. sisältä kulki juosten. Nyt vastus on taas aivan eri maata ja mahdollisuudet voittoon ovat erinomaiset. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Pacific Face on selkeästi suosikin ykköshaastaja. Toissa kerralla se lähti Explosive Merlotin kanssa samalta paalulta, mutta hiipui lopussa jonkin verran johtavan rinnalta. Axevallan neljän kilometrin perusteella tasavauhtisen ruunan kunto on kuitenkin hyvä, sillä se tuli lopun takaa ihan juoksemalla. 20 metrin etumatkakaan ei ehkä riitä hieman terävämmän suosikin takana pitämiseen. 5 Bison Spiro ratkaisi Ahvenanmaalla varmasti 2. ulkoa ja voi kamppailla totosijasta. Edellisten kukistaminen on tiukassa. 1 Ferran Convital kerää Björn Goopin ajamana jonkin verran peliä, mutta kaikkien takaa tulevien loitolla pitäminen ei tunnu kovin todennäköiseltä.

Juoksunkulku: Ferran Convital lähtee paalulta vetämään porukkaa. Explosive Merlot tulee ajoissa eteenpäin, samoin Pacific Face.

Pelijakauma: Explosive Merlot (61%) on täysin ansaitusti selvä suosikki. Bison Spiron (9%) ja Ferran Convitalin (7%) peliosuus tuntuu liian suurelta.

Ranking: A) 9 B) 8 C) 5, 1, 4, 10, 6, 7, 2 D) 3

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto86-2

Suosikki: 4 Zolly jäi E3-finaalissa takarivistä kauas kärjestä, mutta kipusi Mascate Matchin takana loppua kohti asiallisesti toiseksi. Päätösringin Mattias Djusen tamma tuli 12,8-vauhtia. Karsinnan se ratkaisi vaivatta 3. ulkoa. Kuukauden paussilta suurkilpailun jälkeen vire ei ehkä ole aivan samanlainen, mutta asetelmat puoltavat ja Djuse voi päästä hakemaan suojatillaan vetotyöt. Voitto on ulottuvilla juoksunkulusta riippumatta. Selvänä suosikkinakin varma.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Dontlooseallmoney teki E3-finaalissa takapareista kohtalaisen suorituksen ja hallitsi viimeksi tapahtumia keulasta. Nopea lähtijä ottanee nytkin ensimmäiset keulat, mutta suosikin selkä voi hyvinkin kelvata. Siitä kärkipäähän. 1 Ring Of Fire polkaisi toissa kerralla keulasta päätöspuolikkaan 10-vauhtia ja ratkaisi viimeksi johtavan rinnalta varmasti hieman kantikkaalla tyylillä. Suomalaisomistuksessa kilpailevassa tammassa on ainesta pitkälle, mutta onko se ihan vielä valmis haastamaan ikäluokan kärkihevosia? Lähtönopeus on arvoitus. 6 Qeen Roc on jättänyt varsin hyvän vaikutelman ja kokeilee nyt ensimmäistä kertaa kengittä. Rättvikissä se taipui johtavan rinnalta hieman lopussa, mutta tuli Solvallassa 3. ulkoa hyvin perille 11-lopetuksessa. Jos balanssimuutoksesta on apua, ei totosija ole poissuljettu. 5 Schweppes hallitsi viimeksi keulasta, muttei ehkä pääse nyt samalle paikalle.

Juoksunkulku: Dontlooseallmoney lähtee reippaasti, ulkoa nopein on 7 Golden Girl D.T. Zollyn selkä voi kelvata kummallekin, mikäli suosikki tulee aktiivisesti eteenpäin.

Pelijakauma: Zolly (64%) on aavistuksen liikaa pelattu, mutta todennäköinen voittaja kuitenkin. Yllättäjistä Qeen Roc (1%) ansaitsisi hieman enemmän kannatusta.

Ranking: A) 4 B) 3, 1, 6, 5, 7, 11 C) 8, 12, 2, 9, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto86-3

Suosikit: 2 Upset Facen voittosumma on kykyihin nähden vielä kovin vaatimaton. Elitloppet-sunnuntain lähdössä Lutfi Kolgjini puolusti keulapaikkaa kovassa vauhdissa ja ori taipui lopulta neljänneksi. Viimeksi se laukkasi heti startissa. Ravilla se lähtee reippaasti ja voi napata keulapaikan heti hallintaansa. Siitä sen kukistaminen olisi normaalisti vaikeaa. 1 Guzz Mearas on osoittanut myös erinomaisia otteita, ja varsinkin Gävlen E3-karsinnan lopetus 2. ulkoa Belkerin tuntumaan oli oikein positiivinen. Finaalissa Johan Untersteinerin valmennettava laukkasi heti kiihdytyksessä. Hyvistä asemista matsiin, vaikkei lähtönopeus ehkä vielä riitäkään. Tämä kaksikko lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: Tasaisesta haastajajoukosta 9 Eagle Hall jätti Axevallassa varsin positiivisen vaikutelman tultuaan 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,3-vauhtia. 8 The Bald Eagle tuli viimeksi johtopaikalta ohitetuksi päätössatasella. Örebron alkulaukkaa lukuun ottamatta ruunan suoritukset ovat olleet kauttaaltaan hyviä. Hyvänä lähtijänä se voi onnistua hankkimaan ulkoakin kohtalaiset asemat. 4 Quick Lane vastasi viimeksi keulasta varmaan voittoon 11,8-lopetuksessa ja jäi edellisellä kerralla 2. ulos pussiin. 6 Remain In Light palaa pieneltä sairastauolta, eikä tunnu siltä osin erityisen kiinnostavalta.

Juoksunkulku: Upset Face ottanee ravatessaan vetotyöt hallintaansa, 3 Juncio Boko havittelee paikkaa sen peesistä. Ulompaa pystyvät lähtemään hyvin Remain In Light ja The Bald Eagle.

Pelijakauma: Upset Face (30%) ja Guzz Mearas (25%) ovat oikea suosikkipari. Eagle Hall (2%) on jäänyt liian vähälle huomiolle. Remain In Light (12%) tuntuu ylipelatulta.

Ranking: A) 2, 1 B) 9, 8, 4, 6 C) 5, 3, 7, 10, 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1

Toto86-4

Suosikit: Day Or Night Inin poisjäännin myötä avoimesta ryhmästä tuli varsin tasainen koitos. 3 Generaal Bianco ei ehkä ole tänä kesänä aivan parastaan esittänyt, mutta tehtävätkin ovat olleet tätä kovempia. Halmstadissa se putosi 2. ulkoa Cyber Lanen kyydistä lopussa. Ruunan lähtönopeutta on käytetty harvemmin, mutta tällä kertaa siihen voisi olla paikka, sillä auton takana ei ole erityisen ripeitä avaajia. Vaikka parhaat suoritukset ovat tulleet selkäjuoksuilla, tässä keulavoitto ei yllättäisi. 1 Montdore punnersi Jägersrossa ykköseksi johtavan rinnalta ja on samanlaisena tässäkin vakava voitontavoittelija. Sisäradan puolustaminen ei onnistune, vaikkei mukana olekaan erityisiä raketteja. 4 Viscarda Jet on tehnyt viime starteissa vahvat suoritukset, vaikka voitot vielä puuttuvatkin. Solvallassa se tuli kaukaa 5. ulkoa lopun 08-kyytiä ja kesti viimeksi johtavan rinnalta hyvin. Pienessä lähdössä työt tekemällä voitto voi olla tiukassa, mutta onnistuneella juoksulla tamma on mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmälle pelille jääneistä mahdollisuuksia kärkeen omaa viimeksi nousuvirettä osoittanut 5 Lover Face. Stefan Söderkvistin ajokki polki 4. ulkoa viimeiset 700 metriä 09,0-kyytiä. Pienessä lähdössä juoksupaikka ei jää nyt kauas.

Juoksunkulku: Generaal Bianco pystynee ohittamaan Montdoren alussa kuskin niin halutessa. Robert Berghin suojatti nousee nopeasti toiselle radalle, sillä muita halukkaita vauhdinpitäjäksi ei luultavasti ole.

Pelijakauma: Generaal Biancon (32%) kuuluisi olla eniten pelattu, kun uskoo sen pääsevän alussa Montdoren (35%) edelle.

Ranking: A) 3, 1, 4 B) 5, 7, 6 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 3, 1, 4, 5
Suuri: 3, 1, 4, 5

Toto86-5

Suosikit: 10 Lord Flax on esittänyt viime starteissa kanuunakuntoa ja nousee takarivistäkin ykkösmerkiksi. Lindesbergissä ori paineli kaukana muiden edellä ja piti eron maaliin saakka. Viimeksi se painui johtavan rinnalta loppukurvin alussa kärkeen ja meni menojaan. Nopean lähtijän takaa se pääsee nytkin hyviin asemiin, jopa keulaan? Voitto on mahdollinen monella taktiikalla. 4 Final Dream on keskikaistalta erittäin todennäköinen keulahevonen ainakin ensimmäisille sadoille metreille. Linda Sedströmin ajokki on juossut kahdessa viime kisassa johtavan takana ja taktiikka on nytkin mielenkiintoista nähdä, sillä ruunalla on jo paikka Åbyn pronssifinaaliin puolentoista viikon kuluttua. Kärjestä tai sen tuntumasta korkealle. 11 Shorthanded Jag ratkaisi toissa kerralla hallitusti johtavan rinnalta, mutta oli viime kerralla keulasta varsin nihkeä voitosta huolimatta. Luokkansa puolesta ruuna on toki hyvin sarjassa sisällä ja voi nousta jälleen kamppailemaan ykkössijasta.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Scarlets Mirakel on vaihtanut viime startin jälkeen tallia. Se on osoittanut viime starteissa erinomaista kuntoa, mutta ykkösradan paikka on verkkaiselle avaajalle varsin hankala. 2 Silent Hillin kiri tasaantui viimeksi jonkin verran 4. ulkoa lopussa, mutta hyvältä paikalta totokamppailuun on mahdollisuuksia. 12 Staro Leonardon otteissa ei viimeksi ollut johtavan takaa puristusta ja paikka on nyt erittäin vaikea. Pohjimmiltaan ruuna on hyvää 75-tasoa. Myös 3 Zeus Bin otteista on puuttunut jotain, vaikka ajallisesti tulokset ovatkin olleet hyviä.

Juoksunkulku: Final Dream lataa keskeltä keulaan ja Linda Sedström tuskin on kiinnostunut muiden eturivin hevosten selistä. Lord Flax voi päästä sen takaa hyvin läpi ja toisinaan virtavalle menijälle vastaaminen voi tulla kalliiksi.

Pelijakauma: Lord Flax (29%) on oikea suosikki, mutta Final Dream (5%) tuntuu jäävän aliarvostetuksi. Scarlets Mirakel (15%) ja Silent Hill (14%) ovat saaneet liikaa luottoa.

Ranking: A) 10, 4, 11 B) 1, 2, 12, 3 C) 5, 6, 7, 9, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 10
Suuri: 10, 4, 11

Toto86-6

Suosikit: 1 Ivana Boko on osoittanut sen verran hyvää lähtönopeutta, että keulapaikan puolustaminen sisäradaltakin Mantorpissa voi olla mahdollista. Kesän molemmat ykköset ovat tulleet johtopaikalta ja siitä Kaj Widellin taakseen saava tamma olisi korkealla nytkin. 11 Hankypanky Peyton on kuuden startin jälkeen vielä tappioitta, mutta tehtävät kovenevat. Timo Nurmoksen tamma aloitti kauden hallitulla keulavoitolla ja punnersi viimeksi johtavan rinnalta niukasti mutta varmasti keulahevosen ohi. Jorma Kontio tuskin jää tässäkään pitkäksi aikaa parijonoon, jos vauhti vain antaa myöden ajaa eteenpäin.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmälle pelille jääneistäkin löytyy kiinnostavia. 9 True Devotion kiri viimeksi johtavan takaa kevyellä askeleella vuoden avausvoittoon. Vastaavalla juoksulla se on kirissä jälleen vaarallinen. 10 Timotejs Godis paransi otteitaan tuntuvasti kengittä ja nappasi kärjen tuntumasta 75-voiton Årjängissä. Ei ulkona nytkään kun starttivälikin on lyhyempi. 6 Miss Duffy paineli Halmstadissa virkeästi keulapaikalla ja tuli lopussa tallikaveri True Devotionin ohittamaksi. Jos alku ei mene liian vaativaksi, on sillä tässäkin mahdollisuudet kärkipäähän. Sama tilanne on 8 Mellby Eye Catcherilla, joka ratkaisi toissa kerralla varmasti johtavan rinnalta, mutta menetti viimeksi 2. ulkoa kosolti metrejä laukkaavan takana kirikierroksella. Åmålissa johtavan rinnalta voittanut 12 Exciting Chip teki viimeksikin samalta paikalta asiallisen suorituksen. Finaalipaikan varmistaakseen sille riittää tässä vaatimattomampikin sijoitus, joten ehkä raskasta juoksua pyritään nyt välttämään? Kuparisen viimeksi nappireissulla 2. ulkoa rikkonut 15 Darshana on jo varma Diamantstoet-finalisti puolentoista viikon päähän, joten taktiikka voi olla sen mukainen.

Juoksunkulku: Ivana Boko voi pystyä pitämään sisäradalta keulapaikan, sillä rinnalta lähtevät hakevat ensisijaisesti selkäjuoksua. Miss Duffy ja Mellby Eye Catcher etenevät alkumatkalla toisen radan kärkihevosiksi.

Pelijakauma: Asetelmat huomioiden Hankypanky Peyton (34%) tuntuu hieman liikaa pelatulta. True Devotion (4%) on maistuvin merkki.

Ranking: A) 1, 11 B) 9, 10, 6, 8, 12, 15 C) 2, 5, 7, 3, 14, 4, 13 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 1, 11, 9, 10, 6, 8
Suuri: 1, 11, 9, 10, 6, 8

Toto86-7

Suosikit: Stochampionatetissa likaisen työn tekijäksi joutunut ja lopussa kuudenneksi taipunut 5 Hankypanky Rubyred on 4-vuotiaiden tammojen BC-alkuerän suosikki. Raskaan juoksun jälkeen starttiväli on varsin lyhyt, joten täyttä luottoa Timo Nurmoksen suojatti ei tässä saa. Toki keulaan päästessään voitto olisi ulottuvilla. 9 Staro Miami on kilpaillut tänä vuonna toistaiseksi harvakseltaan, mutta varsinkin kauden avaus oli erinomainen. Viimeksi tamma ei saanut loppua kohti vauhtia lisänneistä kärkihevosista otetta. Jos Mika Forss selvittää hieman kiharaisen paikan verkkaisen avaajan (nro 2) takana, voi Staro Miami nousta lopussa matsiin. 3 Felicity Shagwellin osalta isot finaalit tuntuvat menevän aina pieleen. Viimeksi 4. ulkoa kolmatta rataa kirikierroksella yrittänyt tamma tuli loppusuoran alussa häirityksi. Varustemuutokset tähän starttiin ovat negatiivisia, mutta pelikansa tuntuu reagoineen niihin turhankin voimakkaasti. Lähtönopeutta on, ja menestystäkin on tullut myös kengät jalassa, joten keulasta tai sen tuntumasta André Eklundhin suojatti pystyy edelleen pitkälle.

Haastajat ja yllättäjät: Stosprinternin keulasta vienyt 6 Zeta Wise As kokee myös miinusmerkkisiä varustemuutoksia ja paikkakin on hyvän juoksun saamiseksi hieman ulkona. Ei unohdeta silti kokonaan. 12 Aleppo Pinen kausi ei ole tuottanut vielä täysosumia, mutta Halmstadin starttien perusteella suunta vaikuttaisi olevan vahvasti nousujohteinen. Tällä kertaa sillä testataan jenkkikärryjä avojaloin. 1 Thanasi Bob on kilpaillut rahasarjoissa, mutta voi rivakkana avaajana venyä tässäkin hyvältä paikalta korkealle. Viimeksi se sai johtavan takaa myöhään mahdollisuuden ja tuli juosten. 2 Maggie Cash ei jaksanut viimeksi taistella kärkisijoista aivan loppuun asti edettyään viimeisen kierroksen alkaessa toisen radan vetäjäksi. Se jää alussa hitaaksi, mutta omaa hyvän kirin. Juoksunkulun suosiessa ei aivan mahdoton. Isoon systeemiin mukaan myös 10 Loser On Loser, joka leiskautti viimeksi takasuoralla 4. ulkoa kärkeen asti ja kesti voittoon, vaikka tyyli lopussa hieman heikkenikin.

Juoksunkulku: Thanasi Bob lähtee sisältä hyvin, mutta saa heti Felicity Shagwellin haastajakseen. Hankypanky Rubyred voi tulla jossain vaiheessa kyselemään keulaa.

Pelijakauma: Hankypanky Rubyred (44%) on liian selvä suosikki, myös Zeta Wise As (18%) tuntuu liikaa pelatulta. Felicity Shagwell (3%) on jostain syystä unohdettu lähes täysin.

Ranking: A) 5, 9, 3 B) 6, 12, 1, 2, 10, 8, 11 C) 4, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 5, 9, 3
Suuri: 5, 9, 3, 6, 12, 1, 2, 10

Toto86-8

Suosikit: Rivi päättyy erittäin mielenkiintoiseen 4-vuotiaiden oriiden Breeders Crowniin, jossa haetaan asetelmia jo kolmen viikon päässä siintäviin Derbyn karsintoihin. 3 Forfantone Am kohoaa ykkösmerkiksi varustemuutosten myötä. Ensimmäistä kertaa kengittä ja jenkeillä menevä ori on osoittanut viime starteissakin hyviä otteita. Rättvikin voitto irtosi varmasti 2. ulkoa, viimeksi se kesti johtavan rinnalta hyvin toiseksi. Varustemuutokset vaikuttavat varmasti peliosuuteen, mutta avut lähtönopeuteen ovat vielä hämärän peitossa. Ilman parannusta keulapaikalle ei ole asiaa, joten pari muutakin kovaa otetaan mukaan lapulle. 4 Cab Lanen toistaiseksi ainoa tappio tuli viime syksyn Kriteriumissa. Muuten Timo Nurmoksen suojatti on esiintynyt vahvasti ja teki kauden alkajaisiksikin reipasvauhtisessa kisassa keulasta huippusuorituksen lopetellen alle 10-vauhtia. Matsiin. 1 Global Welcome pääsi Visbyssä helpolla ”ainoan” vastustajan laukattua jo alkumatkalla. Jos kärkipaikan puolustaminen onnistuu, on Erik Adielssonin ajokillakin sanansa sanottavanaan.

Haastajat ja yllättäjät: Voiton luisuminen edellä mainitun trion ulkopuolelle vaikuttaa epätodennäköiseltä, sillä joku kolmikosta saanee väkisinkin onnistuneen juoksun. Jos vauhtia pidetään, 10 Alonen osakkeet nousisivat. Sprintermästarenissa Pasi Aikion suojatti teki ihan kelpo suoritukset ja pidemmät matkat sopivat sille varmasti paremmin. Viimeksi lähtöön laukanneen 9 Betting Gangsterin päivän vire on pieni arvoitus. Halmstadin startissa ori oli 2. ulkoa vähän kesy lopussa, toki alkumatkan paha hakauskin saattoi vaikuttaa suoritukseen. Viimeksi hurjavauhtisen avauskierroksen jälkeen keulaan mankeloineelle 2 Ferrari Sisulle haetaan nyt nätimpää reissua. Stefan Melanderin kaksikon 8 Thrust Control5 Brothers N.Arms suoritukset eivät ole olleet viime aikoina alkukesän tasolla.

Juoksunkulku: Global Welcome ja Cab Lane ovat suosikkitriosta normaalisti nopeimmat, mutta varustemuutokset voivat toki vaikuttaa positiivisesti Forfantone Amin lähtönopeuteen. Näistä keulaan pääsevä on luonnollisesti vahvoilla.

Pelijakauma: Forfantone Am (19%) on vielä edullinen, mutta pinnat noussevat päivän mittaan. Varsin tasainen suosikkitrio kokonaisuudessaan. Alone (1%) ansaitsisi hieman enemmän peliä.

Ranking: A) 3, 4, 1 B) 10, 9, 2, 8, 5 C) 11, 7, 12, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 3, 4, 1
Suuri: 3, 4, 1