Ravivihje: Toto75 Årjäng 13.7.2019

Julkaistu:

Toto75
Nadal Brolinen uusi yritys Årjängin sprintterilähdössä.
Lauantain 75-kierros huipentuu mielenkiintoiseen pikamatkan kisaan, johon suosikkina starttaa Oslossa epäonnistunut Nadal Broline. Sisäpuolelta starttaavan Dante Bokon ohella Onkel Invest Oy:n ruunan haastaa mm. kovavireinen Milligan's School.

Årjängin luottohevosina starttaavat avauskohteen Eldorado B. sekä kylmäverilähdön Pyrmo. Molempien kunto on viime starteissa ollut vakuuttava.

Vähemmän pelatuista kiinnostavat mm. The Real Face (75-2) ja Eicas (75-5).

Aiemmin viikolla tarjolla ollut poutasääennuste on vaihtunut kilpailupäivänä siihen, että myöhemmin iltapäivästä sateen mahdollisuuskin on olemassa.


Toto75-1

Suosikki: Vaikka Årjängissä sisärata ei ole auton takana optimaalisin paikka, on nopealla 1 Eldorado B:llä silti hyvät mahdollisuudet ottaa johtopaikka hallintaansa. Harppauksia eteenpäin tänä vuonna mennyt ori voitti Östersundissa keulasta ja osoitti viimeksikin takaa kunnon olevan entisellään. 08-vauhtisesta lopetuksesta huolimatta parempaan sijoitukseen ei ollut saumoja. Ilman hurjaa tempoa Torbjörn Janssonin ajokilla on saumat johtaa nyt maaliin asti. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Ragazzo da Sopran juoksu meni Kalmarissa vaikeaksi, muttei ruuna ehkä muutenkaan ollut yhtä hyvä kuin kesäkuun alun voittostartissaan. Kengät otetaan tällä kertaa pois ja ainakin kuolemanpaikan välttäessään se on kärkikuvioissa. Lähtönopeus ei riittäne suosikin haastamiseen alussa. Kelpo suorituksen 2. ulkoa Härmän tammalähdössä tehnyt 7 Virginia Grif pystyy myös onnistuneella juoksulla korkealle. 2 Apapmand jäi viimeksi 2. ulkoa kierros ennen maalia ilman vetoapua, mutta ratkaisi silti vaivattomasti. 8 Antonio Trot sai huilata kevään kovien starttien jälkeen. Alussa ruuna jää taka-alalle, mutta normaalia pidemmästä matkasta on sille vain hyötyä. 10 Västerbo Exact on normaalisti riittävä menijä 75-kinkereihin, mutta onnistumisesta on jo tovi. Mantorpissa se laukkasi johtopaikalta avauskurviin.

Juoksunkulku: Eldorado B. pitänee sisäradalta johtopaikan hallussaan. Etusuoralta lähdettäessä ykkösrata ei Årjängissä ole suosiollinen, mutta takasuoran starteissa tilanne on parempi.

Pelijakauma: Eldorado B. (39%) ei vaikuta ainakaan ylipelatulta. Virginia Grif (17%) sen sijaan tuntuu saaneen liikaakin kannatusta.

Ranking: A) 1 B) 6, 7, 2, 8, 10 C) 3, 4, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-2

Suosikki: 1 Deede Star on hyvistä asemista perustellusti selvä suosikki alimmassa 75-divisioonassa. Toukokuun ykkösen ruuna otti johtavan rinnalta, viimeksi se kiri 5. ulkoa päätösringin 11,9-vauhtia, vaikka painoi jonkin verran ulospäin. Täysin tasapainoiselta 4-vuotias ei vielä vaikuta, mutta keulat puolustaessaan voitto on tietysti liki.

Haastajat ja yllättäjät: Vastustajista kiinnostavimmalta vaikuttaa 2 The Real Face, joka oli viikko sitten 4. sisällä erittäin paineissaan ja kiritilat aukenivat myöhään. Innokkuudessaan ravikin oli seota lopussa. Päävarustusta muutetaan avoimempaan suuntaan, mutta vire tuntuisi olevan erinomainen. Vaarallinen. 4 Great Winnerillä on tähdätty kesäkuun kuolemanpaikkavoiton jälkeen tähän kisaan. Axevallassakin se olisi napannut kärkisijan, mutta ravi hajosi loppusuoralla. 3 Ready To Roll ehti viimeksi lähtölaukasta huolimatta 3. ulkoa vielä helppoon voittoon. Ravivarmuuden löytämiseksi se palaa vanhaan balanssiin. Otteet ovat 75-tasolle riittäviä. 6 Running Like Hell oli huippuhyvä Lindesbergin pitkällä matkalla, sillä 4-vuotias kesti prässistä huolimatta voittoon johtopaikalta. Helppoa juoksua ei ehkä tule tässäkään. 7 Uploadin suoritus Rättvikissä parin kuukauden tauolta oli asiallinen. Puolimatkassa takaa toisen radan vetäjäksi edennyt ruuna piti vauhtinsa perille. Parantaessaan ei mahdoton. Raamikas 5 Royal T.N. taipui viimeksi keulasta, mutta otti sitä ennen helpommassa lähdössä helpon voiton samalta paikalta. Raamikas ruuna on selvittänyt voltin tiukemmatkin radat kunnialla aiemmin. Yllätysosastolta isompaan systeemin vielä myös 8 Pegasus All Over, joka ei voinut Örebrossa johtavan rinnalta mitään Deede Starille, mutta teki itsekin hyvän suorituksen. Tällä kertaa se voisi saada hyvän reissun suosikin takana.

Juoksunkulku: Erityisen reippaita avaajia eturivissä ei ole, joten Deede Starilla on mahdollisuudet pitää keulapaikka hallinnassaan.

Pelijakauma: Deede Star (42%) on oikea suosikki. The Real Face (7%) on edullinen.

Ranking: A) 1 B) 2, 4, 3, 7, 6, 5, 8 C) 10, 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2, 4, 3, 7, 6, 5, 8

Toto75-3

Suosikki: 10 Pyrmo on jättänyt viime starteissa erittäin positiivisen vaikutelman. Gävlessä ori jäi 2. ulkoa puolimatkan jälkeen ilman vetoapua ja ratkaisi hallitusti lopussa. Viimeksi se vastaili keulasta hyvällä otteella 24-lopetuksessa voittoon. Tuntuu siltä, että resursseja vielä huomattavasti nähtyä parempaankin on, toki vastuksen puolestakin sitä tarvitaan. Etukengät napataan myös tällä kertaa pois. Kokeillaan tasaiseen lähtöön ideavarmaksi!

Haastajat ja yllättäjät: Kovempia lähtöjä jo kolunnut 12 Björs Viking on tehnyt kahdella viime kerralla keulasta kelpo suoritukset, vaikkei ole voittoon asti riittänytkään. Juoksuradalta hyvän startin saadessaan se voi olla jälleen kärkipäässä. 8 U.R.Faxe pystyy sopivalla selkäjuoksulla hyvänä päivänään kirimään mukavasti. Kenkiä otetaan tällä kertaa mahdollisesti pois. Paalun voitokas 5 Spik Loke ratkaisi viimeksi 3. ulkoa varmasti, edellinen ykkössija oli niukempi. Ruuna on tehnyt vain tarvittavan, mutta tällä kertaa vaatimustaso nousee. 13 Lukas Rauen hallitsi viime kerralla johtopaikalta ja voi yltää onnistuneella juoksulla tässäkin korkealle. 14 Rappnor voitti Åmålissa johtavan rinnalta ja viimeksi kärkipaikalta. Lähtöpaikka on melko haasteellinen. Myös 15 Minellille asetelmat ovat hankalat ja kärkeen noustakseen tamma tarvitsee hyviä selkiä. Vauhtia siltä löytyy riittävästi, Hagmyrenissä viimeiset 700 metriä sujuivat 2. ulkoa 20,7-tahtia. Paaluhevosista 6 Myrsjös Stalo ja 1 Perflex voivat hyvillä juoksulla yltää myös totokamppailuun.

Juoksunkulku: Erityisiä raketteja paalulla ei ole. Spik Loke pyrkinee hakemaan vetotyöt, jos pääsee voltin vitoselta edes kohtalaisesti liikkeelle.

Pelijakauma: Pyrmon (19%) kuuluisi olla eniten pelattu. Spik Loke (24%) on liikaa luotettu.

Ranking: A) 10 B) 12, 8, 5, 13, 14, 15, 6, 1 C) 7, 3, 11, 2, 4 D) 9

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto75-4

Suosikki: 2 Lady Nadine palasi Örebrossa pitkältä tauolta ja teki heti vahvan suorituksen. Alussa 2. ulos parkkeerannut tamma leiskautti keulaan viimeisellä takasuoralla ja meni menojaan. Viimeiset 800 metriä sujuivat 11,8-tahdissa. Jos se pystyy samaan, tai jopa parantaa, ovat muut vaikeuksissa. Kovin suoritusvarma se ei tosin ainakaan aiemmin ole ollut, joten isompaan systeemiin Jorma Kontion ajokki saa kavereitakin.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Dallas As teki viikko sitten Stosprintern-finaalissa 2. ulkoa tasaisen suorituksen, mutta Robert Berghin 4-vuotias voi tiiviillä starttivälillä petratakin. Rutiinia kovista ikäluokkalähdöistä on jo jonkin verran. 40 metrin pakilta voittoon yltäminen ei ole yksinkertaista, mutta 15 Hope And Dreams onnistui siinä viime kerralla. Toki juoksukin meni sillä kertaa hyvin, kun Millie Millionaire tarjosi hyvää vetoapua kirikierroksella. Emilia Leon ajama tamma voi joutua tässä itse töihin. Ei silti mahdoton. 14 Waffle Cone ei varsinaisesti ole kiertelijä, mutta hyvissä selissä se voi kivuta kärkikahinoihin. Viimeksi jenkki oli kirivaiheessa kovin vino. 1 Timotejs Godis on tauolta arvoitus, eikä maailmankaatajasta ole ehkä muutenkaan kyse. Juoksusta voi tulla kuitenkin makea suosikin imussa. Isomman yllätyksen mahdollisuuttakaan ei voi täysin sulkea pois. 10 A Taste Of Honey laukkasi viimeksi avauskurviin, mutta esitti edellisellä kerralla 3. ulkoa 10,5-vauhtisen päätöspuolikkaan. 6 Bravivicimo meni viimeksi 2. ulkoa minkä pystyi. Tällä kertaa kengät on tarkoitus napata pois.

Juoksunkulku: Timotejs Godis pitänee ensi askelilla johtopaikan, mutta Lady Nadinen vetoapua kelpaa hyvin, jos tämä pääsee ravilla liikkeelle. Startin osuessa Dallas As voi tulla nopeasti kärkiporukkaan takaa.

Pelijakauma: Lady Nadinen (44%) selvä suosikkiasema on ansaittu, mutta Dallas As (11%) vaikuttaa hieman alipelatulta.

Ranking: A) 2 B) 11, 15, 14, 1, 10, 6 C) 13, 7, 8, 5, 9, 3, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 11, 15, 14, 1, 10, 6

Toto75-5

Suosikit: 5 Macelleria on löytänyt Robert Berghin käsissä uusia pykäliä ja kesti viimeksi finaalissa keulasta toiseksi. Jos vauhti ei aivan hurjaksi mene alkumatkalla, voisi tällä kertaa olla jo voitonkin vuoro. Sisäpuolelta kiihdyttävä 4 Charlock Wiking on myös nopea, ja voi aiheuttaa juoksunkulun suhteen ongelmia Macellerialle. Solvallan finaalissa keulaan avannut ruuna laukkasi avauskurviin, mutta ravasi heinäkuun alussa pienen huoltotauon jälkeen kärkipaikalta helppoon voittoon. Aikaisin lapulle kuuluu myös 6 Venerdi, joka oli viimeksi liian menohaluinen ja juoksunkulustakin tuli siitä syystä liian vaativa, kun 5-vuotias ei rauhoittunut selkään. Rauhallisempana pysyessään voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: Edellä mainitun trion lisäksi paikan lapulta saa pitkään hyvää virettä esittänyt 1 Eicas, joka nappasi viimeksi hallitun voiton keulasta. Samaa paikkaa se tuskin pystyy tässä pitämään alussa, mutta juoksusta tullee kuitenkin suotuisa. 9 Twigs Ceasar kiersi viimeksi 3. ulkoa päätöskierroksen alussa johtavan rinnalle ja ratkaisi varmasti lopussa, mutta tehtävä on nyt tuntuvasti kovempi. Jos lähtöön laittaa runsaampaa rastitusta, myös Eskilstunan finaalissa myöhään tilaa saanut 2 Tale Of Jacks, sekä takarivin 11 Findus M. ja 10 Mellby Frodo kannattaa huomioida. Myös 3 Vespertilio Jet kiersi viimeksi takaa mukavasti. Voittoon toki näiltä vaadittaisiin täydellistä onnistumista ja vähän muiden apuakin.

Juoksunkulku: Keskikaistoilta Charlock Wiking, Macelleria ja mahdollisesti myös Venerdi kisaavat ensi metreillä johtopaikasta.

Pelijakauma: Macelleria (37%) on jo hieman liian suuri suosikki. Twigs Ceasar (14%) on yliarvostettu, Venerdi (11%) ja Eicas (7%) sen sijaan alipelattuja.

Ranking: A) 5, 4, 6 B) 1, 9, 2, 11, 10, 3 C) 12, 7, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 4, 6, 1
Suuri: 5, 4, 6, 1

Toto75-6

Suosikit: Jos 1 Visa As onnistuu puolustamaan keulapaikan kiihdytyksessä, voitto on lähellä. Viime kesänä Jägersrossa temppu onnistui juuri Björn Goopin ajamana, mutta kaikkein liukkaimpia starttareita tamma ei silti ole. Viimeksi 5-vuotias teki Global Undecidedin rinnalta todella vahvan suorituksen ollen selvä kakkonen kovalla tuloksella. Jos suosikki menettää keulapaikan, rinnalta starttaavan 2 N.Y.Coeurdesoleilin osakkeet nousevat tuntuvasti. Elitloppet-sunnuntaina keulasta voittanut norjalainen teki kelpo suorituksen myös Oslon pitkällä matkalla, vaikka hiipuikin kirissä hieman maalisuoralla. Nyt ori menee samalla varustuksella kuin toissa kerralla eli jenkeillä ja kokolapuilla. Tämä kaksikko kupongille.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Sanda Love omaa erinomaisen kapasiteetin, mutta epäonnistumisia tulee toisinaan laukkojen muodossa. Axevallassa ruuna voitti varmasti johtavan rinnalta, mutta laukkasi viimeksi heti startissa. 4 Jaques Noir jatkaa myös kunnossa, vaikka voitot kiertävätkin. Lindesbergissä lopetus 3. ulkoa oli hyvä. Lyhyt matka ei kylläkään sitä varsinaisesti suosi. 5 Peder Mykla on juoksunkulun suhteen merkittävässä roolissa, sillä Carl Johan Jepsonilla vahvistuva ruuna lataa alkuun rivakasti ja voi ryöstää suosikilta keulapaikan. Sen oma vire on sen sijaan parin kuukauden tauolta jonkinlainen arvoitus. 7 Lexington Hall tuli viimeksi keulasta ohitetuksi viime metreillä. Paikka on kärkisijojen suhteen nyt vähän ulkona. 12 Urgent Call omaa takarivin hevosista edellytyksiä menestymiseen, mutta ilman levottomia juoksutapahtumia mahdollisuudet ovat tietysti olemattomat.

Juoksunkulku: Visa As ja N.Y.Coeurdesoleil lähtevät hyvin, mutta Peder Mykla voi hyvinkin olla ensi metreillä liian liukas niille. Jää nähtäväksi, minkälaisen taktiikan Carl Johan Jepson siinä tapauksessa valitsee.

Pelijakauma: Visa As (62%) on liian iso suosikki siihen peilaten, ettei keulapaikka ole mitenkään varma.

Ranking: A) 1, 2 B) 6, 4, 5, 7, 12 C) 11, 3, 9, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2

Toto75-7

Suosikit: 2 Nadal Broline aloitti keväällä rajulla suorituksella, mutta esiintyi viimeksi Oslossa kaukana tasostaan. Björn Goopin mukaan alusta ei sopinut ruunan kavioille, ja tällä kertaa se menee takakengät jalassa. Hyvistä asemista normaalina voittomatsissa. 1 Dante Bokon menossakaan ei ollut parasta potkua sen paremmin Sweden Cupin finaalissa kuin juhannuksena Kalmarissakaan, mutta asetelmat ovat nyt Adrian Kolgjinin suojatin mieleen. Kaksi vuotta sitten se piti keulasta Propulsioninkin takanaan ja vuoden takainen Årjängin suorituskin oli hyvä. Voi johtaa nytkin pitkään.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Milligan's School on osoittanut kahdessa viime startissa mahtavaa virettä, eikä jenkkiä ole ulompaakaan syytä unohtaa. Juoksunkulku on pieni arvoitus, sillä nopeus ei riitä kaikkien sisäpuolelta lähtevien ohittamiseen alussa. Östersundin voitto tuli Double Exposuren peesistä, viimeksi Ulf Erikssonin ajokki oli keulasta suorastaan murskaava. 5 Milliondollarrhyme ei ole ykköstasolla vielä täysin onnistunut, mutta sekin päivä koittanee. Bodenissa tilaa tuli 3. sisältä myöhään, mutta kunto vaikutti edelleen hyvältä. 3 Uza Josselyn teki Solvallassa kelpo suorituksen, mutta oli viimeksi Bjerkessä vaisu sisältä. Kapasiteettia on, joten hyvistä lähtöasemista mukaan. 7 Sorbet pysytteli Elitloppetissa taka-alalla ja palaa nyt pieneltä huoltotauolta. Lähtönopeus ei riittäne ulkoa hyvin asemien hankkimiseen, joten voitto voi olla tiukassa. Kalmarissa johtavan rinnalta päätössatasella taipunut 9 Disco Volante kärsii takarivin paikasta.

Juoksunkulku: Dante Bokolla on melko hyvät mahdollisuudet pitää sisäradalta johtopaikka. Uza Josselyn ja Milliondollarrhyme ovat ulompaa kovimmat uhkaajat ensi metreillä.

Pelijakauma: Dante Boko (14%) tuntuu aliarvostetulta. Sorbetin (12%) peliosuus tuntuu ulkoa liian isolta.

Ranking: A) 2, 1 B) 6, 5, 3, 7, 9 C) 4, 8, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 1, 6, 5, 3
Suuri: 2, 1, 6, 5, 3