Ravivihje: Toto86 Visby 10.7.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Perfect Spirit johdattaa 516 103 euron ekstrapotin äärelle Visbyssä?
Visbyn kierroksen luottohevosia ovat Daniel Redénin tallin Fleet Admiral ja Perfect Spirit, sekä avauskohteen Arras Cando, joka voisi tällä kertaa päästä vaihteeksi johtoon. Illan päälähtö, Gotlandslöpningen, on neljällä viime kerralla päättynyt kolmesti Redénin tallin voittoon.

Gotlannissa usein menestyvän Claes Sjöströmin ajamat Önas Nelly (86-5) ja Lady Youline (86-7) lukeutuvat jackpot-kierroksen maistuvimpiin hakuihin.

Skrubbsin radan loppusuora on erittäin lyhyt, 156 metriä, joten kärkipäässä juoksevilla on selvä etulyöntiasema.


Toto86-1

Suosikki: 3 Arras Candolla oli viimeksi varustemurheita ja suoritus 2. ulkoa meni enemmin hiitinajoksi lopussa. Ruunan olemus oli kuitenkin aiempia startteja parempi, joissa se ei esittänyt ihmeempiä takaa. Tällä kertaa Erik Adielssonin ajokilla on saumat päästä keulaan, josta vuoden molemmat voitot ovat peräisin. Siitä voitto olisi ulottuvilla nytkin. Kokeillaan varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Maverick Dream voi olla onnistuneella juoksulla tiukin vastustaja. Viime kerralla se kiri 6. ulkoa lopun aidan viertä vahvasti ja päässee nyt yrittämään selvästi lähempää, vaikkei keulaa alussa pystyisikään puolustamaan. 9 Yieldson teki keväällä hyviä suorituksia, mutta viimeisimmässä startissa kiri ei oikein irronnut 5. sisältä lopussa. Pieneltä tauolta vire ei ehkä ole aivan tapissaan? 8 Alegra B. vajosi Vaggerydissä lopussa taka-alalle noustuaan sitä ennen jo takapareista kärjen rinnalle päätöskierroksella. Tamma pystyy parhaimmillaan paljoon, mutta paikka on tasaiselle avaajalle pikamatkalle erittäin hankala. Myös kovavireiselle 12 Hennig Lixarvelle asetelmat ovat vaikeat. Parin viikon takainen ykkönen tuli johtavan takaa. 2 Irina K. avasi viimeksi todella vauhdikkaasti ja otti lopulta johtavan takaa maksimisijoituksen. Nopea tamma voi saada vastaavat asemat tässäkin ja roikkua totokamppailuun. 5 Kyrkebys Rut nousi viimeksi 2. ulkoa maalikuvaan Hennig Lixarven kanssa, mutta starttiväli on vähän venynyt.

Juoksunkulku: Irina K. voi napata ensin keulat, mutta selkä kelvannee. Arras Candolla on mahdollisuudet torjua ulkopuolelta kiihdyttävät ja siinä tapauksessa johtopaikka voisi olla tarjolla.

Pelijakauma: Arras Cando (21%) vaikuttaa edulliselta. Alegra B. (20%) ja Kyrkebys Rut (16%) ovat ylipelattuja.

Ranking: A) 3 B) 1, 9, 8, 12, 2, 5, 11, 6, 7 C) 4, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-2

Suosikit: Suurten tasoerojen 4-vuotiskisassa huomio kiinnittyy taaimpaa starttaaviin. 6 Fleet Admiral laukkasi viimeksi 75-finaalissa lähtösuoralla hieman ahtaassa tilanteessa, mutta paikkasi erheensä hyvin. Pienemmästä voittosummasta huolimatta se ei välttämättä ole 7 Global Welcomea kehnompi hevonen ja 20 metrin etumatka takaa sille tilaisuuden hakea vetotyöt. Siitä Örjan Kihlströmin ajokin kukistaminen voi olla tiukassa. Global Welcome avaa kautensa ja menee tällä kertaa vielä todennäköisesti kengät jalassa. Hyvä suoritus voi silti olla luvassa, mutta Fleet Admiralin tavoittaminen voi olla tiukassa. Pelivalinta kohdistuu edempää starttaavaan.

Haastajat ja yllättäjät: Muiden voitto vaatisi edellisiltä selvää epäonnistumista. 3 Ottilia Fri on toistaiseksi tappioitta, mutta erityisen ilmavia ykköset eivät ole olleet. Pari viimeisintä tuli keulajuoksulla. 1 Marjons Djinni pääsee määrittelemään, kenelle vetotyöt luovuttaa ja ilman suurta revittelyä tamma voi kestää kolmossijallekin.

Juoksunkulku: Marjons Djinni vetää ensi metrit, mutta Fleet Admiral hakee johtopaikan jo avauskierroksella.

Pelijakauma: Fleet Admiralin (39%) kuuluu olla suosikki Global Welcomea (45%) vastaan näistä asemista ja lopulta näin epäilemättä onkin. Ottilia Fri (10%) tuntuu tähän tehtävään liikaa pelatulta.

Ranking: A) 6, 7 B) - C) 3, 1, 2, 4, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-3

Suosikit: 1 Lovely Bro joutui taipumaan avauskisassa keulapaikalta päätöspuolikkaalla, mutta ratkaisi viimeksi johtavan takaa kevyesti kuraisissa olosuhteissa. Vastassa on tällä kertaa pelkkiä tammoja. Selvänä suosikkina ei varma-ainesta, kun lähtönopeuskin on sisäradalta arvoitus. 9 Paris By Cash putosi viimeksi 2. ulkoa kauas lopussa, mutta oli selvästi parempi kesäkuun edellisessä startissa, vaikka taipuikin keulasta. Loppu tultiin silloin reippaasti. Vastus vaikuttaa nyt varsin sopivalta. 2 Appassionata on jättänyt myös kelpo vaikutelman ja otti voittonsa keulajuoksulla. Viimeksi se kohosi alkulaukan jälkeen 5. ulkoa päätösringillä jo kärjen tuntumaan, mutta väsyi lopussa.

Haastajat ja yllättäjät: 7 B.B.S.Lezzy hallitsi viimeksi keulasta, mutta pidemmälle meneviä johtopäätöksiä siitä startista on silti vaikea tehdä. Parantaessaan ja hyviin asemiin päästessään se voisi kamppailla kuitenkin kärkisijoista. Merkittävän ohjastajanvaihdoksen kokeva 10 Lisa K. laukkasi viimeksi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla. Uran molemmat täysosumat ovat tulleet keulasta. 4 Steppa Jons joutui päästämään viimeksi yhden paremman edelleen lopussa. Nopea 5-vuotias pääsee tässäkin hyviin asemiin, mutta voitto on silti tiukassa. 11 Unknown Legend pinnisteli viimeksi takapareista kohtalaisesti.

Juoksunkulku: Steppa Jons lataa keskeltä keulaan, jos sisäratojen hevoset eivät yllätä räjähtävällä lähtönopeudella.

Pelijakauma: Lovely Bro (44%) on liian selvä suosikki. Appassionata (10%) on vastustajista pelillisesti edullisin.

Ranking: A) 1, 9, 2 B) 7, 10, 4, 11 C) 3, 8, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 1, 9, 2, 7, 10
Suuri: 1, 9, 2, 7, 10

Toto86-4

Suosikki: Kahdesta peräkkäisestä laukkastartista huolimatta 2 Perfect Spirit on illan päälähdön selvä pelisuosikki. Solvallassa laukka tuli loppumatkasta, Oslo GP:ssä avauskurviin. Jonkin verran kysymysmerkkejä nuo suoritukset ovat tietysti jättäneet, mutta tällä kertaa helpommassa seurassa alun voi ottaa varman päälle ja vauhdit pysynevät muutenkin maltillisempina. Juoksunkulusta riippumatta jenkin voittosauma on erinomainen ja se jää varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Lucifer Lane teki Åmålissa 2. ulkoa hyvän suorituksen, vaikkei voittoon ollutkaan mahdollisuuksia. Nyt mahdollisesti kokeiltavat jenkkikärryt ja kokolaput voivat tuoda lisäterävyyttä otteisiin. Lähtöpaikka on kuitenkin hieman pulmallinen, sillä todennäköisesti joku on ulkoa ensi metreillä nopeampi. 3 Pastore Bob väsyi Kalmarissa keulasta, joten odotettavissa voi olla nyt nätimpi reissu kun matkakin on pidempi. Ei silti täysin vaaraton. Vahvaa työtä viime vuonna tehnyt 7 Antonio Tabac palaa loukkaantumisen jälkeen tositoimiin. Kapasiteettinsa puolesta ori pystyy menestymään, mutta odotettavissa on varovainen taktiikka, jolloin välimatka kärkihevosiin voi kasvaa turhan suureksi. 6 Whitehouse Express esiintyi keväällä ihan lupaavasti, mutta Åbyn keulajuoksu osoittautui liian vaativaksi. Bjerkessä ori laukkasi avauskurviin. Tällä kertaa kengät napataan pois. Jos Pastore Bobilla ei satsata alkuun, voi 5 Västerboonthenews ehtiä ensimmäisenä sisäradalle. Taistelutahto ikäruunan otteista on ollut tänä vuonna kateissa, joten voittoon on vaikea uskoa minkäänlaisella reissulla.

Juoksunkulku: Pastore Bob ottaa kuskin halutessa ensimmäiset keulat, mutta selkäjuoksu lienee joka tapauksessa ykkösvaihtoehto. Perfect Spirit voi päästä hakemaan vetotyöt, jos Lucifer Lane ei jollain konstilla pääse sen etupuolelle.

Pelijakauma: Perfect Spiritin (62%) selvä suosikkiasema on perusteltu. Antonio Tabac (16%) tuntuu tauko ja todennäköinen juoksunkulku huomioiden liikaa luotetulta vielä tässä.

Ranking: A) 2 B) 1, 3, 7, 6 C) 5, 4, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto86-5

Suosikit: Tasaisessa tammalähdössä kiinnostavimmalta tuntuu 2 Önas Nelly. Kelpo suorituksia läpi uransa tehnyt 4-vuotias ratkaisi toissa kerralla hallitusti johtavan rinnalta ja otti uransa avausvoiton. Viimeksi se prässäsi keulahevosta avauspuolikkaalla, pudotti sitten tämän taakse ja seurasi lopussa uhkaamatta juosten perille. Hyvistä asemista Claes Sjöströmin ajokki voi keikkua kärkipäässä koko matkan. Rinnalta starttaava 3 Global Worthy voitti toissa kerralla selvällä erolla keulasta, mutta laukkasi viimeksi 3. ulkoa loppukurvissa. Tamma ei ollut siinä kohtaa vielä tyhjä. Balanssia kevennetään, joten parannustakin voi olla luvassa. 10 Magic Heart palasi Mantorpissa muutaman kuukauden paussilta ja teki 2. ulkoa mukavan suorituksen kärjen tuntumassa. Parantaessaan matsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Mellby Hope on joutunut muutamaan otteeseen vähän koville ja pariin viime starttiin onkin tullut laukka päätöskierroksella. Lähtönopeuttakin sillä on, mutta tallilta väläytellään varovaisempaa taktiikkaa, joten paljon pelattuna 3-vuotias ei tunnu erityisen kiehtovalta. 9 Lisa Will ratkaisi toissa kerralla 3. ulkoa vaivatta lopussa, muttei jaksanut viimeksi lähtölaukan jälkeen perille asti. Hyvällä reissulla ei ulkona. 4 She's My Secret ratkaisi viimeksi varmasti johtavan rinnalta ja on sen perusteella tässäkin varteenotettava. Vahvalla kirillä viimeksi voittanut 7 Vicini Axang, nopea 1 Jenny Countach, pussiin viimeksi jäänyt 5 Caddie No More, Ulf Ohssonilla vahvistuva 6 Mistelns Zudersand ja poisjääntien myötä paremmalta paikalta starttaava 15 Saga R.C. mahtuvat myös tasaisessa lähdössä lapulle.

Juoksunkulku: Jenny Countach voi pitää sisältä aluksi keulat, mutta hakenee selkäjuoksua. Mistelns Zudersand pystyy myös avaamaan hyvin. Jos Mellby Hopella ei satsata alkuun, Önas Nelly tai Global Worthy hakenee vetotyöt.

Pelijakauma: Önas Nelly (8%) on näillä pinnoilla selvästi lähdön ja ehkä koko kierroksenkin paras merkki. Mellby Hope (24%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 2, 3, 10 B) 8, 9, 4, 7, 1, 5, 6, 15 C) 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 2, 3, 10
Suuri: 2, 3, 10, 8, 9, 4, 7, 1, 5, 6, 15

Toto86-6

Suosikki: Kehnotasoinen lähtö voi hyvinkin olla 1 Llama Tooman hallintaa alusta loppuun. Virossa uransa aloittanut ruuna on löytänyt voittovireen tänä vuonna ja otti Ruotsin debyytissäänkin takapareista helpon ykkösen. Toukokuun startin se vei 2. ulkoa leikittelevän kevyesti ja nähdyn perusteella ennätyksestä voi tarvittaessa lähteä parikin sekuntia heti kun tarvitaan. Huhtikuun voitossa ruuna osoitti erinomaista lähtönopeutta, joten ykkösradalta keulapaikkakin on aivan mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Yksi kova haastaja rastataan myös lapulle. 9 Booze Of Mine otti viimeksi varustemuutosten myötä ensimmäisen voiton leikittelevän kevyesti johtavan rinnalta. Saman menon jatkuessa se kamppailee tässäkin kärjessä. Mahdollisuudet kasvaisivat, jos suosikille tulee sisäradan muodossa ongelmia. 4 Matilda Cash vaikuttaa vielä varsamaiselta tapaukselta, mutta nappasi viimeksi avausvoiton kärkipaikalta. Aiemmissa starteissa se laukkasi alkuvaiheessa. Laukkariski auton takaa voi olla isokin kun vauhdit alun osalta kasvavat. Ravilla mahdollinen. Muiden voittosaumat eivät tunnu järin suurilta. 6 Starlight M.L. omaa hyvän lähtönopeuden ja voi kärjen läheisyydestä venyä totoon. 7 Farbaute kärsi viimeksi raviongelmista, mutta paukkuja jäi varastoonkin sen saatua 2. sisältä myöhään mahdollisuuden. Uusi kuski voi auttaa. 14 Helios K. on jättänyt sitkeän vaikutelman, joten lähtöpaikan ei tarvitse olla sille täysin toivoton. Toissa kerralla se tahkosi koko matkan kolmatta rataa. 2 Skogbys Gallardo kohtasi viimeksi kirivaiheessa takana ongelmia loppukurvissa, mutta sai suoralla paremmin rytmistä kiinni.

Juoksunkulku: Llama Toomalla on hyvät mahdollisuudet puolustaa johtopaikka. Starlight M.L. on ulompaa kovin haastaja alussa, mutta selkä kelvannee sille hyvin.

Pelijakauma: Booze Of Mine (9%) on vielä varsin edullinen, mutta prosentit voivat nousta päivän aikana selvästi. Llama Tooma (60%) peliosuus on turhan korkea, myös Matilda Cash (20%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 1 B) 9, 4, 6, 7, 14, 2 C) 11, 10, 5, 15, 8, 3, 13, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 1, 9
Suuri: 1, 9

Toto86-7

Suosikit: 3 Admirer saa ykkössuosikin viitan mielenkiintoisessa stayerkisassa. Conrad Lugauerin lahjakkaalla 4-vuotiaalla ei ole kolmesta kilometristä aiempaa kokemusta, mutta jo viime syksynä se meni puolta kierrosta lyhyemmällä matkalla 14-ajan kuolemanpaikalta. Viimeksi kovassa seurassa tuli 3. ulkoa laukka takasuoralla, mutta vuoden avausstartteja se hallitsi keulasta. Vetotyöt hakiessaan takaa tuleville voi tulla kiire. 10 Rafiki Fri on esittänyt erinomaista kuntoa ja pidemmät matkatkin sopivat. Eskilstunassa se ei saanut toiselta radalta otetta Volocity de Viesta, mutta oli kelpo kakkonen. Kalmarin hopeadivarissa 10,5-vauhtinen lopetus nosti sen 6. ulkoa totoon. Anna Isabelle Karlsson voi kierrättää ruunan aikaisin kärkiryhmään.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Lady Youline on jäänyt alustavasti aivan liian vähälle huomiolle, sillä tamman kesäkuun suoritukset johtavan rinnalta olivat erinomaisia. Tällä kertaa 5-vuotias välttänee vaativan paikan ja on sopivilla vetoavuilla vaarallinen. 7 Grammofon viihtyy kolmella kilometrillä ja kiri Elitloppet-perjantaina 5. ulkoa hyvin perille. Pieneltä tauolta vire ei välttämättä ole nyt yhtä hyvä, muttei toisaalta oritta voi täysin ohittaakaan peleissä. 13 Importedfrmdetroit voitti joulukuussa 75-finaalin, mutta juhannuksen paluustartissa vire jäi jo lähtösuoralla tulleen laukan takia näkemättä. Valmentajan mukaan se on hyvä. Mahdollinen menestyjä. 1 Forever Newport ottanee ensimmäiset keulat ja Ulf Eriksson pääse valitsemaan taktiikan. Selkäjuoksu lienee paras vaihtoehto pitkällä matkalla debytoivalle ruunalle ja kärkipäähänkin voisi olla pieniä saumoja. Keulasta reipasvauhtisessa kisassa viimeksi voittoon punnertanut 12 Dragster on nyt erilaisen tehtävän edessä ja kärkisijaan vaadittaisiin vetäviä selkiä.

Juoksunkulku: Forever Newport lienee nopein menosuuntaan käännyttäessä, mutta Admirer pyrkii hakemaan nopeasti vetotyöt. Rafiki Fri voi tulla aikaisin eteenpäin, jos muilla ei ole haluja.

Pelijakauma: Admirer (31%) on ansaitusti suosikki, mutta lähdön edullisin merkki on Lady Youline (4%).

Ranking: A) 3, 10 B) 9, 7, 13, 1, 12, 2, 8, 4 C) 14, 11 D) 6, 5

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 3, 10, 9
Suuri: 3, 10, 9, 7, 13

Toto86-8

Suosikit: Ensimmäistä kertaa tänä vuonna hyvältä paikalta starttaava 2 Lord Of Tooma saa ykkösvihjeen tasaisessa Klass II:ssa. Ruuna on esittänyt erinomaista kuntoa ja viimeksi se palkittiin jo voitolla. Kirissä 5. ulkoa vetoapua saanut 4-vuotias ratkaisi maalisuoralla vaivattomasti. Juoksupaikka voisi tällä kertaa löytyä lähempää kärkeä. 8 Carotene aloitti Conrad Lugauerin tallista hyvällä suorituksella kesäkuun alussa, vaikkei kovalle Ecurie D:lle ymmärrettävästi 3. ulkoa riittänytkään. Pienestä hiipumisesta huolimatta ruuna tuli 700 metriä 11,4-kyytiä. Kalmarissa tuli laukka avauskaarteen lopussa. Ulkoakin täysin mahdollinen, jos kaikki on kunnossa. 5 Messiah hakee vuoden avausvoittoa, eikä se pieneltä tauoltakaan mahdoton ole. Kengät riisutaan tällä kertaa. 7 Shadow on voittanut kahdesti keulapaikalta ja voi ladata tässäkin johtoon. Normaalimatkaa ei voi laskea eduksi, mutta sopivalla vauhdinjaolla se voi lyhyellä loppusuoralla pitää pintansa.

Haastajat ja yllättäjät: Muutama vähemmän pelattukin nostetaan isoon systeemiin mukaan. 9 Enjoy's Topnotch meni toissa kerralla keulasta menojaan lopussa ja sitkisteli viimeksi hyvin toiselta ilman vetoapua. Ei täysin ulkona kovemmassakaan seurassa. 1 Ara porhalsi Solvallassa amatöörilähdön voittajaksi 4. ulkoa 11-vauhtisella lopetuksella. Sillekin tehtävä on nyt selvästi vaativampi, mutta tyyli oli viime kerralla erittäin hyvä. 10 Ivory di Quattro tuli Åbyssä 3. ulkoa lopun 11-vauhtia ja voisi omata sopivalla reissulla yllätysmahdollisuuden. Muutkaan osallistujat eivät ole täysin ulkona kuvioista.

Juoksunkulku: 3 Digital Wave lähtee hyvin, mutta Shadow ladannee kuitenkin ulkoa kaikkein parhaiten ja ottaa keulapaikan. Messiah tai Carotene toisen radan vetäjäksi?

Pelijakauma: Lord Of Tooma (14%) on jäänyt aliarvostetuksi. Messiah (36%) on nousemassa liiankin selväksi suosikiksi. Enjoy's Topnotch (3%) ansaitsisi yllättäjistä enemmän peliä.

Ranking: A) 2, 8, 5, 7 B) 9, 1, 10, 4, 12, 11, 3, 6 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 2, 8, 5, 7
Suuri: 2, 8, 5, 7, 9, 1, 10