Ravivihje: Toto86 Åmål 26.6.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Peter Untersteiner 676 434 euron ekstrapotin ratkaisijana.
Keskiviikon 86-rivi ratkaistaan Åmålin 800 metrin radalla, jossa juoksuasetelmat näyttelevät normaaliakin suurempaa roolia. Kierroksen luottohevoset tulevat Peter Untersteinerin tallista, Very Many Legs ja Amazing Sensation ovat hyviltä paikoiltaan vahvoja voittajaehdokkaita.

Cambria (86-2), Stumne Luna (86-4), Ramon Dekkers (86-6) ja Pikachu Face (86-8) ovat vähemmälle pelille alustavissa prosenteissa jääneistä kierroksen ”hakuhevosia”.


Toto86-1

Suosikki: 4 Very Many Legs on saanut Peter Untersteinerin käsissä uutta ryhtiä otteisiinsa ja nappasi toissa kerralla uransa avausvoiton johtavan rinnalta. Viimeksi se sai keulassa painetta matkalla ja joutui päästämään lopussa kaksi edelleen. Johtopaikka häämöttää tässäkin ja lyhyellä loppusuoralla (105 metriä) 5-vuotias voi vetää maaliin asti. Kokeillaan tasaiseen lähtöön varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Navy Blue teki viime syksynä erinomaista työtä, mutta palaa nyt pitkältä tauolta ja valmentaja maalailee selkäjuoksua. Siinä tapauksessa paikka suosikin peesissä on todennäköinen. Kehnommilta paikoilta löytyy kelpo virettä osoittaneita tammoja, mutta juoksujen on onnistuttava, jotta kärkisijoille olisi saumoja. 8 Easy Creation kukisti suosikin viimeksi johtavan takaa open stretchiä pitkin. Kesäkuun alun voiton se kairasi johtavan rinnalta. 10 Exciting Chip voitti viimeksi Norjan 75-lähdön kierrettyään puolimatkassa johtavan rinnalle. Jarlsbergissa se teki avauskurvin laukan jälkeen pitkän kirin ja kesti sen kunnialla. 2 Vega Etoilen suoritukset Ruotsissa eivät toistaiseksi ole olleet kummoisia, mutta voitokkaan tamman luulisi pystyvän parempaan.

Juoksunkulku: Navy Blue päässee sisäpuolelta starttaavien ohitse, mutta pitkältä tauolta sille valittaneen selkäjuoksu. Siinä tapauksessa Very Many Legs edennee vetotöihin.

Pelijakauma: Very Many Legs (27%) kuuluu olla lähdön suosikki.

Ranking: A) 4 B) 3, 8, 10, 2 C) 1, 5, 6, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto86-2

Suosikki: 10 Imola Boko on aloittanut 4-vuotiskauden mukavasti ja edellytykset toiselle voitolle ovat olemassa. Toukokuun ykkösen se otti helposti keulapaikalta ja punnersi viimeksi johtavan rinnalta sitkeästi toiseksi. Hyvän lähtijän takaa juoksupaikkakaan ei välttämättä jää aivan hännille. 4-vuotiaalla pystynee tekemään ratkaisuja jo matkan kuluessa.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Cambria on haastajista selvästi kiinnostavin. Se on tehnyt kahdessa viime startissa hänniltä asialliset lopetukset ja voi päästä tällä kertaa oleellisesti parempiin juoksuasemiin. Ainakin keulasta se voisi tarjota suosikillekin matsin. 7 Sidner Specijal on voittanut kahdesti sitkeällä suorituksella johtavan rinnalta, eikä ole mahdoton tässäkään, jos välttää ulkoa suuremmat kiertelyt. Keulavoitolla kautensa avanneen 3 Bravo Qadirin kaksi viimeisintä suoritusta sisäratajuoksuilla ovat jättäneet kosolti toivomisen varaa. Hyvät asemat nopea lähtijä saanee nytkin. 8 Ottens Flamma ei saanut Vaggerydin Diamantstoet-lähdössä mahdollisuutta 4. ulkoa. Kelpo hevonen tähän, mutta asetelmat ovat vaikeat. Niin ovat myös 12 Blue Star Royalilla, joka vastasi viimeksi johtopaikalta varmasti ja tuli Axevallassa takaa asiallisesti.

Juoksunkulku: Bravo Qadirin ja Cambrian lisäksi kovaan avaukseen pystyy 6 Caramba Go V.J., joka voikin olla ensi metreillä kaikkein nopein. Jos Thomas Martinsson haluaa luopua keulapaikasta, Cambria etenee kärkeen.

Pelijakauma: Imola Boko (57%) on takarivistä hieman liian suuri suosikki. Cambria (7%) on haastajista prosenttienkin valossa maistuvin. Bravo Qadir (14%) on ylipelattu.

Ranking: A) 10 B) 5, 7, 3, 8, 12 C) 1, 2, 9, 6, 11, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 10, 5
Suuri: 10, 5

Toto86-3

Suosikit: Lyhyt pyrähdys haiskahtaa varsin värikkäältä kisalta. Ykköshevoseksi nostetaan vauhtijuoksupsyykillä 6 Golden Gait, joka on ottanut molemmat voittonsa parijonosta. Viimeksi se lopetteli 3. ulkoa viimeiset 500 metriä 12,2-vauhtia ja ratkaisi varmasti sisäänpäin painamisesta huolimatta maalisuoralla. Sama voi toistua tässäkin. 8 Armagnacilla olisi kosolti eväitä nousta sarjoissaan, jos se lopettaisi turhan ryöhäämisen. Viimeksikin se oli keulassa turhan totinen, ja joutui päästämään lopussa muutaman ohitseen. Åbyssä ori vei kuskia jo ennen lähtölinjaa. Juostava matka sallii tietysti virkeyden paremmin tällä kertaa. 5 Leo Leo oli viimeksi keulassa hieman tasapaksu ja taipui linjalla toiseksi. Tällä kertaa päävarusteita muutetaan suljetummiksi ja jenkkikärrytkin voivat tuoda nopealle ruunalle lisäterävyyttä. Kärkiporukasta mahdollinen. 1 Simb Triumph voi kohtalaisesta nopeudesta huolimatta jäädä alussa hitaaksi, mutta jos paikka kuitenkin löytyy sopivan läheltä kärkeä, ei voittokaan ole mahdoton. Voittojen jatkoksi se punnersi viimeksi 2. ulkoa ennätyksellään toiseksi.

Haastajat ja yllättäjät: 3 From Macarena voi hyvinkin olla lähdön keulahevonen, mutta johtopaikan puolustaminen voi tulla kalliiksi. Axevallassa ruuna jäi keulasta toiseksi, viimeksi se joutui tekemään kovan revityksen viimeisellä takasuoralla kärkeen päästäkseen ja tuli ohitetuksi suoralla. Matka on etu. 4 Formosa Am nousi Rommessa 4. ulkoa 13-lopetuksella toiseksi ja voi ylivauhtisessa juoksussa kohota nytkin korkealle. Årjängissä johtavan rinnalta hieman lopussa taipunut 9 McClintock voi myös vauhtijuoksussa olla mahdollinen.

Juoksunkulku: From Macarena ladannee ensiksi keulaan ja Tommy Karlstedt on kiinnostunut myös siitä ajamaan. Uusilla varusteilla Leo Leo, sekä luontaisesti virkeä Armagnac voivat tarjota reipasta vauhtia.

Pelijakauma: Golden Gait (10%) ja Armagnac (8%) ovat alustavasti edullisia tapauksia.

Ranking: A) 6, 8, 5, 1 B) 3, 4, 9 C) 10, 12, 7, 11, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 6, 8, 5, 1
Suuri: 6, 8, 5, 1, 3, 4, 9

Toto86-4

Suosikki: 8 Rappnor on epäsopivasta sarjasta huolimatta kylmäverikisan suosikki, sillä ori on osoittanut riittävyytensä kovemmissakin porukoissa. Gävlen 75-lähdössä se laukkasi johtavan rinnalta loppukurvissa, eikä ollut siinä vaiheessa vielä sanonut viimeistä sanaansa. Viimeksi se punnersi 2. ulkoa 800 metrin kirillä varmaan voittoon.

Haastajat ja yllättäjät: Pari kiinnostavaa vähemmän pelattua poimitaan suosikin kavereiksi. 1 Stumne Lunan taulu on mennyt kehnoon kuntoon, mutta pohjimmiltaan kyse on kelpo tammasta, jonka treenitiedotkin ovat melko positiivisia. Vuosi sitten se veti vastaavaa kisaa keulasta pitkään ja oli lopulta kolmas. Vetotyöt se ottaa ravatessaan nytkin. Valmentajaa vaihtanut 4 Spydomann Ö.K. laukkasi maaliskuun starteissa loppukaarteessa, helmikuun ykkönen tuli vahvalla kirillä 3. ulkoa. Kuski herättää pelillisen kiinnostuksen. 5 Osen Prinsessa kukisti suosikin toissa kerralla, vaikka laukkasi keulasta päätöspuolikkaan käynnistyessä. Toki Rappnor ei ollut sillä kertaa parhaimmillaan. Epävarmuus on tamman suurin heikkous. 7 M.H.Herkules voitti toissa kerralla niukasti johtavan takaa, mutta laukkasi viimeksi sisällä etusuoralle ensimmäistä kertaa kaarruttaessa.

Juoksunkulku: Stumne Luna ottaa ravilla johtopaikan haltuunsa. 3 Spang Express voi päästä 20 metrin hevosista reippaimmin matkaan. Rappnor tulee aikaisessa vaiheessa eteenpäin.

Pelijakauma: Stumne Luna (9%) ja Spydomann Ö.K. (6%) ovat alipelattuja, mutta ainakin ensin mainitun peliosuus noussee vielä selvästi. Osen Prinsessa (21%) ja varsinkin M.H.Herkules (11%) tuntuvat turhan tanakasti pelatuilta.

Ranking: A) 8 B) 1, 4, 5, 7, 9, 6 C) 3, 2, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 8, 1, 4
Suuri: 8, 1, 4

Toto86-5

Suosikki: 1 Amazing Sensation on ottanut kaikki alkuvuoden voittonsa ilmavasti keulapaikalta ja 4-vuotiaassa vaikuttaisi olevan reilusti potentiaalia vielä parempaankin. Viimeksi päätöspuolikas sujui 12,7-tahtia. Autolähdöstä ei ole aiempaa kokemusta, mutta pussituksen välttäessään Peter Untersteinerin suojatilla on hyvä voittosauma. Korkealla peliosuudellakin varma.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Mercedes haki Bollnäsissä keulapaikan avauspuolikkaan jälkeen ja hallitsi 13,9-lopetuksessa perille asti. Sen perusteella Oskar J. Anderssonin ajama tamma on suosikin ykköshaastaja hyvältä paikaltaan. 8 Tipsy Face voitti Årjängissä johtavan rinnalta ja viimeksi keulasta, vaikka olikin loppukaarteessa jo hieman alakynnessä. Lähtöpaikka vaatii nyt lisää venymistä. 13 Souzyn suoritukset kauden ensimmäisissä kilpailuissa ovat olleet vielä varsin tasaisia, mutta parempaa pitäisi olla luvassa. 9 Kantens Rosen kauden avaus pilaantui lähtölaukkaan, mutta viime syksynä tamma ehti osoittaa kelpo otteita. 4 My Choice aloitti Örebrossa varmalla keulavoitolla, mutta esiintyi sen jälkeen kahdessa startissa oikein ponnettomasti. Hyvä lähtijä voi saada suotuisat asemat.

Juoksunkulku: Amazing Sensation pystynee volttilähtöjen perusteella lähtemään auton takaakin reippaasti. 3 Lady L.S. ja My Choice lähtevät ulkopuolelta parhaiten, mutta molemmille kelvannee selkä. Jos suosikki jää sisälle kiinni, Mercedes voi edetä johtoon.

Pelijakauma: Amazing Sensation (63%) on liian suuri suosikki, mutta peliosuus voi laskea päivän aikana. Souzy (3%) on muista ehkä edullisin.

Ranking: A) 1 B) 2, 8, 13, 9, 4, 12, 14 C) 3, 11, 6, 10, 7, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-6

Suosikit: 10 Joe Martini ei ole pitkän tauon jälkeen esittänyt vielä erikoisempaa parijonosta, mutta voi olla valmentajan itsensä ajamana jo valmis parempaan suoritukseen. Takakengät otetaan tällä kertaa pois ja ruuna pääsee voltin neloseltakin reippaasti liikkeelle. 12 Ramon Dekkers joutui avaamaan Halmstadissa keulasta taistellessaan ensimmäiset 500 metriä peräti 06-vauhtia ja oli siihen nähden kohtalainen 3. sisältä. Sekin pääsee voltista hyvin matkaan ja olisi sopivat asemat löytäessään mahdollinen. Kristian Lindbergille siirtynyt 13 Edindy teki debyytissä sisältä virkeän lopetuksen. Jägersron Åbergs-illan stayerkisassa se kiri viime kesänä toiseksi, joten edellytyksiä pärjäämiseen on tässäkin. Paalultakin löytyy mahdollisia. 3 Zolo Sensation tuli Årjängissä lopun hyvin 4. sisältä, mutta kärkipari oli ehtinyt jo karkuun. Peter Untersteienrin taakseen saava ruuna voi päästä tässä keulaan. 4 Vagabond Bi aloitti Ruotsissa ylivoimavoitolla kuolemanpaikalta, mutta laukkasi viimeksi takana loppukaarteen alussa. Carl Johan Jepson nousee vahvistuksena rattaille.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Equi Brodda punnersi Färjestadissa ykköseksi johtavan rinnalta, mutta voiton suhteen tehtävä voltin vitoselta tuntuu nyt hieman kovalta. 9 Smirre Creek teki viimeksi asiallisen suorituksen jäätyään 2. ulkoa ilman vetoapua viimeisellä takasuoralla. 8 La Diva Rossi ei riittänyt viimeksi Lionelia ja kumppaneita vastaan sisältä, mutta pohjimmiltaan kyse on ihan kyvykkäästä tammasta. Sairastauolta tuleva 2 C.C.Sugar kiri mallikkaasti Färjestadin kolmen kierroksen kisassa pääsiäisenä.

Juoksunkulku: Paalulla ei ole varsinaisia raketteja, joten ehkä Zolo Sensation voi edetä johtoon. Joe Martini ja Ramon Dekkers käynnistyvät hyvin takamatkalta.

Pelijakauma: Ramon Dekkers (3%) on huippuedullinen, myös Edindy (9%) on jäänyt alipelatuksi. Equi Brodda (14%) tuntuu liikaa luotetulta.

Ranking: A) 10, 12, 13, 3, 4 B) 5, 9, 8, 2, 6 C) 7, 11, 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 10, 12, 13, 3, 4
Suuri: 10, 12, 13, 3, 4

Toto86-7

Suosikit: 3 Lucifer Lane on juossut jatkuvasti kovissa lähdöissä ja tällä kertaa seura on hieman helpompi. Mantorpissa alku oli hieman vaativa, viimeksi se ei taas saanut 3. sisältä mahdollisuutta. Tasaisella juoksulla voitto on nyt mahdollinen. 4 Photo Lavec teki Oslon kahden hiitin kisassa vahvat loppukirit parijonosta niin karsinnassa kuin finaalissakin. Björn Goopin ajokki ei osallistu keulataisteluun, mutta kärjen lähettyviltä se voi kiriä lopussa matsiin. 1 Poet Broline laukkasi viimeksi 3. ulkoa loppukurvissa, mutta osoitti kauden avauksessa toukokuussa hyvää virettä tullen takaa lopun 09-vauhtia. Nopea ori voi puolustaa sisältä johtopaikan, josta voitto olisi mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Star Advisor Jolin paras ase on räjähtävä lähtönopeus. Vaikka se veisi keulaankin, voi voitto olla tiukassa, sillä Axevallan suoritus 2. sisältä oli hieman pehmeä. 9 Testimonial O.K. teki Bjerken karsintalähdössä asiallisen kirin 3. ulkoa, mutta hyytyi finaalissa selvästi sisältä. 11 Justice Ås kohtasi huhtikuun kisassa mm. Ringostarr Trebin ja Racing Mangen pudoten 3. sisältä hieman loppua kohti. Näistä asemista voitto on tiukassa. 10 Maze Runner taipui Jägersrossa keulasta niukasti toiseksi, mutta teki kovan ajan. 4-vuotiaalle tehtävä vaikuttaa takaa nyt kovalta.

Juoksunkulku: Poet Broline lähtee sisältä rivakasti. Ulompaa kovin uhkaaja keulataistossa on Star Advisor Joli, mutta kokolapuilla välistä ehkä normaalia paremmin lähtevä Lucifer Lane voi hankaloittaa sen keulaan pääsyä.

Pelijakauma: Lucifer Lane (46%) tuntuu nousevan turhan vankaksi suosikiksi. Photo Lavec (15%) voi jäädä edulliseksi. Justice Ås (8%) on asetelmat huomioiden liikaa rastattu.

Ranking: A) 3, 4, 1 B) 6, 9, 11, 10 C) 5, 7, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 3, 4, 1
Suuri: 3, 4, 1

Toto86-8

Suosikit: 6 Venerdi saa hieman ulkona olevasta paikasta huolimatta ykkösvihjeen. Italialaisruuna on osoittanut vahvaa kuntoa, Elitloppet-perjantaina se kiri varmaan voittoon 3. ulkoa ja vastaili viimeksi keulasta vastustajilleen. Jos alku ei mene liian vaativaksi, on Federico Espositon ajokilla hyvä voittosauma. 2 Silent Hill ratkaisi toissa kerralla helposti johtavan rinnaltakin ja tuli Vaggerydin 75-sarjassa 2. ulkoa mukavasti. Paikka on hieman tasaiselle avaajalle sopiva. 10 Short In Cashista on vaikea arvioida, millä ”jalalla” ori on milloinkin liikkeellä. Ravilla voittosauma on aina hyvä paikasta riippumatta. Mantorpissa se laukkasi lähtösuoran päässä juuri kun oli siirtynyt johtoon.

Haastajat ja yllättäjät: Yllättäjistä kiinnostavimmalta vaikuttaa 4 Pikachu Face, joka ei saanut tauolta paluussaan kunnon tilaa sisältä. Kenkiä riisutaan tällä kertaa ja reipas lähtijä voi päästä hyviin asemiin. 1 Ottens Dibaba kipusi Färjestadissa 5. ulkoa totoon, mutta tamman tyyli ei ollut edelleenkään aivan priimaa. Toukokuun starteissa se laukkasi alkumatkalla. Ravilla hyvä lähtijä voi saada sopivan juoksun ja olla kärkipäässä. 7 Man O'Warilla on myös edellytyksiä pärjätä tämän tason lähdöissäkin. Parin viime startin perusteella kuntokin vaikuttaa taas hyvältä.

Juoksunkulku: Ottens Dibaba pyrkii sisältä johtoon, mutta ulompaa ainakin Pikachu Face ja Venerdi hamuavat myös alussa kärkipaikoille.

Pelijakauma: Venerdin (25%) kuuluisi ehkä olla suosikki, mutta tasaisesta triosta on tietysti kyse. Pikachu Face (3%) on jäänyt selvästi aliarvostetuksi.

Ranking: A) 6, 2, 10 B) 4, 1, 7 C) 8, 3, 11, 9, 5, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 6
Suuri: 6, 2, 10, 4, 1, 7