Ravivihje: Toto64 Solvalla 25.6.2019 – 82 401 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Solvallan jackpot-kierros ei päästä pelaajia helpolla. Ratkaisua vaikealle kierrokselle haetaan ideavarma Hot Chocolaten avulla.
Valtaosa pelaajista valitsee Toto64-pankiksi avauskohteen Uralin, joka lieneekin illan todennäköisin voittaja. Jorma Kontion ajokin prosentit voivat kuitenkin jäädä niin yläkanttiin, että potin toivossa varmistaminen houkuttelee.

Idearikkaampi varma on tammavoltin Hot Chocolate, jonka pitäisi tauon jälkeen pari kilpailua juostuaan olla nyt lähellä huippukuntoa. Kohteista löytyy varhaisten prosenttien valossa runsaasti aliarvostettuja hevosia, joten pelimielessä kyseessä on jopa poikkeuksellisen kiinnostava Toto64-kierros.

Päivän Pankki: 4 Hot Chocolate (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

4 Hot Chocolate ei ole tullut tunnetuksi minään voittokoneena, mutta parhaimmillaan kyseessä on sarjoihinsa oikein pystyvä menijä. Tamma on pitkän paussin jälkeen saanut kaksi starttia kroppaansa ja on vahvassa nousivireessä.

Toissa kerralla Rättvikissä oli taukotukkoisuutta vielä nähtävissä ja takasuoran reippaan spurtin jälkeen Hot Chocolate antoi maalisuoralla selvästi periksi. Viimeksi Fredrik Wallin tarjosi suojatilleen säästöreissun, mutta loppukaarteessa se jäi väsyvän vastustajan taakse kiinni ja menetti metrejä. Vaikka tamma pääsi kirimään vapaasti vasta 150 jäljellä, ennätti se räväkällä spurtilla vielä kakkoseksi.

Lyhyissä volteissa juoksunkulkuja on aina hankala ennustaa, mutta Hot Chocolaten pitäisi päästä nelosradaltakin asiallisesti liikkeelle. Kuski vahvistuu roimasti Carl Johan Jepsonin hypätessä rattaille ja alustavana kakkossuosikkina tamma on pelillisesti erittäin kiinnostava.

Ideaveto: 8 Winner Bac (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

8 Winner Bac on monen muun loveyoulaisen tapaan nostanut tasoaan ilman kenkiä juostessaan. Toissa kerralla se kohtasi Elitloppet-päivän stayervoltissa tasokkaan vastuksen ja jäi 3. sisälle kaikki tallella pussiin. Viimeksi Vaggerydissä juoksupaikka oli 4. ulkona, eikä ruuna ehtinyt väkevästä kiristä huolimatta uhata johtavan takaa kiritilaa saanutta Red Rock Canyon Åsia. Päätöskilometrin Winner Bac kulki hienosti 12,6-kyytiä.

Ennen pelipäätöksiä kannattaa tämän illan kengitys luonnollisesti tarkastaa, mutta ainakin tarkoituksena olisi jatkaa hevosella avojaloin. Vaikka valmentaja Markus B Svedberg on ajanut hevosella aivan moitteetta, on kuskinvaihdos Björn Goopiin joka tapauksessa merkittävä plussa. Edes jollain tapaa onnistuneella juoksulla tuntuu Winner Bac vakavalta voitontavoittelijalta ja kasiradan paikan vuoksi sen peliprosentit pysynevät melko maltillisina.

Päivän Pommi 1: 3 Zeus Bi (Lähtö 4, T64-1)

Avauskohteessa nelivuotias 3 Zeus Bi kohtaa huomattavasti rutinoidumpia vastustajia. Kyvyiltään ori ei kuitenkaan ole läheskään niin paljon suosikkeja heikompi kuin alustavista parin prosentin pelilukemista voisi päätellä.

Fredrik Linderin treenattava selvitti huhtikuun lopulla tiensä Kungapokalenin finaaliin oltuaan karsinnassa vahva kolmas Evaluaten ja Ferrari Sisun jälkeen. Loppukilpailussa Donato Hanoverin poika meni täydellä matkalla komean 11,5-tuloksen, eikä saanut maalisuoralla edes vapaata kirikaistaa. Viime Solvallan kilpailun heikompaan sijoitukseen ei kannata tuijottaa, sillä vaikeissa olosuhteissa oli lyhyellä matkalla takajoukoista mahdotonta nousta kärkikahinoihin.

Tänään Zeus Bi starttaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna hyvältä lähtöpaikalta, ja olisi etenkin siinä tapauksessa yllätysvalmis, jos suosikki 6 Ural ei pääsisi ilmaiseksi vetotöihin.

Päivän Pommi 2: 8 Expensive (Lähtö 7, T64-4, T4-2)

Alustavasti vain prosentin verran rastattu 8 Expensive on paljon peliosuuttaan vaarallisempi. Se tuli viime Solvallan kilpailuun tauolta ja oli viimeisellä takasuoralla 4. sisällä väsyvän vastustajan takana pussissa. Kun kärki lisäsi samalla tahtia, tuli tehtävästä kärkisijoja ajatellen täysin toivoton. Kevin Oscarssonin ajokki lopetti kuitenkin kaukaa takaa väkevästi 11,5/400m ja tavoitti kärkihevosia huomattavasti. Jos startti vei hevosta vielä eteenpäin, on kyseessä täysin mahdollinen jättiyllättäjä.

Päivän Pommi 3: 7 Lass Revenue (Lähtö 9, T64-6, T4-4, Päivän Duo-2)

15 hevosen autolähdössä sarjamääritys suosii 7 Lass Revenueta. Ruunan voittosumma on huomattavasti isompi kuin sisempää lähtevillä ja starttinopeana hevosena se pystyy seiskapaikaltakin kiihdyttämään heti alussa hyviin asemiin. Pahimmat vastustajat taas starttaavat hankalista asemista kakkos- ja kolmosrivistä, joten Mattias Djusen valmennettavalla pitäisi olla juoksuasemien suhteen selvä etu puolellaan.

Lass Revenuen kuntokin vaikuttaa rautaiselta. Esitys oli hyvä jo Eskilstunassa pieneltä paussilta, kun ruuna seurasi keulavoittaja My Dream Artin takaa mukavasti kakkoseksi. Viimeksi Rommessa juoksunkulku meni poskelleen, kun vastustaja väsyi takasuoralla eteen ja Lass Revenuen ajautui aivan joukon hännille. Vielä 300 jäljellä oli melko mahdotonta uskoa hevosen kamppailevan kärkisijoista, mutta tulinen spurtti kantoi aivan viime metreillä hopealle. Viimeiset 400m taittuivat aikaan 10,2 ja kunnolla kiritilaa löytyi siis vasta maalisuoran alussa.


Toto64-1

6 Ural vaikuttaisi keräävän avauskohteessa päälle 60 prosentin kannatuksen. Kyseessä on ilman muuta lähdön todennäköisin voittaja, mutta näin korkeilla lukemilla ei voittoa uhkaavia tekijöitä saisi kovin paljoa olla. Nyt niitä on vähintään kaksi, eli oriilla on vaara jäädä ravaamaan toista ilman vetoapua, minkä lisäksi se on välissä ollut yhdestä startista pois kaviopaiseen takia. Ural jää pienen systeemin varmaksi, mutta suurempaan otetaan muitakin. 3 Zeus Billä on lähdön korkein peliarvo, ainakin jos sen prosentit jäävät vihjeiden kirjoitusvaiheessa olleille kahden-kolmen tasolle. Alipelattuja olivat varhaisessa jakaumassa myös 1 Urban Kronos, joka Solvallassa tuli sisäkautta hyvävoimaisen oloisena perille, sekä tallikaveri 4 Tobacco, joka puolestaan Bjerkessä jäi rintaman taakse mainion oloisena kiinni. 5 Don’t Mind Me voi ravia lähtiessään juosta keulassa ja johtaa pitkään, mutta kunnosta ei ole päteviä näyttöjä.
Ranking: A) 6 B) 3, 1, 4, 5, 7, 9 C) 8

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 6
Suuri: 6, 3, 1, 4

Toto64-2

Vaatimattoman tasoinen amatöörilähtö, jossa periaatteessa “mitä vain” voi tapahtua. Ainakin alustavat peliprosentit olivat melko käsittämättömät, sillä suosikiksi pelattu 7 Twist Lane käynnistyi viimeksi Årjängissä kuin mummo lumessa eikä esittänyt takajoukoissa mitään merkittävää. Juoksuradan paikalta on selvä riski jäädä roikkumaan ulkoradoille, eikä ruunan kuntokaan siis vaikuta ihmeelliseltä. Myös 3 Veritas Grif oli kerännyt ihmeen suuren peliosuuden. Tammassa ei ollut Färjestadissa lähtölaukan jälkeen minkäänlaista vetoa, eikä meno näyttänyt muutenkaan priimalta. Melko yllättävää että hevonen on ylipäätään ilmoitettu näin nopeasti uudelleen starttiin, mutta joka tapauksessa se ei tunnu näillä lukemilla ja amatöörikuskilla lainkaan kiinnostavalta. Lähdön niukka suosikki kuuluisi olla 8 Nika, mutta senkään kohdalla ei ajosuorituksen onnistumisesta ole takeita. Viimeksi tamma ajettiin loppukaarteessa pussiin ja se laukkasi hyvävoimaisena vastustajaan törmättyään. Kapasiteetti hevosella olisi tälläiseen tehtävään korkea. 12 Caipirinha Razz kärsii pahasta lähtöpaikasta ja juoksusta voi muodostua raskas. Axevallassa johtopaikalta murskatyyliin voittanut tamma kuuluu joka tapauksessa kaikille kupongeille. 10 Ara taipui viimeksi hieman jouduttuaan juoksemaan päätöskierroksen toista ilman vetoapua. Nappireissulla ruuna pystyy tässä seurassa yllätykseen.
Ranking: A) 8, 12, 10 B) 9, 7, 3, 4, 13, 2, 5, 6, 1 C) 11, 14, 15

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 8, 12, 10, 9
Suuri: 8, 12, 10, 9

Toto64-3

Todennäköisin menestyjä on Jägersrossa keulasta ylivoimaisesti voittanut 4 Burning Man, mutta pelimielessä maistuvin merkki on Björn Goopilla vahvistuva 8 Winner Bac. Burning Manin kohdalla kuskinparannus Örjan Kihlströmiin ei ole yhtä merkittävä ja lisäksi Petri Puron valmennettava on uransa varrella osannut ailahdella. Varman päälle pelattaessa kannattaa molemmat laittaa kupongille ja eiköhän sinne siinä tapauksessa kuulu myös 1 Zelig Bi. Vermossa murskatyyliin keulasta voittaneen oriin vire on kuitenkin pieni arvoitus, sillä Åbyssä se ei suursuosikkina vaikuttanut yhtä hyvältä ja laukkasi johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa. 7 Mago sortui viimeksi lähtölaukkaan, mutta sitä ennen se oli mainio kahdessa voittojuoksussaan. Suosikit lienevät onnistuessaan nyt liian kovia lyötäviksi. 6 Viper Lavec on mennyt hyvin viime kisoissaan ja mahtuu revityksiin, kuten myös Axevallassa laukkansa vahvasti paikannut 2 Estelle Brodda.
Ranking: A) 8, 4 B) 1, 7, 6, 2, 3, 11, 10 C) 9, 5

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 8, 4
Suuri: 8, 4

Toto64-4

Varhaisessa pelijakaumassa oli liikaa kannatusta saanut 3 Remain in Light. Se on toki aloittanut uransa hallituilla keulavoitoilla ja oli Gävlessäkin hyvä kakkonen toiselta ilman vetoapua. Vastus kuitenkin tiukkenee kaiken aikaa, eikä esimerkiksi 5 The Bald Eaglen lyöminen onnistu tuosta vain. Reijo Liljendahlin valmennettava kamppaili toissa kerralla raskaalla reissulla urheasti kakkoseksi ja oli viimeksi ilman takakenkiä vielä parempi. Ruuna teki 5. ulkoa mainion 11,5/700m kirin ja rutisti kärkirintamasta hallitusti ykköseksi. Aikaisessa vaiheessa kupongille kuuluvat myös 8 Expensive ja 7 Nice and Quick, jotka viime juoksujen perusteella tuntuvat kovin aliarvostetulta. Ensinmainitun tauoltapaluuta on kehuttu jo “Päivän Pommi” –osastossa. Nice and Quick taas kiri toissa kerralla Jägersrossa 3. ulkoa hyvin kakkoseksi ylivoimaisen Typhoon Facen jälkeen. Viimeksi ori seuraili johtavan takaa kovalla ajalla mukavasti neljänneksi huippukyvykkään Guzz Mearasin voittaessa. Tämän illan vastus ei tunnu yhtä vaativalta ja lähtönopeudellaan ori voi saada ulkoakin hyvät asemat. 1 Västerbo Lexington on tauolta vaikea veikattava, mutta Björn Goopin ohjastuksessa joka tapauksessa vaarallinen.
Ranking: A) 5, 3, 8, 7 B) 1, 6, 9, 2, 4

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5, 3, 8, 7, 1
Suuri: 5, 3, 8, 7, 1

Toto64-5

Lyhyessä voltissa juoksunkulun ennustaminen on tuttuun tapaan haastavaa, etenkin kun paalulla on monta starttinopeaa valjakkoa. Vaikean Toto64-kierroksen ideavarmana kokeillaan 4 Hot Chocolatea, joka spurttasi viimeksi maalisuoraa komeasti ja vahvistuu tälle iltaa Carl Johan Jepsonilla. 3 Olivia Cheri oli hyvä Jägersron keulavoitossaan ja saa tänään Örjan Kihlströmin rattailleen. Tamma osaa voltistakin lähteä varmasti ja lujaa ja olisi piikkiin päästessään taas paha ohitettava. 1 Elise Andover ei Gävlen tasokkaassa tammalähdössä kyennyt alkulaukan jälkeen ymmärrettävästi hänniltä parantamaan. Jörgen Westholminin treenattava on tulosriviään parempi, ja jos piikin pitäminen sisäradalta onnistuu, sieltä tallikommenttien mukaan myös ajetaan. 2 Selma Töll voitti Rättvikissä lyhyen voltin johtopaikalta ja on tässäkin yksi keulaan mielivistä. Vastus kovenee paljon, mutta tammaa ei silti kannata unohtaa ainakaan useammasta merkistä. 10 Waffle Cone tuntuu takamatkan kovimmalta, mutta nopeissa olosuhteissa on kahdenkympin kiinniottaminen hyviin paaluhevosiin erittäin vaikeaa. 2 Kyrkebys Rut on esittänyt huippukuntoa ja pystyy sopivasti kiritilaa löytäessään spurttaamaan jopa voittomatsiin.
Ranking: A) 4 B) 3, 1, 2, 10, 8, 9, 6, 7, 11, 5

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto64-6

15 Visa As oli tekemässä Solvallassa kovaa esitystä johtavan ulkopuolelta, mutta menetti loppukaarteen laukkaan ilmeisesti voiton tai ainakin kakkossijan. Kolmosrivin uloimmalta paikalta lisämetrejä on tiedossa paljon, joten korkeasta kapasiteetistaan huolimatta tamma saa vain niukan ykkösvihjeen. Peliprosenttien valossa lähdön kiinnostavin merkki on 7 Lass Revenue, joka Rommessa tuli maalisuoraa ”tuplasti” lujempaa kuin muut. 14 Cameron Dream on aloittanut Björn Goopin valmennuksesta kahdella huippuesityksellä. Samanlaisena ruuna menestyy tässäkin, mutta vajaan puolentoista kuukauden paussilta vireestä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta. 13 Kövras So Far rutisti Bergsåkerissa johtavan rinnalta rehdisti niukkaan voittoon. Örjan Kihlström voi löytää ruunasta vielä yhden lisävaihteen, jollaista kolmosrivin paikalta saatetaan vaatiakin. 2 Real Masterpiece pilaa usein laukkoihin, mutta olisi ravatessaan tässäkin seurassa vaarallinen. Bollnäsissä ruuna kulki laukan jälkeen viim. 1800m noin 11,9-kyytiä. 12 Global Undecided saanee paljon pelikannatusta tehtyään vastikään keskiviikkona hurjan esityksen Solvallassa. Ruuna kamppaili raskaasta reissusta huolimatta komeasti ykköseksi ennen Recklessiä. Nyt tehtävästä tulee takarivin uloimmalta paikalta aivan erilainen, eikä kaukaa takapareista ole helppo ehtiä 2140 metrin matkalla voittoon. Kun viime juoksukin voi näin lyhyellä starttivälillä painaa jaloissa, jätetään Jorma Kontion ajokki pienellä riskillä pois systeemeistä.
Ranking: A) 15, 7, 14 B) 13, 2, 12, 6, 10, 9 C) 8, 5, 1, 3, 4, 11

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 15, 7, 14
Suuri: 15, 7, 14, 13, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 6
Toto64-2: 8, 12, 10, 9
Toto64-3: 8, 4
Toto64-4: 5, 3, 8, 7, 1
Toto64-5: 4
Toto64-6: 15, 7, 14
Hinta: 12,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 6, 3, 1, 4
Toto64-2: 8, 12, 10, 9
Toto64-3: 8, 4
Toto64-4: 5, 3, 8, 7, 1
Toto64-5: 4
Toto64-6: 15, 7, 14, 13, 2
Hinta: 80,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi