Ravivihje: Toto64 Visby 18.6.2019

Julkaistu:

Toto64
Toto64-kierros vierailee tänä tiistaina Gotlannin saarella Visbyssä.
Ruotsin naisohjastajien ykköseksi kohonneella Emilia Leolla on Visbyn Toto64-kohteissa kaksi vahvaa voittajaehdokasta. Pelipankiksi valittava Sebastian Hall on päässyt monté-lähdössä sopivan oloiseen tehtävään, eikä kovavireisen Vine Visioninkaan pitäisi olla päätöskohteessa kaukana voitosta.

Taktinen veto

Visbyn rata on periaatteessa normaali tuhannen metrin kavioura, mutta takapareista tuntuu silti useimmiten olevan mahdotonta pärjätä ilman ylivauhtia. Rata on kesäisin jopa ”ylinopea”, eli hevoset jotka eivät mannermaalla välttämättä ole suuria tähtiä, painelevat saarella aivan huimia tuloksia.

Kovin vaikeista asemista ei pelihevosia siis kannata etsiä, mutta tänään poikkeus tehdään Enjoy’s Topnotchin kohdalla. Se näytti viime kilpailussaan niin mainiolta, että ehtinee keskipitkällä matkalla hieman taaempaakin voittokamppailuun. Jos Sebastian Hallin suojaamalla hakee Toto64:stä jättipottia, on Enjoy’s Topnotch systeemeihin potentiaalinen ideavarma. Sebastian Hallin lyöminen voi kuitenkin olla kilpakumppaneille toivoton tehtävä, etenkin jos suosikki menee viime kerrasta poiketen ilman kenkiä.

Päivän Pankki: 5 Sebastian Hall (Lähtö 5, T64-2)

5 Sebastian Hallin tehtävä ei illan monté-lähdössä voisi olla juuri sopivampi. Ratsailla nähtävä Emilia Leo on kohonnut tällä kaudella lajin ykköseksi, sillä hänellä on vuoden 67 monté-startista peräti 25 täysosumaa, eli voittoprosentiksi tulee komeasti 37. Sebastian Hall kilpailee lisäksi voittosummansa puolesta nappisarjassa, eikä vastustajilla ole etenkään viime ajoilta kovin vahvoja monté-näyttöjä.

Claes Sjöströmin valmennettavalta niitä löytyy, sillä se otti huhti-toukokuussa vahvoilla esityksillä kolme voittoa putkeen tätä kovemmista lähdöistä. Viimeksi Bergsåkerissa ruuna ei ollut kengät jalassa aivan yhtä mainio, vaan hävisi keulavoittaja Västerbo Tristanille kymmeniä metrejä. Muun joukon Sebastian Hall jätti kuitenkin selvästi taakseen. Vastaavakin suoritus riittänee tässä tehtävässä voittoon, mutta toki ruuna olisi ilman kenkiä mennessään turvallisempi varmavalinta.

Ideaveto/Hyvä Suomi! -veto: 4 Helios K. (Lähtö 4, T64-1)

Avauskohteen pelisuosikiksi on ansaitusti rastattu 9 Barbaresco V.W., joka viimeksi Halmstadissa jäi selvästi tätä kovemmassa seurassa johtavan taakse voimia tallella pussiin. Sen kaveriksi kannattaa kuitenkin kupongeille mahduttaa viimeksi kovan esityksen tehnyt 4 Helios K.

Kahdeksan vuoden ikään ehtinyt ruuna meni viimeksi ensimmäistä kertaa kokonaan ilman kenkiä ja vaikutus oli merkittävä. Petter Karlssonin ajokki juuttui heti alussa kolmannen kiertoon ja eteni voimalla kärjen kimppuun avauspuolikkaan taittuessa 1.12-kyytiä. Paikkaa johtavan rinnalta sen paremmin kuin parijonosta ei kuitenkaan irronnut, joten Helios K. sai erittäin raskaan reissun keulakaksikon ulkopuolella. Johtavan rinnalla ravannut Önas Nelly oli vahvan esityksen päätteeksi loppusuoralla omaa luokkaansa, mutta vähintään yhtä urhea oli Helios K. kamppaillessaan lisämetreistä huolimatta kakkosrahoille. Ennakkotietojen mukaan ruuna juoksee myös tällä kertaa avojaloin ja on vähänkin helpommalla reissulla varmasti vaarallinen.

Ideaveto: 10 Enjoy’s Topnotch (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

10 Enjoy’s Topnotch kärsii takamatkan suljetusta lähtöpaikasta, mutta olettaa voi että keskipitkällä matkalla tulee jossain vaiheessa tilaa nostaa iskuasemiin toiselle radalle. Kyseessä on näihin sarjoihin oikein pystyvä menijä, joka ainakin vihjeiden kirjoitusvaiheessa tuntui nelossuosikkina selvästi aliarvostetulta.

Toissa kerralla Torbjörn Östergrenin valmennettava palasi pitkältä tauolta, eikä tuohon kisaan oltu varmasti panostettu, sillä esimerkiksi kenkiä ei lähdetty hevoselta riisumaan. Ruunalle tarjottiin hännillä nätti sisäratareissu ja viimeiset sadat metrit se tuli ulkoa ihan juosten. Viimeksi oli jo toinen ääni kellossa ajosuorituksesta lähtien. Östergren haki Enjoy’s Topnotchilla vetotyöt 400 juostuna, ja vaikka matkalla rinnalle hyökkäsi useampikin vastustaja, oli Enjoy Lavecin poika lopussa täysin vailla vastusta.

Tämän illan hyväpalkintoisessa lähdössä jatketaan mitä todennäköisimmin avojaloin ja Enjoy’s Topnotch kuuluu pelikupongeille ensimmäisenä.

Ideaveto: 2 Dragster (Lähtö 7, T64-4, T4-2)

Kiihdytys on ratkaisevassa asemassa neljännessä Toto64-kohteessa. Lähdön suureksi suosikiksi pelattu 6 Västerboonthenews on auton takaa erittäin nopea, mutta otteissa ei ehkä ole enää samaa räjähtävyyttä kuin nuorempana. Joka tapauksessa johtopaikan ottaminen 1 Xlnt Chili Tripelin ja 2 Dragsterin ulkopuolelta voi osoittautua hankalammaksi tehtäväksi kuin pelaajat olettavat.

Visbystä kotoisin oleva Roger Malmqvist ajaa Dragsterilla usein päättäväisesti ja valjakko voisi keulaan päästessään olla paha ohitettava. Ruuna on vaisun Ranskan turneen jälkeen saanut nyt kotimaassaan pari starttia kroppaansa ja kunto lienee vahvasti noususuuntainen. Micro Meshin poika oli hyvä jo toissa kerralla Jägersrossa, kun se seurasi johtaneen Jairon puserossa vahvasti maaliin saakka. Viimeksi Mantorpin 75:ssä Dragster ei 3. sisältä aivan riittänyt kovalle kärkikolmikolle Mack Dragan–M.T.Joinville–Minnestads El Paso, mutta niitä vastaan ei välttämättä olisi ollut jakoa Västerboonthenewsilläkään.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 9, 4
Toto64-2: 5
Toto64-3: 10
Toto64-4: 2, 6
Toto64-5: 5, 2, 7, 1
Toto64-6: 7, 10, 3
Hinta: 4,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 9, 4, 2, 7
Toto64-2: 5
Toto64-3: 10, 2, 6, 3, 12, 4
Toto64-4: 2, 6
Toto64-5: 5, 2, 7, 1
Toto64-6: 7, 10, 3
Hinta: 57,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi