Ravivihje: GS75 Gävle 16.6.2019

Julkaistu:

Grand Slam 75
Mascate Match on sunnuntain 75-kierroksen suurin suosikki, mutta prosenttien valossa mielenkiintoisempi pelihevonen on sen tallikaveri She Rains.
Mascate Matchin voittoputki katkesi Solvallan 3-vuotiaiden tammojen Eliitissä. Ravi ei käynyt yhtä sujuvasti kuin yleensä ja juoksustakin tuli rankka. Sisäratajuoksun saanut She Rains oli maalissa kolmas, Mascate Match kierrellen neljäs.

Kolmen viikon tauon aikana Mascate Matchia on ehditty tarvittaessa huoltaa, mutta epäonnistuminen ja uran heikoin startti alla lähes 70:n peliprosentti on liian korkea. She Rainsia pääsee pelaamaan omassa lähdössään noin 20 prosentilla!

Ideavarma 1: 7 Fort Knox (Lähtö 7, GS75-4, T4-1)

Pasi Aikion valmentama 7 Fort Knox ei vielä urallaan tappiota tunne. Neljä viimeistä keulavoittoa ovat olleet todella vakuuttavia, ainoastaan toissa kerralla Solvallassa ori joutui ahtaalle Karat Bandin kanssa. Se lähtee todella lujaa liikkeelle, ja kun toisella suosikilla 3 Bythebookilla on alla kaksi yllätystappiota, viimeksi keulasta Powerille, keulapaikka saattaa olla tarjolla suosiollakin. Kuolemanpaikaltakaan voitto ei yllättäisi, siksi vahvalta ja rehdiltä hevoselta Fort Knox vaikuttaa.

Ideavarma 2: 10 No Limit Queen (Lähtö 4, GS75-1)

Onkel Invest Oy:n omistama 10 No Limit Queen aloitti uransa kahdella voitolla eikä hävinnyt viimeksikään huonouttaan. Se jäi alussa kuolemanpaikalle, sai 8 Grande Diva Sisun puolimatkassa eteensä ja tuli tämän takana pussissa maaliin näyttäen ”miljoonalta”. Tai ainakin hevoselta, joka parantaa startteja saadessaan paljon ja nousee ikäluokan huipulle. Tällä kertaa vastustajista Grande Diva Sisu on pahalla paikalla ja 1 Global Amazone ei pysty pitämään sisäradalta keuloja. 3 Alaska Dany on juossut Italiassa helpompia lähtöjä eikä ole vakuuttanut niin suuresti, etteikö olisi lyötävissä sekin.

Ideaveto & Hyvä Suomi! –veto: 2 She Rains (Lähtö 6, GS75-3)

2-vuotiaiden Kasvattajakruunun voittaja 2 She Rains avasi toissa kerralla Vermon Seppeleajossa keulaan, mutta laski tallikaveri Mascate Matchin ymmärrettävästi eteensä. Edellä se pysyi maaliin saakka, mutta ei karannut eikä vaikuttanut siltä, etteikö olisi voinut olla toisenlaisella taktiikalla lyötävissä. Viimeksi tamma juoksi Solvallassa ilman kenkiä, mikä saattoi olla virhe. Reata oli kivenkova, ja sillä laukkailtiin paljon. Se Rains meni kyllä ravia, muttei lähtenyt ollenkaan niin lujaa kuin yleensä eikä näyttänyt missään vaiheessa hyvältä. Silti se oli johtavan takaa kolmas. Nyt lähtöpaikka on paras mahdollinen, ja jos She Rains on oma itsensä, sillä kokeillaan varmasti keulajuoksua. Björn Goop rattailla tuo kunnioitusta ja uskottavuutta, ja She Rains saattaa saada vetää tosi maltillistakin vauhtia.

Ideaveto: 2 Global Avenue (Lähtö 8, GS75-5, T4-2)

Kun 1 Mascate Match kerää viime starttiinsa nähden kohtuuttoman paljon prosentteja, lähdössä täytyy olla alipelattuja haastajia. Niistä kovin on 2 Global Avenue. Se nousi viimeksi 2. kaarteessa kuolemanpaikalle ja oli kiinni voitossa, kunnes nappijuoksun selässä saanut Global Amazone kiri vähän ennen maalia ohi. Keulavoittojuoksuissaan Global Avenue oli niin hyvä ja lähti niin lujaa, että kakkosradalta se haastaa varmasti Mascate Matchin heti lähdössä ja saattaa päästä ohikin. Mascate Matchin lähtönopeutta ei ole vielä toden teolla testattu. Kolmas mahdollinen voittaja 5 Global Allegiance on saanut kahdessa viime startissaan nappijuoksut ja saattaa saada sellaisen nytkin, jos Mascate Match ja Global Avenue sortuvat keskinäiseen kilvanajoon.

Ideaveto: 2 Power (Lähtö 9, GS75-6, T4-3, PD-1)

2 Power järkytti viimeksi pelaajia lyömällä johtaneen, kertoimeen 1,1 pelatun Bythebookin Elitloppet-perjantaina kuolemanpaikalta. Edelliskerralla se jäi kovassa porukassa kaikki tallella pussiin juostuaan 3. sisälle. Viime juoksun jälkeen Robert Berghillä on valittavanaan kakkosradalta monenlaisia taktiikoita, eikä kuolemanpaikkakaan haittaa. Varsinkaan, kun todennäköinen keulahevonen ja viimeksi keulasta Breeders Coursen karsinnan voittanut, mutta Solvallan finaalin juoksematta jättänyt Belker palaa nyt yli kuukauden tauolta. 4 Alien Kronos hukkasi kyseisessä finaalissa ravinsa loppukurviin, muttei ollut laukatessaan väsynyt. Nyt jenkkikärryt vaihdetaan tavallisiin kärryihin, jotta hevonen on kaarteissa apuaisalla tuettavissa. Voittotaistoon pystyy juoksun natsatessa myös 6 Guzz Mearas, joskin lähtöpaikka on vain puolinopealle avaajalle vähän turhan ulkona.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 10
Toto75-2: 4, 1, 2
Toto75-3: 2
Toto75-4: 7
Toto75-5: 1, 2, 5
Toto75-6: 2, 1, 6, 4
Toto75-7: 15, 5, 9, 12, 6
Hinta: 18,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 10, 8
Toto75-2: 4, 1, 2
Toto75-3: 2, 3, 4
Toto75-4: 7
Toto75-5: 1, 2, 5
Toto75-6: 2, 1, 6, 4
Toto75-7: 15, 5, 9, 12, 6
Hinta: 108,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi