Ravivihje: Toto75 Boden 15.6.2019

Julkaistu:

Toto75
Ulf Ohlssonilla ratkaisun avaimet lauantai-illan 75:ssä.
Bodenin 75-kierros ratkaistaan perinteiden mukaan lauantain myöhäisillassa. Ensimmäinen kohde starttaa Suomen aikaa klo 21.30. Sääkin vaikuttaisi tänä vuonna suosivan Pohjois-Ruotsin huippuravitapahtumaa, jossa on tutusti mukana liuta suomalaishevosiakin.

Norrbottens Stora Prisissä vuosi sitten kärkisijat vieneet Propulsion ja Makethemark ovat vahvoilla tälläkin kertaa. Vihjesysteemien molempia luottohevosia ohjastaa Ulf Ohlsson. Sekä Millie Millionaire että Shocking Superman ovat jääneet varsin maltillisille peliosuuksille.

Selvien tasoerojen kohteissa suurille yllätyksille ei ehkä ole sijaa, mutta Zorro Swing (75-3), Polar Northug (75-4) ja Lexington Tooma (75-5) voisivat sellaiseen omata pieniä saumoja.


Toto75-1

Suosikki: 1 Quito Lane on loistopaikalta avauskohteen avainhevonen. Ruuna aloitti Robert Berghin käsistä voitolla, mutta meni Rommen huhtikuun 75-lähdössä keulasta peitsille lopussa ja hylättiin. Örebrossa se ei pystynyt parantamaan 3. sisältä lopussa, mutta lähtökin oli huomattavasti tätä tiukempi. Huoltotauko lienee tehnyt hyvää ja keulat pitäessään voitto on ulottuvilla. Mahdolliset lähdönuusinnat kuitenkin huolestuttavat, sillä taipumuksia turhaan virkeyteenkin on joskus ollut.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Macelleria on siirtynyt viime startin jälkeen Berghin talliin. Ruuna on tehnyt 75-tasollakin tänä vuonna ihan kelpo suorituksia, joten se ei ole tässä onnistuneella juoksulla ulkona. 6 Canwin B.F. on aloittanut kauden kolmella voitolla, mutta vastus tiukkenee nyt selvästi. Toki varustemuutokset, mm. kenkien riisuminen voi auttaa sitä eteenpäin. Startin onnistuessa mahdollinen. Vähemmän pelatutkaan eivät tässä lähdössä ole merkittävästi suosikkeja kehnompia. 2 Electric Eye Am kontrolloi Rovaniemellä keulasta. Joskus Ruotsin aikana sillä oli ongelmia volttilähdön kanssa. 9 Livi Mystery ei saanut edellisen takaa viimeksi mahdollisuutta, muttei ehkä olisi pystynyt haastamaan. Juoksun onnistuessa eväitä kärkipäähän on. Samassa lähdössä 8 Bajkal Graff jäi 2. ulkoa ilman vetoapua viimeisen kierroksen alussa ja putosi hieman kärkiparista lopussa. Bodenissa ruuna kesti kuolemanpaikan hyvin ja voisi nyt päästä jopa suosikin peesiin. 5 Mellby Fog kävi viimeistelemässä 75-vireensä Bodön pikkuradalla, jossa paikka johtavan rinnalla oli liian vaativa. Uumajassa 5-vuotias kierteli takaa vahvasti voittoon.

Juoksunkulku: Quito Lanella on hyvät mahdollisuudet pitää keulapaikka hallinnassaan ellei sitten Canwin B.F. löydä avojaloin uusia vaihteita starttiin.

Pelijakauma: Quito Lane (36%) on oikeutettu suosikki. Kolmen eniten pelatun yhteinen kannatus on kuitenkin liian iso yllättäjiin nähden.

Ranking: A) 1 B) 4, 6, 2, 9, 8, 5 C) 10, 7, 3, 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 4, 6, 2, 9, 8, 5
Suuri: 1, 4, 6, 2, 9, 8, 5

Toto75-2

Suosikki: 14 Millie Millionaire tuntuu 40 metrin takamatkasta huolimatta vahvalta voittajaehdokkaalta tammalähdössä, sillä Brage Hansenin suojatti on tottunut vastaaviin tehtäviin. Rommessa se jäi valmentajan ajamana loppusuoran auetessa ulkoradoilla pussiin ja voimia säästyi kosolti. Viimeksi tamma joutui vetämään keulassa kovaa tahtia oriita ja ruunia vastaan ja taipui hieman. Ennen tuota kisaa se oli kuitenkin saanut olla helpommalla ja vireen pitäisi olla taas parempi. Ulf Ohlsson pystyy luomaan takaa oikean taktiikan, joten kokeillaan tasaiseen lähtöön varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: Rinnalta starttaava 15 Hope And Dreams pystyy myös pitkälle. Viimeksi se tuli 2. ulkoa lopun hyvin häviten vain maan kärkitammoihin kuuluvalle In Toto Sundille. Kahdesti keulasta voittanut 1 Forza Sting pyrkii paalulta karkuun edellisiä. Se oli parempi toissa kerralla ja menee sen startin tavoin nyt taas kengittä. Nopeasti Jaakko Alamäen suojatin kimpussa voi olla takamatkan juoksuradalta 10 Lady Zappa, joka on löytänyt myös hyvän vireen. Solvallan voitto tuli 4.sisältä. Se vaatii onnistuneen juoksun menestyäkseen, vapaalta radalta taistelutahto ei ehkä riitä. Sikäli ei paljon pelattuna kovin houkutteleva. 13 Rally Funny pystyy parhaimmillaan paljoon, mutta 40:n tammat pääsevät heti iholle. 12 O.M.Dont Cry ei noussut viimeksi kaukaa takaa, mutta oli pirteä Örebrossa. Sopivilla väylillä ei aivan mahdoton. 7 Vanessa F.B. ja 8 Hossiana Boko esiintyivät viimeksi ponnettomasti, mutta luokkaa molemmilla olisi pärjäämiseen.

Juoksunkulku: Forza Sting pyrkii puolustamaan sisältä keulaa, mutta Lady Zappa iskee nopeasti kimppuun.

Pelijakauma: Millie Millionairen (19%) kuuluisi olla suosikki. Lady Zappa (21%) on saanut jo turhan tanakan kannatuksen, ehkä myös Rally Funny (12%).

Ranking: A) 14 B) 15, 1, 10, 13, 12, 7, 8 C) 3, 2, 11, 5, 6, 9, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 14
Suuri: 14

Toto75-3

Suosikit: Kolmella kilometrillä jyvät erottuvat akanoista, sillä mukana on vauhtikestäviä hevosia. 2 Coogan on todennäköisin hevonen tuulenhalkojaksi ja saa ykkösvihjeen, vaikkei kyseisestä matkasta ole kokemusta. Gävlessä jenkki nousi 5. ulkoa puoli kierrosta lyhyemmällä matkalla toiseksi, vaikka sillä oli varsinkin kaarteissa suuria ongelmia. Viimeiset 700 metriä sujuivat niistä huolimatta 11,0-tahtia. Huoltotauolta ravi rullannee nyt paremmin. 7 Mellby Club kiri Åbyssä voittajaksi kovalla tuloksella ja suoritui finaalissakin erinomaisesti takapareista. Viimeisen ringin Timo Nurmoksen suojatti kulki 10,9-vauhtia. Matka käy mainiosti ja Jorma Kontion ajokki tarjoaa Cooganille matsin.

Haastajat ja yllättäjät: Myös 10 Whipped Eggs on parantanut jatkuvasti. Harper Hanoverin lähdössä ruuna laukkasi pahoin avauskurviin mentäessä, mutta kulki sen jälkeen hänniltä vielä hyvin perille. Aiemmin toisten takana juokseminen ei ole ollut sen paras puoli, joten siihen nähden suoritus oli mainio. Asetelmat edellisiin verrattuna ovat hieman pulmalliset. Jos pelihevosilla ajetaan kovasti toisiaan vastaan, voi joku suotuisalla juoksulla yllättää. 8 Zorro Swing jäi viime lauantaina 2. sisälle pakettiin ja omaa hyvät vauhdit. 9 Ontrack He's Black on mennyt uusissa käsissä koko ajan parempaan suuntaan. Voitot ovat tulleet keulasta. 5 Actual Star hyötyy matkasta ja valmentaja kuulosti eilen varsin luottavaiselta. Rommessa se kiri 2. ulkoa tyyliongelmista huolimatta 09,5-vauhdilla voittoon ja pienestä tauosta on luultavasti vain etua. Dannerossa 3. ulkoa voittanut 1 Orlando Triss lopetteli viimeksi asiallisesti kaukaa takaa ja välttyy nyt ylimääräisiltä metreiltä.

Juoksunkulku: Coogan hakee vetotyöt viimeistään takasuoralla. Orlando Triss pyrkii sen peesiin, ellei 6 Wasa Thunder tai Zorro Swing pääse eteen kiihdytyksessä. Mellby Club tai Whipped Eggs toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: Coogan (40%) ja Mellby Club (23%) voisivat olla hieman tasaisempi suosikkipari. Zorro Swing (4%) ja Actual Star (3%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Ranking: A) 2, 7 B) 10, 8, 9, 5, 1 C) 12, 3, 6, 11, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 7, 10, 8, 9, 5, 1

Toto75-4

Suosikit: 4 Joker C.K. saa niukan ykkösvihjeen kylmäveritasoituksessa. Ori kiri viimeksi kohtalaisesti takajoukoista tullen viimeisen kierroksen 23,8. Bergsåkerissa se tuli keulasta ohitetuksi lopussa ja parhaiten sille sopiikin Färjestadin kaltainen selkäjuoksu kärjen lähettyvillä. Sen saamiseen voisi tässä olla varsin hyvät mahdollisuudet. 5 Guli Rubinin suurin murhe on voltin vitosrata, josta se ei ole mm. taulussa näkyvissä kahdessa startissa selviytynyt ravilla matkaan. Jos näin kuitenkin kävisi, hakee Jörgen Westholm johtopaikan ja siitä ruuna olisi paha ohitettava. Kolme viimeisintä täysosumaa ovat juuri keulasta. 15 Pave Faks voitti vuosi sitten kyseisen lähdön 20 metriä edempää, muttei ole takamatkaltakaan ulkona. Bjerkessä ori kierteli 4. ulkoa kelvollisesti perille ja iskee tässä luultavasti ajoissa kohti kärkeä, varsinkin jos Guli Rubin laukkaa lähtöön. 3 Björlifantin juoksu meni viimeksi hännille pakitteluineen melko hankalaksi, mutta ori tuli lopun kuitenkin alle 23-vauhtia. Tässä juoksupaikka löytynee lähempää kärkeä, eikä voittokaan ole poissuljettu.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Guli Storm nousi viime lauantaina 4. ulkoa kelvollisesti tasapääkolmoseksi ja kohtaa nyt hieman helpomman vastuksen. Vähän pelatuista kiinnostaa 14 Polar Northug, joka voitti viimeksi kevyen lähdön oikein helpolla tyylillä. Se voisi saada Pave Faksista hyvää vetoapua. 6 Kringlers Viktor laukkasi Gävlessä kärjen rinnalta loppusuoran alussa, mutta balanssia muutetaan tähän. Startin onnistuessa ei aivan mahdoton. Antti Ala-Rantalalta debytoivaa 2 Eikfaksenia on hoidettu kevään aikana. Helmikuun voitto tuli 2. ulkoa.

Juoksunkulku: Björlifant ja Joker C.K. voivat olla alussa ripeimpiä, jälkimmäiselle haettaneen selkäjuoksua. Jos Guli Rubin lähtee ravilla, se etenee nopeasti kärkeen. Muussa tapauksessa Björlifant ehkä vetää, ellei Pave Faks ilmesty aikaisin rinnalle.

Pelijakauma: Björlifant (8%) on jäänyt liikaa suosikkien varjoon peliosuudessa. Isommista yllättäjistä Polar Northug (2%) on aliarvostettu.

Ranking: A) 4, 5, 15, 3 B) 6, 11, 14, 2 C) 10, 13, 1, 8 D) 7, 9, 12

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4, 5, 15, 3
Suuri: 4, 5, 15, 3, 11, 14

Toto75-5

Suosikit: Huippusuorituksia kevään mittaan tehnyt 9 Shocking Superman oli viime lauantaina mukana Östersundin päälähdössä, mutta laukkasi heti lähdössä kun alkuun satsattiin liikaa. Valmiiksi kakkosradalla oleva ori pysynee alussa kovimman kilpakumppanin etupuolella ja Ulf Ohlsson saa sen myötä ratkaisun avaimet käsiinsä. Johtavan rinnaltakin voitto on tässä seurassa ulottuvilla. Kakkossuosikkina mukava varmayritys! 10 Bucks To Burn ratkaisi sekä Rommessa että Solvallan finaalissa suotuisan juoksun päätteeksi lopussa. Toki viimeksi ruuna oli itsekin mukana kovassa avauksessa. Juoksun juontuessa se nousee taas korkealle, mutta vaikeampi reissukin voi olla nyt tiedossa.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Eder Bob on osoittanut luotettavaa virettä. Solvallassa se luopui keulapaikasta puolimatkassa ja seurasi lopussa hyvin toiseksi. Kärjestä tai sen läheisyydestä korkealle. 12 Mr Golden Quick ei pystynyt Solvallan finaalissa 3. sisältä ohituksiin lopussa, mutta kulki kuitenkin kovaa. Kirivoimainen menijä ei ole nytkään aivan ulkona. Viimeksi lähtöön laukannut 6 Hawk Cliff osoitti aiemmin varmaa virettä ja voi onnistuneella juoksulla pystyä kärkipäähän. Kovassa avauksessa viime lauantaina laukannut 7 Nobel Amok on edelleen arvoitus. Hyvänä lähtijänä se voi hankkia ulkoakin mainiot asemat. 75-tasolla jatkuvasti juossut 3 Havbergs Knight on siirtynyt divisioonaa ylemmäs. Tototaistoon onnistuneella reissulla.

Juoksunkulku: Eder Bob pyrkii keulaan, mutta Nobel Amokille se tuskin pystyy vastaamaan, mikäli Robert Bergh haluaa satsata lähtöön. Shocking Superman voi edetä vauhdin tasaantuessa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Shocking Supermanin (21%) kuuluisi olla suosikki Bucks To Burnin (31%) sijaan.

Ranking: A) 9, 10 B) 2, 12, 6, 7, 3 C) 5, 4, 11, 8 D) 1

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-6

Suosikit: Kolmella voitolla Daniel Redéniltä aloittanut 12 Fleet Admiral vaikuttaa vielä raakileelta, joten hankalista asemista ykkössija ei tällä kertaa ole aivan kirkossa kuulutettu. Viimeksi se haki keulat ensimmäisen takasuoran lopussa ja voitti varmasti, vaikka oli matkalla vähän virkeä. Toista kertaa peräkkäin 4-vuotiaalla ei ehkä haluta ajaa samalla tavalla turhan kuumentamisen pelossa ja toissa kerran varovaisempi taktiikka voi olla nyt käytössä. Silloin muillakin olisi mahdollisuutensa. 3 Zinco Jet ratkaisi tauolta paluussa johtavan rinnalta, mutta esiintyi viimeksi parijonosta kovin nihkeästi. Monilla oli tosin sinä päivänä ongelmia alustan kanssa. Treenit ovat sujuneet hyvin ja tällä kertaa Petri Salmela riisuu oriilta kengät pois. 1 Quite Special vastasi Bodenissa keulasta varmaan voittoon. Solvallassa menossa oli kokolapuilla selvästi enemmän terävyyttä ja ruuna kiri kaukaa takaa 10-vauhtia perille. Keulan puolustaminen ei ole tässä mahdotonta ja siitä voittokin olisi mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Qiao Q.L. sai laukkastarttien jälkeen ehjän suorituksen Östersundin tammalähdössä, mutta jäi 2. ulos pussiin. Ei ulkona oriita ja ruuniakaan vastaan. Toissa kerralla Quite Specialia hyvin rinnalta kirittänyt 6 Lexington Tooma ei saanut viimeksi mahdollisuutta 3. sisältä. Nopea lähtijä voi selvitä ulompaakin hyville paikoille, jolloin yllätys voisi olla mahdollinen. Komealla taululla kilpaileva 8 Littleredcorvette on mielenkiintoinen koventuvassa tehtävässäkin. Keulasta helpompia lähtöjä vienyt ruuna menee nyt kengittä. 4 Wrongdoerin tyyli ei ole viime starteissa ollut paras mahdollinen. 7 Twice Kronos laukkasi Solvallan finaalissa avauskurviin.

Juoksunkulku: Lexington Tooma voi olla uloimpaa kovin haastaja Quite Specialille alussa. Wrongdoer, Twice Kronos ja Littleredcorvette pystyvät myös avaamaan varsin hyvin.

Pelijakauma: Fleet Admiral (51%) tuntuu näistä asemista liian suurelta suosikilta. Lexington Tooma (3%) ja Littleredcorvette (2%) voisivat olla hieman enemmän pelattuja.

Ranking: A) 12, 3, 1 B) 5, 6, 8, 4, 7 C) 2, 10, 9, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 12, 3, 1
Suuri: 12, 3, 1, 5, 6, 8

Toto75-7

Suosikit: Vuoden takainen kärkipari kohtaa uudelleen Norrbottens Stora Pris -kisassa. Kolme kertaa peräkkäin Bodenin kisan vienyt 4 Propulsion ei ollut parhaimmillaan Elitloppetissa, sillä Daniel Redénin hevoset olivat ilmeisesti saaneet liikaa vihreää. Double Exposure pystyi tekemään huippusuorituksen viikko sitten, joten Propulsioniltakin on lupa odottaa taas paljon. Örjan Kihlström yrittää pitää kovimman vastustajan startissa ulkopuolella ja se voi ratkaista lopputuloksen. Kahdesti johtavan taakse vaille kiritilaa Solvallassa jäänyt 5 Makethemark ei ole helppo pala purtavaksi, varsinkin jos onnistuisi ohittamaan tämän kiihdytyksessä. Todennäköistä se ei tosin ole, mutta tuoreempaa virettä esittäneenä se tekee mieli joka tapauksessa ottaa mukaan lapulle. Mahdollisuudet kasvavat myös, mikäli Propulsion ei pääse suosiolla keulaan.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Milliondollarrhyme täytti Elitloppetissa paikkansa asiallisesti, vaikkei pystynyt takaa aivan kärkeen sen paremmin karsinnassa kuin finaalissakaan. Nopea ruuna puolustanee kuskin halutessa keulapaikan ja jää nähtäväksi, minkä taktiikan Fredrik B. Larsson valitsee. Propulsionin torjuminen voi olla vielä liian vaativaa nousevalle menijälle. Muiden mahdollisuudet voittoon ovat ohuet. 7 Mindyourvalue W.F. on juossut kahdesti 75-tasolla johtavan rinnalla, viimeksi tyhjentynyt rengas vaikutti suoritukseen. Tässä luultavasti tarjoillaan helpompi reissu. 2 Muscle Hustlella olisi ravilla kykyjä kamppailla totosijasta. 3 On Track Piraten ei kelvollisista sijoituksista huolimatta ole esittänyt mitään supervirettä.

Juoksunkulku: Milliondollarrhyme pitänee aluksi keulapaikan. Propulsion pyrkii pitämään Makethemarkin ulkopuolellaan, jolloin se pääsisi kysymään keulapaikkaa. Raskaskaan juoksu ei toki yllättäisi, joka on monesti sen kohdalla nähtykin.

Pelijakauma: Propulsionin (59%) ja Makethemarkin (23%) ero tuntuu hieman liian suurelta.

Ranking: A) 4, 5 B) 1, 7, 2, 3 C) 9, 8 D) 6

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4, 5
Suuri: 4, 5