Ravivihje: Toto64 Romme 14.6.2019

Julkaistu:

Toto64
Kylmäveriravurit ovat pääosassa Rommen Toto64-kierroksella.
Perjantai-illan Toto64-kohteista poikkeuksellisesti vain kaksi ajetaan lämminverivoimin. Kylmäverilähdöt ovat korkeiden palkintojen ansiosta keränneet tasokkaat osallistujajoukot ja mukana on paljon vieraita myös Norjasta. Illan pelipankiksi valitaankin juuri vuonomaan edustaja, sillä voitokkaan Rappnorin pitäisi ilman epäonnea olla stayervoltissa vahvoilla. Ole Johan Östre nähdään myös ideavarmaksi ehdolla olevan Stumne Fyrin rattailla, kun taas ylipelatuksi miehen ohjastattavista näyttäisi nousevan nelivuotias tamma Pinsleterna.

Taktinen veto

Rommen kierros vaikuttaa pelillisesti haastavalta, eikä täysosumilla tarvinne tyytyä kolikkoihin. Etenkin lämminverikohteista voi olla vaikea selvitä kapealla rastituksella. Merkkejä vaatii myös kakkoskohteena ajettava nelivuotiaiden tammojen voltti, sillä ylipelatun Pinsleternan takana moni valjakko jää aliarvostetuksi.

Jotta riittävän laajoihin revityksiin on varaa, kokeillaan näissä vihjeissä systeemit laatia kahdella varmalla. Ideavarmaksi ehdolla olevan Stumne Fyrin kohdalla pelaajat eivät välttämättä osaa tarpeeksi huomioida sitä, että se löi viimeksi selityksittä Norjan ikäluokkahuipun Rappstjernenin.

Päivän Pankki: 9 Rappnor (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

9 Rappnorilla oli talvella komea kuuden voiton putki, mutta viime kuukausina täysosumat ovat jääneet haaveeksi. Esityksissä ei ole kuitenkaan ollut suurempaa vikaa, sillä esimerkiksi Gävlen 75:ssä ori oli tekemässä johtavan rinnalta vahvaa esitystä ennen loppukaarteen laukkaansa. Viimeksi Årjängissä Rappnor kärsi suosikkina yllättäen tappion johtopaikalta. Ole Johan Östren ajokki kamppaili reippaassa lopetuksessa kuitenkin rehdisti hurjan kirin tehnyttä Tangen Brautea vastaan ja hävisi vain niukasti.

Tänään ori juoksee ensimmäistä kertaa kolmen kilometrin stayerkisassa, mutta ainakaan keskipitkät matkat eivät ole tuottaneet hevoselle vaikeuksia. Vaikka Rappnor oli alustavissa prosenteissa lähdön selvä suosikki, saattaa se lopulta jäädä jopa alipelatuksi, sillä ensimmäistä kertaa kokonaan avojaloin juokseva 3 Gnistas Filur todennäköisesti kuumenee iltaa kohden peleissä huomattavasti.

Ideavarma: 5 Stumne Fyr (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

Norjalaiset kylmäveriset ovat usein Ruotsin lähdöissä vahvoilla ja tahtovat monesti jäädä alipelatuiksi. Näin voi käydä myös 5 Stume Fyrin kohdalla, joka tämän illan lähdössä on päässyt melko passelin oloiseen tehtävään. Vastus on toki tasokas, mutta kykyjensä ja rahojensa puolesta ruuna on kahdenkympin pakilla silti sarjassa hyvin sisällä.

Viimeksi Bergenissä Ole Johan Östren ajokki haki kärkipaikan reilut 1300 ennen maalia. Se sai päätöspuolikkaalla kimppuunsa 1,1-kertoimisen suosikki Rappstjernenin, mutta piti tämän hallitusti kurissa ja voitto oli lopulta jopa helpohko. Lyhyemmällä starttivälillä Stumne Fyr voi olla tällä kertaa vielä parempi ja ainakin kapeammissa systeemeissä ruunaa kannattaa kokeilla ideavarmana.

Ideaveto: 5 Guli Roy (Lähtö 4, T64-1)

Toto64-kierroksen avaa nelivuotiaiden kylmäveristen hyvätasoinen voltti, jossa peräti seitsemän hevosta kahdestatoista tulee Jan-Olov Perssonin tallista. Ainakin varhaisissa prosenteissa oli 5 Guli Roy jäänyt liikaa suosikkien varjoon.

Perssonin suojatti teki hyvää työtä jo kolmevuotiaana, mutta on valmentajansa mukaan kehittynyt vielä selvästi tälle kaudelle. Viimeksi Skellefteåssa Guli Roy ravasi harvassa laumassa kolmantena ja ratkaisi pelin maalisuoralla varmoin ottein edukseen. Päätöskilometri taittui mukavasti 24,6-kyytiä. Tänä iltana ruuna on voittosummansa puolesta nappisarjassa ja viime startti vei pienen paussin jälkeen kuntoakin todennäköisesti eteenpäin.

Päivän Pommi: 4 B.W.Laika (Lähtö 5, T64-2)

Alustavassa pelijakaumassa oli Toto64-kierroksen eniten pelattu hevonen kakkoskohteen 2 Pinsleterna järkyttävällä 60 prosentin osuudellaan. Tuskin mikään nelivuotias kylmäveritamma ansaitsee tuollaisia lukemia, ja vaikka prosentit loppua kohden varmasti järkevöityvät, saattaa ainakin 4 B.W.Laika jäädä sekaisella tulosrivillään aliarvostetuksi.

Ulf Erikssonin ajokin menestys ei jää kiinni ainakaan vauhtivaroista. Huhtikuisessa Bollnäsin voittojuoksussaan B.W.Laika oli vielä loppukaarteen alussa monta mittaa kärkeä perässä, mutta komealla 24,3/400m loppuvedollaan se ehti kuin ehtikin ykköseksi. Seuraavassa Bollnäsin kilpailussa tamma oli pitkään vailla kiritilaa ja laukkasi maalisuoralla juuri kun oli pääsemässä vapaille vesille. Hyppyyn paloi melko varmasti joko voitto tai kakkossija.

Viimeksi hevosella ei ollut kaikki kohdallaan, sillä meno ei vaikuttanut aivan priimalta ja loppukaarteessa B.W.Laika laukkasi lyödyn oloisena. Kuukauden starttiväli on saattanut tehdä tammalle hyvää ja ravia mennessään se riittää taatusti korkealle.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 7, 4, 5
Toto64-2: 2, 4, 11
Toto64-3: 9
Toto64-4: 4, 3, 9, 5, 12
Toto64-5: 5
Toto64-6: 7, 3, 11
Hinta: 13,50 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 7, 4, 5, 11
Toto64-2: 2, 4, 11, 6, 5, 3
Toto64-3: 9
Toto64-4: 4, 3, 9, 5, 12, 6
Toto64-5: 5
Toto64-6: 7, 3, 11, 4, 6
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi