Ravivihje: Toto86 Vaggeryd 12.6.2019

Julkaistu:

Toto86
Fabulous Journey jatkaa voittokannassa Vaggerydissä?
T86-pelin kesäkiertue pysähtyy tällä viikolla Vaggerydin pikkuradalle, jossa lähdöt eivät ole järin korkeatasoisia. Varmaksi valikoituvat keulaan tähtäävät Fabulous Journey ja Valnes Isidor.

Lisäksi pitkällä matkalla otetaan kantaa ja rastataan Explosive Merlotille vastavarmaksi parempiin asemiin pyrkivä My Dream Art. Yllättäjäosaston kiinnostavia ovat myös Ivy League (86-2), Whisky Akema (86-5), Winner Bac ja Rob Dyrdek (86-7), sekä Randemar R.D. (86-8).

Vaggerydiin on luvattu päiväksi sateita, mutta iltaa kohti sään pitäisi poutaantua.


Toto86-1

Suosikit: Kierros käynnistyy hieman hankalalla 4-vuotiaiden voltilla. Norjan Kriteriumin viime syksynä vienyt 11 Stoletheshow on luonnollisesti porukan nimekkäin, muttei tehtävä 40 metrin pakilta suoraan tauolta ole silti helppo. Helmikuun jälkimmäisessä startissa se ei päässyt lopussa Viking Gracen ohi, mutta otti sitä ennen hallitun keulavoiton. Edeltä lähtevistä paras suoritus on alla 9 Il Boscaiololla, joka kiri Halmstadissa 3. ulkoa 12-vauhdilla toiseksi. Samanlaisena voitto olisi tässä täysin mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Mellby Glader jäi toissa kerralla Campo Bahian jyrän alle ja menetti viimeksi pelin lähtölaukkaan. Kapasiteettia resuisella taululla kilpailevalla ruunalla olisi tässä menestymiseen. 8 I'm Sailing hakee vielä parasta iskua tälle kaudelle, mutta eivät tamman suoritukset huonoja ole olleet. Viimeksi se kesti toiselta ilman vetoapua kelvollisesti. Paaluhevoset ovat selvästi heppoisempia, joten uskotaan ainakin jonkun takaa tulevista olevan voittoiskussa.

Juoksunkulku: 3 Morotai Degato ja 6 Jasmin Band voivat kisailla kiihdytyksessä kärkipaikasta. Il Boscaiolo ja Mellby Glader lienevät takaa tulevista kiinnostuneimpia aikaisista ratkaisuista.

Pelijakauma: Stoletheshow (44%) on hieman liian selvä suosikki.

Ranking: A) 11, 9 B) 10, 8, 3, 7, 6, 1 C) 2, 5, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 11, 9
Suuri: 11, 9, 10, 8

Toto86-2

Suosikit: 3 Ottens Flamma on aloittanut 4-vuotiskautensa asiallisesti ja tällä kertaa voisi olla jo voiton vuoro. Toukokuun ensimmäisessä kisassa 1300 metrin kiri 4. ulkoa oli liian vaativa, viimeksi tamma tuli keulapaikalta juosten perille, vaikka kaksi ehtikin edelle. Vuotta nuorempi 5 Västerbo Daytrip kiri Jägersrossa 2. ulkoa lopun 12,5-vauhtia, mutta joutui jäämään kesäkuun alussa toimimattomuuden takia pois yhdestä kisasta. Mahdollinen. 1 Amelia ratkaisi viimeksi varmasti 2. sisältä ja saa nyt lappuja päähänsä ja jenkkikärryt peräänsä. Vaarallinen, jos ei jää alussa jalkoihin.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista kiinnostavimmalta tuntuu 11 Ivy League, joka dominoi viimeksi helposti keulasta, eikä saanut edellisellä kerralla Breeders Crown -lähdössä sisältä kunnon mahdollisuutta. 14 Olga Utca on hankkinut jo kosolti kokemusta kovemmistakin lähdöistä. Åbyssä se tuli 3. ulkoa lopun reippaasti 11-kyytiä ja ratkaisi viimeksi johtavan rinnalta jo loppukurvissa. Kolmosrivistä voi tulla mutkiakin matkaan, mutta edellytyksiä kärkeen on. 7 Cinnamon Spitfire veti viimeksi kärjessä rivakasti ja meni lopussa ymmärrettävästi hieman puujaloille. Jos alku ei mene turhan hintavaksi ulkoa, voisi sillä olla tässä saumat yllättää. 10 Morran hankki toukokuussa jo rutiinia tämänkaltaisista lähdöistä ja esiintyi ihan kelvollisesti. Nämä lapulle, mutta muitakin mahdollisia vielä löytyy. 15 Beauty Leg nousi Mantorpissa 5. sisältä päätöskierroksella ulkoradoille ja tuli mukavasti 12-vauhtia perille. 2 Joy Lane teki viimeksi tauko ja kuolemanpaikka huomioiden hyvän suorituksen. 9 Teton Miss Lindyn tyyli on heikentynyt loppua kohti viime starteissa hyvistä tuloksista huolimatta. Ehkä neljän viikon tauolla sitä on saatu paremmalle tolalle? 6 Rut K. löi Ottens Flamman viimeksi johtavan takaa. Nopea lähtijä voi päästä ulompaakin kelpo asemiin.

Juoksunkulku: Cinnamon Spitfire voi ladata ulkoakin ensin keulaan, mutta täydellä matkalla selkäjuoksu voi olla sille paras ratkaisu. Siinä tapauksessa joku suosikkitriosta edennee johtoon.

Pelijakauma: Ivy League (4%) tuntuu varsin edulliselta tapaukselta.

Ranking: A) 3, 5, 1 B) 11, 14, 7, 10, 15, 2, 9, 6 C) 4, 13, 8 D) 12

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 3, 5, 1, 11, 14, 7, 10
Suuri: 3, 5, 1, 11, 14, 7, 10

Toto86-3

Suosikki: 3 Fabulous Journey on loistopaikalta lähellä voittoa tammalähdössä. Tauolta toissa kerralla palannut 4-vuotias laukkasi avauskurviin kun oli menossa keulaan, mutta paikkasi sen vahvalla kirillä takaa. Viimeksi Marko Korven valmennettava porhalsi keulasta ylivoimaiseen voittoon. Vastus ei vaikuta nytkään erityisen pahalta ja melko korkealla peliosuudellakin Jorma Kontion ajokki on kelpo varma.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Glamour Dancing aloitti Peter Untersteinerin tallista helpolla keulavoitolla Tingsrydin mailin radalla, mutta suurempia johtopäätöksiä startista on vielä vaikea tehdä. 1 Stephanie Divine kesti Kalmarissa johtopaikalta tasapäävoittoon, mutta loppua tultiin jo varsin rauhallisesti. Hyvää jälkeä tehnyt 5 Othella Marke taipui viime startissaan hieman johtopaikalta ja on ollut sen jälkeen sairaana. Nopea avaaja pyrkii sisäradalle hyviin asemiin. 12 Jopi oli Jägersrossa keulassa turhan virkeä ja taipui lopulta niukasti toiseksi. Paukut säästyvät nyt paremmin loppuun, mutta paikka on tietysti hankala. 2 Amandarin R.D. putosi viimeksi selvästi 3. sisältä, mutta parin aiemman startin perusteella se voisi sisäradalta tässä yltää totokamppailuun. 10 Dessert on pilannut viime starttejaan alkulaukkoihin, mutta on pohjimmiltaan kelpo menijä tähän seuraan. Alakertaan laitetaan nyt lisää painoa, jotta ravi löytyisi.

Juoksunkulku: Fabulous Journey avaa reippaasti ja ohittanee sisäradalta starttaavan Stephanie Divinen. Ulompaa parhaiten lähtee Othella Marke, mutta selkäjuoksu kelpaa tauon jälkeen.

Pelijakauma: Fabulous Journey (51%) on ansaitusti selvä suosikki.

Ranking: A) 3 B) 7, 1, 5, 12, 2, 10 C) 6, 9, 8, 4, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-4

Suosikit: 6 My Dream Art ei jaksanut Örebron stayerkisassa kuolemanpaikalta, mutta vastaili viimeksi varmaan voittoon keulasta. Tälläkin kertaa se voi päästä etenemään aikaisessa vaiheessa johtoon, eikä enemmän pelattujen tehtävä olisi silloin helppo. Kun peliprosentit ovat alhaalla, kokeillaan ideavarmaksi. 9 Explosive Merlot on löytänyt talvitauon jälkeen otteisiinsa suoritusvarmuutta ja ratkaisi viimeksi varmasti johtavan rinnalta. Åbyssä ori sai tyytyä samalta juoksupaikalta nelossijaan. Tehtävä on periaatteessa sopiva, mutta erikoispitkällä matkalla toista rataa pitkin voittaminen ei ole simppeliä. 4 Thriller N.P. teki talvella hyvää työtä, muttei ollut maaliskuun lopun 75-finaalissa enää parhaimmillaan. Viimeksi parin kuukauden huililta palannut ruuna sai 4. ulkoa passiivisen juoksun, mutta tuli lopun välistä asiallisesti. Pitkällä matkalla sille tarjottaneen selkäjuoksu.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Enzo Am on tehnyt Färjestadin yllätysvoiton jälkeenkin asialliset suoritukset, mutta juoksuriippuvaiselle menijälle ajolinjojenkin on osuttava nappiin, jotta voittoja tulee. 10 Elliot Coger starttasi viime torstaina Kalmarissa, mutta esiintyi 3. ulkoa loppua kohti melko nihkeästi. Fredrik Perssonin suojatti voitti tämän kisan vuosi sitten, mutta takamatkaa oli silloin 20 metriä vähemmän.

Juoksunkulku: My Dream Art pystyy avaamaan voltista reippaastikin ja etenee nopeasti keulaan. Explosive Merlot etenee jossain vaiheessa toista rataa pitkin eteenpäin.

Pelijakauma: My Dream Art (5%) on jäänyt aivan liian vähälle pelille. Explosive Merlot (56%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 6, 9, 4 B) 7, 10 C) 3, 8, 5, 1, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-5

Suosikit: Isorahaisempien pikapyrähdys on kiharainen lähtö. Hyvistä asemista niukan ykkösvihjeen saa 1 Bijou Bourbon H.M., jonka kauden avaus oli melko lupaava. Tamma sai 4. sisältä myöhään mahdollisuuden. Sopivalla reissulla kärjen läheisyydestä voittokin olisi nyt mahdollinen. 6 Whisky Akema on taipunut kahdesti keulasta, mutta tällä kertaa puoltavia tekijöitä ovat lyhyempi matka ja päävarustukseen tehtävä muutos. Toki keulapaikka ei ole mitenkään varma, mutta selästä menestyminenkin on mahdollista. 4 Wollafur voitti viimeksi yllättäjänä saatuaan 3. ulkoa myöhään tilaa. Terävä lopetus voi purra tässäkin, jos muut pitävät vauhtia alkumatkalla. 3 Dokonjo oli Årjängissä huomattavasti parempi kuin viimeksi Halmstadissa. Se menee nyt taas kengittä ja voi pystyä voittomatsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Rache H.B.D. esiintyi Kööpenhaminassa sisältä kohtalaisesti, mutta on ollut sen jälkeen kerran poissa. Vastus olisi Wilhelm Paalin oriille nyt varsin sopiva. Nopealle 7 Ebony Bokolle alkumatkasta voi tulla vaativa, jos sillä yritetään ulkoakin tosissaan keulaan. 11 Flash Håleryd ei ole niittänyt suurempaa menestystä kovissa 75-lähdöissä, mutta rima on nyt alempana. Lähtöasetelmat toki vaativat muiden apuakin. 2 Iago Zon ei viime startin perusteella ole muuttunut tallinvaihdoksen myötä miksikään, se tyhjensi itseään jo matkan aikana 2. ulkona. Pikamatkalla ruunan annettaneen mennä keulassa, mutta maaliin asti kärjessä keikkumiseen on vaikea uskoa.

Juoksunkulku: Iago Zon ladannee kärkeen, vaikka Bijou Bourbon H.M. ja ulompaa erityisesti Whisky Akema sekä Ebony Boko lähtevät myös ärhäkästi.

Pelijakauma: Dokonjo (32%) on liikaa pelattu. Bijou Bourbon H.M. (10%) ja varsinkin Whisky Akema (5%) ovat edullisia.

Ranking: A) 1, 6, 4, 3 B) 10, 7, 11 C) 2, 9, 5, 8, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 1, 6, 4, 3, 10
Suuri: 1, 6, 4, 3, 10

Toto86-6

Suosikki: 3 Valnes Isidor päätti viime kauden kahteen hallittuun keulavoittoon, mutta loukkaantui sen jälkeen. Tauolta palaavalla ruunalla on alla jo useampi ratahiitti, joista reippain on ollut 17-vauhtinen täydellä matkalla. Kunnon sopii olettaa olevan siis heti hyvä, ja kun keulapaikkakin nopealle lähtijälle irronnee, luotetaan se sopivassa lähdössä varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Jesper Trot on aloittanut uransa pelkillä kaksarisijoilla. Viimeksi se voitti varmasti keulasta, mutta sai Mantorpissa johtavan takaa mahdollisuuden liian myöhään. Lähtönopeus ei riitä suosikille, joten juoksusta voi tulla nyt vaativampi. 10 Fireman Am otti Axevallassa avausvoittonsa 4. ulkoa 14,2-vauhtisella kierroksen kirillä. Tyyli oli tosin vähän kulmikas. Ei mahdoton. 8 Lexus Håleryd on tehnyt viime startteihin sisärataa pitkin kelpo suoritukset, mutta juoksun onnistuminen on ulkoa tiukemmassa. Jos lähtöön hakee yllätystä, 1 A Secret Wordilla voi olla ravilla pysyessään siihen mahdollisuudet. Charlottenlundissa keulavoiton ottanut ruuna laukkasi sen jälkeisessä kisassa loppukurvissa ja viimeksi heti avauskaarteeseen. 9 Coram d'Inverne ratkaisi viimeksi heppoisen lähdön helposti 2. ulkoa. Vastus kovenee, mutta Jorma Kontio nousee vahvistuksena rattaille. 12 Cambria nousi viimeksi hänniltä kelvollisesti toiseksi, mutta tyylissä oli toivomisen varaa. Ehkä pieni balanssimuutos auttaa asiassa.

Juoksunkulku: Valnes Isidor ottanee suuremitta ongelmitta keulapaikan haltuunsa, sillä eturivin muille nopeille, 5 Dolph Compositelle ja 7 Mythical Fortunelle kelvannee mainiosti selkäjuoksu.

Pelijakauma: Valnes Isidor (35%) on oikea suosikki.

Ranking: A) 3 B) 4, 10, 8, 1, 9, 12 C) 2, 7, 5, 11, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-7

Suosikit: 2 Adde S.H:n ja 3 Kennedyn yhdistävänä tekijänä on kykyjen ohella laukkaherkkyys, joka on toistaiseksi estänyt molempien suoraviivaisemman nousun sarjoissaan. Adde S.H. on laukannut edellisillä kerroilla auton takaa eturivistä, joten lähtöön satsaaminen tuskin tulee nyt kysymykseen. Viimeksi se paikkasi alkulaukkansa todella vahvasti kulkien viimeiset 1900 metriä 11,8-vauhtia ja siitä lopun 10,6-lukemiin. Pieneltä tauolta tuleva Kennedy porskutti toissa kerralla vastaavalla matkalla keulasta varmaan voittoon ja puristi 75-kisassakin viimeksi 3. ulkoa hyvin perille. Odotettavissa on aktiivinen taktiikka. 7 Global Warrior joutui taipumaan viimeksi keulasta paremmalleen lopussa, mutta oli hyvä itsekin. Hevosena se ei ole edellisten veroinen, mutta saattaa päästä alussa niiden etupuolelle ja on suoritusvarmempana huomioitava.

Haastajat ja yllättäjät: Lähdöstä löytyy myös pari unohdettua, jotka tekee mieli ottaa mukaan kun edellisillä on omat heikkoutensa. Hyvin Rommessa kirinyt 10 Winner Bac oli toissa kerralla kipeä, mutta vaikutti taas viimeksi omalta itseltään jäätyään 3. sisälle voimissaan pussiin. Laiskansitkeälle 12 Rob Dyrdekille matka passaa. Vauhtiakin siltä löytyy. Viimeksi päätöskierros sujui 5. ulkoa 12,3-vauhtia, Axevallassa lopetus oli vieläkin reippaampi. 6 Vulcano N.P:n kiri ei kantanut viimeksi hänniltä perille asti ja starttiväli on taas venynyt. Pari helpompaa lähtöä voittanut 5 Red Rock Canyon Ås voi nopeana starttarina päästä sisäradalle, mutta rima on nyt huomattavasti aiempaa korkeammalla.

Juoksunkulku: Red Rock Canyon Ås voi täräyttää keskeltä kärkeen, mutta luovuttanee vetotyöt suosikkitriosta ensimmäisenä kysymään tulevalle. Todennäköisesti se on Global Warrior.

Pelijakauma: Oikeat suosikit, mutta Winner Bac (3%) ja Rob Dyrdek (1%) tuntuvat silti liian unohdetuilta.

Ranking: A) 2, 3, 7 B) 10, 12, 6, 5, 11, 4, 1, 9 C) 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 2, 3, 7, 10, 12
Suuri: 2, 3, 7, 10, 12

Toto86-8

Suosikit: Huiman kirin Åbyssä tehnyt 1 Marcello Wibb ei ollut finaalissa 3. ulkoa läheskään yhtä hyvä, vaikka kovan ajan menikin. Asetelmat ovat Christoffer Erikssonin tällä kertaa taakseen saavalle ruunalle otolliset ja keulat puolustaessaan voitto on ulottuvilla. Varmaa se ei kuitenkaan ole ja huimilla prosenteilla muitakin rastataan mukaan. Lähtö on varsin hyvätasoinen. 8 Sato teki kuolemanpaikalta huippuesityksen Örebrossa paineltuaan vaivattomaan voittoon, mutta finaalissa kaikki meni pieleen. Toiselle radalle 3. sisältä viimeisellä takasuoralla noussut ori oli pitkään pussissa ja kolaroikin vähän loppukaarteessa, ja kärki pääsi karkaamaan. Tässä Håkan E. Johanssonilta voisi odottaa aktiivista taktiikka, eikä menestyminen johtavan rinnaltakaan ole mahdotonta.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Alegra B. voitti toisen starttinsa pitkän tauon jälkeen johtavan rinnalle, muttei silti itsekään vaikuttanut lopussa erityisen kevytjalkaiselta. Pieni huili on voinut tehdä hyvää ja tamma voi kivuta takaakin korkealle. 10 Randemar R.D. ei ole paremmissa lähdöissä onnistunut, vaikka edellytyksiä olisi. Solvallassa ruuna väsyi vaativalla alustalla johtavan rinnalta, mutta kiri pirteästi Åbyn 75:ssä. Kykyihin nähden alustavat pinnat ovat naurettavan pienet. 6 Silent Hill palasi toukokuun lopussa pieneltä paussilta hyvässä tikissä. Johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa keulaan marssinut ruuna voitti vaivattomasti, eikä ole mahdoton nytkään. Reippaasti avaava 2 Chapuy on ollut viime startin jälkeen pienellä sairastauolla. Keulaan yrittämällä tehtävä voi muodostua vähän turhan kovaksi. 7 Exit Angotin sarjat ovat nousseet keväällä, eikä oriilla ehkä ole vielä riittävästi vauhtia tällaiseen tehtävään. 9 Solkattens Chironin otteista on ollut havaittavissa pientä kilpailuväsymystä.

Juoksunkulku: Marcello Wibb pystyy avaamaan hyvin, mutta Chapuyn torjuminen voi olla silti hankalaa. 3 Dalfornokin pääsee reippaasti liikkelle.

Pelijakauma: Marcello Wibb (58%) on liikaa luotettu. Sato (10%) on ainakin vielä edullinen, samoin Randemar R.D. (2%).

Ranking: A) 1, 8 B) 11, 10, 6, 2, 7, 9 C) 4, 3, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 1, 8
Suuri: 1, 8, 11, 10, 6