Ravivihje: Toto64 Eskilstuna 28.5.2019 – 129 866 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Eskilstunan jackpot-systeemit rakennetaan Marko Korven valmentaman Fabulous Journeyn varaan.
Eiliseen tapaan ovat myös tiistain Toto64-kierroksella pääosassa ajajien MM-osalähdöt. Mika Forss lähtee illan kilpailuihin viidenneltä sijalta, eikä Eskilstunan ajokeissa ole ennakkoon erityisen vahvoja voittosaumoja. Yllättäjän roolia miehelle tarjotaan vihjeissä kuitenkin M.T.Magic Dreamin rattailla. Toto64-kierroksen paras varmaehdokas tulee tällä kertaa Marko Korven tallista, sillä lujaa lähtevän Fabulous Journeyn pitäisi hallita tammalähdön tapahtumia ensimetreistä alkaen.

Päivän Pankki/Hyvä Suomi! -veto: 4 Fabulous Journey (Lähtö 5, T64-2)

Kovasukuinen 4 Fabulous Journey on aloittanut uransa neljällä peräkkäisellä kakkossijalla. Tänään olisi ensimmäinen täysosuma vahvasti tarjolla, sillä tehtävä tuntuu varsin selväpiirteiseltä. Rick Ebbingen ajokki avaa erittäin lujaa, eikä johtopaikan ottamisessa pitäisi olla vaikeuksia. Kuskien MM-osalähdössä voi periaatteessa tapahtua arvaamattomia ajosuorituksia, mutta todennäköisempää on kuitenkin että tamma saa vetää mieleistään tahtia.

Cantab Hallin tytär esitti Gävlessä suoraan tauolta mainiota virettä. Se ampaisi ulkoa lujaa kärkipaikalle, mutta laukkasi kurviin mentäessä ja jäi joukon peränpitäjäksi. Vielä maalisuoralle kaarruttaessa Fabulous Journey oli porukan viimeisenä, mutta kova spurtti nosti sen hienosti kakkoseksi. Tuon juoksun perusteella on tamman ohittamisessa vastustajilla tänään työläs tehtävä.

Ideaveto: 5 Garrett Mix (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

5 Garrett Mix kuului kolmevuotiskauden alussa jopa ikäluokan lupaavimpien joukkoon. Se voitti keväällä 300 000 kruunun ykkösellä ajetun Margaretan varsasarjan lähdön ja oli vielä syksyn Kriterium-karsinnassakin hyvä neljäs kovalla tuloksella 13,6a/2640 metriä.

Aivan kykyjen mukaisesti ei menestystä kuitenkaan kauden mittaan tullut ja hevonen siirtyi talvella Stig H Johanssonilta Jörgen Westholmin treeniin. Aloitus uusista käsistä Rommessa oli mainio, kun neljännessä sisällä ravannut ruuna kiri päätöspuolikkaalla ulkoratoja pitkin vahvasti kakkoseksi ja lopetti viim. 600m 10,8-kyytiä. Kun starttia edelsi yli puolen vuoden paussi, on luonnollista olettaa menon tähän kilpailuun edelleen vahvistuvan.

Ideavarma: 7 Le Crack Sox (Lähtö 7, T64-4, T4-3)

7 Le Crack Soxin luulisi sopivan erinomaisesti Franck Nivardin käsiin. ”Le Crack” tarkoittaa Ranskan ravikielessä superhevosta, jollaisia Nivardin ajettavana on ollut useampiakin, mm. Le Crack Soxin isä Ready Cash. Vielä tässä vaiheessa on vaikea sanoa onko Markus B Svedbergin suojatissa ainesta kanuunaksi, mutta ainakin uran alku on ollut erittäin lupaava.

Marraskuisessa debyytissä tuli vaivaton keulavoitto, mutta seuraavassa Mantorpin startissa ruuna ei päässyt läheskään yhtä helpolla. Le Crack Sox joutui 1. takasuoralla käyttämään 12,4/400m pätkän edettyään johtohevosen kimppuun, muttei tästä huolimatta päässyt kärkipaikalle. Ruuna jatkoi toista ilman vetoapua ja keulan vastarinta murtui lopulta päätöspuolikkaan alkaessa. Reippaasta alkuvauhdista ja vaativasta juoksupaikasta huolimatta Le Crack Sox erkani ajamatta ylivoimaiseen voittoon.

Tähän kisaan nelivuotias palaa tauolta ja valmentaja kertoo hevosen olevan todennäköisesti paljon parempi vasta seuraavassa startissa. Pelillisesti Le Crack Soxiin pitää kuitenkin tarttua jo nyt, sillä jos se tekee tänään mahtiesityksen, lienee se seuraavassa kilpailussaan jo jättisuosikki.

Päivän Pommi/Hyvä Suomi! -veto: 3 M.T.Magic Dream (Lähtö 4, T64-1)

Mika Forssilla on saumat yllätykseen Toto64:n avauskohteessa 3 M.T.Magic Dreamin kanssa. Suomen ohjastajachampionin hyppääminen kuskinpaikalle tuntuu kovalta parannukselta. Hevosta on pääosin ajanut nykyään melko harvakseltaan pärjäävä valmentaja Lars Erixon, eikä kertaakaan uran aikana ohjaksissa ole ollut varsinainen ammattikuski.

Kuntokin antaa viime kilpailujen perusteella odottaa menestystä. Toissa kerralla Årjängissä M.T.Magic Dream kulki alkulaukan jälkeen viim. 1200m 12,8-kyytiä ja nousi porukan hänniltä vielä mukavasti neljänneksi. Viimeksi ruuna joutui ravaamaan toista rataa ilman vetoapua ja sinnitteli lopun lievästä taipumisesta huolimatta positiivisesti totosijojen tuntumaan.


Toto64-1

5 Dallas Brick kamppaili Solvallassa heti tauon jälkeen keulasta niukkaan voittoon hyvällä tuloksella 12,3. Åbyn 75:ssäkin ruuna kuului suosikkeihin, mutta juoksu pilaantui laukkaan 500 ennen maalia. Yannick Gingras kaasuttaa ajokillaan heti kohti kärkipaikkaa ja jackpot-rivi voi hyvinkin käynnistyä suosikkivoitolla. Kun laukkoja on kuitenkin tullut, tekee Dallas Brick mieli korkeilla prosenteilla varmistaa. 1 Enjoy’s Wifi palaa sairastauolta, mutta on treeneissä tuntunut valmentajan mukaan jopa epätavallisen hyvältä. Piikin pitäminen ei sisäradalta välttämättä onnistu, mutta pussituksen välttäessään Eirik Höitomtin ajokin pitäisi pärjätä. 4 Arctic Agent voitti Rommessa melko vaatimattoman tasoisen lähdön suuryllättäjänä. Pekka Korven valmennettavalla on parhaimmillaan hyvä luokka näihin sarjoihin ja sijoitus kolmen sakissa on lähellä. Yllättäjänä peleihin otetaan hyvää virettä esittänyt 3 M.T. Magic Dream, jolla kuskikin vahvistuu paljon aiemmasta.
Ranking: A) 5 B) 1, 4, 3, 8, 2, 9, 12 C) 11, 10, 6, 7

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 1, 4, 3

Toto64-2

Kierroksen luottohevosena toimii ensimmäistä voittoaan hakeva 4 Fabulous Journey. Tamma oli Gävlessä heti tauolta laukan jälkeen mainio ja kiihdyttänee tässä pitävään piikkiin. 11 Farica kulki Solvallassa hyvin lähtölaukan jälkeen. Tamma oli ainakin varhaisissa prosenteissa täysin pelaamaton, joten suosikkia varmistettaessa kuuluu Ville Karhulahden treenattava aikaisin kupongille. 5 Blownaway kesti Solvallassa hyvin paikan toisella ilman vetoapua. Helpommalla reissulla pitäisi totosijan olla nyt lähellä. Edellisen tapaan teki myös 1 Let It Go viime kilpailussaan rehdin esityksen johtavan rinnalta. Nyt kuitenkin taukoa on takana kaksi ja puoli kuukautta, joten vire ei välttämättä ole heti samalla tasolla. 9 Indie oli toissa kerralla Solvallassa vain kohtalainen kolmas ja voitti viimeksi matalatasoisen lyhyen voltin keulasta. Ainakin Fabulous Journeyn lyöminen tuntuu tässä vaikealta. 2 Real Marke ei ole esittänyt taistelijan lahjoja.
Ranking: A) 4 B) 11, 5, 1, 9, 2, 12, 3 C) 7, 8, 10, 6

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto64-3

Stayervoltissa on vahvoilla kovissa 75-ympyröissä karaistunut 8 Rafiki Fri. Se pääsi viimeksi Lindesbergissä vaihteeksi helpompaan tehtävään, mutta joutui silti tekemään täyden päivätyön jyrätessään kierroksen kirillä kolmatta rataa pitkin selvään voittoon. Ruunan olemus oli mainio, eikä kolmen kierroksen matka ole vahvalle menijälle ainakaan miinusta. 5 Garret Mix on kahdentoista startin kokemuksellaan porukan ylivoimaisesti rutinoimattomin. Kapasiteettiin peilaten ruuna on kuitenkin sarjassa hyvin sisällä ja lisäksi Jörgen Westholmin hevoset ovat esittäneet mainiota tallikuntoa. 10 Volocity de Vie lähti viimeksi 5. ulkoa kolmannelle jo 1500 jäljellä ja kiertyi tuhat ennen maalia toisen radan vetäjäksi. Raskas reissu näkyi maalisuoralla ja ruuna tippui Nobel Amokin voittamassa lähdössä viidenneksi. Nyt pääosa vastustajista on normaalia sopivampaa tasoa ja Volocity de Vien pitäisi kiertää aivan kärkeen. 7 Dennis de Castella ei aivan riittänyt Gävlen tasokkaassa 75-lähdössä 2. sisältä, mutta tässä tehtävässä ruuna tappelee sijoista kolmen porukassa.
Ranking: A) 8, 5, 10 B) 7, 13, 12, 11, 9, 14, 3, 4 C) 2, 1, 6

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 8, 5
Suuri: 8, 5, 10, 7

Toto64-4

7 Le Crack Soxissa on tauosta huolimatta ideavarman ainesta. Uransa kahdella voitolla aloittanut ruuna vaikuttaa tavallista paremmalta menijältä, eikä seiskaradan paikka ole nopealle avaajalle mikään merkittävä miinus. Toinen Ready Cashin poika 2 New Cash omaa myös korkean kapasiteetin, muttei välttämättä pääse sitä koskaan näyttämään. Ruunalla on ollut uran alkutaipaleella ongelmia, eikä ravirytmiä ole hyvistä sijoituksista huolimatta päässyt viime kisoissa kehumaan priimaksi. Tiukassa paikassa voi laukkakin nyt uudella kuskilla yllättää, joten sen edelle rankingin kakkospaikalle nostetaan 1 Pelle Roc. Ulf Ohlssonin ajokki eteni viimeksi Solvallassa 5. ulkoa 11,8/800m kirillä vahvasti kolmanneksi ja saa mainiolta lähtöpaikalta nyt helpomman reissun.
Ranking: A) 7 B) 1, 2, 9, 4, 11 C) 6, 8, 10, 3, 5, 12

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-5

8 Argbiggan saa ykkössuosikin aseman huonolta lähtöpaikaltakin. Tamma palasi Solvallan tasokkaaseen lähtöön pitkältä tauolta, eikä saanut 3. sisältä loppusuoralla kunnolla vapaata. Hylkytuomio tuli tamman mentyä viimeisellä satasella peitsille, mikä johtui valmentaja Rickard Svanstedtin mukaan ilman kaikkia kenkiä ajamisesta. Nyt eteen jätetään kengät jalkaan, joten ravin pitäisi sujua loppuun saakka. Vastus ei näytä Argbigganille missään tapauksessa liian pahalta. 5 Celinn Palema kohtasi Solvallassa kaksi hirmuhevosta, kun edellä maalissa olivat derbyvoittaja Who’s Who ja lähtölaukan myötä paljon tasoitusta antanut huipputamma Dibaba. Celinn Paleman esitys oli kelvollinen ja nappisarjassa se on nyt Franck Nivardin ajamana perushevosia. 4 Idreamicanfly on ollut pitkään tuloillaan ja onnistui viimeksi vihdoin voiton arvoisesti. Ville Karhulahden suojatti ravasi Rommessa toista ilman vetoapua ja pusersi 14,2-vauhtisella päätöskierroksella sitkeästi ykköseksi. Tuosta kisasta vastus kovenee, mutta tamma on aiemmin näyttänyt riittävänsä hyvin tämänkin tason porukoissa. 12 Elise Andover vaatii huonolta paikalta juoksunkulkuun tuuria, mutta nappireissun päätteeksi tammalta irtoaa terävä spurtti.
Ranking: A) 8, 5, 4 B) 12, 3, 11, 7, 1, 9, 10, 2, 6

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 8, 5, 4, 12, 3, 11, 7
Suuri: 8, 5, 4, 12, 3, 11, 7

Toto64-6

8 My Dream Art on päätöskohteen kovaluokkaisin, mutta ulkoradan paikalta voi lisämetrejä olla paljon tiedossa. Ruuna tosin kestänee tässä seurassa kiertelytkin, sillä se jaksoi viimeksi kovatasoisessa Örebron stayerkisassa raskaalla reissulla hyvin viidenneksi. 1 Yankee Boy on nopeana avaajana loistopaikalla, mutta valmentaja Stefan P Pettersson kaipailee suojatilleen selkäreissua. Mikäli kiriluukut aukevat lopussa sujuvasti, pystyy ruuna spurttaamaan vaikka voittoon. 9 Lexington Hall palaa vajaan viiden kuukauden paussilta, mutta Timo Nurmoksen hevosia ei siitä syystä kannata jättää pelaamatta. Kovin paljosta työnteosta ruuna ei välitä, mutta sopivan mittaisella kirillä se on varmasti vaarallinen. 6 Fonda Boko tuli Gävlen 75:ssä vaikeista asemista mukavasti ja voimiakin vaikutti jonkin verran jäävän. Ruuna lähtee lujaa ja on yllätysvalmis välttäessään paikan johtavan rinnalla. 3 Lass Revenuen kilpaileminen on ollut katkonaista. Kovaa avaava ruuna on tässä todennäköinen johtonimi, mutta nähtäväksi jää riittääkö huumori tauon jälkeen voittoon saakka.
Ranking: A) 8 B) 1, 9, 6, 3, 10, 4, 11, 5, 12, 7 C) 2

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 8, 1, 9, 6, 3, 10, 4, 11
Suuri: 8, 1, 9, 6, 3, 10, 4, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 5
Toto64-2: 4
Toto64-3: 8, 5
Toto64-4: 7
Toto64-5: 8, 5, 4, 12, 3, 11, 7
Toto64-6: 8, 1, 9, 6, 3, 10, 4, 11
Hinta: 11,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 5, 1, 4, 3
Toto64-2: 4
Toto64-3: 8, 5, 10, 7
Toto64-4: 7
Toto64-5: 8, 5, 4, 12, 3, 11, 7
Toto64-6: 8, 1, 9, 6, 3, 10, 4, 11
Hinta: 89,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi