Ravivihje: Toto75 Solvalla 26.5.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Elitloppetin karsintalähdöt sunnuntain 75-pelin herkkupaloina.
Elitloppet-sunnuntain 75-rivi vaikuttaa perinteisesti melko selväpiirteiseltä. Rivit tehdään vain yhden varman päälle, joka on avauskohteena ajettavassa Elitkampenissa starttaava Lome Brage.

Elitloppetin karsintalähdöissä ennakkosuosikkien, Readly Expressin ja Propulsionin tappiotkaan eivät tulisi maailman suurimpana yllätyksenä.

Sunnuntain aamupäivä Tukholmassa on sateinen, mutta sään pitäisi poutaantua iltapäiväksi. Ensimmäinen 75-kohde starttaa Suomen aikaa klo 15.30.


Toto75-1

Suosikki: Månprinsen A.M:n jäädessä kotitalliin tehtävä vaikuttaa 8 Lome Bragelle otolliselta. Puolustava Elitkampen-voittaja lataa ulkoakin todennäköisesti heti kärkeen, josta sen kukistaminen on vaikeaa. Kauden kaksi ensimmäistä starttia tuottivat hallitut keulavoitot ja sen jälkeen ori on siirtynyt viime vuoden tapaan Jan-Olov Perssonin talliin. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Ulsrud Tea teki Foruksessa sitkeän suorituksen toiselta ilman vetoapua, vaikka päätössatanen olikin hieman liikaa. Tamma pääsee reippaasti matkaan ja sisältä kärkisija on haarukassa. 1 Polara hallitsi Forssassa 18,5-lopetuksessa keulasta ja ratkaisi Vermon ylivauhtisen kisan varmasti 2. ulkoa. Jollain lailla ruuna ei tunnu silti olevan aivan parhaassa terässään, mutta paikka tietysti puoltaa. 6 Josveis näytti Oulun keulavoitossa oikein hyvälle, eikä ole juoksun onnistuessa ulkona kuvioista kun Antti Ojanperän hevoset tuntuvat olevan muutenkin hirmuiskussa. Norjan nouseviin nimiin lukeutuvasta 5 Roli Eldistä puhuttiin jo alkukeväästä Elitkampen-hevosena. Klosterskogenin kisassa se tsemppasi johtavan rinnalta asiallisesti perille ja alla on nyt kovavauhtinen hiitti. Kunnon pitäisi olla siis kohdallaan. 10 Odd Herakles tuli viime kerralla alussa hieman häirityksi ja kiri sen jälkeen taustalta mukavasti perille. Takarivi on kuitenkin iso miinus.

Juoksunkulku: Lome Brage ladannee ulkoakin suoraan keulaan. Polara, Ulsrud Tea ja Josveis pääsevät myös reippaasti matkaan.

Pelijakauma: Lome Brage (34%) on ansaittu suosikki ja voisi olla hieman selvempikin sellainen. Suomalaisista Josveis (8%) on jäänyt liikaa Polaran (21%) taakse pinnoissa.

Ranking: A) 8 B) 4, 1, 6, 5, 10 C) 3, 9, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-2

Suosikki: 7 Readly Express lähtee suosikkina ensimmäiseen Elitloppet-karsintaan, mutta ulkoa tehtävä ei kuitenkaan vaikuta aivan läpihuutojutulta. Finlandia-ajossa Björn Goopin ajokki päästettiin suosiolla vetotöihin, mutta nyt sisäpuolella on hevosia, joilla ei välttämättä anneta suosikille mitään ilmaiseksi. Voitto on toki joka tapauksessa ulottuvilla, ellei juoksu aivan yltiöraskaaksi mene. Ei kuitenkaan varmaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Double Exposure viimeisteli kisaan Rättvikin suvereenilla keulavoitolla. Taktiikka on sen kohdalla mielenkiintoista nähdä, jos ja kun Erik Adielsson saa pidettyä suosikin alussa ulkopuolellaan. Finaalin asetelmiakin silmällä pitäen Readly Expressiä on tuskin tarkoitus päästää Stall Zetin ”kakkoshevosella” turhan helpolla. Tamma voi otella voitosta johtavan rinnaltakin tässä. Uskomattoman muodonmuutoksen Jean Michel Baziren tallissa kokenut 5 Looking Superb on ottanut kahdessa viime kisassa selkäjuoksuilla oikein helpot voitot ja voi olla tässäkin suotuisalla juoksulla kirivaiheessa kova. 2 Disco Volante on lähdön todennäköisin keulahevonen. Lotterian karsinnan ruuna vei helposti keulasta, mutta joutui tyytymään finaalissa samalta paikalta kakkossijaan. Jos vauhti pysyy inhimillisenä, koko matkan johtokaan ei ole poissuljettua. 1 Makethemarkille lähteminen auton takaa on tuottanut tämän vuoden starteissa ongelmia, mutta asiaa on harjoiteltu tällä viikolla. Startin onnistuessa totosija olisi mahdollinen. Liukkaasti lähtevälle 4 Next Directionille kaikista sisäpuolen hevosista ohi pääseminen voi olla liian vaativa tehtävä, mutta sisäradalta finaaliin olisi mahdollisuuksia. 8 Sorbet johti viikko sitten alusta loppuun, mutta ulkoradalta sen nopeus ei riitä hyvin asemien hankkimiseen. 6 Uza Josselyn tarvitsee finaaliin selvitäkseen suotuisaa juoksua, jonka saaminen voi nopeiden ulkopuolelta olla hankalaa.

Juoksunkulku: Disco Volante lataa rivakasti liikkeelle, samoin Next Direction. Double Exposure voi onnistua myös välistä keikkumaan kärkitaistossa alusta alkaen. Readly Expressille on tiedossa kiertämistä.

Pelijakauma: Readly Expressin (41%) peliosuus tuntuu melko oikealta. Disco Volante (6%) on jäänyt hieman aliarvostetuksi.

Ranking: A) 7 B) 3, 5, 2, 1, 8, 4, 6 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 7, 3, 5, 2
Suuri: 7, 3, 5, 2

Toto75-3

Suosikit: Toinen Elitloppet-karsinta vaikuttaa kahden kaupalta. 5 Propulsion ei ole tullut tunnetuksi kovimpana avaajana, mutta päävarustusta muutetaan tähän, jotta ori olisi heti startista räväkämpi. Voittamisen nälkä jo karsinnassa lienee sen kohdalla tänä vuonna selvästi suurempi kuin vuosi sitten. Sisältä kiihdyttävä 1 Aubrion du Gers voi kuitenkin olla kova lyötävä, jos se onnistuu puolustamaan keulapaikan alussa. Voitot ovat olleet kontrolloituja, mutta tehtävä on sillekin nyt tiukempi.

Haastajat ja yllättäjät: Muiden voitto olisi jo yllätys. 7 Heavy Sound oli todella vakuuttava kauden avauksessaan johtopaikalta, mutta nyt ulkoa eteenpäin satsaaminen voi tietää rankkaa avauspuolikasta. 6 Milliondollarrhyme on noussut hetkessä Elitloppet-hevoseksi ja 07,5-vauhtinen lopetus viimeksi osoitti, ettei sen tarvitse hävetä tässäkään seurassa. Jos Fredrik B. Larsson löytää sopivat asemat, finaalipaikka on mahdollinen. 2 Milligan's Schoolia puoltaa taistelussa finaalilipusta vahvasti lähtöpaikka, jonka myötä se voi päästä lähelle kärkeä heti alussa. 4 Day Or Night In on suurin uhka Aubrion du Gersille kiihdytyksessä. Hyvällä sisäratajuoksulla Johan Untersteinerin suojatti voisi kamppailla viimeisistä jatkopaikoista. 3 Bahia Quesnot kiri Åbyssä 5. ulkoa voittajaksi. Kengittä ja jenkkikärryillä tällä kertaa menevä tamma on kovan tehtävän edessä, samoin 8 Dijon, jolla ei lähtönopeudesta huolimatta panostettane tässä alkuun.

Juoksunkulku: Aubrion du Gers yrittää puolustaa sisäradalta keulapaikkaa. Kovimman haasteen heittää Day Or Night In, joka hakee selkäjuoksua. Jos Aubrion du Gers ei lähde riittävän lujaa, voi Propulsion edetä johtoon asti.

Pelijakauma: Propulsionin (56%) ja Aubrion du Gersin (22%) peliosuudessa on turhan suuri ero, mutta se tasoittunee päivän mittaan. Heavy Sound (13%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 5, 1 B) 7, 6, 2, 4, 3, 8 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5, 1
Suuri: 5, 1

Toto75-4

Suosikki: Italian varsalähtöjä hallinnut 6 Axl Rose lähtee suosikkina 3-vuotisfinaaliin. Kahdessa viime startissa ori on hakenut keulapaikan aikaisessa vaiheessa ja hallinnut sen jälkeen tapahtumia. Voittosauma on hyvä tälläkin kertaa, jos uudet kilpailuympyrät eivät tuota kokemattomalle varsalle ongelmia.

Haastajat ja yllättäjät: Kun varsoista on kyse, nousee pari kovaa haastajaakin mukaan lapulle. Suosikin tallikaveri 3 Acciaio ei ole ollut aikaisemmin samaa tasoa, mutta viime starttien perusteella ero lienee kaventunut. Molemmissa Ruotsin kilpailuissa se on ottanut keulasta helpot voitot, viimeksi 10,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Mosaique Facen pikkuveli 1 Upset Face on toistaiseksi lyömätön. Viime kerralla Lutfi Kolgjinin ajokki hallitsi lähtöä 11,5-vauhtisella lopetuksella. Kuukautta aiemmin ori joutui avaamaan ensi metrit todella kovaa, mutta piti silti lopussa varmasti pintansa. Muiden voitto olisi iso yllätys. 7 Alien Kronos ei voinut viimeksi johtavan takaa mitään Acciaiolle, mutta suoritus oli kuitenkin hyvä. Åbyn karsinnan voittanut 2 Amelie Grif kärsi raviongelmista loppukaarteessa, mutta kiri suoralla vaivatta keulahevosen edelle. Nyt vauhti on sen verran reipasta, että ravin on syytä käydä koko ajan.

Juoksunkulku: Upset Face ja Acciaio vääntävät keulapaikasta ensi metreillä. Axl Rose tulee jo ensimmäisellä takasuoralla eteenpäin.

Pelijakauma: Axl Rose (53%) on liian suuri suosikki Acciaioon (16%) ja Upset Faceen (18%) nähden.

Ranking: A) 6 B) 3, 1 C) 7, 2, 9, 5, 12, 11, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 3, 1
Suuri: 6, 3, 1

Toto75-5

Suosikit: 5 Zalie Gar on voittanut tämän vuoden lähtönsä oikein helposti, eikä juoksupaikallakaan ole ollut suurempaa väliä. Kykyihin nähden voittosumma tuntuu vielä kovin pieneltä ja ykkössija on tässäkin onnistuneella juoksulla ulottuvilla. Huippuotteilla uransa aloittanut 2 Zourane Kronos oli toissa kerralla Conrads Rödluvan takana toinen, mutta silti jotain tuntui puuttuvan otteista. Drottningpokal-finaalissa juoksu meni pieleen tamman valuttua väsyvien takana hännille. Hyvältä paikalta nopea tamma pystyy nyt voittomatsiin. Double Exposuren pikkusisko 6 Vivacious Allie ei vielä tuloksellisesti joutunut esittämään Gävlessä erikoista, mutta tamman olemus oli erittäin mainio. Loppupuolikkaan jenkki irrotteli keulasta 09,6-vauhtia. Korkealle nytkin.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Zahra Mil hallitsi Kööpenhaminassa johtopaikalta ja kiri Åbyn kisassa kaukaa 6. ulkoa vauhdikkaasti loppua. Zourane Kronoksen takaa voisi löytyä kohtalaisen hyväkin juoksupaikka, joten Christoffer Erikssonin ajokki nousee mukaan isoon systeemiin. Reippaasti avaava 4 Daze menee tällä kertaa ilman kenkiä ja voi sopivalla sisäratajuoksulla otella totosijasta. 1 Bay View on parantanut starttien myötä otteitaan ja nousi viimeksi voittoon 4. ulkoa. Vastus tuntuu nyt kuitenkin melko kovalta. 7 Velvatterin kauden avaus Momarkenissa tuotti helpon keulavoiton 10,8-vauhtisella lopetuksella. Paikka on nyt turhan ulkona.

Juoksunkulku: Zourane Kronos ja Daze avaavat liukkaasti. Ensin mainittu lopulta keulassa.

Pelijakauma: Suosikkien osalta melko lailla oikein pelattu. Ehkä Vivacious Allie (15%) voisi olla hieman lähempänä kahta muuta.

Ranking: A) 5, 2, 6 B) 9, 1, 7, 4, 3, 8, 10 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 2, 6
Suuri: 5, 2, 6, 9

Toto75-6

Suosikit: 5 Evaluaten Ruotsin voittosarja katkesi Kungapokal-finaalissa, jossa jenkki oli aseeton 3. ulkoa. Ei suoritus silti mitenkään huono ollut, sillä viimeiset 700 metriä sujuivat kuitenkin 09,9-kyytiä. Tällä kertaa kengät napataan pois ja laitetaan kokolaput, joten ori voi saada uutta virtaa otteisiinsa. Kuskinvaihdos ei toki ole plusmerkkinen. 1 Missle Hill aloitti Pohjoismaissa Vermon kakkossijalla Graceful Swampin takana. Jenkkiori näytti hyvältä ja sillekin on tulossa samat varustemuutokset kuin Evaluatelle. Daniel Redénillä on odotuksia jatkon suhteen, eikä voitto tässä yllättäisi kun lähtönopeuttakin löytyy. Mielenkiintoinen tapaus on myös 9 Fric du Chene, vaikka ranskalaisen statistiikka on hieman kummallinen. Se on kuitenkin juossut jatkuvasti kovissa lähdöissä ja kahdella viime kerralla lopetukset ovat olleet todella äkäisiä. Kuskikin vahvistuu nyt melkoisesti ja Björn Goop uskoi itse kovasti jenkkikärryillä tällä kertaa juoksevan ajokkinsa mahdollisuuksiin. Kirissä kova!

Haastajat ja yllättäjät: 6 Catherine's Chevy hallitsi Jarlsbergissa keulapaikalta 11,5-lopetuksessa, mutta vastus kovenee nyt. Norjalainen on toki hyvä itsekin ja kokolapuilla se voi olla alusta lähtien varsin meneväinen. 7 Patent Leather on kauden aloituksessaan luonnollisesti vielä arvoitus, mutta tallitiedot ovat olleet varsin positiivisia. 10 Jaguar Dream aloitti vuoden keulavoitolla ja punnersi viimeksi niukasti ykköseksi johtavan rinnalta. Takarivistä on nyt tiukempaa. 3 Fun Quick on juossut pääosin helpommissa lähdöissä kuin Fric du Chene ja hävinnyt tälle selityksittä kahdella viime kerralla.

Juoksunkulku: Missile Hill avaa sisältä hyvin. Evaluate voi olla myös uudella varustuksella heti paremmin mukana, mutta Catherine's Chevy voi päästä sen ohi alussa.

Pelijakauma: Evaluaten (32%) suosikkiasema on liian selvä. Fric du Chene (9%) on vielä edullinen, mutta pinnat tulevat nousemaan vielä reilusti. Jaguar Dream (9%) on ylipelattu.

Ranking: A) 5, 1, 9 B) 6, 7, 10, 3 C) 2, 4, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 5, 1, 9
Suuri: 5, 1, 9

Toto75-7

Suosikit: Oppilaslähtö on kierroksen tasaisin ja alttein myös yllätykselle. 10 Hierro Boko nousee ykkösmerkiksi, sillä se on osoittanut erinomaista virettä, eikä pidempi starttivälikään ole aiemmin haitannut. Huhtikuussa ruuna pujotteli ensin 75-voittoon Uumajassa ja kiri Kalmarissa 3. ulkoa 09-lopetuksella voittajan rinnalle. Tallin mukaan vire on edelleen hyvä ja innokkaiden ohjastajien lähdössä juoksukin voi muotoutua suotuisaksi. Maistuva on myös 4 Vienvia Font, jolle jäi Ruotsin debyytissä jossiteltavaa. Matkalla 5. sisällä ravannut ori ei saanut 10-lopetuksessa täyttä mahdollisuutta. Parempaakin voi olla tiedossa. Pienemmälle lapulle vain tämä kaksikko, mutta isompaan levitetään enemmän.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Genton suoritus Charlottenlundissa oli keulapaikalta kovasta ajasta huolimatta pettymys. Ori pystyy parhaimmillaan paljoon ja hyvältä paikalta voittosauma on olemassa. 8 Visa As voitti Solvallassa huhtikuussa ylivoimaisesti ja hallitsi viimeksikin varmasti kierrettyään alun kolmatta. Ulkoradalta lisämetrejä voi olla luvassa runsaastikin. Åbyn pokaalikarsinnassa toista rataa pitkin hyvin perille tullut 7 Zeus Bi jäi finaalissa lopussa pussiin. Juoksun juontuessa ei ulkona. 9 Final Dream ei ollut Lindesbergissä johtavan takaa erikoinen, mutta vaativa alusta saattoi olla osasyy suoritukseen. Aiemmin ruuna osoitti erinomaista virettä, eikä ole niillä otteilla tässäkään mahdoton. Norjalainen 5 N.Y.Coeurdesoleil on sitkeä menijä ja voitti maaliskuun lopussa johtavan rinnalta. Tähän starttiin tulee mielenkiintoisia varustemuutoksia kengättömyyden, lappujen ja jenkkikärryjen muodossa, joten vähän pelattuna kelpo merkki. 2 Global Unlimited tuli 5. ulkoa kirinsä viimeksi vahvasti ja pisteli Gävlessä johtavan rinnalta hyvin perille. Silläkin on edellytyksiä, jos ei jää alussa liikaa. 6 Promo Kemp ei jaksanut puristaa viimeksi 3. ulkoa perille saakka, mutta on pohjimmiltaan riittävä menijä tämänkaltaiseen lähtöön. Kyvykkäät 1 Ritchie Ås ja 11 Staro Leonardo mahtuvat myös tasaisessa lähdössä mukaan isoon lappuun.

Juoksunkulku: Gento pyrkii keulaan, ulompaa parhaiten pystyy avaamaan Promo Kemp. Visa As voi pyrkiä myös heti eteenpäin.

Pelijakauma: Hierro Boko (10%) ja Vienvia Font (11%) ovat edullisia. Visa As (22%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 10, 4 B) 3, 8, 7, 9, 5, 2, 6, 1, 11 C) 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 10, 4
Suuri: 10, 4, 3, 8, 7, 9, 5, 2, 6, 1, 11