Ravivihje: Toto86 Örebro ja Åby 22.5.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikon osaajille jaetaan ekstraa 770 838 euroa.
Örebro tuuraa Elitloppet-viikonloppuun valmistautuvaa Solvallaa toisena 86-isäntäratana. Kyseessä on myös viimeinen jaettu kierros ennen 86:n ”kesäkiertuetta”.

Viime viikolla jakamatta jäi kaksi voittoluokkaa, joten tänään tarjolla on normaaliakin tuhdimpi jättipotti. Suurimmista suosikeista luottamuksen saa Solkattens Chiron, mutta muuten rivit rakennellaan kahden idean, Vichy Grifin ja Pampalon päälle.

Vähemmän pelatuista Baronesse Hooves (86-1), Whisky Akema (86-2), Eppur Si Muove ja Rise Again (86-3) tuntuvat makoisimmilta.

Åbyssä ravataan ennusteen mukaan pilvipoutaisessa säässä, mutta Örebrossa saatetaan lämpimän päivän päätteeksi saada sadettakin.


Toto86-1

Suosikit: Viime lauantain 75-voittaja 4 Sanda Love on avauskohteen suosikki. Gävlessä Oskar Florhedin ajama ruuna puristi johtavan rinnalta oppilaslähdössä varmasti kärkeen ratkaisuhetkillä. Lyhyt matka ei varsinaisesti sitä nyt puolla, mutta ravatessaan se pystyy taas voittomatsiin. 2 Greyhound Boko on ottanut kahdessa viime startissa lähtölaukan, mutta pohjimmiltaan kyse on ihan kelpo menijästä, eikä menestys tässä mainiolta paikalta tulisi yllätyksenä. 8 Baronesse Hooves pääsee rivakasti matkaan ja voi selvitä ulkoakin johtoon, kun sisäpuolen poisjääntikin hieman helpottaa tilannetta. Edellisen voittonsa tamma otti juuri keulapaikalta.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Listas Manboy on tehnyt Tanskan starteissa luotettavaa työtä. Ålborgissa Knud Mönsterin suojatti eteni 4. ulkoa toiseksi ja otti viimeksi lyhyellä kirillä niukan voiton 2. ulkoa. Alussa ruuna ei tosin ole liukkaimpia. Momarkenin 75:ssä maaliskuussa yllätysvoiton johtavan takaa napannut 1 Amazing Case voi hyvältä paikalta olla myös korkealla. Tamma saa nyt jenkkikärryt peräänsä ensimmäistä kertaa. Vähälle pelille jääneistä totosaumoja omaavat hyvää virettä viime startissa esittänyt 11 Al's Esperous, sekä kohtalaisen hyvin liikkeelle pääsevä 3 Riki d'Asolo. Voitto on kuitenkin tiukassa. 9 Bag's Simonin viime suoritukset ovat olleet kesyjä.

Juoksunkulku: Amazing Case ja Riki d'Asolo lähtevät reippaasti, samoin ulkoa Baronesse Hooves, joka voi olla avauskurvin jälkeen keulassa. Sanda Love kiertynee vähintään toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Baronesse Hooves (8%) tuntuu jääneen liian vähälle huomiolle. Listas Manboy (19%) ja Amazing Case (14%) ovat saaneet liikaa kannatusta.

Ranking: A) 4, 2, 8 B) 5, 1, 11, 3, 9 C) 10, 12 D) 6

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 4, 2, 8, 5, 1
Suuri: 4, 2, 8, 5, 1

Toto86-2

Suosikit: 4 Urban Kronos teki viime kaudella vahvaa jälkeä 75-tasolla ja palaa nyt hankosidevamman jälkeen radalle. Talliraporttien mukaan ori on treenannut hyvin ja vastuskin vaikuttaa melko sopivalta. Selvänä suosikkina sitä ei kuitenkaan tee mieli käyttää varmana, kun alla oleva tauko on varsin pitkä. Kiinnostavimmalta vastustajalta tuntuu 3 Whisky Akema, joka ei ole onnistunut vielä tämän vuoden kisoissa, mutta senkin harjoitusotteet ovat olleet hyviä. Mantorpissa laukka tuli jo ennen lähtölinjaa, viimeksi ruuna taas kompuroi johtavan takaa laukalle päätöskierroksen alussa. Viime vuonna Claes Svenssonin suojatti starttasi Örebrossa kolmesti ja voitti joka kerralla. Keulasta se olisi ykkössuosikillekin paha ohitettava. Tämä kaksikko lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Monfalcone olisi paremmalta paikalta ollut mielenkiintoinen, mutta nyt voiton suhteen homma voi mennä vaikeaksi. Färjestadin startissa se lopetteli 2. sisältä myöhään tilaa saatuaan terävästi. Pieneltä tauolta tuleva 6 Uppohoppa omaa riittävän kapasiteetin, muttei tunnu valmentajan ajamana kovin houkuttelevalta pelikohteelta kun pinnatkin ovat melko korkeat. 1 Donatella Center ei ole hassummassa kunnossa, vaikka tänä vuonna menestystä ei olekaan tullut. Örebron 75:ssä se sai 3. sisältä myöhään tilaa.

Juoksunkulku: 2 Only One Winner voi olla ensi metreillä nopein, mutta luovuttaa vetotyöt nopeasti Whisky Akemalle. Urban Kronos voi kiertyä jossain vaiheessa rinnalle.

Pelijakauma: Tauko huomioiden Urban Kronos (51%) on liian selvä suosikki, mutta pinnat tasaantunevat päivän mittaan. Whisky Akema (9%) on edullinen, Uppohoppa (19%) taasen ylipelattu.

Ranking: A) 4, 3 B) 8, 6, 1 C) 2, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 4, 3
Suuri: 4, 3

Toto86-3

Suosikki: Säännöllisen starttailun myötä hyvän vireen löytänyt 2 Cognac Sisu on selkeä perushevonen lähdössä, johon ovat saaneet ilmoittaa hevosia vain amatöörilisenssillä valmentavat. Mantorpin voitot ovat tulleet hallitusti keulasta, joskaan ruunan ravi ei ole ollut aivan parasta mahdollista. Johtopaikalta voitto olisi taas toki ulottuvilla.

Haastajat ja yllättäjät: Pari mielenkiintoista vastustajaa poimitaan selvän suosikin kavereiksi. 11 Eppur Si Muove ratkaisi toissa kerralla helposti 2. ulkoa ja kiritti viimeksi johtavan takaa keulavoittajaa mukavasti 11-lopetuksessa. Vaikka paikka on vähän hankala, voi kovakuntoinen ruuna kivuta korkealle. 7 Rise Again ei ole hyvistä suorituksista huolimatta onnistunut voittamaan, mutta saa nyt taas Carl Johan Jepsonin taakseen ja lisäksi jenkkikärryt peräänsä. Axevallassa se tuli ohitetuksi linjalla, Åbyn esitys johtavan rinnalta oli myös hyvä. Muitakin mahdollisia on, mutta ne eivät tällä kertaa mahdu lapulle saakka. 3 Legacy H.H. ratkaisi viimeksi johtavan takaa open stretchiä pitkin varmasti. 6 Bankrobber oli johtavan takaa oikein huono viimeksi, mutta on pohjimmiltaan hyvä hevonen Kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa, sillä selkeää selitystä viime suoritukselle ei löytynyt. Nopea 5 Color Him Father voisi sisäradalta kamppailla hyvistä sijoituksista. Hyvin menneen 12 Dolorosa Amin asetelmat tuntuvat tällä kertaa varsin vaativilta.

Juoksunkulku: Cognac Sisu pyrkii keulaan, mutta haastetta heittävät alussa 4 Justice Rhyme ja Color Him Father. Lopulta ensin mainittu juossee kuitenkin kärkipaikalla.

Pelijakauma: Cognac Sisun (42%) peliosuus on ylärajoilla. Legacy H.H. (15%) ja Bankrobber (14%) vaikuttavat ylipelatuilta. Eppur Si Muove (9%) ja Rise Again (7%) ovat ainakin vielä edullisia.

Ranking: A) 2 B) 11, 7, 3, 6, 5, 12, 9, 10 C) 4, 8, 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 2, 11, 7
Suuri: 2, 11, 7

Toto86-4

Suosikit: 10 Vichy Grif on tehnyt kevään aikana pelkästään hyviä suorituksia toissa kerran starttia lukuun ottamatta, jossa tamma väsyi johtavan rinnalta. Sitä ennen se voitti vahvalla kirillä takaa, viimeksi taas pussin suu sisältä ei auennut ja voimia jäi kosolti talteen. Tässä se pääsee aloittamaan kirinsä toiselta radalta, joten voitto on täysin mahdollinen. Kokeillaan ideavarmana, kun eturivin suosikeilla on omat kysymysmerkkinsä. 3 Ottens Dibaba pystyy parhaimmillaan erinomaisiin suorituksiin, mutta viimeksi Magnus Jakobssonin tamma laukkasi heti kiihdytyksessä. Ravin kanssa on ollut aika ajoin ongelmia muutenkin. Jos kaikki on mallillaan, voitto on tietysti mahdollinen. 4 Je t'Aime Lucky on tehnyt viime starteissa 2. ulkoa ihan kelpo suoritukset. Jos Erik Adielsson välttää paikan johtavan rinnalla, kärkeen on eväitä.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Indian Front on myös kelpo menijä ja hyvältä paikalta mahdollinen. Viime kerralla se meni lopussa toisohjaiseksi ja onkin huilannut sittemmin kuukauden. Gävlessä keulasta voittoon kestänyt 6 Dictionary pyrkii ulompaakin alussa kärkikuvioihin, mutta täydellä matkalla voitto olisi ainakin johtopaikalta tiukemmassa. Kelpo menijöitä starttaa kehnoimmiltakin paikoilta. Rauhattomassa juoksussa niilläkin voi olla lopussa sanansa sanottavanaan.

Juoksunkulku: Ottens Dibaba lähtee reippaasti ja on normaalina keulapaikassa kiinni. Kovimman haasteen alussa voi tarjota Dictionary. Myös Je t'Aime Lucky pystyy avaamaan, muttei päässe ensin mainitun ohi.

Pelijakauma: Vichy Grif (18%) on jäänyt liian selvästi eturivin pelihevosten varjoon pinnoissa.

Ranking: A) 10, 3, 4 B) 2, 6, 12, 11, 7, 8 C) 1, 5, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto86-5

Suosikit: 8 Pampalo laukkasi Färjestadissa toisessa kaarteessa, mutta jätti edellisessä startissa oikein hyvän vaikutelman voitettuaan 4. ulkoa 11-vauhtisella lopetuksella. Olemus parin kuukauden paussilta oli silloin todella terävä, joten ruunalta on lupa odottaa ravilla hyvää suoritusta tässäkin. Kokeillaan tasaiseen lähtöön varmaksi. 7 Cuba Libre Ice nousi Solvallassa 4. sisältä päätöskierroksella toiselle radalle ja tuli tasaisesti perille. Startti alla kyvykäs 5-vuotias pystynee parempaan, eikä voittokaan tietysti poissuljettu ole. 10 Making Love teki talvella hyvää jälkeä, mutta väsyi viimeisimmässä startissa loppua kohti, toki alkulaukan rasittamana. Jos vire on tauolta heti hyvä, ei menestys tietysti yllättäisi. Christoffer Erikssonin ajokki voi kuitenkin joutua tässä ”likaisen” työn tekijäksi.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Zio Tom Jet on parantanut kengittä selvästi otteitaan. Åbyn 75-lähdössä juoksu ei juontunut sisältä aivan optimaalisesti, mutta loppusuoraa 4-vuotias pisteli reippaasti. Kuskinvaihdos ei kuitenkaan ole plussaa. 1 Tengil Facen ja Adrian Kolgjinin taktiikka paalupaikalta on selkeä. Valjakko pyrkii vetämään lähtöä tasaisella vauhdilla mahdollisimman pitkään. Kalmarin suoritus kärkipaikalta oli aivan hyvä, vaikka Marcello Wibb iskikin lopussa edelle. Jos takahevosilla ajetaan passiivisesti, voittokin voisi olla mahdollinen. Jos ne taas pääsevät sujuvasti tuntumaan, Tengil Facen vauhti ei ehkä lopussa riitä. 6 Andre Ward oli Lundenin pitkällä matkalla asiallinen vaikkei kärkiparia millään lailla uhannutkaan 2. ulkoa. 3 Rodick Broline voi saada suotuisan reissun kärjen läheisyydessä.

Juoksunkulku: Tengil Face lähtee ykkösradalta vetämään porukkaa. Making Love on takahevosista todennäköisin toisen radan töihin.

Pelijakauma: Making Love (29%) on liikaa pelattu Pampaloon (18%) ja Cuba Libre Iceen (19%) verrattuna.

Ranking: A) 8, 7, 10 B) 4, 1, 6, 3, 9, 2 C) 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto86-6

Suosikki: 3 Solkattens Chiron on tehnyt keväällä vakuuttavaa jälkeä. Suorituksien arvoa nostaa, että se on ottanut kaikki voittonsa parijonosta vahvoilla lopetuksilla. Ruunan lähtönopeus ei ainakaan vielä ole parhaasta päästä. Viimeksi se ratkaisi 3. ulkoa 12-lopetuksella, Solvallan suoritus oli melko samanlainen. Vastus on tälläkin kertaa passeli, joten voittokulku voi jatkua. Suurena suosikkinakin se kelpaa jackpot-kierroksen tukipilariksi.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Tale Of Jacks kesti Eskilstunassa kova matkavauhti huomioiden keulasta asiallisesti, mutta viimeksi oriin meno oli epävarmaa ja se laukkasikin toisessa kaarteessa. Kengät laitetaan nyt jalkaan, ja jos ne eivät vie liikaa terävyyttä, on Kaj Widellin ajokilla mahdollisuudet kärkipäähän. 10 Dream Kåsgård hakee yhä avausvoittoaan, mutta oriin suoritukset ovat olleet aivan hyviä. Viimeksikin se tuli 5. ulkoa asiallisesti perille, vaikkei kärkeen ollutkaan asiaa. Bollnäsissä keulasta niukkaan voittoon kestänyt 4 East Doris riitti viimeksi Staro Miamin voittamassa lähdössä 3. sisältä neljänneksi. Nopea tamma voisi sisäradalta kamppailla totosijasta. 2 S.G.Flying Diaval laukkasi viimeksi lähtöön, mutta tuli toissa kerralla 4. sisältä loppua ihan mukavasti. 8 Rotschild debytoi uusista käsistä.

Juoksunkulku: East Doris ja Tale Of Jacks ovat nopeimpia auton takaa. Jälkimmäinen edennee lopulta kärkeen. Solkattens Chiron hakee iskuasemat toiselta radalta.

Pelijakauma: Solkattens Chiron (71%) on jonkin verran ylipelattu, mutta pinnat laskenevat päivän aikana.

Ranking: A) 3 B) 5, 10, 4, 2, 8, 11, 9 C) 1, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-7

Suosikit: 5 Viveur Bi ei noussut Charlottenlundin tasokkaassa Klass II -lähdössä 4. ulkoa kärkeen, mutta esiintyi kuitenkin asiallisesti. Asetelmat ovat nyt taas paremmat, ja keulasta edelliset voittonsa napannut ruuna voisi päästä samalle paikalle nytkin. Vastus ei toki tälläkään kertaa ole aivan helppo. 8 Vertigo N.P. lähtee edellisen tavoin rivakasti matkaan ja voi heittää haasteen heti alussa. Halmstadissa se puristi 10-lopetuksessa 2. sisältä keulahevosen edelle lopussa. 2 Ribaude ei ole alussa ripeimpiä, mutta on sekin 75-tason hevonen. Toissa kerralla ruuna ei saanut takaa kunnon mahdollisuutta ja punnersi viimeksi hyvin johtavan kupeelta. Suosikkikvartetin täydentää 1 Belladore, joka laukkasi Kööpenhaminan mainitussa kisassa kärjen rinnalta loppusuoran avautuessa. Ykkösrata voi olla Flemming Jensenin tammalle hieman problemaattinen lähtöpaikka, mutta kapasiteetti riittää pitkälle.

Haastajat ja yllättäjät: Kaikkien edellä mainittujen kukistaminen ei ole helppoa, mutta 9 Arapaho Ghostdance ja 10 Callipygian nostetaan silti mukaan isompaan systeemiin. Ensin mainittu ratkaisi viimeksi 3. ulkoa hieman laiskalla tyylillä, mutta meni terävämmin samalta paikalta ennätysjuoksussaan. Usein paljon pelattu Callipygian laukkasi viimeksi johtavan rinnalta puolimatkassa ja on nyt melko unohdettu.

Juoksunkulku: Viveur Bi lähtee keskeltä hyvin, samoin ulkoa 7 Bad Boy ja ennen kaikkea Vertigo N.P. Sille voi toki kelvata paikka myös Viveur Bin takana. Belladore tai Ribaude etenee toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: Viveur Bi (43%) tuntuu hieman liian selvältä suosikilta. Ribaude (10%) on jäämässä melko edulliseksi.

Ranking: A) 5, 8, 2, 1 B) 9, 10 C) 3, 7, 4, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 5, 8, 2, 1
Suuri: 5, 8, 2, 1, 9, 10

Toto86-8

Suosikit: Päätöskohde tarjoaa haasteen, sillä paaluhevoset vaikuttavat vähän köykäisiltä, mutta toisaalta tauolta tulevilla pelihevosillakin haetaan vielä nättejä juoksuja. Ykköstipsin saa tauosta huolimatta 11 Porthos Race, joka juoksi viime kesänä kovissa porukoissa ja menestyikin kelvollisesti. Viimeisimmässä kisassa se punnersi kolmatta rataa pitkään, mutta kesti silti toiseksi. Tallitiedot ovat varovaisen positiivisia. 15 Enzo Am yllätti Färjestadin pitkällä matkalla 3. sisältä, eikä Örebron suoritustakaan voi moittia. Johtavan takaa ruuna eteni loppusuoran alussa jo kärkeen, mutta Mack Dragan ja On Track Piraten vyöryivät lopulta edelle. Juoksuradan hyödyntäessään Per Nilssonin ajokki voi kamppailla taas kärjessä. 12 Einstein Sisu omaa myös paussista huolimatta eväitä korkealle. Talven suoritukset olivat tosin hieman ailahtelevia.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Aston D.K. on vaihtanut Veijo Heiskaselta Oskar Kylin Blomin talliin, mutta pitkän tauon jäljiltä kommentit ovat vielä kovin varovaisia. Ruunalla on kyllä kykyjä menestyä tämänkaltaisissa tehtävissä. Viime kerralla parijonosta puolivälissä johtavan rinnalle edennyt 14 Alorac Mathbell puristi hyvin maaliin asti ja voisi onnistuneella juoksulla yltää tässäkin korkealle. 9 Azarayah Ridge nousi Solvallassa 2. sisältä ulos viimeisellä takasuoralla ja ratkaisi alle 13-vauhtisella lopetuksella varmasti. Samaan on mahdollisuuksia, jos taukohevoset ovat vielä kovin ruosteessa. Paaluhevosista 2 Lennart Sjöhammar ja 4 Beaks Manello esiintyivät viime starteissaan ihan mukavasti. Myös 75-tasolla kokeilleet 6 Maclemore ja 5 Leonas Sami, sekä viimeksi hieman taipunut 8 Vikens Dome mahtuvat kiharaisessa kohteessa isompaan systeemiin.

Juoksunkulku: Beaks Manello lienee paaluhevosista kiinnostunein kärkipaikasta. Enzo Am voi startin onnistuessa tulla aikaisinkin kyselemään keulaa. Muuten juoksunkulun arvioiminen on vaikeaa, sillä eniten pelatuillakin katsellaan mieluusti selkiä alkumatkalle.

Pelijakauma: Enzo Am (27%) voi nousta tasaisessa lähdössä turhan selväksi suosikiksi. Alorac Mathbell (4%) ansaitsisi vähemmän pelatuista enemmän huomiota.

Ranking: A) 11, 15, 12 B) 7, 14, 9, 2, 6, 8, 4, 5 C) 10, 13, 1, 3 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 11, 15, 12
Suuri: 11, 15, 12, 7, 14, 9, 2, 6, 8, 4, 5