Ravivihje: Toto75 Gävle 18.5.2019

Julkaistu:

Toto75
Ringostarr Treb ja Sorbet lauantain tähtinä.
Gävlen kierroksella huomio kiinnittyy erityisesti kuudenteen kohteeseen, jossa pelissä on paikka Elitloppetiin. Suosikki Ringostarr Trebillä Solvallan viikonlopun on sanottu kuitenkin jäävän joka tapauksessa väliin. Sorbet olisi Daniel Redénille jo tämän vuoden neljäs Elitloppet-hevonen.

Kierroksen suurimpien suosikkien sijaan varmoiksi jäävät maltillisemmin pelatut Falcon Am ja Coogan. Olosuhteet kovalle tulostasolle ovat tänään hyvät.


Toto75-1

Suosikit: 6 Nobel Amok on ottanut Ranskan turneen jälkeen kaksi tyylipuhdasta keulavoittoa hyvällä tyylillä. Johtopaikka on ulottuvilla tässäkin ja samanlaisena jatkaessaan Robert Berghin valmennettavalla on oiva tilaisuus jatkaa voittokannassa. Aikaisemmin ruunalla on ollut hyvien kausien ohella myös selvästi huonompia. Jos pelisuosikki ei pysty parhaimpaansa, 2 Shocking Superman voi olla lähdön voittaja. Sen suoritukset Oscar Berglundin tallista ovat olleet mainioita, viimeksi 10-vauhtinen kiri 5. ulkoa kantoi toiseksi. Lähempää kärkeä nyt voittomatsiin. Tämä kaksikko lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Stepping Spaceboy teki viime kerralla erinomaisen suorituksen johtavan rinnalta, sillä ori joutui avaamaankin reippaasti. Kuskinvaihdoskin on luettava plussaksi, mutta normaalissa juoksussa edellisten kukistaminen takaa on vaikeaa. Sama tilanne on huippukuntoisella 7 Eder Bobilla, joka latoi Solvallassa loppusuoraa vauhdilla. Juoksupaikka jäänee tässäkin taaemmas. 3 Flash Hammeringin ja 4 Output Pressuren taulut ovat menneet heikkoon kuntoon, mutta molemmilla on kykyjä 75-karkeloihinkin. Starttiraketti 5 M.T.Insider on tehnyt usein juuri tällä kotiradan kierroksella hyviä suorituksia ja voi venyä totomatsiin. Voitto on liikaa vaadittu.

Juoksunkulku: M.T.Insider lataa keskeltä omaa vauhtiaan liikkeelle, mutta täydellä matkalla Olle Alsén luovuttaa vetotyöt. Nobel Amok on todennäköisin keulahevonen, vaikka Flash Hammering ja ehkä Output Pressurekin pystyvät avaamaan mukavasti.

Pelijakauma: Nobel Amok (48%) on ansaitusti selvä suosikki, mutta Shocking Superman (22%) voisi olla sitä hieman lähempänä pinnoissa.

Ranking: A) 6, 2 B) 9, 3, 7, 4, 5 C) 1, 8, 10, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6, 2
Suuri: 6, 2

Toto75-2

Suosikit: 2 Load Relief palasi parin laukkastartin jälkeen päiväjärjestykseen viimeksi, mutta kehnolta paikalta kiriväylät eivät avautuneet toivotusti ja voimia jäi kosolti talteen. Kai P. Jussilan ajokki pyrkii nyt hyvältä paikalta keulaan ja siitä voittokin on täysin mahdollinen. 9 U.R.Amazingin tulokset eivät ajallisesti ole erikoisia, mutta ruunan loppuvedot parissa viime startissa ovat olleet todella vahvoja. Rommessa se paineli keulasta 10-lopetuksella murskavoittoon ja latasi viimeksi 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 08,9-lukemiin. Mainiolta paikalta vastustajat voivat olla loppukirissä helisemässä. 4 Rocky Tilly ratkaisi Lindesbergissä 3. ulkoa kevyellä askeleella ja senkin kunto vaikuttaa mainiolta. Ruuna lähtee rivakasti ja haastaa Load Reliefin heti kiihdytyksessä. Matsiin kärjestä tai sen tuntumasta.

Haastajat ja yllättäjät: Edellä mainittu kolmikko vaikuttaa melko vahvalta, mutta oppilaslähdössä voi tietysti tapahtua odottamattomiakin asioita. 7 Panther Face on tehnyt viime startteihin hyvät suoritukset ja saa huippukuskin taakseen. Paikka on toki hieman tasaiselle avaajalle haasteellinen. 8 Zaragoza on saanut Gävlessä ja Vermossa passiiviset reissut, mutta viimeksi 4-vuotias kiri loppua terävällä otteella tilaa löydettyään. 6 Findus M. pystyy myös onnistuneella juoksulla korkealle. Viimeksi ruuna jäi 3. sisältä pussiin. 5 Sanda Love on sarjoihinsa kyvykäs hevonen, mutta melko herkkä epäonnistumisillekin. Takaa kehnommilta paikoilta eniten mahdollisuuksia omaa ehkä 15 Kövras So Far. Viimeksi tuli lähtölaukka, mutta muuten ruuna on parantanut otteitaan selvästi. Hyvissä selissä valmiiksi oleva 13 Fonda Boko nostetaan suuryllättäjänä isommalle lapulle. Kyvykästä ruunaa on tauon aikana hoidettu ja terveyspuolen salliessa se on pystynyt usein hyviin suorituksiin. 10 Arras Cando on voittanut kahdesti keulasta, eikä tunnu nyt erityisen kiinnostavalta. Mukaan kuitenkin isoon systeemiin.

Juoksunkulku: Load Relief ja Rocky Tilly tavoittelevat keulapaikkaa kiihdytyksessä. Ravia lähtiessään ensin mainittu sen ottanee. Panther Face voi kiertyä ulkoa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: U.R.Amazing (11%) on prosenttien valossa edullisin tapaus. Ylipelatuilta tuntuvat Sanda Love (13%) ja Arras Cando (9%).

Ranking: A) 2, 9, 4 B) 7, 8, 6, 5, 15, 13, 10 C) 14, 12, 11, 3, 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2, 9, 4
Suuri: 2, 9, 4, 7, 8, 6, 5, 15, 13, 10

Toto75-3

Suosikki: 5 Rappnor on paalulta kylmäverilähdön selkeä perushevonen. Toissa kerralla ori hallitsi tapahtumia keulapaikalta, muttei ollut viimeksi aivan yhtä hyvä. Keulahevosen laukattua johtavan rinnalta kärkeen päätöspuolikkaan alussa edennyt 6-vuotias tuli lopussa yhden ohittamaksi. Jos Ole Johan Östre pääsee tässä hakemaan vetotyöt, muiden tehtävästä voi silloin tulla vaikeakin.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Guli Rubin on ottanut kahdella viime kerralla johtopaikalta 24-lopetuksilla hallitut voitot. Juoksuradalta Jörgen Westholmin ruuna voi päästä tässäkin heti lähelle kärkeä, eikä ykkösputken jatkuminen yllättäisi. 9 Bossum Faksen kohtasi viimeksi 3. sisältä pahoja liikenneongelmia päätöskierroksella, mutta nousi ihan lopussa voittajan tuntumaan. Örjan Kihlströmillä vaarallinen. 14 Joker C.K. ratkaisi Färjestadissa nappijuoksulla tyylikkäästi ja oli viimeksikin keulasta asiallinen. Kahdelta pakilta tehtävä ei ole helppo, mutta nopea ori saa taas Björn Goopin taakseen, joka voi löytää sille oikeat väylät. 10 Don Vikingin suoritus viimeksi oli kova, sillä Ove A. Lindqvist joutui pakittelemaan ruunan aivan hännille. Sieltä se nousi kuitenkin 21,5-lopetuksella vielä ykköseksi. Jorma Kontion vahvistuksena rattailleen saava 6 Kringlers Viktor voi olla myös mahdollinen, vaikka vastus koveneekin. Bodenin voitossa ori meni hyvällä tyylillä. 13 Backegubben on kohdannut voltissa vaikeuksia, mutta yksin starttaavana mahdollisuudet ravia lähtemiseen ovat paremmat. Juoksuradan hyödyntäessään myös 12 Demex, sekä viimeksi takasuoralla pätkän vauhdilla kulkenut 8 Fjord Jerka voisivat sopivilla selkäjuoksuilla yltää kärkipäähän.

Juoksunkulku: 2 Järvsöjerka voi olla aluksi nopein, mutta Rappnor pyrkii hakemaan nopeasti johtopaikkaa. Takamatkan juoksuratojen hevoset voivat olla myös nopeasti ”iholla”.

Pelijakauma: Rappnor (34%) on oikea suosikki. Don Viking (5%) on jäänyt hieman aliarvostetuksi.

Ranking: A) 5 B) 11, 9, 14, 10, 6, 13, 12, 8 C) 3, 1, 2, 7, 15, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5, 11, 9, 14, 10, 6, 13
Suuri: 5, 11, 9, 14, 10, 6, 13, 12, 8

Toto75-4

Suosikit: Klass II:n suosikkitriosta asetelmat ovat ennakkoon 7 Falcon Amin puolella. Claes Sjöströmillä on erinomainen tilaisuus luotsata ruuna juoksuradalta keulaan, josta voitto olisi liki. Rommessa 4-vuotias ratkaisi johtavan rinnalta vaivattomasti ja tuli viimeksi takajoukoista päätöskierroksen hyvällä otteella 12,0-vauhtia. Kakkossuosikkina Falcon Am jää varmaksi. 5 Global Winner on osoittanut voittostarteissaan huippuotteita ja on viitosradan kunnialla selvittäessään kova vastustaja. Viimeksi se irrotteli keulasta letkeällä tyylillä karkuun vastustajiltaan. Erityisen liukasta avausta lähtöpaikka ei todennäköisesti tiedä, joten töitä on luvassa. Kolmas kova on 10 Hulk Boko, joka on ottanut uusissa käsissä kaksi keulavoittoa. Viimeksi se joutui pitkällä matkalla vähän tekemään töitäkin kärkipaikan eteen, mutta irrotti silti lopun 12-vauhtia. Tehtävä edellisten lyömiseksi on tietysti kova, jos nämä pääsevät heti kärkiporukkaan.

Haastajat ja yllättäjät: Muu porukka on tasainen. 9 Lyckans Star nousi Rättvikissä hänniltä 11,9-vauhtisella päätösringillä voittajan tuntumaan ja on 75-tasollekin kelpo menijä. 8 Moschino Degato eteni viimeksi 4. ulkoa päätöskierroksen alussa johtoon ja teki hyvän suorituksen. Kelvollisesti on mennyt myös 1 Running Like Hell, joka voi päästä tässä johtavan kantaan. Ilman kenkiä kokeilevat sen lisäksi myös 4 Eicas ja 3 Au Gratin, jotka ovat kumpikin hyvässä kunnossa.

Juoksunkulku: Falcon Am ottanee juoksuradalta johtopaikan. Running Like Hell pääsee myös hyvin matkaan.

Pelijakauma: Falcon Amin (26%) kuuluisi olla näistä asemista suosikki Global Winneriä (31%) vastaan.

Ranking: A) 7, 5, 10 B) 9, 8, 1, 4, 3 C) 11, 2, 12, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-5

Suosikki: 5 Zanzibar Wise As aloitti Ruotsissa vakuuttavalla voitolla. Alessandro Gocciadoro luotsasi 4-vuotiaan tamman keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja 10,5-lopetuksessa muut olivat aseettomia. Johtoon ilman suurempaa revitystä päästessään se on tässäkin voitossa kiinni. Vastus on nyt kuitenkin kovempi ja suurelle suosikille otetaan kavereitakin mukaan lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: Tasokkaista vastustajista kiinnostavimmalta tuntuu 9 Rajah Silvio, joka jäi kauden avauksessaan vetämättömiin selkiin, mutta ruunan olemus oli erittäin hyvävireinen. Sopivalla reissulla se on nyt jo vaarallinen. Kanuunaesityksiä tehnyt 6 Bizzi Blizz on voittanut kahdesti johtavan rinnalta, joten ehkä Claes Sjöström haluaa nyt selkäjuoksua. Sellaisellakin kirissä korkealle. Tallikaveri 2 Yieldson on tehnyt hyvät kirit parijonosta viime starteissa ja lähtöpaikka on tällä kertaa suosiollisempi. 1 Sweet Eddielle sen sijaan paikka on hankala, mutta ruunan kunto on huipussaan. Kahdesti jo ennen lähtölinjaa laukannut ruuna tuli viimeksi paineissaan vailla tilaa maaliin. 4 Wrongdoer puristi puolentoista kuukauden tauoltakin viime kerralla vahvasti ja voi olla startti alla entistä terävämpi. 10 Lexington Tooma on esiintynyt johtavan rinnalta edukseen viime starteissa ja pääsee nyt säästämään paukkunsa kokonaisuudessaan loppuun.

Juoksunkulku: 3 B.B.S.Poetry lataa lujaa liikkeelle ja pääsee sisäpuolelta starttaavien ohitse. Taustajoukot ovat mielineet keulataktiikkaa, joka tietäisi niin ikään reippaasti käynnistyvälle Zanzibar Wise Asille lisätöitä. Sweet Eddietä lukuun ottamatta myös muut eturivin hevoset pystyvät avaamaan hyvin.

Pelijakauma: Zanzibar Wise Asin (52%) peliosuus tuntuu liian korkealta. Bizzi Blizzin (16%) ja Rajah Silvion (11%) peliosuudet kuuluisivat olla toisin päin.

Ranking: A) 5 B) 9, 6, 2, 1, 4, 10 C) 3, 7, 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 9
Suuri: 5, 9, 6, 2, 1, 4, 10

Toto75-6

Suosikit: Elitloppet-voiton jälkeen viime vuonna epäonnistunut 2 Ringostarr Treb palasi Halmstadissa radalle hyvällä tyylillä ja otti keulasta kontrolloidun voiton. Keulaan päästessään nopea ori olisi tässäkin paha ohitettava. 1 Sorbetin kunto voi olla suhteessa edellistäkin parempi, sillä Finlandia-ajossa ori pisteli takajoukoista vahvasti 09-vauhtia perille. Daniel Redén kokeillee tällä kertaa kokolappuja, eikä Örjan Kihlströmin ajokki ehkä jääkään tässä alussa jalkoihin. Juostava matka (1609m) on myös sisempää starttaaville selvä etu, sillä kiihdytyksestä tulee tasapuolisempi ja toisaalta kurvikin nopeammin vastaan. Jos Sorbet onnistuisi puolustamaan keulan, voitto olisi haarukassa, eikä tietysti muullakaan juoksulla mahdoton.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Pastore Bobin tämän vuoden esitykset ovat jättäneet toivomisen varaa. Seinäjoen suoritus keulasta oli ihan hyvä, mutta Vermossa loppumetrit olivat taas hieman ponnettomia. Terävimmillään ruuna voisi ohittaa sisäpuolelta starttaavat kiihdytyksessä, mutta sellaista räjähtävyyttä se ei ole viime aikoina osoittanut. Seinäjoella johtavan rinnalta hieman taipunut 9 Trendy O.K. voisi kapasiteettinsa puolesta yltää korkealle, mutta suosikkien lyöminen takaa on tiukka tehtävä. Huippukuntoa osoittanut 6 Baron Gift ja paremmin taas viime aikoina suorittanut 5 Workout Wonder voivat onnistuneilla juoksuilla olla tototaistossa.

Juoksunkulku: Ringostarr Treb on todennäköisin keulahevonen. Sorbet ei ole normaalisti ollut erityisen nopea, mutta uusi varustus voi tuoda lisäterävyyttä. Pastore Bob yrittää syöksyä ulkoa hyviin asemiin.

Pelijakauma: Ringostarr Treb (56%) ja Sorbet (24%) ovat prosenttejaan tasaisempi taistelupari.

Ranking: A) 2, 1 B) 4, 9, 6, 5 C) 3, 7, 10, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1

Toto75-7

Suosikki: Pronssidivisioonassa pelillisesti parhaaksi erottuu 3 Coogan, joka laukkasi Rommen avausstartissa pariinkin otteeseen, mutta hallitsi viimeksi tapahtumia varmasti 10,6-lopetuksella edettyään keulaan puolimatkassa. Valmentajan mukaan ruuna on tuntunut entistä paremmalta treeneissä ja lähtöpaikka on mainio. Keulasta voitto olisi ulottuvilla, muttei jenkki ole juoksuriippuvainen. Vahvalta vaikuttavalle 5-vuotiaalle juostava matkakin käynee hyvin. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Vicario laukkasi Ruotsin debyytissä 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja 5-vuotiaan suoritustaso jäi siltä osin näkemättä. Italian starteissa se osoitti kyllä kestävänsä vaativampiakin reissuja, joten voitto on tietysti mahdollinen. 4 Urgent Call kiri Solvallassa ykköseksi johtavan peesistä ja vastasi viimeksi varmasti keulasta. Nopea ruuna pyrkii nytkin sisäradalle ja on kärkipäässä. 12 Eelis näytti Vermossa hyvältä johtavan rinnalla aina päätöspuolikkaan alkuun asti, mutta kadotti sitten raviaan. Näistä asemista kaikkien edellä mainittujen kukistaminen ei ole helppoa. 2 Donners Am lopetteli viimeksi keulasta kevyellä jalalla 08,5-vauhtia ja voi sopivalla reissulla olla totomatsissa. Hevosena se tuntuu kuitenkin suosikkeja numeroa pienemmältä. Myös 6 Havefunwithme on mainiossa kunnossa, mutta oriita ja ruunia vastaan kärkisija on tiukemmassa.

Juoksunkulku: Rinta rinnan lähdettäessä Coogan voi pystyä pitämään Urgent Callin ulkopuolellaan alussa. Vicario tullee jossain vaiheessa eteenpäin.

Pelijakauma: Cooganin (29%) pitäisi olla hieman selvempi suosikki. Donners Am (9%) ja Havefunwithme (5%) ovat hyvästä kunnosta huolimatta liikaa pelattuja.

Ranking: A) 3 B) 7, 4, 12, 2, 6 C) 8, 5, 1, 9, 11, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3
Suuri: 3