Ravivihje: Toto64 Åby 16.5.2019 – 102845 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Åbyn jackpot-kierroksen pankki tulee Veijo Heiskasen tallista.
Veijo Heiskasen tallin voittoprosentti on ollut aiempiin vuosiin nähden tällä kaudella alamaissa. Korjausta tilanteeseen tuonee torstain pelipankki Zizou, jolta odotetaan Toto64-päätöksessä koko matkan hallintaa.

Taktinen veto

Åbyn jackpot-kohteet eivät ole helpoimmasta päästä. Zizoun peliprosentit olivat vihjeiden kirjoitusvaiheessa ehkä liiankin korkealla, mutta kierroksen selvästi todennäköisimpänä voittajana se kelpaa joka tapauksessa systeemien varmaksi. Muista kohteista löytyy muutamia reippaasti aliarvostettuja hevosia, joten ylipelatulla pankillakin on rivissä potentiaalia hyvään palautukseen.

Päivän Pankki/Hyvä Suomi! -veto: 3 Zizou (Lähtö 9, T64-6, T4-4, Päivän Duo-2)

3 Zizou oli Åbyn 75-lähdössä monien vihjerankingien häntäpäässä, mutta Veijo Heiskasen näkemys menestysmahdollisuuksista oli täysin erilainen. Veijon mielestä hänellä oli lähdön paras hevonen ja mies uskoi erinomaisiin voittosaumoihin.

Startti näyttikin, etteivät kommentit olleet tuulesta temmattuja. Neljännessä sisällä ravannut ori oli vielä loppukaarteessa tiivissä paketissa ja pääsi vapaille kirikaistoille vasta 250 jäljellä. Love Youn poika spurttasi maalisuoraa ulkoa hienosti, mutta joutui tyytymään niukasti hopeasijaan sisäkautta kirineen Remarkable Feetin jälkeen.

Tämän illan lähdössä ennakkoasetelma näyttää Zizoulle suotuisalta, sillä paalun parhaana hevosena se pääsee melko varmasti vetotöihin aikaisessa vaiheessa. Rahakkaista takamatkalaisista ei yksikään ole esittänyt sellaista kuntoa, että niillä kannattaisi lähteä suosikilta vaatimaan vauhtia. Zizou saattaa viime kerrasta poiketen juosta tämän startin kengät jalassa, mutta balanssista riippumatta Heiskasen suojatilla on hyvät mahdollisuudet johtaa maalitikulle saakka.

Ideaveto: 10 Com Tuff (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

10 Com Tuff on nousukunnossa saatuaan tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa. Viimeksi Jägersrossa ruuna joutui ravaamaan aluksi toista ilman vetoapua, kunnes sai selän eteensä 1200 ennen maalia. Viimeisessä kurvissa Peter Untersteinerin ajokki oli porukan keskellä vailla kiritilaa, mutta lopetti vapaalle päästyään neljättä rataa mukavasti ja rutisti niukasti kolmanneksi.

Pelikansa ei todennäköisesti osaa tuosta juoksusta huomioida sitä, että voittanut Viveur Bi sekä toiseksi kirinyt Romero ovat näihin sarjoihin kovia menijöitä. Romerohan voitti vastikään maanantaina Halmstadissa Breeders’ Crown –lähdön keulasta tuloksella 13,1a/2140m.

Lyhyellä matkalla Com Tuffin menestys on takarivistä luonnollisesti hieman tuureissaan, mutta ainakin tempoa lähtöön luulisi riittävän. Lutfi Kolgjini tuskin alkaa 8 Morugan kanssa ulkoradaltakaan pakittelemaan, vaan eiköhän hyvin avaavalla ruunalla suunnisteta heti kärjen kimppuun.

Päivän Pommi 1: 8 Appreciated (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

8 Appreciated jäänee valtaosalta pelaajista täysin vaille huomiota. Eikä ihme, sillä ruunan uran voittosaldo näyttää nollaa ja lähtöpaikkakin on murheellinen. Juoksun onnistuessa Marcus Lindgrenin valmennettava voi kuitenkin järjestää suuryllätyksen, sillä kunto on viime kilpailujen perusteella mainio.

Toissa kerralla Halmstadissa Appreciated laukkasi ensimmäiseen kurviin mentäessä häirittynä ja jäi kauas takajoukkoihin. Loppusuoralla ruuna kiri vielä uloimpana vahvasti kärkirintamaan ja lopetti päätöskierroksen 13,1-tahtia. Viimeksi Christoffer Erikssonin ajokki ravasi johtavan takana ja juuttui loppusuoralla erittäin hyvävoimaisen oloisena pussiin.

Vaikka Appreciated jäisikin kasiradan paikalta alussa huonoihin asemiin, ei peli ole silti kokonaan menetetty. Lähtöön tulee melko varmasti vauhdinpitoa yksitahtisen ja väkivahvan 6 Digital Sciencen toimesta.

Päivän Pommi 2: 12 Chili Jordan (Lähtö 7, T64-4, T4-2)

Kolmoskohteen Appreciatedin peliprosentti oli vihjeiden kirjoitusvaiheessa yhden prosentin luokkaa ja samoissa lukemissa liikkui myös neloskohteen 12 Chili Jordan. Takarivin uloin lähtörata luonnollisesti hankaloittaa tehtävää, mutta pienillä tuureilla ei kovakuntoinen tamma ole missään tapauksessa mahdoton menestyjä.

Jo toissa kerralla Halmstadissa esitys oli positiivinen, sillä huolimatta paikasta johtavan rinnalla ei Mats C Nilssonin ajokki antanut mitenkään pahoin periksi. Viimeksi Åbyssä Chili Jordanilta napattiin ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois ja meno parantui entisestään. Kolmannessa ja toisessa ulkona ravannut tamma jaksoi mainiosti kolmanneksi Sanda Loven ja Panther Facen jälkeen, jotka tämän illan lähtöön olisivat erittäin kovia menijöitä. Viimeiset 800m Jocosen tytär lopetti 11,5-kyytiä.

Jos Chili Jordan menee tämänkin startin kokonaan avojaloin, on se paljon peliosuuttaan todennäköisempi pärjääjä.


Toto64-1

Vain kuudesta osallistujasta huolimatta melko hankalasti veikattava lähtö. Läpilyönnin saa ”halvalla”, joten sitäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita.
2 Dizzy River on esittänyt kahdessa tauon jälkeisessä startissa hienoa virettä ja on niukka ykkösmerkki. Viimeksi Johan Untersteinerin treenattava rutisti maalisuoran taistossa niukasti ohi johtaneen 6 Toddlerin. Marc Elias pyrkinee lujaa lähtevällä Toddlerilla jälleen keulaan ja tällä kertaa nousukuntoinen ruuna voi kestää kärjessä maaliin saakka.
Lähdön kolmas kova on 5 Explosive Merlot. Se lähti Bergsåkerin stayerkisassa 5. ulkoa kolmannen kiertoon 1100 ennen maalia ja tuli vaikeista asemista vahvasti neljänneksi. Aiemmin epävarmasti esiintyneeseen hevoseen ei ole vieläkään täyttä luottoa, mutta ravilla Robert Berghin ajokki taistelee voitosta juoksupaikasta riippumatta.
1 Europhile Am on tulosriviään kyvykkäämpi ja saa ykkösradalta nappireissun.
Ranking: A) 2, 6, 5 B) 1, 3, 4

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 6, 5
Suuri: 2, 6, 5, 1, 3

Toto64-2

7 Teton Miss Lindy on juossut kahdesti Thomas Dalborgin valmennuksesta ja vaikuttaa parantavan kaiken aikaa. Axevallassa tamma oli helpossa seurassa murskaava lopetettuaan viim. 700m 12,9-kyytiä. Vaggerydissä Teton Miss Lindy kamppaili toiselta ilman vetoapua mainiosti kakkoseksi. Laukkariski hevosella lienee edelleen melko korkea, mutta ravatessaan se taistelee ykkösrahoista.
3 Snobben C.D. on parantanut ilman kenkiä ja kuuluu hyvältä paikalta kaikille kupongeille. Mantorpissa ruuna oli 2. ulkoa kärkiparia uhkaamatta asiallinen kolmas.
2 Coram d’Invernen tehtävä meni viimeksi 7. ulkoa aivan liian vaikeaksi, mutta ruuna jaksoi kuitenkin mukavasti viidenneksi lopetettuaan viim. 800m 13,5-tahtia. Nyt juoksupaikka löytynee lähempää kärkeä, joten sijoituskin luultavasti paranee.
8 Sverkets Hustler piti Axevallassa johtopaikalta niukasti mutta varmasti ykköseksi. Porukka kovenee ja kasirata vaikeuttaa, joten venymistä vaaditaan ainakin voittoa ajatellen.
Ranking: A) 7, 3 B) 2, 8, 11, 12, 5, 1, 4, 6, 10, 9

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 7, 3
Suuri: 7, 3, 2

Toto64-3

Yllätysaltis lähtö, jossa rankingin niukan ykköspaikan saa 2 Cold Cash. Se seurasi viimeksi Jägersrossa 2. sisältä hyvin kakkoseksi, eikä johtaneelle Nero Maximukselle ollut mikään häpeä hävitä.
6 Digital Science on erittäin epävarma, mutta jaksaa jyrätä tasaisen tappavaa tahtia pitkään. Vaggerydissä ruuna laukkasi lyhyesti vajaat kaksi kierrosta jäljellä ja jatkoi sitten kolmatta pitkin toiselle ilman vetoapua. Loppukurvissa johtohevosen vastarinta murtui ja Robert Berghin ajokki marssi ylivoimavoittoon. Digital Science on mahdoton veikattava, sillä yhtä hyvin tuloksena voi tänäänkin olla joko voitto tai laukan myötä häntäpään sijoitus.
8 Appreciated ei ole vielä onnistunut voittamaan, mutta vire on nyt sellainen, että ruuna kuuluu alipelattuna jo pieniin systeemeihin.
5 Global Warrior mahtuu neljäntenä hevosena a-ryhmään, vaikka viime Halmstadin esityksessä ei kehumista olekaan. Edelliskerralla ruuna kuitenkin tsemppasi keulasta hyvin ykköseksi ja pärjäisi samanlaisena nytkin.
11 Loyaltymakestheman kiri viimeksi hänniltä mainiosti toiseksi ja lopetti viim. 800m aikaan 11,4. Sen perusteella ruunalla on yllätyssaumat.
Ranking: A) 2, 6, 8, 5 B) 11, 10, 4, 9 C) 1, 3, 12, 7

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2, 6, 8, 5, 11
Suuri: 2, 6, 8, 5, 11, 3, 10

Toto64-4

10 Wahtoshi kiri viimeksi 4. ulkoa viim. 800m 12,7-tahtia ja jaksoi hyvin neljänneksi. Vastus ei näytä tänään hirmuisen vaativalta ja Veijo Heiskasen ajokki on lähdön niukka perushevonen.
3 Okinawa Roc menetti viimeksi pelinsä lähtölaukkaan, mutta otti sitä ennen Kalmarissa hallitun keulavoiton. Ainakin alustavasti tamman prosentit olivat niin yläkantissa, että asiallisista menestyssaumoista huolimatta ei kyseessä ole pelillisesti kiinnostava merkki.
12 Chili Jordan on pahalta paikaltakin vaarallinen, jos sillä viime kerran tapaan ajetaan ilman kaikkia kenkiä. Tuolloin myös vastus oli kärkiparin osalta tätä tasokkaampi.
9 Hickomisschampagne oli varhaisessa pelijakaumassa vain nelisen prosenttia rastattu, mikä tuntuu viime esityksen perusteella karkeasti liian pieneltä lukemalta. Tamma teki 5. ulkoa vahvan 12,3/800m kirin ja oli vähällä ehtiä voittoonkin.
5 Very Many Legs menee asiallisesti, mutta välttämättä uran voittosaldo ei aukea vielä tänäänkään.
Ranking: A) 10, 3, 12, 9 B) 5, 11, 13, 1, 4, 7 C) 2, 8, 6

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 10, 3, 12, 9
Suuri: 10, 3, 12, 9

Toto64-5

4 Vincent Horsen pitäisi olla lähellä täysosumaa, sillä se paikkasi viimeksi alkulaukkansa mainiosti ja nousi 11,6/700m kirillä vielä kärkirintamaan kolmanneksi. Aivan sattumaa ei uran huono voittosaldo kuitenkaan ole, joten korkeilla prosenteilla ruuna ei kelpaa pelien varmaksi.
Paljon kiinnostavampi merkki on 10 Com Tuff, joka ei viimeksi saanut aivan helppoa reissua, mutta kiri silti kahden huippumenijän jälkeen positiivisesti kolmanneksi.
Kahdella hevosella pärjännee pitkälle, sillä yli yhdeksän kuukauden tauolta palaavan 7 Eternal Patrolin kohdalla ainakin voitto voi olla tiukassa. Elokuun Cesenan kilpailussa Muscle Hillin poika kamppaili johtavan ulkopuolelta rehdisti kakkoseksi, mutta tuskinpa vire on heti samalla tasolla.
8 Moruga onnistuu harvoin, mutta voi Lutfi Kolgjinin ajamana tuoda lähdön juoksutapahtumiin väriä.
Ranking: A) 4, 10 B) 7, 8, 1, 2, 11 C) 3, 9, 5, 6, 12

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 4, 10
Suuri: 4, 10

Toto64-6

Päätöskohteesta löytyy pelien pankiksi 3 Zizou. Veijo Heiskasen suojatti kärsi viimeksi Åbyn 75-lähdössä maalikuvatappion, mutta saanee nyt haettua johtopaikan haltuunsa ja on sieltä paha ohitettava.
6 Corroded on luokaltaan iltaraveihin kova hevonen, mutta viime kilpailun perusteella vire on arvoitus. Örebron kovassa stayerlähdössä ei johtopaikalla juokseminen toki ollut herkkua, mutta silti ruuna sammui turhan pahoin ja tuli viim. 400m vain 25,4-vauhtia.
2 Bellini Face meni ohjelmatiedoista poiketen viimeksi ilman kaikkia kenkiä ja samalla balanssilla on tarkoitus ajaa tänäänkin. Ruunan paransi paljon aiemmasta, kun se jyräsi hänniltä pitkällä ja väkevällä kirillä ykköseksi ja kulki viim. 1400m ulkoratoja pitkin 13,8-vauhtia. Jos suosikin varmistaa, on Bellini Face ilman muuta kuponkitavaraa.
9 Pacific W.F. riittää kykyjensä puolesta korkealle, mutta pitkältä paussilta tulisi ainakin voitto yllätyksenä.
Ranking: A) 3 B) 6, 2, 9, 5, 8, 11, 12, 7, 4 C) 10, 1

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 3
Suuri: 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 6, 5
Toto64-2: 7, 3
Toto64-3: 2, 6, 8, 5, 11
Toto64-4: 10, 3, 12, 9
Toto64-5: 4, 10
Toto64-6: 3
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 2, 6, 5, 1, 3
Toto64-2: 7, 3, 2
Toto64-3: 2, 6, 8, 5, 11, 3, 10
Toto64-4: 10, 3, 12, 9
Toto64-5: 4, 10
Toto64-6: 3
Hinta: 84,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi