Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 15.5.2019

Julkaistu:

Toto86
Ikäluokkakisoja kolunnut tamma keskiviikon 86-rivin tukipilarina.
Viikko sitten koko 86-potti meni yhdelle, vaikka riviin mahtui 83- ja 67-prosenttinen voittaja. Tälläkin kertaa epätasaisista kohteista huolimatta edellytyksiä on kunnon voitto-osuuteen, sillä muutamat selvät suosikit tuntuvat haavoittuvaisilta.

Sopivien tehtävien edessä olevat Bechamel ja Alonso Caesar erottuvat rivin luottohevosiksi. Vähän pelatuista Melissa Montoya (86-3), Moa Margunn (86-4), Leopardi (86-7) ja Radagast (86-8) tuntuvat herkullisimmilta.


Toto86-1

Suosikki: Vaivattomasti johtavan rinnalta Halmstadissa ratkaissut 6 Sandsjöns Enzo kokeili viimeksi siipiään ikäluokkatasolla, eikä esitys Kungapokal-karsinnassa ollut mitenkään kehno. Juosten maaliin asti 5. sisältä tullut ori ei jäänyt finaalipaikastakaan kovin kauas. Mikäli Johan Untersteiner ei jää alussa liian kauas parijonoon, voitto on mahdollinen. Ei kuitenkaan varma-ainesta.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Bernts Ulrika ratkaisi viimeksi 2. ulkoa varmasti 13-vauhtisella kirillä. Toisinaan sen meno on ollut loppumetreillä hieman nihkeää, mutta lähtöpaikka on lyhyelle matkalla hyvä ja jenkkikärryistäkin on ehkä apua, kuten viimeksi nähtiin. 9 Loquito Star on tehnyt Laura Myllymaan käsistä erinomaisia suorituksia selkäjuoksuilla. Bernts Ulrikan takaa juoksu voi muodostua sopivaksi tälläkin kertaa. 10 Chocolate Toll pisteli viime kerralla johtavan rinnalla virkeällä otteella, mutta kesti siitä huolimatta hyvin perille. Molemmat voitot ovat tulleet keulajuoksuilla, muttei ruuna takarivistäkään pihalla ole. 8 Quick Valdin paukut eivät riittäneet viimeksi sisäratareissullakaan kovassa seurassa, mutta aiemmat suoritukset keulasta olivat hyviä. Aktiivisella taktiikalla hyviin asemiin pääseminen ei ole ulkoakaan mahdottomuus. 7 Eclipse Am punnersi Åbyssä 3. ulkoa 12,5-lopetuksella kärkirintamaan ja voi lyhyemmällä starttivälillä parantaakin. Todennäköisesti ensimmäiset keulat katsova 5 Din Lymmel on ottanut kevään voitot johtavan takaa ja sama juoksupaikka on tässäkin mahdollinen. Peliosuus tuntuu kuitenkin melko tanakalta. Pelaamattomaksi jäänyt 12 Mellby Guard lopetteli kauden avauksessa hänniltä 12-vauhtia. Jos lähtöön revittää kunnolla merkkejä, sekin kannattaa huomioida. 1 Jetset Onionin uran kaikki voitot ovat Bornholmin pikkuradalta.

Juoksunkulku: Din Lymmel lataa keskeltä aluksi keulaan, mutta kolmikosta Bernts Ulrika-Sandsjöns Enzo-Quick Vald nopein voi päästä hakemaan vetotehtävät.

Pelijakauma: Sandsjöns Enzo (35%) on oikea suosikki, mutta pinnat ovat jo ylärajoilla. Loquito Star (8%) ja Quick Vald (3%) näyttävät jäävän edullisiksi. Din Lymmel (12%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 6 B) 2, 9, 10, 8, 7, 5, 12, 1 C) 4, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 6, 2, 9, 10, 8, 7
Suuri: 6, 2, 9, 10, 8, 7

Toto86-2

Suosikki: 6 Bechamel on kolunnut tammojen ikäluokkalähtöjä, muttei ole riittänyt aivan parhaille. Kauden avauksessa tehtävä takaa oli mahdoton, viimeksi tamma laukkasi kiihdytyksessä hieman ahtaassa tilanteessa. Voittosummansa puolesta se tuntuisi olevan varsin hyvin tämänkertaisessa sarjassa sisällä ja lähtönopeuttakin löytyy. Ykkössija on mahdollinen monenlaisella taktiikalla. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 4 J.J. painui Åbyssä johtavan rinnalta kärkeen päätöspuolikkaan alkaessa ja vastasi voittoon. Matka käy Carlos Söderströmin suojatille ja kärkipäähän on edellytyksiä. 2 Lullaby S.I.R. ehti huhtikuun alussa voittoon kaukaa takaakin, vaikka kirissäkin oli vielä liikenneongelmia. Sittemmin se jäi yhdestä startista pois, joten vire on lievä arvoitus. Takarivin hevosista pelillisesti kiinnostavin on ehkä 10 Tina Gel, joka pysytteli viimeksi hännillä, mutta autolähtö sopii sille huomattavasti paremmin. 11 Thelma De Glatigne ja 12 Beautiful Bacardi ovat tuttu taistelupari alkukauden tammakisoista. Viime kerralla ensin mainittu teki parijonosta ulkokautta kelpo lopetuksen, mutta tuureihin luottanut Beautiful Bacardi tuikkasi sisäkautta edelle. Pidempään vaisusti kulkenut jenkkitamma oli nyt aiempaa hieman vetreämpi. Kovin aikaisia ratkaisuja keskipitkällä matkalla kummallakaan ei oikein voi tehdä, joten ne ovat sen myötä juoksunkulun armoilla. 5 Lil Belinda on osoittanut Suomen starteissa hyvää virettä, eikä totosija ole tässäkään poissuljettu.

Juoksunkulku: Eturivissä on melko tasaisia avaajia, joten Bechamel voi olla ulompaakin keulahevonen. J.J. siirtyy vetämään toista rataa jossain vaiheessa?

Pelijakauma: Bechamel (24%) voisi olla vähän selvempikin suosikki. Thelma de Glatigne (16%) tuntuu liikaa pelatulta. Tina Gel (3%) on yllätysosaston kiinnostavin.

Ranking: A) 6 B) 4, 2, 10, 11, 12, 5, 7, 8 C) 9, 3, 1, 13 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-3

Suosikit: 4 Alegria B. palasi Kalmarissa lähes vuoden tauolta ja teki heti hyvän suorituksen. Selät eivät olleet 5. ulkoa kirissä vetävimmästä päästä, mutta lopun 11-vauhtia tullut 5-vuotias nousi kuitenkin kolmanneksi. Elitloppet-viikonlopun ennätysjuoksussaan se piti keulasta nimekkäitäkin hevosia takanaan. Paikka on nyt nopealle tammalle suosiollinen, mutta suurena suosikkina se varmistetaan, sillä vauhdikkaita menijöitä on oppilaslähtöön muitakin. 1 Vichy Grif väsyi viimeksi johtavan rinnalta, mutta teki Åbyn voitossa vahvan kirin 3. ulkoa. Sekin avaa hyvin, muttei todennäköisesti pysty puolustamaan keulapaikkaa. Se voi olla tässä lähdössä hyväkin asia ja kärjen läheisyydestä voittokaan ei yllättäisi. 7 Alicia Bore on eturivin hevosista kaikkein liukkain ja voi onnistua ulkoakin suosikin ohittamisessa alkumetreillä. Kunto on ollut sen verran hyvä, ettei Christian Fiore siinä tapauksessa varmaan pikamatkalla ala kuvia kumartelemaan. Mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: Myös 6 Melissa Montoya pystyy lähtemään varsin hyvin, mutta johtavan rinnalta viimeksi ravinsa kadottaneella tammalla yritetään ehkä nyt nätimpää reissua. Kykyjä kärkeen on, ja Tyler Mifsudin ajokki on vähän pelattuna kelpo merkki. 5 Chiquitita Diablon suorituksista on jäänyt puuttumaan paras terä, vaikka toki juoksutkin ovat menneet vaikeiksi. 9 Sincerely Facen juokusta voi tulla monia muita tasaisempi, eikä totosija ole mahdoton.

Juoksunkulku: Eturivissä on useita hyviä avaajia, mutta Alicia Borelle vastaaminen on silti vaikeaa.

Pelijakauma: Alegria B. (66%) on selvästi liikaa pelattu. Vichy Grif (10%) ja varsinkin Melissa Montoya (2%) ovat aliarvostettuja.

Ranking: A) 4, 1, 7 B) 6, 5, 9, 3, 8 C) 2, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 4, 1, 7, 6
Suuri: 4, 1, 7, 6

Toto86-4

Suosikit: 4 Alone teki hyvän suorituksen toissa kerralla kovavauhtisessa kisassa, jossa edelle jäi vain Vincero' Gar. Pokaalilähdön karsinnassa esitys 4. ulkoa oli kohtalainen, mutta valmentajan mukaan ori kärsi lähdön uusinnoista. Tässä Örjan Kihlströmin ajokilla on tilaisuus päästä eniten pelatun etupuolelle alussa ja sitä myöten voitto olisi ulottuvilla. Lähdön todennäköisin keulahevonen 5 Moa Margunn on ainakin alustavasti jäänyt käsittämättömän vähälle pelille. Suoritus viimeksi 4. sisältä oli aivan hyvä ottaen huomioon edeltävän tauon ja sen, että tamma on parempi vapaalta radalta. Koko matkan johtokaan ei yllättäisi. Vain tämä kaksikko lapulle.

Haastajat ja yllättäjät: Kovat pinnat alustavassa peliosuudessa kerännyt, 75-finaaliin valmistautuva 2 Twice Kronos on kyvykäs hevonen, mutta voittosummakin on kasvanut nopeasti. Molemmissa aikaisemmissa autolähdöissä se on laukannut jo ennen lähtölinjaa, mutta Ulf Ohlsson voi onnistua startissa tietysti valmentajaa paremmin. Lyhyellä matkalla ruuna tuntuu kuitenkin melko haavoittuvaiselta. Jos lähtöön rastaa enemmän merkkejä, takarivistä kannattaa mahduttaa mukaan kaksi hevosta. Rommessa vaille kiritilaa johtavan taakse jäänyt 12 Charlock Wiking omaa hyvän kapasiteetin, mutta voittoon nouseminen piippuhyllyn paikalta vaatii tietysti reipasta matkavauhtia. Kuntoa on osoittanut edelleen myös 10 Emotion Man, vaikka sijoitukset ovat heikentyneet. Vermon pitkällä matkalla jenkkiruuna pisteli loppua reippaasti. Keulasta Årjängissä voittanut 1 Mill Ultra oli viimeksikin asiallinen ja voi suotuisalla juoksulla kamppailla totosijasta. 3 Xylona G.T. ei ole ollut oikein voittajatyyppiä, mutta tässä on tarkoitus kokeilla jenkkikärryjä.

Juoksunkulku: Mill Ultra ja Xylona G.T. avaavat hyvin, mutta tuskin voivat silti mitään Moa Margunnille. Alone lähtee myös keskimääräistä paremmin ja voi ottaa rauhallisesti kuolemanpaikan haltuunsa.

Pelijakauma: Twice Kronos (44%) ainakin vielä liikaa pelattu. Alonen (27%) kuuluisi olla lähdön suosikki ja lopulta näin lieneekin. Moa Margunn (3%) on erittäin edullinen.

Ranking: A) 4, 5 B) 2, 12, 10, 1, 3, 6, 8 C) 9, 11, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 4, 5
Suuri: 4, 5

Toto86-5

Suosikki: Parin kuukauden paussista huolimatta 6 Alonso Caesar on tiukasti voitossa kiinni erittäin heikkotasoisessa lähdössä. Tanskalaisruuna on tottunut juoksemaan selvästi kovemmissa porukoissa ja teki talvella kelpo suorituksia. Pieniltä huililta se on pystynyt menestymään ennenkin, eikä Jörgen Sjunnessonin nousemista rattaille voi pitää miinustekijänä. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 12 Kung Edwardilla on myös kokemusta selvästi tätä kovemmista lähdöistä. Viimeksi se taipui johtavan rinnalta, mutta menee nyt taas ilman kenkiä. Valmentajansa ajamana se ei tosin ole koskaan voittanut. 2 Majah Winner ottanee paalulta porukan komentoonsa ja voi tasaisella vauhdilla riittää kärkikolmikkoon. Viimeksi tempo meni keulassa välillä liian reippaaksi ja tamma puutui selvästi lopussa. Voittotilin avaaminenkaan ei ole mahdotonta, jos suosikille tulee mutkia matkaan. Talvella muutaman hyvän suorituksen tehnyt 9 Dream Of Nature on palannut omistajansa valmennukseen. Parhaat juoksunsa ruuna on tehnyt kärjestä. 4 O.M.Faststep otti joulukuussa uran toistaiseksi ainoan voittonsa keulasta ylivoimaiseen tyyliin. Viimeksi se laukkasi lyötynä loppukurvissa. 11 Eagle Shot prässäsi Kalmarissa keulaan viimeisen kierroksen alussa ja pinnisteli kelvollisesti perille.

Juoksunkulku: Majah Winner lähtee vetämään porukkaa. Jos vauhti on maltillista, Alonso Caesar etenee hyvissä ajoin kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Alonso Caesar (56%) on täysin ansaitusti selvä suosikki. Dream Of Nature (16%) on vielä liikaa luotettu. Kung Edward (5%) ansaitsisi vähän enemmän peliä.

Ranking: A) 6 B) 12, 2, 9, 4, 11 C) 13, 7, 1, 3, 5, 14 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto86-6

Suosikit: Solvallan lyhyt volttikaan ei ole tasoltaan järin korkea. 11 Lukas Zaz on takamatkaltakin selvä suosikki, ja viime startin suorituksella voitto onkin liki. Ruuna kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,4-vauhtia ja nousi vähän ennen linjaa ykköseksi. Tällä kertaa se menee kengät jalassa, joka voi tietysti olla pieni miinus. Juoksuradalta Kevin Oscarssonin ajokki käynnistynee kuitenkin sen verran reippaasti, että pääsee heti hyviin asemiin. 4 Captain Simcoe on selvästi paalun paras ja keulaan päästessään 4-vuotias voisi vetää pitkäänkin. Viime kerralla ori laukkasi taustalla toisessa kaarteessa, mutta kulki sen jälkeen päätöskierroksen vahvasti 12,7-lukemiin. Epävarmat otteet ja lyhyt voltti eivät tietysti ole optimaalisin yhdistelmä, mutta vapaalta radalta laukaton suoritus voisi olla todennäköisempi.

Haastajat ja yllättäjät: Ilman edellisten epäonnea muiden voitonmahdollisuudet eivät ole erityisen suuret. 14 On Stage Indika tuli Årjängissä lähtölaukan jälkeen 5. sisältä lopun juosten. Paikka on pikamatkalle hankala, mutta hevosena Jorma Kontion ajokki on lähdön parhaita. 7 Dominator D.T. ei esittänyt takapareista erikoisempaa tauolta paluussa, mutta teki viime kesänä muutaman huippusuorituksenkin. Enemmän peliä keränneistä 6 B.B.S.Day Dream on ollut molemmissa tämän vuoden starteissa oikein huono ja 12 Sean Bananin edellisestä kärrylähtövoitosta on 3,5 vuotta. Peliprosentit perustuvat pitkälti kuskeihin.

Juoksunkulku: 3 After Knight on ravia lähtiessään nopea ja voi olla ensin keulassa. Captain Simcoe pyrkii kuitenkin hakemaan kärkipaikan, ellei sitten Lukas Zaz ehdi takamatkan juoksuradalta edelle.

Pelijakauma: Lukas Zazin (51%) selvä suosikkiasema on perusteltu, mutta Captain Simcoe (10%) tuntuu edulliselta. B.B.S.Day Dream (11%) ja Sean Banan (10%) ovat saaneet liikaa kannatusta.

Ranking: A) 11, 4 B) 14, 7 C) 6, 12, 3, 8, 9, 1, 10, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 11, 4
Suuri: 11, 4

Toto86-7

Suosikit: Pohjoisesta Johan Untersteinerille siirtynyt kyvykäs 1 Crown Prince W.W. jäi kauden avauksessaan 2. ulos täysin pakettiin. Vaikkei kolmesta kilometristä ole aiempaa kokemusta, sopinee se nähdyn perusteella hyvin vahvansorttiselle ruunalle. Keulasta se voi johtaa pitkään. Pienessä lähdössä takaa tulevat isorahaisemmat pääsevät kuitenkin ilman suurempia kiertelyjä iskuetäisyydelle. 8 Prosperous taipui toissa kerralla ymmärrettävästi Perfect Spiritin rinnalta kovassa 5-vuotiskisassa. Viimeksi se nousi 4.ulkoa asiallisesti kolmanneksi, ja tällä kertaa takakengät napataan pois. Sopivalla selkäjuoksulla matsiin. 6 Partizan Facen otteissa Färjestadissa ei ehkä ollut 2. ulkoa aivan parasta puristusta, ja viimeksi ruuna laukkasi heti lähdössä. Sopivassa seurassa voitto on nyt mahdollinen, mutta pidempään toista rataa vetämällä tehtävästä voi tulla raskaskin.

Haastajat ja yllättäjät: Epävarmasti askeltava 2 Leopardi on osoittanut varsin hyvää virettä ja pääsee tässä heti kärjen imuun. Pidemmällä matkalla vauhti on tasaisempaa ja ravirytmikin voi olla sen myötä sulavampaa. Ei mahdoton. 3 Zefiro Dei Cedri on jättänyt ihan hyvän vaikutelman, vaikkei onnistumisia vielä Ruotsissa ole tullutkaan. Viimeksi oriilla oli ravin kanssa ongelmia loppukaarteessa, mutta suoralla se oli vähän pussissakin. Jägersrossa 4. sisältä voittoon työntynyt 4 Sinfonia d'Amorekin voi tarkalla reissulla pystyä lopussa totokahinoihin, samoin 7 Cantona Mearas. Se ei jaksanut puristaa toissa kerralla johtavan rinnalta, mutta voi saada nyt vetoapua muista 40 metrin hevosista.

Juoksunkulku: Crown Prince W.W. pitää johtopaikan ja lähtee pitämään yllä tasaista tahtia. Partizan Face nousee jossain vaiheessa toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: Prosperous (16%) tuntuu suosikeista pinnojen valossa maistuvimmalta. Leopardi (3%) ja Zefiro Dei Cedri (3%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Sinfonia d'Amore (14%) on ylipelattu.

Ranking: A) 1, 8, 6 B) 2, 3, 4, 7 C) 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 1, 8, 6, 2, 3
Suuri: 1, 8, 6, 2, 3

Toto86-8

Suosikit: 5 New Steel on hyvistä asemista päätöskohteen ykkösmerkki. Örebron kovavauhtisessa pronssidivarissa 3. ulkoa yrittäneen ruunan veto ei riittänyt perille asti, Eskilstunassa se tuli lopussa ohitetuksi keulasta. Se voisi vetää nyt maaliin asti, jos alkuvauhdista ei tule liian reipas. Vaara siihen on kuitenkin olemassa, eikä Claes Sjöströmin 9-vuotias ole ollut lopussa aina tuoreimmillaan. Mahdollisesta ylivauhdista pystyy rankaisemaan 12 Radagast, jolla oli viimeksi sisällä hieman raviongelmia, mutta lopussa ruuna jäi voimissaan pussiin. Kirivoimaiselle menijälle paikka ei ole niin musta kuin äkkiseltään voisi kuvitella.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Counterfeightr pudotti Uumajan 75:ssä 2. ulkoa sisälle viimeisellä takasuoralla, eikä saanut lopussa enää mahdollisuutta. Paikan johtavan rinnalla välttäessään se pystyy korkealle. 1 Raise Broline taipui viime kerralla johtopaikalta lopussa toiseksi, mutta startti alla huippukuskilla parempaa lienee luvassa. Tamma avaa hyvin ja on mahdollinen, jos alkuun ei tarvitse tuhlata tuhottomasti paukkuja. 6 Pablo Andoverin suoritus Mantorpissa oli parin kuukauden paussilta lähinnä tasainen, mutta sekin voi parantaa startti kropassa. New Steelin ulkopuolelta alkuun täysillä panostaminen ei ehkä kannata, mutta suotuisat asemat löytäessään Bengt L. Axelssonin ruuna voi kiriä lopun napakasti. 3 Pierre oli laukata Vaggerydissä 2. ulkoa loppukaarteessa, mutta muuten suoritus oli pitkä tauko huomioiden ihan asiallinen. 9 Vincent Chasen vire on toissa kerran keskeytyksen ja Örebron alkulaukan jälkeen kysymysmerkki. Kyvyt riittäisivät.

Juoksunkulku: Raise Broline lähtee sisältä hyvin, mutta keskeltä Counterfeightr ja New Steel voivat olla nopeampia. Viime mainittu on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: New Steelin (39%) pinnat ovat ylärajoilla. Radagast (3%) on kehnosta paikasta huolimatta selvästi aliarvostettu.

Ranking: A) 5, 12 B) 4, 1, 6, 3, 9 C) 10, 7, 2 D) 8

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 5, 12
Suuri: 5, 12, 4, 1, 6, 3, 9