Ravivihje: Toto64 Halmstad 13.5.2019 – 96 090 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Hillary B.R. jatkaa voittoputkeaan jackpot-kierroksella.
Maanantain Toto64-kierros koostuu pääosin Breeders’ Crownin alkukilpailuista. Illan tähtihevonen tulee Norjasta ja on uransa alusta jo kymmenen peräkkäistä voittoa ottanut Hillary B.R.

Taktinen veto

Hillary B.R. on jackpot-rivin itsestäänselvä pankki. Tamma on Norjassa hallinnut lähtöjään ylivoimatyyliin, eikä vastus näytä tänäänkään liian vaativalta. Toki jättisuosikitkin välillä häviävät, joten idearikkaampaa varmaa haettaessa on hyvä vaihtoehto avauskohteen kovakuntoinen Key West Snapper. Sillä on viime kilpailun perusteella hyvät saumat koko matkan johtoon. Mikäli lämmitys- ja talliraportit ovat positiivisia kakkoskohteen Eric the Eelin osalta, on myös se potentiaalinen varmavaihtoehto ainakin kerrottuihin riveihin.

Päivän Pankki: 9 Hillary B.R. (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

Pitkätkin voittoputket päättyvät joskus, mutta tuskinpa 9 Hillary B.R. juuri tänä iltana kohtaa parempaansa. Muscle Hillin tytär on hallinnut Norjassa tammojen ikäluokkalähtöjä suveriinisti, eikä sen voittajakerroin ole kertaakaan uralla kohonnut yli 1,2:n.

Geir Vegard Gundersenin treenattava näytti ylivoimaisuutensa mm. syyskuun Tammakriteriumissa. Alun kiertelyistä huolimatta Hillary B.R. karkasi muilta jo viim. takasuoralla ja oli täysin omaa luokkaansa.

Tämä kausi käynnistyi runsas viikko sitten Foruksessa, missä tamma eteni toiselta ilman vetoapua kärkipaikalle 1400 ennen maalia. Hölkkätahdin jälkeen viimeiset 400m taittuivat hieman päälle 11-kyytiä ja muu joukko jäi taas kerran kauas taakse.

Hillary B.R. ei ole ollut auton takaa raketti, joten ysiradan paikka sopii sille erittäin hyvin. Hevosella ei kuitenkaan ole tavattu pitkään viihtyä parijonossa, joten eiköhän Magnus Teien Gundersen tänäänkin kääntele suursuosikin ajoissa reissuun. Selkäjuoksullakin Hillary B.R. pystyy toki tekemään niin vahvan kirin, että muilla tuskin on voiton suhteen nokan koputtamista.

Ideavarma: 2 Key West Snapper (Lähtö 4, T64-1)

Toto64-pelin avauskohteessa alkuasetelma on mielenkiintoinen. 2 Key West Snapper pyrkii paalulta karkuun pisimmän takamatkan miljoonahevosia ja voi tehtävässä hyvinkin onnistua. Kuudenkympin pakki on kesäkeleillä pitkä matka kiinnikurottavaksi, eikä 6 Gareth Bokon tai 7 Olle Rolsin vireestäkään ole aivan tuoretta näyttöä.

Key West Snapper esitti viime kilpailussaan rautaista kuntoa, kun se erkani johtopaikalta komealla 11,9-tuloksella ylivoimaykköseksi. Vielä muutama kuukausi sitten Lars Järpedalin valmennettavan oli vaikea uskoa kykenevän moisiin vauhteihin, joten kehitys on ollut hurjaa.

Jaksoa ruunalla on aina riittänyt, joten tämän illan keskipitkä matka ei ole sille ainakaan miinusta. Jos Key West Snapper painelee Halmstadin nopealla radalla paalulta tasan 1.15-ajan, vaaditaan kuudestakympistä voittoon peräti 1.13,3-tulos. Ei mikään helppo tehtävä, etenkin kun varmaideamme saattaa huippuvireisenä mennä vielä jonkun kymmenyksen lujempaakin.

Ideaveto: 11 Schweppes (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

11 Schweppesillä on paperit kunnossa, sillä sen isä on huippuperiyttäjä Muscle Hill ja emä 3,3 miljoonaa kruunua tienannut tuulennopea Swept to Victory. Parin ensimmäisen kilpailun perusteella tamman kyvyistä ei vielä saanut suurempaa käsitystä, mutta viime Axevallan startti teki todellisen vaikutuksen.

Christoffer Erikssonin ajokki joutui ravaamaan toista ilman vetoapua, mistä siirtyi ”parissa askeleessa” keulaan runsaat 600 ennen maalia. Schweppes teki samassa selvän eron muuhun porukkaan ja kasvatti voittomarginaalin lopulta kymmeniin metreihin. Päätöskilometri taittui täysin ajamatta 13,2-kyytiä.

Tämän illan lähdössä vastus on aivan eri maata, eikä lähtöpaikassakaan ole kehumista, mutta tamma voi siitä huolimatta pyyhkäistä loppukirissä koko porukan ohi.

Päivän Pommi: 5 Dexter Brick (Lähtö 9, T64-6, T4-4, Päivän Duo-2)

5 Dexter Brick ei ole kyvyiltään nelivuotisikäluokan kärkikastia, muttei hirmuisen kaukanakaan siitä. Viime syksyn Kriterium-karsinnassa ruuna kamppaili vaikeahkosta juoksunkulusta huolimatta mukavasti kolmanneksi ja kehitystä on saattanut talven aikana vielä tapahtua.

Ainakin vuoden avausstartti Bollnäsissä oli lupaava. Mattias Djusen valmennettava oli sisäratajuoksun päätteeksi pitkään umpipussissa ja vapaata löytyi hänniltä kunnolla vasta vajaat sata ennen maalia. Ruuna spurttasi pirteästi perille ja olisi aikaisemmalla kiriinpääsyllä kamppaillut ilman muuta kakkosrahoista.

Djusen hevoset ovat esittäneet viime aikoina vahvaa virettä ja eiköhän myös Dexter Brick ole startti alla nyt vielä parempi. Pienillä prosenteilla ruunan peliarvo on tasaisessa porukassa korkea.


Toto64-1

Jotta 2 Key West Snapper pystyy pitämään kovat takamatkalaiset kurissa, on Thomas Uhrbergin syytä asettaa matkavauhti sopivan reippaaksi. Miljoonahevosia ei kannata päästää matkalla iskuasemiin, sillä siinä tapauksessa ne saattavat jyrätä lopussa luokallaan edelle. Luotto Key West Snapperiin on Åbyn hienon voittojuoksun perusteella joka tapauksessa vahva.
Varsalähdöissä ikäluokkansa kärkeen kuulunut 6 Gareth Boko tekee paluuta pitkältä tauolta. Ori on esiintynyt molemmissa tämän vuoden starteissaan lupaavasti, mutta vielä tätä kisaa ei Conrad Lugauerin mukaan ajeta optimibalanssilla eli avojaloin.
Runsas vuosi sitten komean seitsemän voiton putken kovissa lähdöissä ottanut 7 Olle Rols ei ole hetkeen esiintynyt parhaalla tasollaan. Ruunan juoksutkaan eivät toki ole menneet aina helpoimman kautta, mutta jotain on silti puuttunut huippuesityksiin verrattuna. Viimeksi Uumajan 75:ssä Peter Ingvesin ajokki sai toiselle ilman vetoapua selän eteensä kierros jäljellä, mutta laukka pilasi juoksun hetkeä myöhemmin. Ennen tätä kisaa Olle Rolsin kanssa on otettu valmentajan mukaan rauhallisesti ja toiveissa on säästeliäs reissu.
Ranking: A) 2 B) 6, 7 C) 3, 4, 1, 8, 5

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto64-2

5 Eric the Eel debytoi Johan Untersteinerin käsistä. Parhaalla tasolla esiintyessään ori tuskin on lyötävissä, mutta ainakin isommissa systeemeissä lienevät varmistukset paikallaan. Viime syksyn Breeders’ Course –finaalissa hevonen pelattiin suursuosikiksi, mutta se sortui päätössatasella voittotaistosta laukkaan. Tämän vuoden avausstartti tapahtui Italiassa Follonican radalla. Eric the Eel painui johtavan rinnalta loppukurvissa keulaan ja piti loppumetrien lievästä taipumisesta huolimatta varmaan voittoon.
2 Global Action oli Halmstadin keulavoitossaan mainio ja piti kohuvarsa Guzz Mearasin hallitusti takanaan. Piikkiin päästessään ori pystyisi vetämään tätäkin lähtöä pitkään.
7 Trix on Line oli kauden avauksessaan suuri pettymys ja osoittautui kipeäksi. Nyt oriin pitäisi kyetä parempaan, mutta kysymysmerkkejä on silti ilmassa.
6 Ultion Face kärsi 2-vuotiaana raviongelmista ja kauden päätöskisassa se laukkasikin kahdesti. Luokka riittää tässä tehtävässä korkealle, mutta kauden avauksessa suoritustasoa on vaikea veikata.
Ranking: A) 5 B) 2, 7, 6 C) 3, 4, 1

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5
Suuri: 5, 2, 7, 6

Toto64-3

Suursuosikki 9 Hillary B.R.:n tappiolla lienee turha spekuloida, siksi ylivoimaista sen meno on Norjassa ollut.
Pelillinen mielenkiinto kohdistuu lähinnä suoran kaksarin etsimiseen ja siihen ideaksi kohoaa 8 Appaloosa. Tamman tehtävä meni viimeksi Kuningattaren Pokaalilähdön karsinnassa mahdottomaksi, kun se kasiradan paikalta jäi heti alkumatkalla porukan viimeiseksi. Bo Falsigin suojatilla ei ollut saumaa kuutossijaa ylemmäksi, vaikka se tuli takajoukoista vahvasti perille ja kulki viim. 700m 09,6-tahtia. Ulkoradan paikalta voi lisämetrejä olla taas tiedossa, mutta pienelläkin tuurilla Appaloosa nähdään kakkostaistossa.
12 Zeeland Kronos joutuu niinikään matkaan ikävältä paikalta, mutta kaksariin on silti täydet mahdollisuudet. Tamma paransi viimeksi avojaloin mentyään ja tuli sisäkautta hyvän oloisena ja voimissaan perille.
10 Ilydia Boko kärsi vuoden kahdessa ensimmäisessä kilpailussaan raviongelmista. Viimeksi meno oli keulasta selvästi parempaa ja tuloksena oli hallittu voitto. Vastus kovenee, mutta ravin luistaessa tamman luokka riittää korkealle.
Ranking: A) 9 B) 8, 12, 10, 6, 1, 3, 5 C) 2, 4, 7, 11

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-4

Vaikeasti veikattava tammavoltti, jossa viimeksi ilman kenkiä hyvin toiseksi kirinyt 5 Babe Love saa suosikkiaseman. Meno oli Thomas Uhrbergin mukaan avojaloin hieman epävarmaa, joten tänään takana pidetään kengät.
12 Grace River lähti viimeksi Halmstadissa 6. ulkoa kolmannelle jo 1100 ennen maalia. Tamma kulki päätöslenkin 13,2-tahtia, muttei asiallisesta esityksestä huolimatta yltänyt rahasijoille. Nyt starttiväli on lyhyempi ja vastuskin ehkä pykälää helpompi.
10 Livi Magic oli toissa kerralla Jägersrossa hyvä kakkonen kovakuntoisen Victoria Lanen jälkeen, mutta viimeksi Halmstadissa huomattavasti vaisumpi. Tamma on sen perusteella vaikea veikattava, mutta pystyy hyvänä päivänään korkealle.
9 Zeit Holz lienee ylipelattu. Kyseessä ei ole luokaltaan mikään ihmehevonen ja taukoakin on takana runsaat viisi kuukautta.
Ranking: A) 5, 12 B) 10, 9, 3, 4, 1, 2, 11 C) 7, 8, 6

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5, 12, 10
Suuri: 5, 12, 10, 9, 3, 4, 1

Toto64-5

Axevallan voittojuoksussaan hienolta näyttänyt 11 Schweppes voi kehittyä vaikka ikäluokkansa tammaparhaimmistoon. Tänä iltana lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää, mutta Muscle Hillin tytär saa silti paikan rankingin kärjestä.
7 Global Anarchy kuuluu viime juoksujen perusteella kaikille lapuille. Joakim Lövgrenin suojatti spurttasi toissa kerralla Solvallassa loppusuoraa pirteästi ja otti viimeksi Åbyssä hallitun keulavoiton.
8 Jolie Deo oli ainakin varhaisessa prosenttijakaumassa roimasti alipelattu. Trixtonin tytär jäi viimeksi Örebrossa johtavan taakse kaikki tallella pussiin.
2 Golden Girl D.T. voitti toissa kerralla Jägersrossa keulasta helposti lopetettuaan viim. 700m 14,1-tahtia. Tamma oli viimeksikin vahva kolmas toiselta ilman vetoapua ja kuuluu aikaisin kupongeille.
6 Posh Shopping oli alustavasti kerännyt hurjat prosentit, mutta eiköhän tilanne järkevöidy maanantain aikana. Heavy Soundin pikkusisko aloitti uransa hyvällä keulavoitolla, mutta nyt taukoa on takana pari kuukautta ja porukka pari pykälää vaativampi.
Ranking: A) 11, 7, 8 B) 2, 6, 10, 9, 12, 3 C) 5, 1, 4

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 11, 7, 8, 2, 6
Suuri: 11, 7, 8, 2, 6

Toto64-6

Peter Untersteiner totesi jo alkuvuodesta, että hän odottaa 7 Adde S.H:n olevan tällä kaudella tallinsa viiden eniten tienaavan hevosen joukossa. Ruuna aloittikin kautensa komealla voitolla, mutta Jägersron 75:ssä juoksu pilaantui lähtölaukkaan. Åbyssä Kungapokalenin karsinnassa tehtävä oli takapareista liian vaikea, vaikka Adde S.H. viim. 800m mukavasti 10,9-kyytiä lopettikin. Ennen tuota kisaa hevosella ei ollut kunnon starttia alla puoleentoista kuukauteen, joten otteiden terävöityessä ruuna on nyt vahvasti voitossa kiinni.
5 Dexter Brick on pelillisesti lähdön mielenkiintoisin. Kauden avaus oli positiivinen ja meno todennäköisesti vain vahvistuu startin myötä.
4 Romero kiri toissa kerralla 4. ulkoa komeasti ykköseksi ja kulki viim. 09,9-vauhtia. Myös viimeksi esitys oli 5. ulkoa mainio, vaikka ruuna ei johtaneelle Viveur Bi:lle mitään voinutkaan.
3 Stand By Kenin ja 10 Hurricane Riverin esityksiä ei Kungapokalenin karsinnoissa voi moittia, mutta vastustajat olivat yksinkertaisesti liian kovia. Nyt tehtävä on sopivampi ja molemmat kuuluvat perusmerkkeihin. Alipelattuna mukaan kannattaa harkita myös 12 Rossi Palemaa.
Ranking: A) 7 B) 5, 4, 3, 10, 12, 6, 1, 9 C) 11, 8, 2

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 7, 5, 4, 3, 10, 12
Suuri: 7, 5, 4, 3, 10, 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2
Toto64-2: 5
Toto64-3: 9
Toto64-4: 5, 12, 10
Toto64-5: 11, 7, 8, 2, 6
Toto64-6: 7, 5, 4, 3, 10, 12
Hinta: 9,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 2
Toto64-2: 5, 2, 7, 6
Toto64-3: 9
Toto64-4: 5, 12, 10, 9, 3, 4, 1
Toto64-5: 11, 7, 8, 2, 6
Toto64-6: 7, 5, 4, 3, 10, 12
Hinta: 84,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi